olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αλέξης «Η ανάκαμψη της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα – Αλλάζουμε σελίδα»

Posted by netakias.com στο Ιανουαρίου 4, 2018

ΑΛΕΞΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ-ΚΕΝΤΡΑ-SIEMENSΣτο ερώτημα εάν απειλείται η Δημοκρατία κλήθηκαν να απαντήσουν διεθνείς προσωπικότητες παίρνοντας θέση μέσα από το αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του επισημαίνει τον κίνδυνο της λειτουργίας της Δημοκρατίας λόγω της απροθυμίας των εξουσιών να εμπιστευτούν τους πολίτες.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η αποξένωση-εκδικητικότητα των πολιτών, ακριβώς επειδή στα δύσκολα χρόνια της κρίσης οι αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην τους από μη εκλεγμένα «κέντρα». Όπως επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, το ίδιο το νόημα και η λειτουργία της Δημοκρατίας έχουν τεθεί σε κίνδυνο όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της απροθυμίας των εξουσιών να εμπιστευτούν τους πολίτες. Δηλαδή, να εμπιστεύονται τη συλλογική δύναμη της Δημοκρατίας. «Το πολιτικό κατεστημένο έπεσε σε μια παγίδα, άφησε τη χάραξη πολιτικής και τη λήψη των αποφάσεων στα χέρια των τεχνοκρατών και των κακοηθών οργάνων μη εκλεγμένων συμβούλων», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι αυτή ακριβώς «η «ύβρις» που έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μου, οδήγησε στη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των πολιτών και των κυβερνήσεών τους». «Οι άνθρωποι άρχισαν να χάνουν την πίστη τους όχι μόνο στην πολιτική ηγεσία αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία» και «υπό αυτές τις συνθήκες οι εχθροί της Δημοκρατίας και των αξιών της, η άκρα Δεξιά, οι φασίστες και οι νεοναζί, τείνουν να κερδίζουν έδαφος στις κοινωνίες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως βασικό προαπαιτούμενο για την εξάλειψη της απειλής, είναι η «επανατοποθέτηση» της εμπιστοσύνης στα χέρια των πολιτών. Επίσης, στην αποφασιστικότητα του λαού «να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη για τους ίδιους και για τις επόμενες γενιές», και «ειδικά στην Ελλάδα που επανακτά το «κλειδί» της ανάπτυξης αφήνοντας πίσω την ύφεση».

Η χώρα μας, τονίζει ο πρωθυπουργός απέναντι στην αυστηρή λιτότητα απάντησε Δημοκρατικά, εξέλεξε μια κυβέρνηση που ακόμα και στις πλεον ακραίες και κρίσιμες συνθήκες δεν έπαψε να εμπιστεύεται τους πολίτες της. «Και από αυτή την επιλογή οδηγείτε η Ελλάδα σήμερα στην επιστροφή. Τώρα γυρίζουμε σελίδα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Τον Αύγουστο του 2018 το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ολοκληρώνεται, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει πως από εκεί και πέρα η Ελλάδα θα μπορεί να εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις χωρίς περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους Εταίρους. «Δεν θα ήταν σοφό, εκ μέρους μας, απλά να περιμένουμε εκείνη τη μέρα να φτάσει. Καταφέραμε τα τελευταία τρία χρόνια να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» σημειώνει ο πρωθυπουργός. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως η χώρα μας στα τρία χρόνια που προηγήθηκαν όχι μόνο κατάφερε να φτάσει και να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά η συνεχόμενη επίτευξη υπέρπλεονάσματος αποτελεί κομβικό σημείο για τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα από το 2016 έχει μπει σε σταθερή τροχιά, με την ανάπτυξη το 2017 να αναμένεται να κλείσει περίπου στο 2%, η ανεργία μειώθηκε κατά 7% οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 15% το 2017, ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα αναμένονται άνω των 4 δισεκατομμυρίων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, πλέον με βεβαιότητα οι επενδυτές βλέπουν τα οφέλη καθώς επενδύουν σε μια χώρα με πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ενώ επενδύουν και σε ένα υψηλών προδιαγραφών ανθρώπινο δυναμικό, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας και καταλήγοντας τονίζει ότι «Η επιστροφή της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, πως μπορείς να ανακάμψεις δείχνοντας πίστη στους πολίτες καθώς είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη για τους ίδιους και για τις γενιές που έρχονται».

10 Σχόλια to “Αλέξης «Η ανάκαμψη της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα – Αλλάζουμε σελίδα»”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. ΙΔΙΩΝΥΜΟ said

  ΕΜΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ ΓΥΡΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. fax@yahoo.gr said

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΕΞΗ Ή ΑΞΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΣΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ, ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΕ ΜΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ. ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΧΘΕΙΣ ΣΕ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ! ΑΞΙΟΣ!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ said

  ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ δώσε πίσω τους μισθούς μας τις συντάξεις για να γελάσει επιτέλους και λίγο ο Έλληνας άλλαξε αυτήν την γαμημ΄νη σελίδα…….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Κομαντάντε Γνήσιος said

  Η απόλυτη πνευματική , κοινωνική , οικονομική καί φυλετική παρακμή ,σήψις καί ααποσύνθεσις τήν οποίαν επεβαλαν εις τήν Πατρίδα μας τα ελληνόφωνα εθνοπροδοτικά εθνομεοδοτούντα γενιτσαρικά σκουλήκια από εμπάθεια πρός κάθε τι το Ελληνικό κατ εντολήν τών πατρόνων τους σκουίζοντας κάτω απο τίς μαύρες κουκούλες των –

  Επιλεκτικά αναφέρω –

  Εξόδευσαν εκατομμύρια δια τήν ανακατασκευή τού τούρκικου χαμάμ ( πολιτιστική …κληρονομιά ….!!! ) εις το Μοναστηράκι ενώ ολίγα μέτρα από το κατάπτυστο τούρκικο χαμάμ ευρίσκεται ερειπωμένο στέκι περιθωριακών καί λαθρόσκατων το εκκλησάκι τού Αγίου Ελισαίου όπου έψελναν δύο Μεγάλοι τών Ελληνικών Γραμμάτων , ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης καί ο Αλέξανδρος Μωραιτίνης !!!

  Εις την οδό Περιάνδρου εις τήν Πλάκα ευρίσκεται ερειπωμένη , στέκι περιθωριακών καί λαθρόσκατων , η οικία οπού έζησε καί έφυγε από την ζωή ο Εθνικός μας Ποιητής Κωστής Παλαμάς !!!!

  Εις την οδό Τατοΐου εις τήν Κηφισιά ευρίσκεται ερειπωμένη , στέκι περιθωριακών καί λαθρόσκατων , η οικία οπού έζησε καί έφυγε διά το Μέτωπο του Μακεδονικού Αγώνα όπου καί έπεσε μαχόμενος ηρωικώς τούς κομιτατζήδες βουλγάρους Ο Ήρωας Παύλος Μελάς !!!!

  Εις τόν Κεραμικό κατ εμέ το κέντρον του Σύμπαντος όπου ευρίσκονται Οι Τάφοι τών Προγόνων μας – Το Δημόσιον Σήμα – επέλεξαν σκοπίμως τα ελληνόφωνα εθνοπροδοτικά εθνομεοδοτούντα γενιτσαρικά σκουλήκια νά κατασκευάσουν αχούρια διά τά λαθρόσκατα !!!!

  Κλπ , Κλπ , Κλπ !!!!!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. velos said

  αθεράπευτα ασθενή και παπατζή… άσε τα σαλια και τις μπουρδες…
  κυκλοφορει ότι ερχεται γραμμα απο Βόρεια Ελλαδα… Θεσσαλονικη… κλπ,
  *λεγεται πως ξεκινά καπως ετσι…
  Ευκλείδης Ιβάν…
  τελικα ερχονται κλασικου τυπου δράματα ???

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Αριστερές φανφάρες said

  Αλλάξαμε σελίδα όταν σε ψήφισαν οι…..
  Για αυτό μας πήρε και μας σήκωσε

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Αυτα υποσχοταν πριν την ανακαμψη …………..σκεψου τι θα φερει τωρα ……….αγοραστε πλαστικες σακουλες…….

  https://3.bp.blogspot.com/-dfyHC7qdigc/WRSd2ax3QbI/AAAAAAACI2g

  Μου αρέσει!

 9. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: