ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ.

 • ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ο Λένιν στο πλευρό του Κεμάλ, τόνους χρυσού και όπλων την ώρα που η Ρωσία λιμοκτονούσε, έστειλε το ανθρωπάκι για να σώσει τον Κεμάλ.

 • Δεν άφησαν τον Στάλιν να ισοπεδώσει την Τουρκία!!

 • Πιστός συνεργάτης των Γερμανών οι Τούρκοι. Βλακείες τα περί ουδετερότητας στον Β’ΠΠ!

 • Δείτε ειδικά από το τρίτο λεπτό και μετά.

Διαβάστε και αυτή την λεπτομέρεια που σας είχαμε αποκαλύψει εδώ:

Η ThyssenKrupp, η περιβόητη με τα γερμένα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είναι απόγονος της KRUPP της οποίας ο πρόεδρος, στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ και των SS καταδικάστηκε και αυτός στην δίκη της Νυρεμβέργης αφού η εταιρεία του επέμενε να χρησιμοποιεί σκλάβους από το Άουσβιτς. Αποφυλακίστηκε όμως μετά από μόλις τρία χρόνια για να ξαναστήσει την αυτοκρατορία. Ναι, αυτή που πληρώνουμε νταβατζηλίκι για τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν. Παραλαμβάνονται όμως με υπογραφή Βενιζέλου.

Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν για την εν λόγω εταιρεία: 4 Αυγούστου 1921. Η εταιρεία Krupp προμηθεύει στους σφαγείς του Κεμάλ τα ακόλουθα που για πολλούς άλλαξαν και τον ρου της ιστορίας:

60 πυροβόλα με τριάντα χιλιάδες βλήματα, 700.000 χειροβομβίδες και 10.000 νάρκες. Πράγματι, εκρηκτική βοήθεια απέναντι στο “σειτάν ασκέρ” που έψαχνε τα βόλια ανάμεσα στις γαλέτες για να συνεχίσει τη μάχη.

Βάλτε στο κάδρο και τον Λένιν που έκανε την επανάσταση με 30χιλιάδες χρυσά μάρκα (τέτοιο προλεταριάτο) και θα καταλάβετε πως ήλθε η συντριβή στο μέτωπο της Μικράς Ασίας και τι τιμές αξίζουν στο «Σεϊτάν Ασκέρ». 10 χειροβομβίδες για κάθε Έλληνα στρατιώτη! Φανταστείτε ποιόν λαό πάνε σήμερα να ταπεινώσουν. Ας μάθουμε την ιστορία, ας τους γκρεμίσουμε γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Το βίντεο το αποκάλυψε το εκπληκτικό Ταχάλια.

45 σκέψεις σχετικά με το “ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ.”

 1. Και οι φίλοι μας οι Γάλλοι από τους οποίους αγοράζουμε φρεγάτες έστελναν όπλα στον Κεμάλ και απειλούσαν τους Έλληνες πως αν έστελαν στόλο στη Μ. Θάλασσα για να ανοίξει μέτωπο και να βελτιώσει τον ελληνικό ανεφοδιασμό θα έκαναν επίθεση στην ΑΘήνα. Και ο ιδρυτής της ΝΑΣΑ Βέρνερ Μπράουν ήταν αξιωματικός των SS και στο εργαστήριό του χρησιμοποιούσε αιχμαλώτους-σκλάβους. Και ο Μιτεράν ο μέγας σοσιαλιστής ηγέτης το διάστημα 1941-43 υπηρέτησε στο Βισύ ως κυβερνητικός αξιωματούχος ο Μπετανκούρ (ο χορηγός του Σαρκοζί) οργάνωνε τάγματα από Γάλλους ακροδεξιούς για την υποστήριξη των Γερμανών και τη συγκρότηση των waffen SS. Και η ΦΙΑΤ στον πόλεμο έφτιαχνε άρματα μάχης, όπως και η Πόρσε, η ΣΚόντα. Όταν συγκροτήθηκαν οι υπηρεσίες της τότε ΕΟΚ ως σύμβουλοι κλήθηκαν παλιοί αξιωματούχοι του υπουργίου εσωτερικών του Ράιχ. 800 σελίδες έγραψε ο Μαζάουερ για να τα περιγράψει όλα αυτά…

  Μου αρέσει!

   1. Why my friend you are surprised? Even in 1940 that paper called for the Greek soldiers to stay way from fighting the imperialistic war! See the Ribentorf Molotov pact was in effect! Other than that they care about the country . And how you expect history to be accurate when they write it? Rebousi and the others!

    Μου αρέσει!

  1. Ο Λένιν υποστήριξε τό Κεμάλ,επειδή ό Βενιζέλος έστειλε μιά Ελληνική
   μεραρχία στή Ρωσία,νά πολεμήσει τούς μπολσεβίκους-κομμουνιστές,
   τούς οποίους ενίκησε ο Λένιν,τούς πήρε τά όπλα καί τούς επέστρεψε
   στήν Ελλάδα.
   Γιά τό λόγο αυτό ό Λένιν υποστήριξε τό κεμάλ πού πολεμούσε τούς Ελληνες.

   Μου αρέσει!

   1. Ο Λένιν πολέμησε τους Έλληνες γιατί είχε αυτές τις διαταγές ….. Τα κομμάτια δεν είναι ξεκάρφωτα μεταξύ τους , επειδή έτσι σε βολεύει …

    Και ο Λένιν και ο Κεμάλ είχαν τον ίδιο χρηματοδότη και αφεντικό ….. Το νεοτουρκικό κράτος του Κεμάλ , είναι εκλατινισμένο ….

    Ακόμα και αυτό που λες να υπήρχε ως κίνητρο , δεν στέκει για τον απλό λόγο ότι ο Λένιν την στιγμή που είχε να αντιμετωπίσει έναν λοιμό μέσα στην χώρα του , να στείλει πολεμικό υλικό και τόσους οικονομικούς πόρους στον Κεμάλ … Άλλωστε είχε νικήσει στην Κριμαία και το μόνο που θα έπρεπε να τον νοιάζει θα ήταν να κτίσει το κράτος του , όχι να το διαλύσει αναζητώντας ανόητη εκδίκηση , με το εμπλακεί σε έναν καθαρά εθνικό πόλεμο ξένων χωρών … Εκτός και αν ο Κεμάλ ήταν κρυφοκομούνα και δεν το ξέρω ….

    Μου αρέσει!

   2. Κολοκύθια, το ελληνικό στράτεμα αποχώρησε από την Κριμαία το 1920, ο Λένιν πάλι παρέα με τον Κεμάλ μοίραζαν την Αρμενία και τον Πόντο. Δεν το έκανε για να αντιμετωπίσει τους Έλληνες που τον απειλούσαν στην Κριμαία, αλλά για να δημιουργήσει συμμάχους και να επαναφέρει τους λαούς του Καυκάσου στην εξουσία του (είχαν ανεξαρτητοποιηθεί και με την απειλή ότι αν δεν επανέρχονταν υπό την εξουσία του θα τους έδινε στους Τούρκους αναγκάστηκαν να υποταγούν). Οι σφαγές των Ποντίων και των Αρμενίων το 1919-1922 έγιναν στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, ο Λένιν λοιπόν δεν ήταν απλώς σύμμαχος του Κεμάλ αλλά και συναυτουργός στις γενοκτονίες της περιόδου.

    Μου αρέσει!

   3. Η ελληνική εκστρατεία κατά των Σοβιέτ

    Η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε ιμπεριαλιστική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 1919 ενάντια στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Σημαντικές δυνάμεις ναυτικού, στρατού ακόμα και αεροπορίας στάλθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου, στο πλαίσιο της Αντάντ, για να τσακιστούν τα Σοβιέτ. Μαζικές συλλήψεις, ξυλοδαρμοί και εκτελέσεις χαρακτήρισαν τη δράση του ελληνικού σώματος, από το οποίο λιποτάκτησαν εκατοντάδες στρατιώτες.

    ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ
    «Για τη σωτηρία της Ρωσίας και της (αστικής) τάξης».
    Ο Ν. Πλαστήρας γράφει αναλογιζόμενος την Οκτωβριανή Επανάσταση: «Τες ημέρες αυτές εξετυλίχθη μπροστά εις τα μάτια μας το τραγικότερο δράμα του αιώνος μας, η ρωσική συμφορά με την ανατροπήν του υπάρχοντος κοινωνικού καθεστώτος, με τον αποδεκατισμόν της ρωσσικής αριστοκρατίας».

    η συνέχεια… http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/01/1919.html

    Μου αρέσει!

   4. Στεναχώρια ο Αμετανόητος για τους ιουδαιομπολσεβίκους.
    Στην κρεμάλα οι Έλληνες στην κρεμάλα!!!

    Ολυμπία και ο Ρώσος Σουβόροφ κάνει διάλεξη σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και εξηγεί πως ο Στάλιν ήταν έτοιμος να επιτεθεί στην Ευρώπη αλλά ως συνήθως το κάνατε γαργάρα…..
    Τα καλά και συμφέροντα υποκριτές.

    In his recent book «The Chief Culprit» the bestselling author Viktor Suvorov probes newly released Soviet documents and reevaluates existing material to analyze Stalin’s strategic design to conquer Europe and the reasons behind his controversial support for Nazi Germany.

    He argues that Stalin was caught just days before launching his own assault into Central Europe. Thus the Red Army’s offensive posture rendered it uniquely vulnerable to German attack.

    A former Soviet army intelligence officer (true name Vladimir Rezun), the author explains that Stalin’s strategy leading up to World War II grew from Vladimir Lenin’s belief that if World War I did not ignite the worldwide Communist revolution, then a second world war would be needed to achieve it. Stalin saw Nazi Germany as the power that would fight and weaken capitalist countries so that Soviet armies could then sweep across Europe. Suvorov reveals how Stalin conspired with German leaders to bypass the Versailles Treaty, which forbade German rearmament, and secretly trained German engineers and officers and provided bases and factories for war. He also calls attention to the 1939 nonaggression pact between the Soviet Union and Germany that allowed Hitler to proceed with his plans to invade Poland, fomenting war in Europe.

    Suvorov debunks the theory that Stalin was duped by Hitler and that the Soviet Union was a victim of Nazi aggression. Instead, he makes the case that Stalin neither feared Hitler nor mistakenly trusted him. Suvorov maintains that after Germany occupied Poland, defeated France, and started to prepare for an invasion of Great Britain, Hitler’s intelligence services detected the Soviet Union’s preparations for a major war against Germany. This detection, he argues, led to Germany’s preemptive war plan and the launch of an invasion of the USSR. Stalin emerges from the pages of this book as a genius consumed by the vision of a worldwide Communist revolution at any cost–a leader who wooed Hitler and Germany in his own effort to conquer the world. In contradicting traditional theories about Soviet planning, the book is certain to provoke debate among historians throughout the world.

    Μου αρέσει!

   5. @Παύλε
    γιατί δεν πάς να υμνήσεις τη μεγάλη (σου) γερμανία με τον φίλο σου Outrider ?
    άντε, πάρε τους φίλους σου και χαιρετίστε καμιά σβάστιγγα.
    άσε την γαλανόλευκη για άλλους.

    Υ.Γ. Στο έχω ΞΑΝΑΠΕΙ 1000 ΦΟΡΕΣ αλλά εσύ συνέχεια εκεί…κόλημα ή προβοκάτσια…
    ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ…!!!!!!!!!
    Το έχω ΓΡΑΨΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ εδώ μέσα…
    Ηταν φασίστας όπως ο Χίτλερ…Θα το καταλάβεις ΠΟΤΕ ?

    Μου αρέσει!

   6. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ !!! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΟΝΔΥΛΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΣΟΥΣΑΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΜΑΡΙ

    Μου αρέσει!

   7. Αμετανοητε,
    δεν θελουν να μαθουν μην αγωνιζεσαι, τζαμπα,
    ετσι ειναι οπως τα λες,
    ο πολεμος που μας συραν οι συμμαχοι του 97,
    αυτον πληρωσαμε μετα,
    παντα οι συμμαχοι,
    οχι οτι τα αλλα ηταν καλυτερα οι γερμανοι δηλαδη χειροτεροι οπως παντα,
    εκ γενετης που λενε,
    και οι δικοι μας δηθεν κολλημενοι,
    αυτο τους συμφερει αυτο λενε,
    γιαυτο εχουμε αυτα τα χαλια.
    Λουμπεν δοξασμενο

    Μου αρέσει!

   8. Αγαπητέ KiKi 1
    Η περιβόητη Ελληνική ΑΣΤΙΚΗ τάξη έφερε πολλά δεινά στον τόπο…
    Γιατί όλοι αυτοί οι αριστοκράτες και ευγενείς βάζαν τον αγράμματο (στην πλειοψηφία) Λαό
    να πολεμάει και του πασάρανε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλλες…

    Σήμερα στο άρθρο μου «Ο Bαρβαρέσος και ο Porter δεν…» αναφέρω τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ντοκουμέντα του Porter και του
    Βαρβαρέσου που μιλάνε για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΥΠΕΣ που πέφτουν στη Χώρα και την ξεσκίζουν…
    Ο Αμερικάνος και ο Μεγαλοτραπεζίτης τα χώνουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ αστική αριστοκρατία του 1947…
    Και ξέρεις ποιά ήταν η πρόφαση τους πάντα ? ο αντικουμμουνισμός…
    ΞΕΣΚΙΖΑΝ τη Χώρα για να μην πέσει η χώρα δήθεν σε κουμουνιστικά χέρια…
    Οτι ακριβώς συμβαίνει και σήμερα…πήγαινε, διάβασε, και θα καταλάβεις.
    Καλή Λευτεριά.

    Μου αρέσει!

 2. Το δάνειο από την Γερμανία που πείρε ο Λένιν ήταν με τις ευλογίες του Βατικανού … Το δάνειο αυτό το αποπλήρωσε ο Λένιν με τα κοσμήματα του Τσαρικού στέμματος , τα οποία και βρίσκονται στην κατοχή του Βατικανού μαζί με τα κοσμήματα του Ρωμαϊκού Θρόνου της Κωνσταντινούπολης ….

  Κοντεύει ο καιρός που τα λάφυρα θα επιστραφούν στους κατόχους τους ….

  Μου αρέσει!

  1. αν πατησεις το cc βγαινουν αυτοματα Φαιη.
   η ιστορια της χρηματοδοτησης απο μπολσεβικους του κεμαλ εχει νοημα μονο αν δεις το σχετικο βιντεο με την προδομενη επανασταση και την σχεση μεταξυ αλεξαντρ παρβους ,λενιν και ατατουρκ που εκει καθαρα αναφερεται σαν- καλος φιλος- απο τον παρβους ο οποιος σαν μοναδικο στοχο ειχε τον ελεγχο της ρωσικης εθνικης τραπεζας .Η κοινη καταγωγη τους ειναι η μονη λογικη εξηγηση δεδομενου οι και οι δυτικοι βοηθησαν τον ατατουρκ ,για την υποτιθεμενη καθοδο του κουμμουνισμου στην μεσογειο αλλα και οι κομμουνιστες που υποτιθεται οτι ηθελαν να κατεβουν.
   Τουρκια εκτος παλαιστινης αλλα οχι στην θεση της ενας αλλος αντιπαλος με (βεβαρημενο) δυναμικο παρελθον!τα υπολοιπα ,καταστροφη της ελληνικης κοινωνιας της σμυρνης που ηλεγχε το εμποριο στην ανατολικη(!!!!) μεσογειο ,το ξεριζωμα του ελληνισμου απο την μικρα ασια , ο ελεγχος της εθνικης τραπεζας της ελλαδος(1928) και τα λοιπα .ελεω βενιζελου(!!!) ειναι τα παραπλευρα ορντβρ (μπονους) απο ολη την διαδικασεια.
   τοσο απλα…

   Μου αρέσει!

 3. Γιατί ξεχνάμε το τεράστιο, για τα δεδομένα, ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στην Κριμαία; Και περιμέναμε μετά να μας βοηθήσει ο Λένιν; Ρε δεν πάτε καλά μου φαίνεται… Συν Αθηνά, κανείς;;;

  Μου αρέσει!

 4. ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΛΕΝΙΝ!ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΥΧΙΟΤΑΝ ΓΙ’ΑΥΤΟ!ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΗ ΑΥΓΗ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ……

  Μου αρέσει!

 5. Το βίντεο δεν έχει διαθέσιμους υπότιτλους.

  Και δε μου λέτε, γιατί στη Ρωσσία συζητάνε ΣΗΜΕΡΑ τέτοια θέματα; Μήπως υποδαυλίζουν κι αυτοί το μίσος μεταξύ Ελάδας, και Γερμανίας – Τουρκίας;

  Μεγάλο καζάνι μπήκε στη φωτιά και βρίσκεται στην πλάτη μας, πολύ μεγάλο… Νομίζω ότι δε χρειάζεται αφύπνιση, αλλά κόκκινος συναγερμός και σκοπιές παντού!

  Μου αρέσει!

 6. Ε ρε που μόλις βγήκε μια αναφορά που μπορούσε να θήξει τον σκατόψυχο το Λένιν όλοι αμέσως πέσανε να τον δικαιολογήσουν, επικρίνοντας την Ελλάδα που συμμάχησε με τους ιμπεριαλιστές και συμμετείχε στην ιταμή επίθεση εναντίον του ρωσικού λαού…. Τουλάχιστον άχρείοι η Ελλάδα με τις πυκνές ελληνικές κοινότητες στα παράλια του Ευξείνου είχε κάθε δικάιωμα να επέμβει και να προστατεύσει τους Έλληνες από τις σφαγές των Μπολσεβίκων, μήπως θέλετε να ξεχάσουμε ότι επί Στάλιν εξοντόθηκαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες με εθνική συνείδηση???
  Και αυτά τα γράφει ένας ομοιδεάτες σας αριστεροί: http://www.anixneuseis.gr/?p=1734
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=434671&cid=122

  Μου αρέσει!

 7. ‘Εχει απολυτο δίκαιο ο βουλευτής για τον πυρηνικό σταθμό.
  ΑΠ΄την αλλη αφου εμείς με τους προδότες πολιτικους μας τους γυρίσαμε την πλάτη και ο ΓΑΠ ακύρωσε όλες τις συμφωνίες ,
  αυτοι στραφηκαν προς την ΤΟυρκία,π.χ για το περασμα του αγωγού Souyh Stream.

  Μου αρέσει!

 8. Οι μεγάλες ενισχύσεις Ιταλών, Γάλλων και Μπολσεβίκων υπέρ του Κεμάλ κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

  Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ της Συνθήκης των Σεβρών στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1920 σήµανε το τέλος της οθωµανικής αυτοκρατορίας και τον διαµελισµό της από τους Συµµάχους. Στη θέση όµως του παλαιού θεοκρατικού καθεστώτος γεννήθηκε µια νέα, ακόµη πιο επικίνδυνη, πραγµατικότητα που αποτέλεσε κατά µία έννοια τη νέα θρησκεία του κράτους: ο παντουρκισµός. οι διωγµοί σε βάρος των χριστιανικών πληθυσµών, προτού ακόµη προλάβει να στεγνώσει το µελάνι στις Σέβρες, θα έπαιρναν τον χαρακτήρα γενοκτονίας ακριβώς δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 1922, όταν η Σµύρνη παραδινόταν στις φλόγες. Η προδοσία όµως της Ελλάδας από τους τέως συµµάχους της είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα.

  Η καταιγιστική πληροφόρηση που ελάµβανε η ελληνική κυβέρνηση από την άνοιξη ήδη του 1921, πλην των προξενικών και διπλωµατικών της αρχών στη γείτονα, από όλες τις πρεσβείες της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως αυτές περιλαµβάνονται σε τρεις ογκώδεις φακέλους του έτους 1921, γεννά εξακολουθητικά ερωτήµατα για το πού βάδιζε και πόσο αυτοκαταστροφική ήταν η πολιτική της χώρας όταν ο στρατός της διέσχιζε την άνυδρη πεδιάδα του Σαγγαρίου φθάνοντας µόλις λίγα χιλιόµετρα έξω από την Αγκυρα τον καυτό Αύγουστο του 1922.
  Η άνευ προσχηµάτων, εξαρχής, πολιτική της γείτονος για αναθεώρηση της Συνθήκης των Σεβρών από την υπογραφή της ήδη στο διάσηµο για τις πορσελάνες του προάστιο των Παρισίων κέρδισε, µε δέλεαρ την εξασφάλιση προνοµιακών όρων διµερούς οικονοµικής συνεργασίας, πολύ έγκαιρα τον γερµανοϊταλικό άξονα, στο άρµα του οποίου για ευνόητους λόγους προσδέθηκε ο γαλλικός παράγων και τελευταίος, πλην καθ’ όλα µη υστερών σε πάθος και πλήθος πρωτοβουλιών για στήριξη του Κεµάλ που ολοένα κέρδιζε έδαφος στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, αδιαµφισβήτητου πρωταγωνιστή των γεγονότων που έµελλαν να αλλάξουν άρδην τη µοίρα της χώρας, ο µπολσεβικικός. Μάλιστα, όπως αναφερόταν σε κρυπτοτηλεγράφηµα από την Κωνσταντινούπολη που υπέγραφε κατά την αποκρυπτογράφησή του ο στρατηγός Κούτσης από το γραφείο του υπουργού των Στρατιωτικών, «οι κοµιτατικοί κύκλοι Κωνσταντινουπόλεως τρέφουσιν ελπίδας ότι µία Ελληνο-Μπολσεβικική σύρραξις θα επιφέρη την Ελληνικήν καταστροφήν», συµπληρώνοντας πως «σοβαροί τουρκικοί κύκλοι χαρακτηρίζουσιν ανωτέρω διαδόσεις ως µέσον αναπτερώσεως Τουρκικού ηθικού» (ΕΠ 1424, 15 Ιουλίου 1921).

  Σταθερός ο αγγλοσαξονικός άξων, µε τις Ηνωµένες Πολιτείες να σαρώνονται από συλλαλητήρια υπέρ των χριστιανικών πληθυσµών της Μικράς Ασίας, Ελλήνων και Αρµενίων, και πύρινους λόγους όπως του γερουσιαστή William King, κεντρικού οµιλητή στο συλλαλητήριο της Φιλαδέλφειας, που µιλούσε για τα κατορθώµατα και τις νίκες «του γενναίου ελληνικού στρατού εναντίον του Κεµάλ, µαχόµενος όπως και οι προπάτορές του υπέρ της χριστιανοσύνης», και τον βρετανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τον Τούρκο «τον χειρότερο εγκληµατία ανάµεσα στους εχθρούς της χώρας του», δεν εστερείτο, πλην ειλικρινών υπέρ της Ελλάδος, και ιδιοτελών αισθηµάτων και εκτιµήσεων: Αν η Αγκυρα κέρδιζε στην κρίσιµη εκείνη ώρα το παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας µε τη βοήθεια της Ρωσίας, τότε, για την τελευταία, άνοιγε ο δρόµος καθόδου της στις θερµές θάλασσες της Μεσογείου µέσω των Στενών- πλήρως ασυµβίβαστη µε τα βρετανικά συµφέροντα στον χώρο της Μέσης Ανατολής!

  ∆εν ήταν γι’ αυτό υπερβολικός για όσα ενηµέρωνε ο διευθύνων το Γενικό Προξενείο Γενεύης: «Η Αγγλική Κυβέρνησις (διά της Intelligence Service) ωργάνωσεν εν Ελβετία δίκτυον κατασκοπείας της τουρκικής και πανισλαµικής οργανώσεως και των ενεργειών των». Προσέθετε δε ότι «ο εκ των κυριοτέρων πρακτόρων αυτής, µεθ’ ου συνδέοµαι, εδέχθη να θέση εις την διάθεσίν µου αντίγραφον των εκθέσεών του». Επρόκειτο για κατασκοπεία «περί της ιταλογερµανο-πανισλαµικής δράσεως περί την γενοµένην εν Γενεύη την 24ην Μαΐου Συνδιάσκεψιν εξεχόντων εν Ελβετία Τούρκων πρακτόρων, η κίνησις των οποίων επροκάλεσε το ενδιαφέρον της Αγγλικής Κυβερνήσεως» (ΑΠ 591, Γενεύη 28/10 Ιουνίου 1921).

  Ωστόσο ο εφοδιασµός του κεµαλικού στρατού είχε ήδη ξεκινήσει. Ιδού πώς µεθοδευόταν, άλλοτε µυστικά και άλλοτε χωρίς προκάλυψη, η έξωθεν βοήθεια:

  Από τον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας ο υποπρόξενος Φρυδάς ενηµέρωνε: «Τουρκικά ιστιοφόρα µεγάλης χωρητικότητος φορτώνουσιν σχετικώς µεγάλας ποσότητας σίτου και άλλων δηµητριακών, υπάρχει δε πιθανότης ότι υπό τα φορτία ταύτα κρύπτονται τα εκάστοτε αποστελλόµενα εις τον Κεµαλικόν στρατόν όπλα και πυροµαχικά» (ΑΠ 798, 17 Οκτωβρίου 1921).

  Από τη Σόφια ο πρεσβευτής Πανουργιάς ειδοποιούσε την Αθήνα για εκεί άφιξη απεσταλµένου του Κεµάλ, του Αχµέτ Νετζέτ, για να παραλάβει «πυροµαχικά φθάσαντα εξ Αυστρίας». Συµπλήρωνε δε: «Ταύτα, ως και δυναµίτις και χειροβοµβίδες, παρεδόθησαν εις Ποµάκους ελθόντας ενταύθα εκ Ροδόπης υπό πρόσχηµα αγοράς εµπορευµάτων. Αποκρυβέντα δε εντός δεµάτων υφασµάτων µετηνέχθησαν εις Κιρτζαλί και σύνορα. Τούρκος πράκτωρ λέγει ότι δράσις αποβλέπουσα κυρίως ανατινάξεις σηράγγων και γεφυρών άρχεται κατ’ αυτάς» (ΑΠ 7249, 4 Νοεµβρίου 1921). Σε «Εκτακτον ∆ελτίον Πληροφοριών»

  Πέντε ηµέρες νωρίτερα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η ελληνική κυβέρνηση επληροφορείτο εµπιστευτικώς ότι «εν Ευξείνω Πόντω ταξιδεύουσι δύο υποβρύχια υπό Σοβιετικήν σηµαίαν τα οποία πρόκειται να πωληθώσιν ή ίσως επωλήθησαν ήδη εις τον Κεµάλ» (ΑΠ 430).

  Ο στρατηγός Παπούλας στις 6 Οκτωβρίου 1921 ενηµέρωνε από τη Σµύρνη ότι απεσταλµένοι του Κεµάλ « ανεχώρησαν δι’ Αδανα προς παραλαβήν Γαλλικών όπλων και τηλεβόλων» (ΕΠ 21519 / 7678).

  Στις 15 Οκτωβρίου 1921 η Υπάτη Αρµοστεία Σµύρνης κοινοποιούσε στην κυβέρνηση την πληροφορία ότι ο ειδικός απεσταλµένος των εθνικιστών στη Μόσχα, ο γιατρός Τεβερήκ Ρουσδή, επέστρεφε στην Άγκυρα µε ενισχύσεις ενός εκατομμυρίου τουρκικών λιρών σε χρυσό, εν είδει δώρου στον Κεµάλ (ΑΠ 145). Το αυτό µαρτυρούσε και ο Παπούλας, σύµφωνα µε µαρτυρία του ταγµατάρχη Μελά από τη Βηρυτό: «Πληροφορούµαι ότι µέγα ποσόν χρυσού αποστέλλεται διά Ιταλικών πλοίων εκ Κωνσταντινουπόλεως µέσω Ατταλείας εις Κεµαλικούς»(ΑΠ 11411, 4 Οκτωβρίου 1921).

  Οι πρέσβεις Μεταξάς και ∆ιαµαντόπουλος, από Ρώµη και Βελιγράδι, τον Οκτώβριο του ιδίου έτους πληροφορούσαν για ενισχύσεις που έφθαναν από το Τουρίνο µε ανταλλακτικά της Fiat και σφαίρες, και από τη Βιέννη µέσω Ιταλίας και Βουλγαρίας (η Ρουµανία είχε αρνηθεί τη χρήση του εδάφους της για τη διέλευσή τους) 40.000 όπλων και 30 εκατοµµυρίων φυσιγγίων (ΑΠ 1510 και ΑΠ 1184). Η βοήθεια της Ιταλίας όµως δεν περιοριζόταν σε αποστολή πολεµοφοδίων. Ο µεν Βλαχόπουλος από τη Σµύρνη ανέφερε ότι, πλην «της συνθέσεως, εξοπλισµού, διατροφής και ανεφοδιασµού των Τούρκων παρά των επισήµων Ιταλικών Αρχών, µη τηρούντων πλέον ουδέ τα προσχήµατα έναντι ηµών» (ΑΠ 1899/1016, 8 Σεπτεµβρίου 1921), τούρκοι πράκτορες µε ιταλικό ιµατισµό και ιταλικές ταυτότητες περιφέρονταν στη Σµύρνη συλλέγοντας πληροφορίες για τις θέσεις και τις δυνάµεις του ελληνικού στρατού. Επιπλέον, γνήσιοι Ρώσοι και Τάταροι από το Καζάν, καθώς και τεχνίτες, διετέθησαν υπό των Μπολσεβίκων στις υπηρεσίες του Κεµάλ (ΑΠ 102, Βότσης από Υπάτη Αρµοστεία Σµύρνης, 16 Σεπτεµβρίου 1921), ενώ 20 ρώσοι αξιωµατικοί και 600 ρώσοι µουσουλµάνοι ιππείς κατετάγησαν εθελοντικά στον κεµαλικό στρατό.

  Kαι ο Πάπας στο πλευρό των Τούρκων

  Εράνους υπέρ του Κεμάλ διεξήγαγε η Αιγυπτιακή Βιβλιοθήκη (ΑΠ 264, Βότσης, 17 Νοεμβρίου 1921), ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλούσε η είδηση ότι αλάτι για τον στρατό του Κεμάλ έστελνε η κυπριακή κυβέρνηση(!) (1.000 τόνοι από την περιοχή της Λάρνακας, ΑΠ 315, πρόξενος Χατζηβασιλείου, 12 Οκτωβρίου 1921).

  Ακόμη και ο Πάπας, «δήθεν εξ ενδιαφέροντος υπέρ της ζωής των εν Μικρασία χριστιανών», ετάχθη υπέρ του Κεμάλ. (πρεσβευτής Σ. Πεζάς από Ρίο Ιανέιρο, ΑΠ 779, 22 Απριλίου 1921). «Δεν γνωρίζω ποίαι θα είναι περαιτέρω αι εξωτερικαί συνέπειαι… καλόν όμως είναι να ίδωμεν ποίοι είναι οι φίλοι και ποίοι οι εχθροί του έθνους μετά το οριστικώς καταπίπτον προσωπείον της μισελληνικής πολιτικής των Γάλλων, των Ιταλών και της Καθολικής Εκκλησίας» (όπ. π)

  Πηγή

  http://www.tovima.gr

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ.
  ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

  Μου αρέσει!

 9. ρε πατε καλα;

  με νοιαζει τι εγινε πριν 100-200-300 χρονια;

  ναι να ξερω αλλα οχι και ετσι

  δηλαδη λεω ενα απλο ερωτημα
  αν εκανε ντου ο ΤΟΥΡΚΟΣ( λεμε )
  και ερχοταν ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ μαζι μας (λεμε, αν και ουτε σε ταινια spilberg αυτο)
  θα λεγαμε οχι γιατι το 40 εκαναν οτι εκαναν ( δεν ξεχνω )

  Μου αρέσει!

 10. Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του Λένιν στον Ατατούρκ τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα γράφουν ο Αμετανόητος και οι άλλοι φίλοι. Για το καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση και το υπόλοιπο ανατολικό μπλοκ, ειλικρινά έχω βαρεθεί θανάσιμα να ακούω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια. Ήταν τραγικό το καθεστώς, καμιά αντίρρηση. Απείρως καλύτερο όμως από αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και συγγνώμη που θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση σκληρή, αλλά όταν, από την Κυριακή που οι άθλιοι 199 έκαναν ό,τι έκαναν, η ΙΔΙΩΤΙΚΗ περιουσία του καθενός μας, (σπίτια, χωράφια , κινητά και ακίνητα αγαθά) μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιταχθεί από οποιονδήποτε δανειστή-τοκογλύφο, το να συζητάμε στο επίπεδο της γιαγιάς μου για το τι έκανε ο Στάλιν πριν εξήντα χρόνια και για τα κονσερβοκούτια του Μελιγαλά μου φαίνεται απλώς γελοίο.

  Μου αρέσει!

  1. ΕΜΥ…μεῖνε σ’ αὐτό πού κάνεις καλά…πές μας τί καιρό θά κάνει αὔριο…

   Κατά τά λοιπά…ἀπό τό ’08 πηγαινοερχόταν τό μπολσεβίκικο (γνωστῆς φάρας) ταχυδρομικό…κοράκι στή Μικρασία καί κατά τό ’11 ξεκίνησε νά βγάζει καί περιοδικοοοοό μέ χρηματοδότηση πάλι ἀπό τήν γνωστή φάραααααα…στό ὁποῖο βέβαια ἔσπερνε ζιζάνια μεταξύ Τούρκων καί Ἑλλήνων…μέ ἀπόλυτη ἐπιτυχία μποροῦμε νά ποῦμε…πλέον.

   Ἄ KiKi (E), νά μήν ξεχάσω…βάλε καί τά 20 μιλιούνια δολλάρια τῶν Σήθ στόν θεῖο Λένιν καί κάτι ψιλά ἀπό Βάρμπουργκ καί ἀπό Γαλλία μεριά (Σοσιετέ Ζενεράλ εἰς τά καθ’ ἡμᾶς, τότε δέν ὑπῆρχε, γιά νά μήν κουράζεις τό μυαλουδάκι σου)…ξέρεις, τούς παππούδες αὐτῶν πού…πολεμᾶς καί «ἀντιστέκεσαι» τώρα…τό κεφάλαιο μωρέ…

   Τί? Διευθύνσεις καί ὀνόματα? Ἔ κάντε καί σεῖς κάτι…

   Μου αρέσει!

 11. ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ….

  ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ…

  ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

  ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ…..

  ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ…..

  ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ …ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗ…..ΒΑΛΤΟΙ ΕΙΝΑΙ…..

  ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ….

  Εχει ..χρωματισμενους πολλους η ερημη χωρα……

  πολλους εξυπνακηδες χρωματισμενους και πολυξερους…επιθετικους,…..
  και με εξωθουν να χανω …τα συγκαλα μου…..

  Αυτη την αναρτηση την…διαβασαν?

  Ειναι σημαντικη!

  Τα λεει ..ΟΛΑ!

  Γιατι δεν μπηκαν στο κοπο?

  Γιατι μενουν μονο σε αναρτησεις του..κωστακη αντωνακη, γιωργακη?

  ΓΙΑΤΙ….ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΞΕΡΕΣ ..ΛΕΒΕΝΤΕΣ???

  Ε, ρε ριπες που χρειαζοσαστε..μολυσμενοι σχολιαστες…..

  Και ολη τη δεσμη στο..κεφαλι!

  Μου αρέσει!

  1. Κερδίζουν χρόνο. Τα μέτρα περνάνε βήμα βήμα.
   Εν΄τω μεταξύ η στημένη συμπαράσταση, ο στημένος φιλελληνισμός προετοιμάζει το έδαφος για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.
   Θέλουν να μεθοδεύσουν το δικαιολογημένο αντιευρωπαικό μίσος των Ελλήνων.
   Μιά συμπαράσταση στημένη, προσποιητή. Μιά παραγοριά θανάτου. Ένα μνημόσυνο τραγικό, σε μιά κατ΄επανάληψη υποκριτική τραγωδία.
   Μας ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν πως σκεφτόμαστε μεέναν ακραίο συναισθηματισμό.
   Γιά μιά Ευρώπη, κόρη της αρχαίας Ελλάδας κλπ κλπ κλπ.
   Μας κρατάνε δέσμιους, μέσα στο σπήλαιο.
   Ναί. Έτσι, όπως τα λέει ο Πλάτωνας.
   Μέσα σε ένα σπήλαιο, που βλέπουμε σκιές.
   Σκιές από κόμματα, από θρησκείες, από ιδεολογίες, από τσοντοκρατία, ποδόσφαιρο, αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και άλλες αρχιδιές.
   Εμείς καθόμαστε και κλαίμε, με το ένα χέρι στο σπαθί και με το άλλο στο ευαγγέλιο, και αυτοί γράφουν την ιστορία με το αίμα μας.
   Αμ δε γίνεται όμως να πολεμήσεις γονατιστός.
   Συμμετέχουμε, συναινούμε. Ναι. Με την απραξία μας. ΚΡΙΜΑ.
   Έλληνες, δε θα ξαναγίνουμε ποτέ.
   Κρίμα.

   Μου αρέσει!

   1. Παντα υπαρχει η σπορα του Ελληνα σε αυτο το τοπο!

    Δεν θα πιστεψω ποτε οτι χαθηκε!

    Δεν γινεται να χαθηκε!

    Ολοι οσοι πηγαν πριν μερικα χρονια στο μετωπο και εγραψαν ΕΠΟΣ !!!!!!!!!!!!

    ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ , ΕΓΓΟΝΙΑ…

    ΤΑ ΕΙΔΑ ΠΡΟΧΘΕςΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ …ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ..ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

    ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ!

    ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ…ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ…38 χρονια.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑΚΙ…..ΜΑΧΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ…

    ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙ….

    ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΑΝ …ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ …ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s