olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αλέξης Τσίπρας: Η ανάκαμψη της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα! Αλλάζουμε σελίδα!

Posted by kalinda στο Ιανουαρίου 4, 2018

IMG_5421Στο ερώτημα εάν απειλείται η Δημοκρατία κλήθηκαν να απαντήσουν διεθνείς προσωπικότητες παίρνοντας θέση μέσα από το αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του επισημαίνει τον κίνδυνο της λειτουργίας της Δημοκρατίας λόγω της απροθυμίας των εξουσιών να εμπιστευτούν τους πολίτες.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η αποξένωση-εκδικητικότητα των πολιτών, ακριβώς επειδή στα δύσκολα χρόνια της κρίσης οι αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην τους από μη εκλεγμένα «κέντρα». Όπως επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, το ίδιο το νόημα και η λειτουργία της Δημοκρατίας έχουν τεθεί σε κίνδυνο όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της απροθυμίας των εξουσιών να εμπιστευτούν τους πολίτες. Δηλαδή, να εμπιστεύονται τη συλλογική δύναμη της Δημοκρατίας. «Το πολιτικό κατεστημένο έπεσε σε μια παγίδα, άφησε τη χάραξη πολιτικής και τη λήψη των αποφάσεων στα χέρια των τεχνοκρατών και των κακοηθών οργάνων μη εκλεγμένων συμβούλων», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι αυτή ακριβώς «η «ύβρις» που έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μου, οδήγησε στη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των πολιτών και των κυβερνήσεών τους». «Οι άνθρωποι άρχισαν να χάνουν την πίστη τους όχι μόνο στην πολιτική ηγεσία αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία» και «υπό αυτές τις συνθήκες οι εχθροί της Δημοκρατίας και των αξιών της, η άκρα Δεξιά, οι φασίστες και οι νεοναζί, τείνουν να κερδίζουν έδαφος στις κοινωνίες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως βασικό προαπαιτούμενο για την εξάλειψη της απειλής, είναι η «επανατοποθέτηση» της εμπιστοσύνης στα χέρια των πολιτών. Επίσης, στην αποφασιστικότητα του λαού «να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη για τους ίδιους και για τις επόμενες γενιές», και «ειδικά στην Ελλάδα που επανακτά το «κλειδί» της ανάπτυξης αφήνοντας πίσω την ύφεση».

Η χώρα μας, τονίζει ο πρωθυπουργός απέναντι στην αυστηρή λιτότητα απάντησε Δημοκρατικά, εξέλεξε μια κυβέρνηση που ακόμα και στις πλεον ακραίες και κρίσιμες συνθήκες δεν έπαψε να εμπιστεύεται τους πολίτες της. «Και από αυτή την επιλογή οδηγείτε η Ελλάδα σήμερα στην επιστροφή. Τώρα γυρίζουμε σελίδα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Τον Αύγουστο του 2018 το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ολοκληρώνεται, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει πως από εκεί και πέρα η Ελλάδα θα μπορεί να εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις χωρίς περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους Εταίρους. «Δεν θα ήταν σοφό, εκ μέρους μας, απλά να περιμένουμε εκείνη τη μέρα να φτάσει. Καταφέραμε τα τελευταία τρία χρόνια να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» σημειώνει ο πρωθυπουργός. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως η χώρα μας στα τρία χρόνια που προηγήθηκαν όχι μόνο κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά η συνεχόμενη επίτευξη υπέρπλεονάσματος αποτελεί κομβικό σημείο για τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα από το 2016 έχει μπει σε σταθερή τροχιά, με την ανάπτυξη το 2017 να αναμένεται να κλείσει περίπου στο 2%, η ανεργία μειώθηκε κατά 7% οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 15% το 2017, ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα αναμένονται άνω των 4 δισεκατομμυρίων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, πλέον με βεβαιότητα οι επενδυτές βλέπουν τα οφέλη καθώς επενδύουν σε μια χώρα με πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ενώ επενδύουν και σε ένα υψηλών προδιαγραφών ανθρώπινο δυναμικό, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας και καταλήγοντας τονίζει ότι «Η επιστροφή της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, πως μπορείς να ανακάμψεις δείχνοντας πίστη στους πολίτες καθώς είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη για τους ίδιους και για τις γενιές που έρχονται».

17 Σχόλια to “Αλέξης Τσίπρας: Η ανάκαμψη της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα! Αλλάζουμε σελίδα!”

 1. fax@yahoo.gr said

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟΥ!!
  ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΘΗΒΩΝ ΚΑΤΕΒΑΙΒΕΙ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΠΟΥ ΚΟΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ! ΝΤΑΗΔΕΣ!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Δημοκράτης said

   Συγχαρητήρια Πρωθυπουργέ!

   Σωστά λές:«υπό αυτές τις συνθήκες οι εχθροί της Δημοκρατίας και των αξιών της, η άκρα Δεξιά, οι φασίστες και οι νεοναζί, τείνουν να κερδίζουν έδαφος στις κοινωνίες μας».

   Κι όμως ο λαός είναι μαζί σου.
   Δεν κλονίζεται η εμπιστοσύνη μας στην Δημοκρατία των Ελλήνων.
   Περάσαμε πολλές τρικυμίες ως Έθνος, και χάρη όλων μας, με εσένα στο πηδάλιο, ξεπερνάμε και αυτήν.

   Ευγνώμων πολίτης της Ελλάδας.

   Μου αρέσει!

 2. Αριστερές φανφάρες said

  Ναί θα αλλάξουμε σελίδα
  Αλλά εσύ θα είσαι γραμμένος με άσπρα γράμματα
  Σιμωνει

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Δημοκράτης said

   Οι άσπρες σελίδες, είναι για τους ναζί, και ακροδεξιούς.
   Οι Έλληνες τους γνωρίζουν.

   Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας είναι κατάλληλος Ηγέτης, και το έχει αποδείξει περίτρανα.

   Μου αρέσει!

  • Δημοκράτης said

   Λυπάμαι Στέργιε Ζ, που δεν εννοείς το φανερόν.
   Η Χρυσή Αυγή ούτε χρυσή είναι, εκτός της χρηματικής της συσσωρεύσεως για βλαβερούς προς την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες σκοπούς της, και Αυγή δεν είναι, εφόσον κατακυριεύετε με ένα απαράμιλλο μίσος για την Ελλάδα, και προσκυνάει έναν Υβριστή εχθρό των Ελλήνων τον Χίτλερ.
   Είτε προσκυνάς τον Ιεχωβά και γιό του, είτε προσκυνάς τον Χίτλερ το ίδιο είναι, εφόσον και τα δύο αυτά τερατουργήματα είναι Φασισμός σε όλη του την αίγλη απάνθρωπης ντροπής.
   Όταν ποτέ με φθάσουν τα χρυσαυγήτικα ναζιστικά μαντρόσκυλά σου, θα είμαι η τελεσιδικη βολή τους.
   Μακριά τα βρωμόχερά τους από την ολόλαμπρη Πατρίδα μου.
   Όποιος δεν εννοεί Δημοκρατία και καταπολεμάει αυτό το αγαθό, δεν ευθυγραμμίζετε με το Ελληνικό γίγνεσθαι αλλά με το Φασιστικό Γερμανικό Ναζιστικό κτήνος, που πλημμύρισε την Ελλάδα αίμα, και κόστισε στο έθνος μας εκατομμύρια ζωές…
   Αν προσποιείσαι πώς οι χρησταυγίτεςε δέν είναι ένοχοι, και τους δικαιολογείς, τότε και εσύ είσαι ένοχος για τά Εγκλήματα των Ναζί κατά των Ελλήνων.
   Ελπίζω να αστειευόσουν!

   Εγώ Ναζί;
   Αποκλείετε! Όταν η Γή πάψει να υπάρχει γιατί ο Ήλιος μας έγινε νόβα!!!
   Τότε ΑΝ ζείς το συζητούμε!
   Με εννοείς;

   Μου αρέσει!

 3. fax@yahoo.gr said

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΙΣΚΕ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΩΝΕΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΜΦΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΜΦΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ.
  ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΖΙΦΡΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΣΑΒΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ!!1

  Μου αρέσει!

 4. alex said

  ΨΕΥΤΗΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Του χρόνου που η Χρυσή Αυγη θα έχει βγει πρώτο κόμμα με 40 τις εκατό θα τον συμμορφώσουμε τον ανθέλληνα τσίπρα, και θα βρούμε και τον σχολιαστή Κερκυραίο να τον συμμορφώσωμε και αυτόνε και να τον κατηχήσουμε στον χιτλερισμό.

   Μου αρέσει!

   • Δημοκράτης said

    Δεν θα κερδίσει η Χρυσή Αυγή την σκυτάλη ηγεσίας!
    Θα είναι μοιραίο της λάθος να δοκιμάσει.
    Ο λαός της Ελλάδας θα την φέρει κάτω. Οι Έλληνες ακόμα, και για πάντα, θα θυμούνται τους Γερμανούς Εισβολείς γύπες SS.

    Όλοι εσείς εδώ που υποστηρίζετε την ΧΑ, υποθέτω ότι είσαστε μέλη αυτής!
    Σας συμβουλεύω να κοιτάτε συνεχώς πισώπλατα, γιατί η Χρυσή Αυγή, όπως και ο Εβραιοχριστιανισμός, ήλθε να διαλύσει την Ελλάδα!
    Εσείς είσαστε καταναλώσιμοι.
    Θα με θυμάστε!
    Να εύχεστε αυτή η τρισκατάρατη ημέρα να μην έλθει.
    Είναι εύκολο να κάνεις το πρόβατο δούλο. Είναι εύκολο να αλλάζει με απερισκεψία, αφέντες το πρόβατο. Έτσι έμαθε για αιώνες να κάνει από την Χριστιανική ράβδο.
    Σαν πρόβατα για σφαγή ακολουθείτε την ΧΑ.
    Η Χρυσή Αυγή είναι σαν την μάγισσα Κίρκη.
    Σας καλεί, σας μαγεύει, μα θα σας τελειώσει αφού φθάσει στον θρόνο κυριαρχίας, και εσείς θα σκυλεύετε, θα υπηρετείτε, δούλοι, όχι πιά ενός αφέντη, αλλά δύο-του Ισόθεου Ιησού των Εβραίων, αλλά και τον Ισόθεο Χίτλερ των Γερμανών.

    Οι χριστιανοί ιεροεξεταστές επίσης συμμορφώνανε. Κατακρεούργησαν το Ελληνικό γένος.
    Εσείς, ορθά τα λέτε Εγκλήματα!
    Μα ταυτοχρόνως διαφημίζετε ότι ποθείτε να κάνετε τις ίδιες κτηνωδίες στους Έλληνες.

    Οι Έλληνες δεν σκύβουν στους ισόθεους άλλων λαών.
    Σκεφτείτε σαν Έλληνες, όχι σαν παθολογικοί Δούλοι!
    Η Ιστορία των Ελλήνων είναι γραμμένη. Μελετήστε την!
    Οι εχθροί των Ελλήνων θα σας πούνε ότι είναι ψέματα. Έτσι ακριβώς τους διακρίνετε.
    Μελετήσετε τους προγόνους μας, και κρατήστε πιστοί στις θυσίες τους για να υπάρχετε εσείς σήμερα!

    Μου αρέσει!

 5. fax@yahoo.gr said

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΖΙΦΡΑ, ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ said

  Όλοι οι έλληνες μαζί (ναζί) για να σώσουμε την Ελλάδα τη Θράκη τη Μακεδονία..
  Μετά τα 750 κατώτατο την κατάργηση του ενφια τη μείωση των φόρων τη μείωση φπα
  θα έχουμε και απτά αποτελέσματα στην εξωτερική πολιτική.
  Έξω οι παππάδες ναι στους μουφτήδες .οχι στο ευαγγέλιο ναι στο κοράνι>>>
  Τώρα καταλάβατε γιατι έφεραν οι γερμανοί την πρώτη φορά αριστερά?? Το ομολόγησαν και οι ίδιοι.

  Μου αρέσει!

 7. fax@yahoo.gr said

  ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΤΙΚΟΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ! ΣΕ ΕΥΧΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΕΞΗ. ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΤΗ ΔΕΗ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ:!! ΕΥΓΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΜΟΥ, ΕΥΦΥΗ ΜΥΑΛΟ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΙΟΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΑΜ, ΝΑ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΝΑ ΗΡΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΟΥΠΙ!

  Μου αρέσει!

 8. Geoman. said

  Όπως πάντα εξαιρετικός ο λόγος του Τσίπρα.
  Τελικά αξίζει να ακούς προσεκτικά τους λόγους του Τσίπρα αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία τους λόγους του ΠτΔ του Παυλόπουλου.
  Όλοι οι υπόλοιποι θα πουν πολλά καλά αλλά και αρκετές κοτσάνες.
  Αυτά ισχύουν για αυτούς που έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβουν τι ακούν ή τι διαβάζουν.
  Χρυσαύγουλα βαμμένοι πασοκονεοδημοκράτες και κουκουέδες πλέον, είναι δεδομένο ότι αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα.
  Οπότε μην κάνετε καν τον κόπο……

  Μου αρέσει!

 9. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 10. ΙΔΙΩΝΥΜΟ said

  ΓΥΡΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: