olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Γιούνκερ στην γραμμή Παυλόπουλου: Κοινωνικο κράτος και Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 3, 2018

«Τον περασμένο Μάρτιο η ΕΕ γιόρτασε την 60ή της επέτειο. Η ημερομηνία αυτή στάθηκε η αφορμή για να κάνουμε έναν απολογισμό των επιτευγμάτων της Ένωσής μας, αλλά και για να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τις επόμενες γενιές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε άρθρο του στην Les Echos.Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να δούμε πώς θα αντλήσουμε μαζί τα διδάγματα από την τελευταία δεκαετία. Η χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε πριν από δέκα χρόνια δεν ξεκίνησε στην Ευρώπη, αλλά έφερε στο φως σημαντικές αδυναμίες στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και στη δομή των θεσμών της ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα ήταν η πιο ισχυρή και η πιο μακρά ύφεση που καταγράφηκε ποτέ. Ακριβώς τώρα οφείλουμε να στρωθούμε στη δουλειά».

«Η ανεργία στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008»

Οι αποφασιστικές προσπάθειες, πρόσθεσε, επέτρεψαν στην οικονομία της ΕΕ να ξαναρχίσει την ανάπτυξη. «Η ανεργία, μολονότι εξακολουθεί ακόμη να βρίσκεται σε απαράδεκτο επίπεδο σε ορισμένες χώρες, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008. Η εμπιστοσύνη στο ευρώ δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη: τα δημοσιονομικά πάνε καλά, οι επενδύσεις ανακάμπτουν και το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει σε μεγάλο βαθμό σταθεροποιηθεί. Οι τράπεζες έχουν σχεδόν διπλασιάσει τα ποσοστά τους σε ίδια κεφάλαια και τα μη παραγωγικά δάνεια βρίσκονται σε διαρκή μείωση».

Ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι το ευρώ είναι ανέκαθεν ένα σχέδιο που ενώνει. «Είναι το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ και το δεύτερο νόμισμα σε χρήση στον κόσμο». Μιλώντας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστήριξε ότι οι οικονομίες της ευρωζώνης θα αντιπροσωπεύουν το 85% της οικονομίας της ΕΕ. «Οφείλουμε επομένως να σχεδιάσουμε το μέλλον μας συμπεριλαμβάνοντας όλον τον κόσμο».

Το υπόλοιπο άρθρο του κ. Γιούνκερ στην Les Echos έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο του οδικού χάρτη, παρουσιάσαμε ήδη τις προτάσεις μας για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση και η ένωση των κεφαλαιαγορών, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν στον τραπεζικό τομέα, να διευρυνθούν οι πηγές χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και να διασφαλιστεί μια καλύτερη κατανομή των ιδιωτικών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου.

Στις 6 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε νέες πρωτοβουλίες που παγιώνουν τις δεσμεύσεις που έλαβα τον Σεπτέμβριο με την ομιλία μου για την κατάσταση της Ένωσης. Θέλουμε την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα είναι σε θέση να προσφέρει στήριξη στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα των χωρών που αντιμετωπίζουν μια επείγουσα ανάγκη και θα εγγυάται ότι οι φορολογούμενοι δεν θα χρηματοδοτούν τη διάσωση των τραπεζών.

Απλούστευση του νομικού πλαισίου

Προτείνουμε επίσης την ενσωμάτωση της συνθήκης για την σταθερότητα, τον συντονισμό και την διακυβέρνηση στο δίκαιο της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει την απλούστευση του νομικού πλαισίου και θα παγιώσει τους υπάρχοντες κανόνες για την καλή υγεία των δημοσιονομικών, συμπεριλαμβάνοντας την ευελιξία που ήδη προβλέπεται.

Νέα δημοσιονομικά εργαλεία

Προτείνουμε επίσης νέα δημοσιονομικά εργαλεία: υποστήριξη στις εθνικές μεταρρυθμίσεις, έναν ειδικό μηχανισμό υποστήριξης στην σύγκλιση για τα κράτη μέλη που ετοιμάζονται να ενταχθούν στην ευρωζώνη και έναν μηχανισμό σταθεροποίησης που θα χρησιμοποιείται για την υποστήριξη των επενδύσεων στην περίπτωση οικονομικών σοκ μεγάλου μεγέθους.

Ένας ευρωπαίος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών

Προτείναμε τέλος ένας ευρωπαίος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών να συντονίζει αυτούς τους διαφορετικούς στόχους και να εργάζεται για να καθιστά την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ πιο ευανάγνωστη και πιο αποτελεσματική.

Γυρνάμε σελίδα στην κρίση

Οι ηγέτες της ΕΕ ξεκίνησαν την συζήτηση πάνω στις ιδέες μας κατά την σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 15 Δεκεμβρίου. Ήταν η πρώτη του είδους που γινόταν σε ένα τόσο ευνοϊκό περιβάλλον και που συγκέντρωνε τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ που ανήκουν στην ευρωζώνη και αυτούς που δεν ανήκουν.

Είμαι βέβαιος, ότι ωθούμενοι από την αίσθηση κοινής ευθύνης που έχουμε, θα γυρίσουμε σελίδα στην κρίση χωρίς να περιμένουμε την επόμενη καταιγίδα».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 Σχόλια to “Ο Γιούνκερ στην γραμμή Παυλόπουλου: Κοινωνικο κράτος και Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο!”

 1. Ευριπίδης Μπίλλης said

  Κοινωνικό κράτος με ένα επίδομα σε κάθε Έλληνα.
  Περίπου εκεί που βαδίζουμε με τους κατοχικούς.
  Πέραν της παροχής του ονόματος της Μακεδονίας στους σκοπιανούς, «άνευ όμως δεδηλωμένης».
  Πέραν της «ορθής» εφαρμογής της συνθήκης της Λωζάνης στη Θράκη.
  Πέραν της «βιώσιμης και λειτουργικής» στην Κύπρο.
  Πέραν των όσων αναμένονται με την επανέναρξη των συνομιλιών με τους τούρκους για τις απαιτήσεις τους στο Αιγαίο και αλλού
  Και ούτε ο Θεός της δεν σώζει πλέον την Ελλάδα από τους κατοχικούς
  Και τους “πατριώτες» κατοχικούς του όχι στο να δοθεί το όνομα, αλλά χωρίς δεδηλωμένη. Και ο νοών νοήτω .

  Μου αρέσει!

 2. βασιλης said

  μαλιστα………………….οταν χρειαζεστε ενα καλο παραμυθι βαζετε και λιγο γιουνκερ στην σαλατα………………..ορεκτικο ειναι………………τον αυγουστο που θα βγουμε απ τα μνημονια αλλα θα μπουμε στην δραχμη…………συντεταγμενα……………………………οποιος προλαβε τον ναζοραιο ειδε………………καλο βραδυ κοροιδια………..

  Μου αρέσει!

 3. Πρόσεχε ποιός σου προσφέρει νερό να πιείς όταν πεθαίνεις απο την δίψα. said

  Ποιά αγορά θα δανείσει ένα κράτος με σχεδόν ανύπαρκτη παραγωγικότητα και αν ακόμη προθυμοποιηθεί κάποια με τι επιτόκιο και κυρίως με τι είδους ξεπουλήματος εγγυήσεις θα το κάνει ;
  Smart man Junker*, keep the slave crew alive.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: