olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

O Βαρθολομαίος αρλουμπολογεί σε σύνεδριο για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Δεν μας είπε ποιών το αίμα χύθηκε για να

Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 12, 2011

…αγκαλιά με τον Κεμάλ Ντερβις!

Διαβάστε και εξοργιστείτε. Global Governance! Όπως το Γκιόρκος, σε μία πατρίδα που έμεινε ελεύθερη από θυσίες αγωνιστών, οι αχυράνθρωποι εκχωρούν κυριαρχία ως πλασιέ της παγκόσμιας διακυβέρνησης…

του Νίκου Παπαχρήστου

Από το Amen.gr (βοήθεια μας)

Για τη διακονία του Πρώτου Θρόνου της Ορθοδοξίας δια μέσω των αιώνων και ιδιαιτέρως στον σύγχρονο κόσμο αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου, ενώπιον της ολομέλειας της Δ’ Διεθνούς Διασκέψεως «World Policy Conference» που πραγματοποιείται στο Παλάτι Hofburg,  στην Βιέννη. Αυτή τη συσσωρευμένη εμπειρία των 17 αιώνων ζωής δύναται να προσφέρει ο Οικουμενικός Θρόνος στην ανθρωπότητα, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσία ηγετών κρατών και κορυφαίων προσωπικοτήτων από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Η Ευρώπη ως εργαστήριο δια την παγκόσμιον Κυβερνητικήν», στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Εσθονίας Toomaw Hendrik Ilves, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κυρία Fu Ying και ο διεθνούς φήμης τούρκος οικονομολόγος Kemal Dervis. O Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απαντώντας στην πρόταση του Ιδρυτού και Προέδρου του «World Policy Conference» Thierry De Montbrial – όπως ο τελευταίος την ανέπτυξε στην ομιλία του, την Παρασκευή, κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διασκέψεως, για την ανάγκη υπογραφής Χάρτας Παγκοσμίων Αξιών – αναφέρθηκε στη μοναδική εμπειρία την οποία ο Οικουμενικός Θρόνος δύναται να προσφέρει στην Ανθρωπότητα. Και αυτό γιατί, συνέχισε, το Πατριαρχείο αποτελεί έναν υπεραινώβιο θεσμό με την έδρα του να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου επικράτησαν διάφορα πολιτικά σχήματα, όπως η Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και η σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία.

Η παρουσία ενός οικουμενικής εμβέλειας θεσμού, όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε μια περιοχή που υφίσταται η συνύπαρξη του Χριστιανισμού με το Ισλάμ, για πέντε και πλέον αιώνες, παρέχει μια μοναδική εμπειρία στην Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως κατά την εξάσκηση του διακονικού έργου της εντός του συγχρόνου πλαισίου της πολυπολιτισμικότητος και της μετανεωτερικότητος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ως απτά παραδείγματα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανέφερε τους Ακαδημαϊκούς διαλόγους τους οποίους το Πατριαρχείο διεξάγει από ετών με τους εκπροσώπους του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ. Επίσης έκανε μνεία στα Διεθνή Διεπιστημονικά Οικολογικά Συμπόσια τα οποία το Πατριαρχείο κατά καιρούς διοργανώνει σε διάφορα μέρη της υφηλίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Θρησκείας, της Πολιτικής, της Επιστήμης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η προσπάθεια αυτή για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σημείωσε ο Πατριάρχης, δεν αποσκοπεί μόνο στη θεραπεία των πληγών που η Κτίση υφίσταται από την αλόγιστη και άσκοπη χρήση και κατάχρηση των φυσικών πόρων, αλλά αποτελεί και μια απτή προσπάθεια ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ θρησκείας και επιστήμης και να προβληθεί ο ρόλος και η ευθύνη της θρησκείας στη διαμόρφωση της σύγχρονης πραγματικότητας.

Αναφορά έγινε και στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα σε μιαν ημέρα – όπως η χθεσινή – που σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού της ιερότητας και της μοναδικότητας του ανθρωπίνου προσώπου αλλά και γενικότερα της θρησκευτικής ελευθερίας. Σημείωσε δε, την ανάγκη περισσότερης συνεργασίας μεταξύ των λαών, των εθνών και των διαφόρων Διεθνών Οργανισμών προς την κατεύθυνση της διασφαλίσεως μεγαλύτερης αντιπροσωπευτικότητας στα διάφορα διεθνή Φόρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι σε πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το «World Economic Forum», η συμμετοχή και η εκπροσώπηση των διαφόρων κρατών δεν είναι επαρκής, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε διεκκλησιαστικό επίπεδο με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στο οποίο εκπροσωπούνται μόνον οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και οι Προτεσταντικές ομολογίες χωρίς, δηλαδή, την συμμετοχή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η πραγματικότητα αυτή, σημείωσε, αποτελεί πρόκληση για τους πολιτικούς ηγέτες και όχι μόνον, ούτως ώστε να εξευρεθούν τρόποι για την ενίσχυση της συμμετοχής των λαών, των πολιτικών και των εθνών στα διάφορα διεθνή σχήματα και φορείς υπερεθνικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα όπως οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και εκκλησιαστικό. Αυτό καθίσταται απαραίτητο,  συνέχισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, καθώς οποιαδήποτε κρίση εκδηλώνεται σε τοπικό επίπεδο, σε κάποιο μέρος του κόσμου έχει αναντίρρητα συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα, όπως άλλωστε βιώνουμε σήμερα σε όλα τα επίπεδα (περιβάλλον, οικονομία και άλλα). Τέλος, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η Ε’ Διεθνής Διάσκεψη «World Policy Conference», το 2012, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που θα εμπλουτίσει τους συμμετέχοντες με μοναδικές εμπειρίες.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ.Kemal Dervis o οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επισήμανση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ανάγκη της προαγωγής  κοινών  αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόνισε δε, ότι η παγκόσμιος διακυβερνητική δεν θα πρέπει να προσεγγίζει τα σύγχρονα ζητήματα με ψυχρότητα, όπως εν πολλοίς επιτάσσουν τα διεθνή ή και εθνικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά πρέπει να υιοθετηθεί μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την διακρατική συνεργασία Ελλάδος και Τουρκίας στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στις δύο χώρες από τους σεισμούς το 1999.Ακολούθησαν οι υπόλοιποι ομιλητές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη  θεματική ενότητα.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο του «World Policy Conference» Thierry De Montbrial

Το βράδυ του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του παρακάθισαν σε επίσημο δείπνο, στο Δημαρχείο της Βιέννης, προς τιμήν των συμμετεχόντων στη Διεθνή Διάσκεψη, το οποίο παρέθεσε o Πρόεδρος του «World Policy Conference» κ. Montbrial, παρουσία 500 συνδαιτυμόνων. Ο κ.Montbrial, κατά τον χαιρετισμό του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός θρησκευτικός ηγέτης που προσκλήθηκε για να παραστεί και να μιλήσει στις εργασίες της Διεθνούς Διασκέψεως.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του δείπνου, μίλησε ο κ.Μartii Ahtisaari, πρώην Πρόεδρος της Φιλανδίας, βραβευμένος με το βραβείο Nobel το 2008. Ο κ.Ahtisaari αντήλλαξε θερμή χειραψία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στο κεντρικό τραπέζι μαζί με τον Πρόεδρο του «World Policy Conference», κ.Montbrial.

Την Κυριακή το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Βιέννης. Το μεσημέρι η Επίτιμη Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Σάλτσμπουργκ κυρία Αικατερίνη Παππά θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.

192 Σχόλια to “O Βαρθολομαίος αρλουμπολογεί σε σύνεδριο για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Δεν μας είπε ποιών το αίμα χύθηκε για να”

 1. Dimitris said

  Αν δεν ξυπνήσουμε το Δία μέσα μας, θα μας φάνε του Άδη τα σκοτάδια…

  Μου αρέσει!

 2. ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said

  Παγκοσμιος αχταρμας!!!! Καλα παμε!

  Μου αρέσει!

 3. makis efthymiadis said

  Μια γρήγορη ματιά να ρίξει ο Παναγιότατος στα παρακάτω
  κείμενα (αγγλικά και ελληνικά) και μετά ας «ευλογήσει» κατά το δοκούν…

  http://taxalia.blogspot.com/2011/12/goldman-sachs.html

  http://www.thinkfree.gr/?p=5911

  Μου αρέσει!

 4. Σοφία said

  400 χρόνια ζήσαμε την Οθωμανική έκδοση την Παγκόσμιας διακυβέρνησης (το τηλέραμα πουλάει την ωραιοποιημένη προπαγανδιστική εκδοχή της) όπου η ζωή των πολλών ήταν στα χέρια ενός.
  Αγωνιστήκαμε και χύσαμε ποταμούς αίματος για να κερδίσουμε και να διατηρίσουμε τη δυνατότητα να ορίζουμε τον εαυτό μας.

  Αυτή η χώρα είναι ποτισμένη με αίμα πολλές φορές για να μπορούν να κάθονται κάποιοι (και δεν μιλάω μόνον για τον Βαρθολομαίο πλέον) με τον αέρα της ελευθερίας που τους εξασφαλίσθηκε από τις θυσίες αυτών που πέρασαν, να μπουρδολογούν και να διαπραγματεύονται ερήμην μας την επιστροφή μας στην οποιαδήποτε δουλοκρατία.

  Μου αρέσει!

 5. NEOTAΞΙΤΗΣ

  Μου αρέσει!

 6. Διονύσιος Βούτος said

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν καλεσμένος σε μια εκδήλωση με θέμα : «Η Ευρώπη ως εργαστήριο δια την παγκόσμιον Κυβερνητικήν», Και λοιπόν ..?? Δεν έπρεπε να πάει σε μια διεθνή εκδήλωση , θα πρέπει ο Οικουμενικός Πατριάρχης να απομονωθεί ..?? Ποιός έχει όφελος από τον διεθνή απομονωτισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ..??

  Μήπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης όμως μίλησε υπέρ της παγκόσμια κυβέρνησης ..? Ούτε αυτό έκανε .. Ο Παναγιότατος μίλησε για την «ανάγκη υπογραφής Χάρτας Παγκοσμίων Αξιών» .. δηλαδή για διακριτούς ρόλους μέσα στο παγκόσμιο σκηνικό .. Ο κάθε ένας να ξέρει και να γνωρίζει τα όρια του και να υπάρχει μια βάση συνύπαρξης των ανθρώπων μεταξύ τους για να μην αλληλοσφάζονται ….

  Υπάρχει σε αυτό κάτι μεμπτό …?? Δεν γνωρίζετε ποιός μίλησε πρώτος για μια τέτοια κοινωνία ..?? Μήπως αυτά τα οράματα δεν ήταν οράματα της επανάστασης του 21 …?? Τι μας λέει ο Ρήγας ..??

  «Σ’ ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,
  για την πατρίδα όλοι, να ‘χωμεν μια καρδιά.
  Στην πίστην του καθ’ ένας, ελεύθερος να ζει,
  στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

  Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
  Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
  Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
  πως είμαστ’ αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθεί.»

  Στην πίστη του ο κάθε ένας ελεύθερος να ζει , μας προστάζει ο μέγας επαναστάτης του 1821 , ο Ρήγας Φεραίος ….

  Έφερε παραδείγματα συμβίωσης του Χριστιανικού στοιχείου με του Μουσουλμανικού , εγώ θα προσθέσω και με του Εβραϊκού και λοιπόν ….?? Ποιά είναι η Χριστιανική επιταγή ..?? Να σώσω τον εαυτό μου ή να τον αφήσω και να κοιτώ τι πιστεύει ο άλλος ..?? Ο κάθε ένας μας δίνει λογαριασμό για την ψυχή του και μόνο … Δεν θα απολογηθώ εγώ όταν έρθει η ώρα μου για τα δικά σου σφάλματα , ούτε εσύ για τα δικά μου , ο κάθε ένας για τα δικά του θα κριθεί , οπότε ποιός είμαι εγώ που θα ασκήσω κριτική και θα επιβάλω την πίστη μου στους άλλους .. Κάποιοι το κάνουν .. κακώς το κάνουν , για αυτό και ο Πατριάρχης ζητά ΧΑΡΤΑ , Χαρτογράφηση δηλαδή , για να εμποδίσει να το κάνουν αυτοί που το κάνουν …. Ο Μουσουλμάνος να κοιτά την δική του πίστη , ο Χριστιανός την δική του και ο Εβραίος την δική του …. Αυτό διασφαλίζει η ΧΑΡΤΑ , ότι ο ένας θα σέβεται την πίστη του άλλου και όσοι νομίζουν πως οι Μουσουλμάνοι θέλουν να επιβάλουν την δική τους πίστη και στους άλλους με την βία , τότε δεν γνωρίζουν την διαθήκη του Προφήτη τους και πολλές φορές δεν την γνωρίζουν και οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι , για αυτό και εμείς θα πρέπει πάντα να τους την θυμίζουμε …

  ————————————————————————

  ΔΙΑΘΗΚΗ :

  «Τό παρόν γράμμα, επειδή ό θεός εστί μέγας και κυβερνήτης, ύστερον άφοϋ ήλθον πάντες οι προφήται, δια νά μή μείνη μαρτυρία αδικίας προς τον θεόν, δια τά προς ανθρώπους διδόμενα χαρίσματα έγραψεν ό Μωάμεθ, ό υιός τοϋ Άμπτουλάχ και απόστολος τοϋ θεοϋ, ό θεωρός και επιμελητής τοϋ παντός κόσμου προς όλους τοϋ έθνους του και τής θρησκείας του, ώς στερεόν και βέβαιον τάξιμον και ϋπόαχεσιν, διά τήν φυλήν τών Γιουνάν (Ιώνων) και διά τήν γενεάν τών Ναζωραίων (χριστιανών) όπου και αν εύρίσκωνται, σιμά ή μακράν, ευγενείς νά ήναι ή δυσγενεΐς, ένδοξοι ή και άδοξοι λέγον ούτω.

  Α’) Οποιος άπό τό έθνος μου θέλει χαλάσει τήν υπόσχεσιν και τον όρκον όπου είναι εις τήν παροϋσαν συμφωνίαν, φθείρει τήν υπόσχεσιν τοϋ θεοϋ, και αρνείται τον όρκο του, και έναντι είτα εις τό πρόσταγμα του, αντιστέκεται τής πίστεως του (μή γένοιτο θεέ) γίνεται άξιος τοϋ αναθέματος, ή Βασιλεύς νά ήναι ό τοιούτος ή και πτωχός, και απλώς ειπείν όστις και αν ήναι.

  »Β’) Λοιπόν οπόταν τινάς άπό τους μοναχούς περιηγητάς θέλει κατοίκηση εις κανένα όρος, ή κορυφήν, ή σπήλαιον, ή χωρίον και τόπον οίκούμενον, ή περιγιάλι ή αμμουδιά ή εις μονοστήριον, ή έκκλησίαν και οίκον εύκτήριον, έγώ είμαι έν μέσω αυτών προστάτης και φύλαξ αύτονών και όλων τών πραγμάτων τους μέ τήν ιδίαν μου ψυχήν και μέ τήν βοήθειαν και προστασίαν μου, και μέ όλον μου τό έθνος διατϊ αύτοι είναι μέρος μου και τιμή μου.

  »Γ) Ετι προστάζω και εμποδίζω τούς έμίνηδες νά μή γυρεύουσιν όπ’αυτούς χαράτσι, ή άλλα νέα δοσίματα ότι εις αυτούς βία και δυναστεία δέν γίνεται.

  »Δ’) Τούς κριτάς τους, και ηγουμένους τους νά μήν τούς άλλάσση τινάς, άλλά νά μένουσι άμετάτρεπτοι.

  »Ε’) Τούς περιηγητάς τους νά μήν τούς έμποδίζη τινάς άπό τήν περιήγησίν τους.

  »ΣΤ’) Άπό τά υπάρχοντα τών εκκλησιών τους κανένα νά μήν ήμπορή νά έξοδιασθή εις κτίσιμον Μετζιτίου, ή άλλου τινός τόπου Μουσουλμανικού.

  »Ζ’) Οποιος θέλει κάμη κανένα από ταύτα, όπου όπηγόρευσα, άς ήξεύρη βέβαια πώς έλυσε τον όρισμόν τοϋ θεοϋ και έναντιώθη τοϋ Αποστόλου του.

  »Η’) Ετι νά μή πληρώνουσι χαράτσι οι Κριταί τους, και ηγούμενοι τους, και δούλοι τους, και μαθηταί τους, και άλλοι πώς υποτακτικοί ούτε νά πειράζωνται, ότι έγώ είμαι προστάτης αυτών όπου και αν εύρίσκωνται εις τήν γήν ή εις τήν θάλασσαν, εις Άνατολήν και Δύσιν, εις Αρκτον και Μεσημβρίαν επειδή αυτοί και πάντα τά περί αυτούς είναι χρέος μου, και όρκος και παρακαταθήκη μου.

  Θ’) Και άπό εκείνους όπού έν ησυχία όσκητεύουσιν εις τά όρη, νά μή πέρνουσι χαράτσι, ούτε δέκατον διά τά εισοδήματα τους- ούτε τινάς μουσουλμάνος νά γίνεται σύντροφος μετ’αύτούς, επειδή και αύτοι άλλοι δέν εργάζονται μόνον τά προς τροφήν.

  »Ι΄) Οταν φθόση έν εύθηνία ό καιρός τοϋ καρπού, νά τούς δίδουσιν εις κάθε έρπέτι ένα καυχι.

  »ΙΑ’) Ούτε εις τον καιρόν τοϋ πολέμου νά τους εύγάζουσι διά νά ευγουν εΙς τον πόλεμον, οϋτε νά τούς ζητοΟσι χαράτσι.

  »ΙΒ’) Ετι άπό τους χριστιανούς οι εντόπιοι και πλούσιοι όπου με πλούτο πραγματεύονται και είναι άξιοι διά χαράτσι νά μην πληρόνουσι άλλο παρά δώδεκα δραχμάς.

  »ΙΓ) Εξω άπό τό κεφαλοχάρατζον, άλλο νά μή τούς ζητοϋσι, κατά τό πρόσταγμα τοϋ Θεού όπού λέγει. Μή ένοχλήται τούς σεβόμενους τά έκ τοϋ Θεού πεμφθέντα βιβλία, άλλά κατά τον άγαθώτερον τοϋ άγαθωτέρου τρόπον νά τούς άγαθοποιήσετε και μάλιστα με τούτους συναναστράφητε’ και εκείνους όπού τούς πειράζουσι (όποιοι και άν ήναι) νά τους έμποδίζητε.

  »ΙΔ’) Μία γυναίκα χριστιανή έάν ύπανδρευθή μέ έναν μουσουλμάνο νά κάνη τό θέλημα της γυναικός εκείνης και νά μή τήν έμποδίζη άπό τήν έκκλησίαν, και προσευχή της και ταίς συνήθειες της πίστεως της.

  »ΙΕ’) Τινάς νά μή τούς έμποδίζη εις τό νά άνακαινίζουσι τάς εκκλησίας τους.

  »ΙΣΤ’) Όστις θέλει κόμη τι παρά ταύτην τήν ύπόσχεσιν, ή νά πιστεύση τό εναντίον γίνεται βέβαια αποστάτης τοϋ Θεού, και τού Θεϊκοϋ Αποστόλου: Ότι τούτο είναι μία βοήθεια εις αυτούς κατά τάς υποσχέσεις τους.

  »ΙΖ’) Και εις αυτούς απάνω νά μήν σηκώνη τινάς άρματα, μάλιστα οι μουσουλμάνοι δι’ αυτούς νά πολεμούσι.

  »ΙΗ’) Και διά τοϋτο προστάζω ούδεις άπό τό έθνος μου νά άποκοτήση νά κάμη τό εναντίον ταύτης της υποσχέσεως έως νά άφανισθη ό Κόσμος.

  Μάρτυρες

  Άλής, υιός τοϋ Άμπιταλίπ- Ομάρ, υιός τοϋ Χατάβ’ Άμπουντελντάρ, υιός τοϋ Αμπομπέρ’ Άββάς, υιός τοϋ Άμτελμουταλίβ- Ζιβήρ, υιός τοϋ Άββάμ- Σαάτ, υιός τοϋ Μαάτ Θηβήτ, υιός τοϋ Νεφίς’ Μπουχανιβέ, υιός τοϋ Αβίδ’ Μοκα-δέμ, υιός τοϋ Καρσή Άμπτιλαζίμ, υιός τοϋ Χα-σάν Άζίβ, υιός του Γιασίν Άμπομπέκερ, υιός τοϋ ‘Αμπι κααφί’ ‘Οτμάν, υιός τοϋ Γαφάς’ Αμπουλάχ, υιός τοϋ Μεσούτ Φαζέρ, υιός τοϋ ‘Αββάς· Ταλάτ, υιός τοϋ ‘ΑμπτουλάχΣαάτ, υιός τοϋ ΑββάτΖεήτ, υ’ιός τοϋ ΘαβίτΧασμέρ, υιός τοϋ Αβίδ’ Χάτιθ, υιός τοϋ Θαβίτ- Άμπτουλάχ, υιός τοϋ Όμέρ.

  Τό παρόν έγραψε ό οδηγός και διάδοχος Αλής τοϋ Άμπιταλίπ, βάλλοντας τό χέρι του ό προφήτης είς τό Μεντζήτι τοϋ προφήτου (εν ω εϊη ειρήνη) τφ δευτέρω χρόνω τής φυγής (Έγείρας 624 μ.Χ.) τήν τρίτη ήμερα τοϋ Μαχαρέμ μηνός».

  ———————————-

  Πόσοι από εσάς γνωρίζετε την ύπαρξη αυτής της ιδιόχειρης διαθήκης διαταγής του Μωάμεθ προς όλο το γένος του; Προφανώς ελάχιστοι, πράγμα λογικό αφού γενικώς τις λεπτομέρειες άλλων δογμάτων τις γνωρίζουν μόνο οι ενδελεχείς μελετητές θρησκειών. Ομοίως όμως, ελάχιστοι γνώριζαν τη διαστρέβλωση των Χριστιανικών γραφών από τους δυτικούς χριστιανούς προς όφελως των λατινικών αλλά και της άκρατης κρεοφαγίας (κύριο στοιχείο του πολιτισμού του Τζων Γουέιν). Σήμερα λοιπόν έχουμε άλλη μία τρανταχτή απόδειξη της διαστρέβλωσης των θρησκειών από μισανθρώπους ώστε αυτές να συνηγορούν στις εγκληματικές τους επιδιώξεις αντί να χαλιναγωγούν τα μισαλλόδοξα τους ένστικτα.

  Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Σωστό κι αυτό

   Μου αρέσει!

  • ..... said

   Μην πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα Διονύση, και ας πουμε οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι ετσι όπως τα λες (που δεν είναι) θα ήταν διεθνής απομόνωση αν δεν συμμετείχε σε συνέδρια για πανθρησκείες, σε συλείτουργα με αλλόθρησκους, αν δεν είχε εναγκαλισμούς με πολυεθνικές (οπως για παραδειγμα η γνωστή εταιρεία αναψυκτικού, για να μην κανουμε και διαφήμιση)
   Όλα αυτά Διονύση δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας. Είναι δυνατόν οι διοργανώτες της εκδήλωσης να έχουν σχέση με αυτά που λές;. Μήπως δεν σου λένε τίποτε έννοιες όπως παγκοσμια διακυβέρνηση, οικουμενισμός, θεοσοφισμός; Το να συμπάθεις το συγκεκριμένο πρώσοπο είναι δικαίωμα σου, το να συγκρίνεις ομως ανόμοια πράγματα σ’ αυτό τον βαθμό είναι ιεροσυλία

   Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Ο Πατριάρχης δεν έχει κάνει κανένα συλλείτουργο και ποτέ , εκτός και αν δεν ξέρεις τι είναι το συλλείτουργο και το μπερδεύεις με την συν προσευχή … Και φυσικά ποτέ δεν υπήρξε οπαδός , ούτε μίλησε ποτέ για πανθρησκεία … Αν δεν ξέρουμε δεν μιλάμε …

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Και φυσικά ποτέ δεν υπήρξε οπαδός , ούτε μίλησε ποτέ για πανθρησκεία ….. γιατί το καθεστώς που μας έχει κάτσει στο σβέρκο έχει πει οτι θέλει να μας κάστρεψει, Διονύση δεν απευθύνεσαι σε πρόβατα και μη παίζεις με τις λέξεις (συμπροσευχή – συλείτουργο)

    για ριξε μια ματια εσυ που τα ξέρεις ολα
    http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/12/httporthodoxia-paterikiblogspotcom20111.html
    http://papismos.blogspot.com/2008_08_01_archive.html

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση … εχει περασει 1 ωρα και!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Εσένα τι σε νοιάζει τι κάνουν οι Ορθόδοξοι , αφού δεν είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός … ?? Σε νοιάζει μην πάει στην κόλαση ο Πατριάρχης ..?

    Και τα περισσότερα μπλοκ που μου δείχνεις εξυπηρετούν σκοπιμότητες …

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Ωραίες απάντησεις δίνεις Διονύση, αποστομωτικές!!!! και επειδή κατήντησες φαιδρός με το αν είμαι Ορθόδοξος ή όχι(και εδω και πιο κάτω) θα σου αντίστρεψω την ερώτηση εσύ τι είσαι Ορθόδοξος ή οπαδός του Βαρθολομαίου;;;

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    A .. ! Μάλιστα , τώρα ο αλλόθρησκος θα κρίνει και εμένα αν είμαι καλός Ορθόδοξος Χριστιανός .. Εσύ ως τι θα με κρίνεις δηλαδή για το αν είμαι ή δεν είμαι καλός Ορθόδοξος Χριστιανός ..??

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    εσυ Διονύση είσαι οπαδός του Βαρθολομαίου δεν είσαι Ορθόδοξος

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Α ..! Μάλιστα , δηλαδή με αφόρισες …. Ως τι με αφόρισες ..?? Ως Ορθόδοξος πνευματικός Χριστιανός ..??

    Επιμένεις να μην λες τι είσαι … Φυσικά επιμένεις γιατί δεν είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός και όχι μόνο αρνείσαι να παραδεχθείς την πίστη σου , αλλά κρυβώμενος και πίσω από την ανωνυμία σου ασκείς και κρητική στην πίστη των άλλων , ζητώντας από αυτούς να σου απολογηθούν για την πίστη τους …

    Λοιπόν αφού θέλεις να σου ομολογήσω την πίστη μου και μια και δεν έχω και κανένα πρόβλημα να την ομολογήσω , ΟΜΟΛΟΓΩ ΛΟΙΠΟΝ …

    Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι’ ου τα πάντα εγένετο. Τον δι’ ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

    Και η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ως πνευματικό θρησκευτικό της ηγέτη έχει τον εκάστοτε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ , όπως οι Πατερικές διδαχές και οι Ιεροί Κανόνες των Χριστιανικών Συνόδων έχουν αποδεχθεί και ορίσει …

    Διότι ότι δε υπακούει στις Πατερικές διδαχές και στις Ιερείς Συνόδους της Εκκλησίας είναι αιρετικό και εκτός των ορίων της Ορθόδοξης πίστης ….

    Ορίστε λοιπόν ομολόγησα την πίστη μου , αφού έτσι και αλλιώς δεν την κρύβω , εσύ θα μας αποκαλύψεις την πίστη σου και τον λόγο που πολεμάς τον Πνευματικό Ηγέτη της ΜΙΑΣ και ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ..??

    Μήπως διότι δια πνευματικό ηγέτη των Χριστιανών επιθυμείς τον Πάπα και δεν θέλεις να ακούγετε η λέξη ΚΑΘΟΛΙΚΗ για την Ορθόδοξη Εκκλησία ..??

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Κατα πρώτον κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ο Χριστός, κανένας Βαρθολομαίος και κάνενας Ιερώνυμος κ.α.
    τον πάπα μάλλον εσυ τον θέλεις και για ηγέτη και για θεό
    Ξαναρίξε μια ματια τις φωτογραφίες να τις εμπεδώσεις

    http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/12/httporthodoxia-paterikiblogspotcom20111.html
    http://papismos.blogspot.com/2008_08_01_archive.html

    Για πες μου τι βλέπεις ;;;;
    Τι σχέση έχουν μ’ αυτά που λες;;;

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Όταν μάθεις ποιά είναι η διαφορά της Κεφαλής της Εκκλησίας με τον Πνευματικό Ηγέτη της Εκκλησίας , έλα να μας κάνεις μάθημα … Σε ρωτήσαμε κάτι και δεν απαντάς .. Τι σε νοιάζει εσένα τον αλλόθρησκο τι κάνουμε εμείς οι Ορθόδοξοι μεταξύ μας ….??

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Για τι φωτογραφίες πες μας επιτέλους κάτι διονυσάκη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αφου λοιπόν δεν είναι το ίδιο η Κεφαλή της Εκκλησίας με τον επίγειο πνευματικό ηγέτη γιατί τα ταυτίζεις;;;;;;;; Αυτό διονυσάκη λέγεται παποκαισαρισμός (παπισμός) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    καληνύχτα διονυσακη

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Άντε και καλά αφού θες να είναι «παποκαισαρισμός» , να σου χαλάσω εγώ χατίρι τώρα που μας έδειξες ότι εκτός από τελίτσες είσαι και γαργαλιάρης ..?? Αλλά εσένα τι σε νοιάζει .??? Αφού δεν είσαι χριστιανός , οπότε δεν σε προδίδει ο Βαρθολομαίος και εμένα που κατά την γνώμη σου με προδίδει δεν με νοιάζει όπως βλέπεις , γιατί λοιπόν συνεχίζεις να ασχολείσαι με το ξένο σπίτι ..??

    Έχεις να κερδίσεις κάτι με το αν εγώ εγκαταλείψω τον Οικουμενικό Θρόνο στην τύχη του …?? Γιατί σε βλέπω να έχεις μεγάλη αγωνία ….

    (…)καληνύχτα διονυσακη(…)

    Τώρα μάλιστα με το ατράνταχτο αυτό επιχείρημα απόδειξες πως εσύ είσαι ο …. ΑΡΑΣ και εγώ ο διονυσάκης .. Με μείωσες πολύ και δεν ξέρω που να κρυφτώ από την ντροπή μου …..

    Εντέλει ο κάθε ένας προς τα έξω βγάζει μόνο ότι έχει μέσα του .. Αν είναι κακός , βγάζει κακία, αν είναι μικρός βγάζει μικρότητα και αν είναι εμπαθής βγάζει εμπάθεια .. Με τον τρόπο που ο κάθε ένας εκφράζετε καταλαβαίνουμε και τι κουβαλά στα εσώψυχα του ….

    Καληνύχτα …..ΑΡΑ

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Εντέλει ο κάθε ένας προς τα έξω βγάζει μόνο ότι έχει μέσα του .. Αν είναι κακός , βγάζει κακία, αν είναι μικρός βγάζει μικρότητα και αν είναι εμπαθής βγάζει εμπάθεια .. Με τον τρόπο που ο κάθε ένας εκφράζετε καταλαβαίνουμε και τι κουβαλά στα εσώψυχα του

    Εσυ για παράδειγμα πολλά συμπλέγματα, και άρα πολύ κομπλεξισμός
    Ήταν λάθος μου που μπήκα στην διαδικάσια αυτή

    Τελικά δεν μου είπες για τις φωτογραφίες;;;; συμβαδίζουν αυτά με την Ορθοδοξία;;; αλλά τι σε νοίαζει, οπως λες και συ, Ορθόδοξος είσαι;;;;;

    αντε κοιμήσου τωρα._

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Οκ νίκησες …

    Μου αρέσει!

  • Βρούτε,ΕΛΛΗΝΌΦΩΝΕ ΑΝΘΈΛΛΗΝΑ,ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ???

   Μου αρέσει!

 7. […] Πηγή… […]

  Μου αρέσει!

 8. Φαίη said

  Γεια σου Βαρθολομαίε νεοταξίτη..

  Το Σάββατο 10/12/2011, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε ενώπιον της ολομέλειας της Διεθνούς Διασκέψεως «World Policy Conference» – οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν την Παρασκευή στην Βιέννη – με θέμα «Europe as a Laboratory for Global Governance», δηλαδή «Η Ευρώπη ως Εργαστήριο για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση».

  Ομιλητές σ’ αυτή την συνεδρία ήταν επίσης: ο Πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic, ο Πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves και η Υπουργός της Κίνας επί Εξωτερικών υποθέσεων Fu Ying.

  Ιδρυτής και πρόεδρος του ‘World Policy Conference’ (‘Διάσκεψη Παγκόσμιας Πολιτικής’) είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ιδρύματος ‘L’Institut français des relations internationales’ (Γαλλικό Ινστιτούτο για τις Διεθνείς Σχέσεις ή IFRI), Thierry de Montbrial.
  Ο Thierry de Montbrial είναι Γάλλος ειδικός ερευνητής σε θέματα οικονομίας και διεθνών σχέσεων και είναι Μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής των συνεδρίων της Λέσχης Bilderberg από το 1976.
  Από το Amen.gr : Η εναρκτήρια τελετή της Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Παλάτι Hofburg παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ηγετών Κρατών, προσωπικοτήτων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Thierry De Montbrial, Πρόεδρος και Ιδρυτής του «World Policy Conference» ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου της Αυστρίας Ηeinz Fischer καθώς και ομιλία του Προέδρου της Τουρκίας Abdullah Gul, επιτίμου προσκεκλημένου κατά την Δ’ Συνάντηση του Διεθνούς Οργανισμού.
  Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος υπήρξε θερμή χειραψία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος συνεχάρη και προφορικώς τον Πατριάρχη για την 20 επέτειο από την εκλογή του στον Οικουμενικό Θρόνο.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες ομιλίες της Διάσκεψης είχαν αναφορά στην «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» (Global Governance), ενώ μια βιαστική ματιά στους ομιλητές δείχνει να έχουν – όλως τυχαίως – σχέσεις με την Λέσχη Bilderberg (και ο Ηeinz Fischer και ο Abdullah Gul, έχουν παρευρεθεί σε συνατήσεις της Bilderberg).
  Έτσι, η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας (η οποία είχε παρευρεθεί σε διασκέψεις της Bilderberg) είχε ομιλία το Σάββατο, με θέμα: «Corporate social responsibility and global governance», ενώ την Παρασκευή υπήρχε ομιλία με θέμα «Arab spring and global governance» με ομιλητή, μεταξύ άλλων, τον Volker Perthes (και αυτός της Λέσχης Bilderberg) και τον Danilo Türk πρόεδρο της Σλοβενίας (και αυτός της Λέσχης)!
  Την Κυριακή υπήρχε η ομιλία με θέμα «Major catastrophes and global governance» από τον δημοσιογράφο της Washington Post και δύο φορές κάτοχο βραβείου Pulitzer, Jim Hoagland, που – ΝΑΙ! – και αυτός είναι μέλος της Λέσχης Bilderberg.
  Το Σάββατο στην ομιλία με θέμα ‘Global Governance and its current state’, ομιλητής ήταν ο Stewart Patrick, διευθυντής του προγράμματος για τα ‘Διεθνή Ιδρύματα και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση’ του Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις, το γνωστό Council on Foreign Relations (CFR). Ο Patrick, πρόσφατα έγραψε το βιβλίο ‘Weak Links: Fragile States, Global Threats’ (Αδύναμοι Κρίκοι: Εύθραυστα Κράτη, Παγκόσμιες Απειλές’), όπου ο τίτλος είναι δηλωτικός της δαιμονοποίησης των κρατών (γενικά) ως παράγοντες αστάθειας και αταξίας.

  Στο μήνυμά του ο πρόεδρος Thierry de Montbrial (φώτο) μίλησε με σαφήνεια και με την γνωστή γλώσσα των Παγκοσμιοποιητών – μόνιμων θαμώνων «Λεσχών» και υπέρμαχων της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο «δικός μας» ΓΑΠ), – ξέρετε εκείνων των ελίτ, που συνεχώς «ανησυχούν» για την ανθρωπότητα, θέλοντας το «καλό» της και για αυτό φτιάχνουν διάφορες Λέσχες, Ιδρύματα, Φόρουμς, Δεξαμενές Σκέψης κλπ και συνεχώς συνδιασκέπτονται – ότι είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση και όχι ο «απαρχαιωμένος εθνικισμός» (εννοεί την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία κάθε κράτους και όχι κάποια ιδεολογία) η μόνη λύση για το «καλό της ανθρωπότητας» και την αποφυγή μεγάλων δεινών μεταξύ των οποίων ένας παγκόσμιος πόλεμος.

  Αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του:Σύνδεσμος
  Η Διάσκεψη Παγκόσμιας Πολιτικής (WPC) είναι η μόνη μεγάλης κλίμακας διεθνής Διάσκεψη που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο θέμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της. Η συνάντηση στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2011 είναι η τέταρτη συνάντηση. Έρχεται σε μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία.
  – Οι πολιτικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του κόσμου δημιουργούν ένα σύνθετο σύστημα («μη γραμμικό», δηλαδή τα αποτελέσματα της αναταραχής δεν είναι ανάλογα προς τις αιτίες τους), το οποίο απαιτεί μια μορφή διακυβέρνησης που θα είναι ευέλικτη και σταθερή για την πρόληψη της διάλυσης του συστήματος. Οι μέθοδοι για μια τέτοια μορφή διακυβέρνησης θα πρέπει να αναπτυχθούν έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν γρήγορα τις μεταβαλλόμενες και συχνά απρόβλεπτες περιστάσεις, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε πολύπλοκο σύστημα.
  – Τα κράτη, ως μεγάλες πολιτικές μονάδες, έχουν συλλογική ευθύνη να κατευθύνουν το «παγκόσμιο σύστημα», παράλληλα με παγκόσμια, διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, είτε με γενικούς είτε με ειδικούς στόχους. Η συνολική αρχιτεκτονική θα πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς για να βρει μια καλύτερη συμβιβαστική λύση μεταξύ των μερικώς συγκρουόμενων στόχων της αποτελεσματικότητας και της νομιμότητας. Η χρηστή διακυβέρνηση προϋποθέτει ότι τα κράτη κλειδιά – είτε πρόκειται για υφιστάμενες ή αναδυόμενες δυνάμεις – θα πρέπει να διαθέσουν μέρος των πόρων τους για το κοινό καλό του πλανήτη. Επιπλέον, το βάρος τους δεν θα πρέπει να καταπνίξει τις αναδυόμενες δυνάμεις, των οποίων οι απόψεις πρέπει να ακουστούν. Εκφράσεις υποστήριξης για την πρόληψη και διαχείριση των φυσικών καταστροφών θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο όσον αφορά τη διασφάλιση του κοινού καλού.
  – Η παγκοσμιοποίηση έχει συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των μη κρατικών διεθνών φορέων (επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ομάδες προβληματισμού / think tanks κ.τ.λ.). Η χρηστή διακυβέρνηση θα πρέπει να ενθαρρύνει τις από κάτω προς τα πάνω πρωτοβουλίες για το κοινό καλό και για να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία μεταξύ αυτών των φορέων, των κρατών και των διεθνών οργανισμών.
  – Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής ως εργαστήριο για την παραγωγή ενός νέου τύπου οργανωμένου πολιτικού φορέα, με βάση την συμβατική κατανομή της κυριαρχίας μεταξύ των κρατών μελών με σκοπό την προαγωγή της ευημερίας και της ασφάλειας τους.
  – Παγκόσμια διακυβέρνηση δεν σημαίνει τη συνολική ομογενοποίηση των πολιτικών καθεστώτων των κρατών που απαρτίζουν το διεθνές σύστημα, και ακόμα λιγότερο (δεν σημαίνει) την τυποποίηση των πολιτισμών. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται την αναγνώριση των οικουμενικών αξιών που πραγματικά μοιράζονται τα μέλη για αυτό που θα μπορούσε στη συνέχεια νόμιμα να αποκαλέσουμε «διεθνή κοινότητα», και η οποία θα αποτελέσει τη βάση ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος διεθνούς δικαίου.
  Θα μπορούσε η ευημερία των αναδυόμενων δυνάμεων, ενδεχομένως, να αντέξει την κατάρρευση του ευρωατλαντικού ζευγαριού; Με δεδομένη την έκταση και το βάθος που έχει τώρα επιτευχθεί, η αλληλεξάρτηση είναι ριζικά ασυμβίβαστη με την επιστροφή του απαρχαιωμένου εθνικισμού και τα στάσης του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
  Έτσι, είναι επείγον να κατανοηθούν οι απειλές που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Εάν γίνει κακή διαχείριση, η παγκοσμιοποίηση θα ακινητοποιηθεί, όπως έγινε πριν από έναν αιώνα, αλλά θα γίνει με ακόμα πιο επιβλαβή αποτελέσματα. Ένας κατακερματισμένος κόσμος, ο πόλεμος ή τουλάχιστον οι τοπικοί πόλεμοι, θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν η μοίρα μας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τέταρτη συνάντηση του ΠΣΕ θα παίξει ένα μικρό αλλά σημαντικό ρόλο στην αποτροπή μιας τέτοιας ατυχίας.

  Πηγή.
  h. p://orthodoxianthanatos.blogspot.com/

  Μου αρέσει!

 9. μητσαρας said

  Β Ο Θ Ρ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ

  Μου αρέσει!

 10. Dimitri said

  Η χανούμισα.

  Μου αρέσει!

 11. AZ said

  Το γεγονος οτι ετσι οπως πανε τελειωνει η σημασια της θρησκειας για την κοινωνία (τουλαχιστον με αυτή τη μορφή) με τον τοσο ξεπεσμό της, ειναι ενα πολύ ανησυχητικό σημαδι… Δειχνει οτι οι ανθρωποι τυπου Βαρθολομαιου ειναι λιαν επιεικώς αθεοι, μια εκεινο που μετραει ειναι η εξουσια και μονον. Και επι πελον δεν φαινεται να τους ενοχλει…

  ΑΖ

  Μου αρέσει!

  • Φαίη said

   «Οι κληρικοί θά γίνουν οι χειρότεροι καί οι ασεβέστεροι τών όλων».

   Κοσμάς ο Αιτωλός.

   Μου αρέσει!

   • Zanglos said

    Από τότε ακόμη κάτι γνώριζε ο ανθέλληνας αιτωλός.

    Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Εγώ λυπάμαι γιατί έχασαν την πνευματικότητά τους, κι έχουν γίνει πιόνια.
    Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επηρρεαζόμαστε πια κι ότι έχουμε αρχίσει να σκεπτόμαστε με το δικό μας μυαλό;
    Δεν καταλαβαίνουν ότι τους βλέπουμε;

    Νομίζουν ότι επειδή ανάγκασαν το Βαρθολομαίο να τα πει αυτά ή να συμμετάσχει εκεί εμείς θα το αποδεχθούμε;

    Ο Βαρθολομαίος φοβούμενος και προσπαθώντας να εξασφαλίσει τη θέση του ή το θεσμό στην ουσία τον καταργεί και απλώς μας διώχνει.

    Οι Έλληνες δεν είμαστε δα και τόσο κολλημένοι με τη θρησκεία για να χειραγωγηθούμε όπως νομίζουν οι ηλίθιοι.

    Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Βούτος said

   Γνωρίζεις προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη , για να τον αποκαλείς άθεο .??? Πως γνωρίζεις ότι τον ενδιαφέρει μόνο η εξουσία και τίποτα άλλο και τι εξουσία έχει αυτή την στιγμή ..??

   Μου αρέσει!

   • Zanglos said

    Βγάλε τις χριστιανικές σου τσίμπλες και μάθε.

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Όταν βγάλεις εσύ τα δοκάρια που έχεις στα μάτια θα βγάλω και εγώ τις τσίμπλες … ήθελες δηλαδή κατά την κρίση σου να πει ο Πατριάρχης μέσα στην Τουρκία ότι η χώρα που ζει είναι ξένη ..?? Ή μήπως ήθελες να την αποκαλέσει Ελλάδα ..?? Πως έπρεπε να πει την χώρα που ζει ..?? Ξένη χώρα , όχι αουρ κάντρι , δηλαδή έδαφος μου ..?? Γιατί το κάντρυ σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει , έδαφος , περιοχή , χώρα … Μήπως θέλεις και να φύγει από εκεί ..?? Σίγουρα θέλεις να φύγει και από εκεί .. Το θέλουν και οι φίλοι άλλωστε …Ποιοί φίλοι σου ..?? Αυτοί που ενώ κάνουν τάχα μου τατουάζ τον δικέφαλο αετό , διαδηλώνουν μαζί με τους γκρίζους λύκους κατά του Πατριάρχη ….. Υπάρχουν πολλοί τέτοιο ανθέλληνες που παριστάνουν τους Έλληνες για να βλάψουν τον Ελληνισμό και το γένος μας .. Σε έναν τέτοιο απαντάω και τώρα που χρησιμοποιεί βιντεάκια κατασκευασμένα από τους Γκρίζους λύκους για να βλάψει ( νομίζει ) τον Ρωμαϊκό Οικουμενικό Θρόνο …
    ——————————————–

    h**p://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63211190

    Ο ομογενής Κωνσταντινουπολίτης με τις απροσδιόριστες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που διαπραγματεύτηκε την εξαγορά του «Δικεφάλου του Βορρά», έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε πρωτοφανή επιχείρηση υπονόμευσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου

    Βίος και πολιτεία είναι ο, κατά δήλωσή του, «επιχειρηματίας» Βασιλάκης Φλωρίδης, που φιλοδοξούσε να δει τον εαυτό του μέχρι και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Ο τίτλος «ομογενής επιχειρηματίας» επιχειρήθηκε να αποτελέσει διαβατήριο για την είσοδό του στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά είναι ιδιαίτερα ασαφής σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό του.

    Ο Βασιλάκης Φλωρίδης άλλοτε εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης ορυχείων κάπου στην Κένυα, άλλοτε ως αφεντικό μεγάλης εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας και φύλαξης, ποτέ όμως δεν διευκρινίστηκαν με σαφήνεια το περιεχόμενο και η έδρα της επαγγελματικής δραστηριότητάς του.

    Το 2000 η εφημερίδα «Χουριέτ» είχε δημοσιεύσει μια είδηση για τον Β. Φλωρίδη παρουσιάζοντάς τον ως ιδιοκτήτη της εταιρείας The Bosphorus Flor Group Of Companies με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία από το 1998 παρείχε στην Τουρκία υπηρεσίες θαλάσσιων ταχυμεταφορών κούριερ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ειδικευόταν και στον τομέα της προστασίας.

    Βρώμικη υπόθεση
    Μυστηριώδης φυσιογνωμία, ο κ. Φλωρίδης έγινε γνωστός από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν με ευθύνη του ξετυλίχθηκε η μεγαλύτερη και πιο βρώμικη υπόθεση υπονόμευσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

    Η εμπλοκή του σε αυτήν την υπόθεση κατέληξε στη δικαίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έπειτα από μακρόχρονο αγώνα στα τουρκικά δικαστήρια, αλλά και στον αφορισμό του επιχειρηματία, το 2008. Ο κ. Φλωρίδης εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Ιωακείμ, με τον οποίο είχαν υπηρετήσει μαζί τη θητεία τους στον τουρκικό στρατό, εμφανίσθηκε στο Πατριαρχείο με σκοπό να «σώσει» τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

    Πηγές του Πατριαρχείου επιμένουν ότι τότε πείσθηκε ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος να δώσει ένα σεβαστό ποσό στον Βασιλάκη Φλωρίδη, πιστεύοντας ότι πράγματι έχει προσβάσεις στο «βαθύ κράτος» και θα μπορούσε έτσι να ανοίξει τον δρόμο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής.

    Ο Φλωρίδης όμως εμφανίσθηκε να υποστηρίζει ότι εκείνος ήταν που είχε δωρίσει ένα ποσό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να «λαδωθούν» κρατικοί παράγοντες και να επιτρέψουν το άνοιγμα της Χάλκης.

    Ο «ομογενής επιχειρηματίας» έκανε λόγο για μια δωρεά σχεδόν 3,3 εκατ. δολαρίων από τον λογαριασμό του στην τράπεζα UBS σε έναν λογαριασμό της τουρκικής τράπεζας Τοπρακμπάνκ, που ανήκε στον ίδιο και σε κάποιον Τούρκο ονόματι Ισμαήλ Σιτκί Κιουτσούκ, ο οποίος κατά δήλωση του Φλωρίδη ήταν αυτός που πήρε τα χρήματα…

    Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό πως η Χάλκη έμενε κλειστή όχι για κάποιο γραφειοκρατικό κώλυμα, αλλά λόγω κεντρικής πολιτικής επιλογής, υπήρχε στο Πατριαρχείο η εντύπωση ότι θα λυνόταν το θέμα με το «λάδωμα» κάποιων κρατικών υπαλλήλων. Ο Βασιλάκης Φλωρίδης έκτοτε ξεκίνησε την εκστρατεία του εναντίον του Πατριαρχείου.

    Στην αρχή επιστρατεύτηκαν συνεντεύξεις σε τουρκικές εφημερίδες και «διαρροές» δήθεν πληροφοριών σε τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ, για την υποτιθέμενη υπεξαίρεση των 3 εκατ. ευρώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Μετά διακινήθηκε η «πληροφορία» ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε… εξώγαμο παιδί. Ο Φλωρίδης μάλιστα κατέθεσε στο δικαστήριο και το όνομα του υποτιθέμενου γιου του Πατριάρχη, του επιχειρηματία Σ.Δ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Το δικαστήριο είχε ορίσει ως εμπειρογνώμονα το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο Κωνσταντινούπολης και έπειτα από τεστ πατρότητας κατέρρευσε η πρωτοφανής σκευωρία εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη.

    Ολα αυτά συνέπεσαν με μια πρωτοφανή επίθεση που δεχόταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο από Τούρκους εθνικιστές και τους «Γκρίζους Λύκους».

    Μαζί με τους Γκρίζους Λύκους
    Με επικεφαλής τον δικηγόρο Κεμάλ Κεριντσίζ, πρόεδρο της οργάνωσης «Εθνική Δύναμη», και την εγγονή του παπα-Ευτύμ (που είχε αυτοανακηρυχθεί με την υποστήριξη του βαθέος κράτους τουρκο-ορθόδοξος πατριάρχης), Σεβγκί Ερένερολ, ομάδες φανατικών οργάνωναν συγκεντρώσεις στο Φανάρι ζητώντας την απομάκρυνσή του από την Τουρκία. Τα πλάνα των εθνικιστών με αμφίεση που παρέπεμπε στον Πορθητή να αφήνουν μαύρο στεφάνι στην πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκαναν τον γύρο του κόσμου.

    Οπως μαρτυρούν άνθρωποι του Πατριαρχείου και ομογενείς, δίπλα στους πρωταγωνιστές αυτών των σκηνών βρέθηκε και ο Βασιλάκης Φλωρίδης, αναζητώντας στηρίγματα στον αμείλικτο αγώνα του εναντίον του Πατριαρχείου.

    ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΝΩΡΙΣ
    Ανθρακες ο θησαυρός του ομογενούς «σωτήρα» της ΠΑΕ

    Η κρίση έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ κουβαλά κι ένα άνοιγμα της τάξης των 5 εκατ. ευρώ και η διοίκησή του ετοιμάστηκε για δραστικές περικοπές, προκειμένου να μην έχει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, η είδηση για το ενδιαφέρον του Κωνσταντινουπολίτη Βασίλη Φλωρίδη να καταστεί μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, καταθέτοντας σε πρώτη φάση το ποσό των 7 εκατ. ευρώ, προκάλεσε ενθουσιασμό σε μερίδα φίλων του ΠΑΟΚ.

    Το προφίλ του φερόμενου ως επενδυτή, έτσι όπως παρουσιάστηκε αρχικά, είχε ό,τι ήθελε να ακούσει ο μέσος οπαδός μιας ομάδας. Επιτυχημένος επιχειρηματίας και μάλιστα από την Κωνσταντινούπολη, γύρω στα 60, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και τατουάζ τον Δικέφαλο, που αποφάσισε να χαλαρώσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα «για να κάνει το γούστο του», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Το γεγονός ότι το «περιβάλλον» του διέρρευσε πως θα διοικήσει ο ίδιος, με αντιπροέδρους τον Βρύζα και τον Ζαγοράκη (έστω κι αν ο τελευταίος δεν το επιβεβαίωσε ποτέ), έκανε το «πακέτο» ακόμη πιο ελκυστικό.

    Το «πρόβλημα» ήταν πως δεν τον γνώριζε κανείς. Αυτό φάνηκε να ξεπερνιέται, όταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, πιο γνωστός στους φίλους του ΠΑΟΚ, εγγυήθηκε για τη φερεγγυότητα και τις οικονομικές δυνατότητες του φερόμενου ως «επενδυτή».

    Ακολούθησαν διαρροές του στυλ «ο Φλωρίδης έδωσε εντολή να φέρει στον ΠΑΟΚ έναν μεγάλο σέντερ φορ, που θα πέσουν τα τσιμέντα».

    Αν και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του φρόντισαν να καλλιεργήσουν τον ενθουσιασμό στους οπαδούς, στις συναντήσεις που έκανε ο Φλωρίδης με τον Θ. Ζαγοράκη και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θ. Κατσαρή, ήταν πιο «κλειστός». Ακόμη κι όταν κλήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την επιχειρηματική του δραστηριότητα και την οικονομική του επιφάνεια: «Εγγυώμαι προσωπικά εγώ» ήταν η μόνιμη επωδός του Γ. Σαχπατζίδη, που ήταν παρών στις συζητήσεις.

    Οι μέρες περνούσαν, οι φερόμενοι ως επενδυτές δεν τοποθετούσαν τα κεφάλαια στην ΠΑΕ, είτε επικαλούμενοι ένα διαδικαστικό πρόβλημα, που είχε να κάνει με την αύξηση κεφαλαίου, η οποία είναι σε εξέλιξη, είτε γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν ρήτρα εμπιστευτικότητας, προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως για να ελέγξουν τα οικονομικά της ΠΑΕ.

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ
    Από το 2003 δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση

    Στο μεσοδιάστημα, ο Ερασιτέχνης προσπάθησε να κάνει μια έρευνα για το ποιος είναι ο επιχειρηματίας Φλωρίδης, έστω κι αν οι συνεργάτες του δεν ήθελαν να δώσουν ούτε τον ΑΦΜ του, αλλά ούτε να γνωστοποιήσουν το πατρώνυμό του. Την ίδια ώρα, ανώνυμοι κι επώνυμοι φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και άνθρωποι από την Πόλη, επικοινώνησαν με τον σύλλογο για να αναφέρουν στοιχεία, διόλου κολακευτικά, για τον φερόμενο ως επενδυτή.

    Οι πληροφορίες, που μόνο επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια δεν έδειχναν, θορύβησαν τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, και τέθηκαν υπόψη εκπροσώπου του Φλωρίδη σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη. Οταν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος τούς έλεγε ότι ο Φλωρίδης έχει «150 ακίνητα στην Αθήνα», οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του απάντησαν πως «εμείς απ’ ό,τι μάθαμε έχει να κάνει φορολογική δήλωση από το 2003».

    Τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ «εκνεύρισαν» την πλευρά των επενδυτών, που έκαναν γνωστό ότι αποσύρουν τους ορκωτούς λογιστές τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποσύρουν και το «ενδιαφέρον» τους, για να επιστρέψουν την επομένη ανακοινώνοντας ότι θα κάνουν νέο ραντεβού με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

    Το πόσο σοβαρά έχει πάρει ο Ζαγοράκης αυτήν την υπόθεση, πάντως, φαίνεται από το γεγονός ότι την Πέμπτη έδωσε εντολή να γίνει διαπραγμάτευση με τους παίχτες, ώστε να δεχτούν μειώσεις στα συμβόλαιά τους, γιατί αλλιώς δεν «βγαίνει» εύκολα η σεζόν.

    ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
    Για πρώτη φορά προσήλθε ως μάρτυρας στο δικαστήριο

    Ο δικηγόρος Κ. Κεριντσίζ και η Σ. Ερένερολ έχουν συλληφθεί και κρατούνται, κατηγορούμενοι για την υπόθεση Εργκενεκόν, τη συνωμοσία του βαθέος κράτους εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας.

    Ο Βασιλάκης Φλωρίδης δεν δικαιώθηκε από τα τουρκικά δικαστήρια, όπου για πρώτη φορά προσήλθε ως μάρτυρας ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το 2008 ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον αφόρισε μαζί με τον μακαρίτη πλέον Συμεωνίδη, τέως πρόεδρο της κοινότητας Μακροχωρίου.

    Ο Συμεωνίδης φέρεται να είχε καταχραστεί το (πραγματικό) ποσό του 1 εκατ. δολαρίων από το ταμείο της κοινότητας (όπως αναφέρει το μπλογκ Ανατολή που γράφεται από Κωνσταντινουπολίτες). Εκτοτε ο Βασιλάκης Φλωρίδης κινείται με ιδιαίτερη άνεση στην Τουρκία (όπου έχει αντιμετωπίσει και άλλες δικαστικές περιπέτειες) και στην Αθήνα που ζουν η πρώην σύζυγός του και οι δύο γιοι του και κανείς δεν θα μάθαινε την ύπαρξή του εάν δεν εμφανιζόταν ως «ομογενής επιχειρηματίας» που θέλει να σώσει εκτός από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Η ιστορία αυτή είχε και ένα θύμα: Ο μητροπολίτης Ιωακείμ δεν άντεξε την περιπέτεια στην οποία έβαλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο «συστρατιώτης» του. Υπέστη εγκεφαλικό και δεν συνήλθε ποτέ.

    ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

    Μου αρέσει!

 12. Άρτεμις said

  Η εξουσία που έχει ο Πατριάρχης αυτή τη στιγμή είναι ότι ασκεί επιρροή στους θρησκευόμενους χριστιανούς ορθόδοξους, δηλαδή σε κάποιο πληθυσμό. Αυτή είναι η εξουσία που δείχνει ότι έχει ο Πατριάρχης στους ελιτιστές που προωθούν τη Παγκόσμια Κυβέρνηση – την Παγκόσμια Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Νέα Εποχή (ή Εποχή του Ήλιου ή Οικολογική Εποχή-θεώρηση της Γης ως ενσυνείδητο ον που λέγεται Γαία)
  που είναι η μαζική αναβίωση της αρχαίας ειδωλολατρίας και του αποκρυφισμού.
  Ο Βαρθολομαίος δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία διότι είναι αιρετικός, υπέρμαχος του Οικουμενισμού μαζί με τον Πάπα Ρώμης Βενέδικτο. Ο Βαρθολομαίος με επίσημες δηλώσεις του θεωρεί ότι οι Άγιοι Φώτιος, Μάρκος ο Ευγενικός και Γρηγόριος ο Παλαμάς πλανήθηκαν, ότι το Κοράνιο είναι ιερό (παρόλο που αρνείται την Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού), ότι το θέμα είναι η ενοποίηση των θρησκειών και όχι η ιεραποστολή που αποτελεί ευαγγελική εντολή. Η ακύρωση έστω και μιας ευαγγελικής εντολής {που γίνεται όχι προσωπικά αλλά δημόσια και εκκλησιαστικά} σημαίνει αθέτηση ολόκληρου του Ευαγγελίου και ως εκ τούτου η διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας είναι επιβεβλημένη. Επίσης το Ευαγγέλιο μπορεί να παραβιάζεται στη πράξη παρόλο που δεν μεταβάλλεται τίποτα από την Γραφή.
  Το δυστύχημα είναι ότι οι ευλαβείς ορθόδοξοι ιερείς και επίσκοποι δεν τολμούν να διακόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχη, δεν τολμούν να διακόψουν την εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του και έτσι καθιστούν κοινωνούς του Οικουμενισμού αλλά και του Παπισμού – επειδή ο Βαρθολομαίος μνημονεύει τον Πάπα – τους ορθόδοξους χριστιανούς που μετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Ο λόγος που δεν διακόπτουν το μνημόσυνο είναι η επιβολή κυρώσεων εκ μέρους του Πατριάρχη που μπορεί να είναι καθαίρεση και αφορισμός – ανύπαρκτος για τον Θεό αλλά επιζήμιος για τον αγωνιστή κληρικό διότι θα έχει πρόβλημα βιοπορισμού καθώς εξαρτάται οικονομικά από τον Επίσκοπο. Με δυο λόγια, Οικουμενισμός και Μασονία συναντιόνται στο ότι κάθε θρησκεία οδηγεί στον Θεό -πράγμα ανορθόδοξο και αντιχριστιανικό – και η Αλήθεια δεν είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, αλλά προκύπτει η αλήθεια από την ενοποίηση των θρησκειών (βασικός πυρήνας της Θεοσοφίας). Επειδή λοιπόν η διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας του Πατριάρχη δείχνει ότι αυτοί που την διαπράττουν δεν τον αναγνωρίζουν ως Πατριάρχη, τρίζουν τα θεμέλια της «εξουσίας» που δείχνει ότι έχει και ως εκ τούτου σε αυτούς κάνει ότι μπορεί για να τους πλήξει και να εμποδίσει άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, παρόλο που αυτή είναι η παρακαταθήκη των Αγίων στις περιπτώσεις των αιρετικών Πατριαρχών και Επισκόπων. (Λόγου χάρη δείτε αφορισμό από τον Βαρθολομαίο του ομολογητή θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου που έλεγξε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για βλασφημία, και την καθαίρεση του ιερομονάχου Ευθυμίου Τρικαμηνά από τον Οικουμενιστή Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επειδή λόγω του Οικουμενισμού είχε διακόψει τη μνημόνευσή του). Αν ο λαός -ο οποίος στη πλειοψηφία του είναι αδιάφορος ή παραπληροφορημένος – πάψει να ακολουθεί τον Βαρθολομαίο και όσους Επισκόπους έχουν εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του, τότε μην έχοντας πια εξουσία ο Βαρθολομαίος δεν θα είναι χρήσιμος στην ελίτ στο να προσηλυτίζει στην Νέα Εποχή.

  Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Βούτος said

   Είσαι Ορθόδοξη Χριστιανή Άρτεμη ..??

   Μου αρέσει!

  • ..... said

   Έτσι είναι, έχεις απόλυτο δίκιο, με τις νεοταξίτικες συμπεριφορές του (συλείτουργα και εναγκαλισμοι οικουμενισμό – παγκοσμιοποίηση) δίνει δικαίωματα στο να λασπολόγουν την Εκκλησία, η στάση του είναι μακριά απο καθετι ορθόδοξο

   Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Βούτος said

   Αφού λοιπόν δεν είστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι τι σας νοιάζει αν τελεί καλώς ή κακώς τα λειτουργικά του καθήκοντα ..?? Φυσικά δεν αξίζει ούτε καν να μπει κανείς στον κόπο να απαντήσει σε όλες αυτές τις αυθαίρετες λασπολογίες κατά του Οικουμενικού Θρόνου και του Πατριάρχη …

   Μου αρέσει!

 13. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Υπαρχει μια ανεξηγητη ..αγαπη των ..υψηλων….με τους ..Σουλτανους.
  Διαχρονικη θα ελεγα.

  Περιεργη …αγαπη…..

  Ιερεις της ελλαδας τι..λετε …?

  Ο παπαφλεσας τι να ελεγε ..αραγε που συνεχως στις εορτες επικαλεισθε?

  Καποια στιγμη , μηπως πρεπει συσωμοι να ξεχωρισετε τη..θεση?

  Οχι προς το πατριαρχειο , μην το παρετε λαθος.

  Ως προς τας εντολας?

  οπως λεει το λαμογιο ο ελληνας σε ..παρατηρησεις ανωτερου του….

  Γραψτον μωρε στα αρ….α σου!
  Και αλλα ..κανει!

  Μου αρέσει!

 14. Κώστας Βέρμπης said

  Η πλούσια πανίδα του πλανήτη μας είναι και η μοναδική ομορφιά του.Η διαφορετικό τητα των ανθρώπων, είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που βοήθησε τον παγκόσμιο πολιτισμό να φθάσει εδώ που είναι σήμερα.(Αναφέρομαι στα θετικά του πολιτισμού μας και όχι στις διάφορες εκτροπές των άπληστων διαχρονικά κερδοσκόπων και εγκληματιών της ιστορίας.).Φανταστείτε όλους τους λαούς της γής,να φέρουν για ένδυμά τους,την ριγωτή φόρμα,πόσο ευτυχισμένοι λαοί θα είναι? Σκεφτείτε,ότι αν δεν είχαν ξεκουμπιστεί οι ρωμαίοι και αργότερα και οι οθωμανοί,(δυστυχώς χωρίς τα παράσιτά τους.),σήμερα δεν θα γνωρίζαμε απολύτως τίποτε,για τον πολιτισμό των
  προγόνων μας,έστω και στον μικρό βαθμό που με δυσκολίες προσπαθήσαμε να
  να προσεγγίσουμε,παρά τις παρεμβάσεις των υαίνων πτωματοφάγων,τύπου διαμαντοπούλου,και λοιπών διεθνιστών συμοριτών! Για μας τους Έλληνες,η ελευθερία και η ανεξαρτησία,είναι αδιαπραγμάτευτα και αναγκαία για την επιβίωσή μας και την συνέχεια της παρουσίας μας στη γη….

  Μου αρέσει!

 15. Διονύσιος Βούτος said

  Μου αρέσει!

 16. Zanglos said

  MONON H AΓNOIA KAI Ο ΦΟΒΟΣ ΤΡΕΦOYN ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.

  ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ.

  Μου αρέσει!

  • OMOGENIS/PATRIOTIS said

   Λάθος έκανες
   Ούκ Ελληνικόν το αυνανίζειν!!!

   Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Πατριωτάκι, εύκολη η εύχρηστη βρισιά. Πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι η Ελληνική αντίληψη για το θείο δεν έφτιαξε ποτέ ΔΟΓΜΑΤΑ, δεν καταδέχτηκε ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥΣ, δεν είχε ΠΟΙΜΝΙΑ και θεωρούσε υποτιμητικά για τον Ελευθερόφρονα Πολίτη, τα ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ και τα ΚΩΛΟΣΟΥΡΣΙΜΑΤΑ!

    Μου αρέσει!

   • Zanglos said

    Το ότι πάντα αναφέρεσαι πάντα σε γεννητικά όργανα και σε σχετικά με τρόπο λούστρου,
    υποθέτω ότι ή έχεις ανεπάρκεια του είδους, ή είσαι ζούλα μπινεκλα.

    Μου αρέσει!

  • Ζανκλός,τι ασχολείσαι μ’αυτόν τον ανθέλληνα και σκοταδιστή τον Βρούτο. Αυτός δήλωσε από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα,
   ότι είναι Ελληνόφωνος και δεν ανήκει στο Ελληνικό Γένος.
   Αυτός είναι ένα πουλημένο καθίκι υπηρέτης κέντρων που απεργάζονται την παγκοσμιοποίηση (Τουρκόσπορος Βαρθολομαίος-αξιωματικός του Τουρκικού στρατού και συνεχιστής της πολιτικής των αφορισμών κατά των Ελλήνων
   επαναστατών του 21 ).
   Άλλος δηλαδή ένας εφιάλτης κατά του Ελληνισμού, άνανδρο σκουλίκι,που κρύβεται πίσω από το πληκτρολόγιο του και
   υβρίζει ότι Ελληνικό. Δές τον φανατισμό των γραπτών του και απόλαυσε τα κοράκια που παρακολουθεί.
   Αυτός είναι υμνιτής του Μεσαιωνισμού,των καταστροφέων της Πατρίδας μας και των ποιό σκοταδιστικών κέντρων,απολι
   φάδι των ποιό σκοτεινών αιώνων του Παγκόσμιου πολιτισμού.
   Γράψτον λοιπόν εκεί …που του αρέσει και άστον να γράφει τα κατά παραγγελία των πατρώνων του ,σεντόνια…ε… να γελάμε και λίγο ,με την θεόπνευστη κατάντια του.

   Μου αρέσει!

 17. …υμνητής …

  Μου αρέσει!

 18. asxetos said

  Όσο θα εξετάζετε τί »είναι » ο καθένας κι όχι τί λέει κι αν αυτά που λέει στέκουν, δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Όσο μιλάμε με ταμπελάκια και ύβρεις, δεν θα πάμε πουθενά.

  Επί του παρόντος ένα έχω να συμπληρώσω: ακούω και διαβάζω παντού τους όρους »παγκόσμια διακυβέρνηση», »νέα τάξη πραγμάτων» και τα συναφή και κάθε που νομίζω ότι κατάλαβα πώς το εννοεί ο καθένας, πάλι κάτι γίνεται και διαπιστώνω ότι ούτε εγώ καταλαβαίνω τί λέμε με αυτούς τους όρους, ούτε και κανένας από όσους τον χρησιμοποιούν.

  Ως προς τους ιεράρχες όλων των θρησκειών πάλι, ένα έχω καταλάβει: όταν ασχολούνται ως μη όφειλαν με την »πολιτική» τους κατηγορούμε όλους ότι είναι πουλημένοι νεοταξίτες.

  Οταν ασχολούνται αμειγώς με τα θρησκευτικά ζητήματα και προσπαθούν να αρθρώσουν διάλογο που να βάζει στην άκρη τις ακρότητες και τους φανατισμούς, τότε πάλι τους κατηγορούμε ότι είναι πουλημένοι νεοταξίτες που απεργάζονται την έλευση τουαντίχριστου…

  αποφασίστε επιτέλους!!!

  Μου αρέσει!

  • Φαίη said

   Άσχετε,

   εσύ έχεις βγάλει άκρη από την αμπελοφιλοσοφία των νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών;;

   Μιλούν για ευημερία και προκαλούν φτώχεια.
   Μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και καταπατούν τις πιο βασικές ελευθερίες των πολιτών.
   Μιλούν για ανάπτυξη και προκαλούν συρρίκνωση.
   Μιλούν για αλληλεγύη και πρωθούν έχθρα.
   Μιλούν για σεβασμό στον πολίτη και βρίζουν τον πολίτη.
   Μιλούν για δημοκρατία και σπάνε στο ξύλο τον πολίτη.
   Μιλούν για δικαιοσύνη και προστατεύουν αλλήλους.
   Μιλούν για ασφάλεια και βγάζουν τους εγκληματίες από τις φυλακές.
   Μιλούν για Πατρίδα και αλλάζουν την Ιστορία στα βιβλία.
   Μιλούν για Ελλάδα και ξεπουλάνε τα πάντα.
   Μιλούν για ελευθερια και σε λένε ‘εχρθοπαθή’.
   Μιλούν για ειρήνη και προκαλούν βία.

   ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ..

   Πάλι καλά να λες που μετά από δυο χρόνια υποχρεωτικής ακρόασης των περίφημων λόγων του giorgos αντέξαμε και δεν το χάσαμε εντελώς.

   Και έχεις απορία τι εννοούν με το «παγκόσμια διακυβέρνηση», «νέα τάξη πραγμάτων»;;

   Θα σου τη λύσω εγώ αμέσως: Είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι (πράσινοι, κόκκινοι, μαυριδεροί, πορτοκαλί, μπλε, βιαστές, εγκληματίες, τρομοκράτες, απάτριδες, φούστηδες, προβοκάτορες, αγωνιστές, κλέφτες, νοικοκυραίοι, φοροφυγάδες, φτωχοί και ακόμα πιο φτωχοί, οπλισμένοι, άοπλοι, ψεκασμένοι, αψέκαστοι, ανθέλληνες, φιλέλληνες, νόμιμοι, παράνομοι, αυτόχειρες -αυτοί ήταν μαζί μας, βολεμένοι, πονεμένοι, ιδεολόγοι, φατααύλες, πεινασμένοι, χρεωμένοι, άνεργοι, άεργοι, αλλοδαποί, ιθαγενείς, θύτες, θύματα, άστεγοι, στεγασμένοι, λογικοί -λέμε τώρα και παλαβοί). Η πατρίδα μας λέγεται ‘παγκόσμιο χωριό’ (όρος του giorgos) και ΠΑΡΑΜΙΛΑΜΕ..

   Νταξ;;

   Μου αρέσει!

   • Φαίη said

    ξέχασα και τους: θρησκευόμενους, άθεους, ισλαμοφασίστες, κουλτουριαρομπινέδες, αερολόγους και πορδολόγους..

    υπάρχουν κι άλλοι αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.. 😎

    Μου αρέσει!

   • asxetos said

    Βρε Φαίη καλά αυτά που λες, συμφωνώ, αλλά που κολλάνε με αυτά που είπα; παράδειγμα και διόρθωσέ με αν σφάλλω: κατά τί ακριβώς είναι »νέα» η νέα τάξη πραγμάτων; πού είναι η πρωτοτυπία της »παγκοσμιοποίησης»; δεν υπήρξε στη συντριπτική του πλειοψηφία, και στο χώρο και στο χρόνο ο πλανήτης μια »παγκοσμιοποίηση» και στην αρχαιότητα και στο μεσαίωνα και στα νεότερα χρόνια, όταν όλος ο κόσμος ήταν 4-5 αυτοκρατορίες όλες κι όλες; η νέα τάξη πραγμάτων, δηλαδή οι λίγοι να εκμεταλλεύονται τους πολλούς, τους φυσικούς πόρους, να κάνουν πολέμους κατά το δοκούν κ.ο.κ πόσο »νέα» είναι;

    το μόνο νέο σε όλα αυτά σε σχέση με το παρελθόν είναι οι δυνατότητες της τεχνολογίας, κι αυτό υπό αίρεση: κάθε φορά επικρατούσαν αυτοί που είχαν την »σύγχρονη» τεχνολογία της εποχής, απ΄την εποχή του χαλκού μέχρι και τα ατομικά όπλα…

    οπότε πρέπει να οριοθετήσουμε κάπως τί εννοούμε με τους όρους αυτούς, ή έστω να διαβάσουμε λίγο στη διεθνή βιβλιογραφία πώς τους αντιλαμβάνονται όσοι τους μελετούν συστηματικά

    Μου αρέσει!

   • asxetos said

    καλά για το τζώρτζι μπόυ, δεν έχω να πω κατί ιδιαίτερο: πιο ηλίθιος κι απ΄τον ηλίθιο μπους – άπαιχτο το παιδί! και πιο προδότης κι από ηλίθιος.

    Μου αρέσει!

   • Φαίη said

    Άσχετε,

    Με έκανες και γέλασα, τζάμπα έγραφα δηλαδή..
    Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να σου απαντήσω από μια ιδιαίτερη οπτική γωνία αλλά προφανώς δεν κατάφερα να περάσω το μήνυμα. Μάλλον ήμουν πολύ απορροφημένη στις δικές μου σκέψεις…

    Τώρα όσον αφορά την ‘παγκοσμιοποίηση’. Κοίταξε, μπορούμε να τη δούμε από δυο οπτικές γωνίες. Η μια είναι από τον τρόπο που εμείς οι άνθρωποι τη βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο. Εμείς εδώ στην Ελλάδα βιώνουμε λοιπόν τα αποτελέσματα αυτής της παγκοσμιοποίησης. Πως;; Με τις αλλαγές που βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, στη δουλειά μας, στην κοινωνία μας σε όλα. Δεν ξέρω αν ζεις Ελλάδα αλλά εγώ για παράδειγμα δε χρειάζεται να πάω πολύ πίσω, μόνο 5 χρόνια είναι αρκετά για να καταλάβω πόσα έχουν αλλάξει γύρω μου. Αύξηση του εγκλήματος, βίαιη αλλαγή του κοινωνικού ιστού, ανασφάλεια και κατήφεια είναι οι κύριες διαφορές. Αυτά δεν τα διαβάζω μόνο ή τα ακούω. Τα βιώνω σε καθημερινή βάση.

    Η άλλη οπτική γωνία είναι από την πλευρά του ιστορικού, του επιστημονικού αναλυτή. Είχα ακούσει πριν κάτι μήνες μια ενδιαφέρουσα άποψη ενός ιστορικού αναλυτή αν θυμάμαι καλά ο οποίος χώρισε την παγκοσμιοποίηση σε φάσεις. Υποστήριζε δηλαδή αυτό που λες και εσύ ότι η παγκοσμιοποίηση άρχισε να εξελίσσεται από παλιά και απλά περιέγραψε τη μορφή της και τα χαρακτηριστικά της μέσα στο χρόνο.

    Η πρώτη φάση της παγκοσμιοποίησης ήταν αυτή των αποικιών. Τότε που οι χώρες ήταν ανεξάρτητες και ο τρόπος που επεκτείνονταν ήταν με το να κάνουν αποικίες. Οι χώρες οι ίδιες δηλαδή γίνονταν φορείς της παγκοσμιοποίησης.

    Η δεύτερη φάση χαρακτηρίζεται από μια σμίκρυνση του μεγέθους των χωρών γιατί σε αυτήν οι επιχειρήσεις είναι οι φορείς της παγκσμιοποίησης. Αυτές ‘εισβάλλουν’ στις χώρες, γκρεμίζοντας/καταργώντας αν θες τα σύνορά τους και συνάμα επιβάλοντας στις κοινωνίες τη δική τους ‘επιχειρηματική κουλτούρα’.

    Η τρίτη φάση, (την οποία μάλιστα τοποθέτησε και χρονολογικά δηλ. είπε ότι ξεκίνησε ακριβώς το 2000), χαρακτηρίζεται από την ελαχιστοποίηση των χωρών/κρατών. Φαντάσου έναν κύκλο ο οποίος ξεκίνησε τεράστιος στην πρώτη φάση, έγινε μεσαίος στη δεύτερη και στην τρίτη φτάνει το μέγεθος ενός κουλουριού που παίρνουμε από το φούρναρη. Σε αυτήν την φάση ο φορέας της παγκοσμιοποίησης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που δε γνωρίζει σύνορα. Που επιχειρεί (είδα ότι η επιχειρηματικότητα έπαιζε ρόλο στην περιγραφή του) σε όποιο κομμάτι της γης θελήσει. Αυτή η φάση έλεγε ότι θα μπορούσε να ανοίξει τεράστιες δυνατότητες για τον άνθρωπο αλλά θα του φέρει και πολλές επώδυνες καταστάσεις σε ψυχολογικό επίπεδο.

    Όταν αναφερόμαστε στη Νέα Τάξη προφανώς εννοούμε τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που μια ολιγαρχία προσπαθεί να πετύχει. Βρίσκεται δηλαδή υπό διαμόρφωση ακόμα, και την πλήρη εικόνα αυτής τη νέας τάξης προσπαθούμε να την αποφύγουμε.

    Αυτά, και χωρίς να έχω ξυπνήσει ακόμα καλά..

    Μου αρέσει!

 19. […] γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη. olympia Share on bebo Blog this! Bookmark on Delicious Digg this post Recommend on Facebook Buzz it up […]

  Μου αρέσει!

 20. Ο Παπους said

  Ωρε Ελληνες, μηπως αυτος ο Βουτος,
  που αν και ανεργος δυο χρονια, γνωριζει
  τοσα πολλα και με τοσες λεπτομερειες
  για το πατριαρχειο και τον πατριαρχη
  ειναι ο ιδιος Βαρθολομαιος με ψευδωνυμο?
  Λοιπον, κυριε, εφ΄οσον ξερεις τοσα πολλα,
  ασφαλως θα γνωριζεις οτι ο γνωστοτατος
  τοις παση Ιακωβος (ή Σιακωβος για μερικους)
  και συγχωριανος του Βαρθολομαιου, ειχε γραψει
  στον συγχωριανο τους μητροπολιτη Φωτιο
  και πνευματικο του πατερα οτι δεν υπαρχει πιο
  διεφθαρμενη ταξη απο αυτη των κληρικων.
  Υποθετω, επισης, οτι γνωριζεις τα παντα
  και για την υποθεση της Χρυσοβλαντου
  η οποια εχει χαρακτηρισθει η πλουσιοτερη
  εκκλησιαστικη επιχειρηση οχι μονον
  στις Ηνωμενες Πολιτειες που πουλουσε
  ακομη και «θαυματουργα μηλα» τα οποια
  αγοραζαν με πολυ χρυσαφι οι γυναικες
  που δεν μπορουσαν να τεκνοποιησουν.
  Επισης πρεπει να γνωριζεις την γνωμη
  που υπαρχει οτι ελαχιστοι απο τους μητροπολιτες
  του κλιματος του πατριαρχειου ειναι αντρες!
  Αυτα για να μην αμολας τις παπαριες σου
  και να μην αλλαζεις κουβεντα με το προσχημα
  ποιος ειναι ή δεν ειναι χριστιανος.
  Και κατι ακομη: Ο Βαρθολομαιος ειναι ιδιατερα
  επικινδυνος για πολλα και διαφορα, δεν μπορω,
  ομως, δυστυχως, να πω περισσοτερα αυτη τη στιγμη,
  για να μην ανοιξω ορεξεις και τροχισω σαγονια.
  Ο Παπους

  Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Βούτος said

   (…) Ωρε Ελληνες, μηπως αυτος ο Βουτος,
   που αν και ανεργος δυο χρονια, γνωριζει
   τοσα πολλα και με τοσες λεπτομερειες
   για το πατριαρχειο και τον πατριαρχη
   ειναι ο ιδιος Βαρθολομαιος με ψευδωνυμο?(…)

   Ναι που το κατάλαβες … Τι είσαι εσύ ρε παιδί μου , πουλιά στον αέρα πιάνεις ….

   ——————————————————

   (…) Λοιπόν, κύριε, εφ΄οσον ξερεις τοσα πολλα,
   ασφαλως θα γνωριζεις οτι ο γνωστοτατος
   τοις παση Ιακωβος (ή Σιακωβος για μερικους)
   και συγχωριανος του Βαρθολομαιου, ειχε γραψει
   στον συγχωριανο τους μητροπολιτη Φωτιο
   και πνευματικο του πατερα οτι δεν υπαρχει πιο
   διεφθαρμενη ταξη απο αυτη των κληρικων.
   Υποθετω, επισης, οτι γνωριζεις τα παντα
   και για την υποθεση της Χρυσοβλαντου
   η οποια εχει χαρακτηρισθει η πλουσιοτερη
   εκκλησιαστικη επιχειρηση οχι μονον
   στις Ηνωμενες Πολιτειες που πουλουσε
   ακομη και “θαυματουργα μηλα” τα οποια
   αγοραζαν με πολυ χρυσαφι οι γυναικες
   που δεν μπορουσαν να τεκνοποιησουν.
   Επισης πρεπει να γνωριζεις την γνωμη
   που υπαρχει οτι ελαχιστοι απο τους μητροπολιτες
   του κλιματος του πατριαρχειου ειναι αντρες!(…)

   Ε αφού τα γνωρίζεις εσύ , τι χρειάζεται να τα γνωρίζω και εγώ και είμαι σίγουρος πως τα γνωρίζεις με κάθε λεπτομέρεια και ο σκοπός σου είναι να γίνει καλύτερη η Εκκλησία του Χριστού και φυσικά δεν ψεύδεσαι , αφού εσύ είσαι άγιος άνθρωπος , ενώ αυτοί είναι κακοί και δαίμονες που κοιτάνε να διαβάλουν του άλλους και υπηρετούν σκοτεινούς και μυστήριους σκοπούς για το χρήμα , ενώ εσύ ΟΧΙ , είσαι άδολος , κακός και ανιδιοτελής παρά μόνο πονάς για τους Χριστιανούς που έχουν τόσο ανάξιους Παπάδες …

   ————————————————————

   (..)Αυτα για να μην αμολας τις παπαριες σου
   και να μην αλλαζεις κουβεντα με το προσχημα
   ποιος ειναι ή δεν ειναι χριστιανος.
   Και κατι ακομη: Ο Βαρθολομαιος ειναι ιδιατερα
   επικινδυνος για πολλα και διαφορα, δεν μπορω,
   ομως, δυστυχως, να πω περισσοτερα αυτη τη στιγμη,
   για να μην ανοιξω ορεξεις και τροχισω σαγονια.
   Ο Παπους(..)

   Αποστομωτικό επιχείρημα , κατά δήλωση σου αυτά που λέω είναι παπαριές και αφού το λες ΕΣΥ έτσι και θα είναι φυσικά , γιατί ΕΣΥ Ω! ΕΣΥ δεν λες ποτέ παπαριές , παπαριές λένε μόνο οι άλλοι …. Και σωστά είναι γνωστό της πάσης πως αυτός που δεν είναι Χριστιανός όταν επιτίθεται στους Παπάδες των Χριστιανών το κάνει από αγάπη για τον Χριστιανισμό και όχι γιατί μισεί τον Χριστιανισμό , ίσως γιατί ,λέω ίσως , είναι μεταμφιεσμένος γκρίζος λύκος που έχει διαταγές να διαβάλει και να εξοντώσει από τα μέσα τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία , παριστάνοντας κάτι που δεν είναι , δηλαδή τον Έλληνα και δείχνοντας τάχα πως ενδιαφέρετε για κάτι που λογικά δεν θα έπρεπε καν να τον νοιάζει … Και ναι ο Βαρθολομαίος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και για να το καυτηριάζεις εσύ και οι δικοί σου αυτό , που θέλετε να εξαφανίσετε τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό πάει να πει πως είναι επικίνδυνος για τους εχθρούς της Ορθοδοξίας και πολύτιμος για όλους τους απανταχού Ορθόδοξους Χριστιανούς …..

   Μου αρέσει!

   • ..... said

    Ένα νόμισμα Διονύση έχει δυο όψεις, η μια οψη φοράει χλαμύδα το περιεχόμενο ομως είναι νεοταξιτικο καθαρά. Η άλλη όψη εμπεριέχει αυτά που λες. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Άμα έχεις κωλύσει χλαμύδα , να πας γρήγορα στον γιατρό μην το αφήσεις έτσι , γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να στειρωθείς άμα προχωρήσει η αρρώστια …

    (..)Η μόλυνση των ανδρών με τα βακτηρίδια χλαμύδα μπορεί να προκαλέσει στειρότητα.

    Η μόλυνση με τα μικρόβια αυτά ήταν γνωστό ότι μπορούσε να προκαλέσει στείρωση στις γυναίκες. Τώρα για πρώτη φορά βρέθηκε σε έρευνα ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον άνδρα.(..)

    h**p://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=2529

    Γρήγορα στον γιατρό μην αργείς καθόλου ……

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Απ’ οτι φαίνεται ξέρεις κάλα απο αυτού του είδους τις αρρώστιες!!!! πονηρούλη!!! τώρα εξηγούνται και οι τραβεστί απόψεις σου

    Μου αρέσει!

 21. Миша said

  Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΊΑ ΕΊΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

  ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ….

  Σκοπός τους η φανερή λατρεία του θεού τους Μαμωνά, κάτι που έκανε εξώφθαλμα ο Πατριαρχεύων του Φαναρίου όταν επισκέφτηκε την έδρα της Κόκα Κόλα και αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον τουρκοεβραίο επικεφαλής της….

  Ο «οικολόγος» Πατριάρχης εκθείαζε την χυδαία πολυεθνική που καταστρέφει το περιβάλλον όπου πατάει το πόδι της.

  Ο επικεφαλής της Ελληνικης Κόκα Κόλα , είναι σταθερό μελος της Μπίλντεμπεργκ αλλά και επικεφαλής των οφφικιάλων του Οικουμενιστικού Θρόνου

  Σε κεινη την επίσκεψη στις ΗΠΑ , βρηκε χρονο για να επισκεφθεί ένα ακόμα σιωνιστικό άντρο, την κεντρική συνανγωγή της Ν.Υόρκης , όπου ο πιο μετριοπαθείς είναι σαν τον Νετανιάχου, αλλά δεν βρήκε ουτε ένα απόγευμα να πάει σε ένα από ατ 20 μοναστήρια που έχει ιδρυσει ο αγιορείτης γέροντας Εφραίμ , επειδή δεν τον θεωρεί αρκετά «εκσυγχρονισμένο».

  Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Βούτος said

   Μίσα σε ρώτησα και την άλλη φορά και απάντηση δεν πείρα , είσαι ο Μίσα που αρθρογραφούσε συχνά στο TVXS .gr ..???

   Μου αρέσει!

   • Миша said

    h–p://web.archive.org/web/20100422233326/http://tvxs.gr/users/misha?

    O Στελάρρας μόλις τσέπωσε τα 38000 ανά επεισόδιο για το ΡΧΣ, έγινε κι αυτός «αντιεξουσιαστής στην εξουσία», σαν το φιλαράκι του τον ΓΑΠ που τον έβαλε και στο ΔΣ της ΕΡΤ.

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Μάλιστα δηλαδή είσαι ο Βούλγαρος που είναι κομμουνιστής και Χριστιανός και που επί χρόνια συμμετέχει στο σάιτ του Κούλογλου .. Ήθελα να σε ρωτήσω και από τότε , Τι έγινε εντέλει ? Συναντήθηκες με τον Αμβρόσιο που σε είχε καλέσει για να τα πείτε ..?

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Διονύσιε

    Το «Βούλγαρος» προκύπτει από πού;

    Μήπως με μπερδεύεις με τον πατέρα σου;

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Α ώστε δεν είσαι Βούλγαρος ..??

    Ο Πατέρας μου τι σχέση έχει με την Βουλγαρία ..??

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Άστο Διονύσιε , κακώς σού απάντησα. Θεώρησε , σε παρακαλώ, όλες τις απαντήσεις μου ως μηδέποτε δοθείσες.

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Τεσπα θα τις λάβω ως μη δοθείσες ..

    Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις γιατί το Πατριαρχείο της Μόσχας αρνείται να δεχθεί τον 28ο κανόνα της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και γιατί επιμένει στην λογική της τρίτης Ρώμης , ενώ είναι γνωστό πως αυτό εξυπηρετεί την πολιτική του Βατικανού και μόνο για να υποστηρίξει τα μυθεύματα του περί πρώτης Ρώμης ..??

    Μήπως ξέρεις να μου απαντήσεις σε παρακαλώ γιατί ο Λένιν επανέφερε το Πατριαρχείο της Μόσχας ενώ ο Τσάρος το είχε καταργήσει και αρνιόταν σθεναρά να υποκύψει στις πιέσεις της Δύσης για να το επαναφέρει με πρώτο Πατριάρχη τον Ρασπούτιν .??

    Μήπως ξέρεις να μου απαντήσεις γιατί ο Λένιν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε μόλις πείρε την εξουσία , ήταν να πολεμήσει στο πλευρό του Κεμάλ εναντίων της Ελλάδας ..??

    Μήπως ξέρεις να μου πεις που βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων του Τσαρικού Θρόνου και που τα κοσμήματα του Ρωμαϊκού Θρόνου της Βασιλεύουσας ..??

    Μήπως ξέρεις να μου πεις τι σημαίνει η εντολή πως ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΙΩΤΑ (Ι) δεν θα προστεθεί στον Λόγο μέχρι την συντέλεια του κόσμου ..?? Μήπως ξέρεις ποιός είναι αυτό το Ι ( Γιώτα) ..?? Μήπως έχει να κάνει με το ΟΜΟΟΥΣΙΟ και το ΟΜΟΙΟΥΣΙΟ Του Πατρός …??

    Και τέλος και συγνώμη και όλας γιο τον καταιγισμό των ερωτήσεων , αλλά επειδή έβαλες το βιντεάκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προκειμένου να του ασκήσεις κρητική από τα μέσα υποτίθετο να ρωτήσω λοιπόν και το τελευταίο .. Μήπως ξέρεις τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί ..????

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Aγαπητέ Σουλιώτη, με συκοφάντες και υβριστές δεν έχει νόημα να διαλέγεται κανείς.Τους αφηνει να πορεύονται όπως διάλεξαν.
    Οι «θεσμοί» έρχονται και παρέρχονται.
    Τα Μυρα της Λυκίας του Αγ.Νικολάου, η Έφεσος του αγ.Ιωαννου του Θεολογου, η Νικαια της Α Οικουμενικής Συνόδου κ.ο.κ. χάθηκαν και όμως η Εκκλησία δεν έπαψε να βγάζει αγίους.

    Από τον όσιο Ιουστίνο Ποποβιτς:
    «…ο Πατριάρχης Αθηναγόρας; Αυτός με την νεοπαπιστικήν συμπεριφοράν του εις τους λόγους και εις τας πράξεις σκανδαλίζει επί μίαν ήδη δεκαετίαν τας ορθοδόξους συνειδήσεις, αρνούμενος την μοναδικήν και πανσωστικήν Αλήθειαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πίστεως, αναγνωρίζων τας Ρωμαϊκάς και άλλας αιρέσεις ως ισοτίμους με την Αλήθειαν, αναγνωρίζων τον Ρωμαίον Άκρον Ποντίφηκα με όλην την δαιμονικήν αντιεκκλησιαστικήν υπερηφάνειάν του. Και προετοιμάζει με αυτοκτονικήν ταχύτητα και επιπολαιότητα, κατά το παράδειγμα του Βατικανού, αυτήν την ιδικήν του λεγομένην «Μεγάλην Πανορθόδοξον Σύνοδον», όχι όμως με το βασικόν ευαγγελικόν και αγιοπαραδοσιακόν θέμα της σωτηρίας του ανθρώπου και του κόσμου, αλλά με καθαρώς σχολαστικο – προτεσταντικήν θεματολογίαν. Την προετοιμάζει μάλιστα εις τον Πύργον της Βαβέλ του συγχρόνου αναρχικού και μηδενιστικού κόσμου άνευ της συμμετοχής των πραγματικών ορθοδόξων ομολογητών, φορέων της Ορθοδόξου Πίστεως, Θεολογίας, Παραδόσεως και Εκκλησιαστικότητος. Τον τελευταίον καιρόν αυτός έχει γίνει πηγή αναρχισμού και μηδενισμού εις τον ορθόδοξον κόσμον. Οι Αγιορείται δικαίως τον ονομάζουν αιρετικόν και αποστάτην εις τας επιστολάς των, τας απευθυνομένας προς αυτόν ανοικτώς δια του Τύπου…».

    (ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ, Αριθ. 145 – 6,1 – 15 Σεπτεμβρίου 1971).

    Tα όσα είπε ο π.Ιουστίνος για τον θεήλατο Αθηναγόρα ισχύουν υπερκεπερισσόυ για τον νυν πατριαρχεύοντα Φαναρίου…

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    (..)Οι «θεσμοί» έρχονται και παρέρχονται.(…)

    Ναι ε …. Αλήθεια ..?? Οι θεσμοί έρχονται και παρέρχονται ..????

    Ο Μίσα είναι άλλος ένας Δούρειος ίππος , που παριστάνει τον άγιο , ενώ είναι δαίμονας …

    Ο Μίσα αφού είδε πως η κύρια επιχειρηματολογία των νέο ειδωλολατρών κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κατέρρευσε , διότι ένας Ορθόδοξος τους είπε να κοιτάνε τα του οίκου τους και να μην ασχολούνται με πράγματα που κανονικά δεν έπρεπε να τους νοιάζει , ήρθε να τους συνδράμει στο ακατάσχετο υβρεολόγιό τους κατά του θεσμού του Οικουμενικού Πατριάρχη .. Και μάλιστα πως ..??

    Επαναλαμβάνοντας το βίντεο που έβαλε και ο ζάνγκλο στο 11 .. Δεν έφερε άλλο , αλλά ακριβώς το ίδιο …. Μα τόση ταύτιση τέλος πάντων , τόσο κοινή οπτική γωνία ….??? Φυσικά , αφού το κέντρο της καθοδήγησης τους είναι κοινό …

    Γιατί το έκανε ..??

    Μα για να κτυπήσει το επιχείρημα μου εναντίων των αλλόθρησκων που τους απαντούσα , εσάς τι σας νοιάζει τι γίνετε στο ξένο σπίτι , να κοιτάτε το σπίτι σας … Για αυτό το έκανε …

    Τώρα τι λέει ..?? «ΟΙ Θεσμοί λέει έρχονται και παρέρχονται» ναι φυσικά , έρχονται και παρέρχονται … Ποιούς όμως θεσμούς θέλει ο Μίσα να παρέλθουν ..?? Τους θεσμούς των Πατριαρχικών Θρόνων φυσικά …. Μπορεί να μιλά κατά του Πάπα , αλλά δεν τον πολεμά στην ουσία , χρησιμοποιεί την αντιπάθεια που υπάρχει κατά του Πάπα για να συκοφαντήσει τους αντίπαλους Θεσμούς του Πάπα , αυτούς που μόνο και η ύπαρξη τους , όπως είναι του Οικουμενικού Πατριάρχη , καταρρίπτουν το κύριο επιχείρημα του Παπισμού και τις ψευτο – Ισιδώριες διατάξεις ….

    Να γιατί ο μόνος θεσμός που τους ενοχλεί είναι του Οικουμενικού Πατριαρχικού Θρόνου … Και να γιατί όλοι αυτοί οι ετερόδοξοι φαινομενικά τύποι μεταξύ τους συγκλίνουν εναντίων του ,διότι το ψεύδος χρειάζεται πολύ ενέργεια για να επιβάλει το σκοτάδι του , ενώ για την αλήθεια , ακόμα και μια μικρή λαμπίτσα , είναι αρκετή για να διαλύσει και τα πιο βαθιά σκοτάδια …

    Ένας Θεσμός λοιπόν που υπάρχει συνεχώς εδώ και 17 αιώνες , όταν έχει πολεμηθεί με τόση μανία από εκατομμύρια δαίμονες , δεν στέκει χωρίς φρουρούς και ο πιο σημαντικός φρουρός τους Θεσμού Αυτού είναι ο Ίδιος ο Θεός … Για αυτό ο Θεσμός είναι ζωντανός ακόμα , γιατί αυτό Θέλει ο Θεός και άμα ο Θεός θελήσει θα πάψει και να υπάρχει … Αλλά άμα ο Θεός Θελήσει , , όχι ο Μϊσα , όχι το Βατικανό , όχι η Μόσχα .. Μόνο ο Θεός …

    Άμα λοιπόν ο Μίσα είναι τόσο καλός Χριστιανός όσο λέει , ας προσευχηθεί στον Θεό , να του κάνει την χάρη να καταργήσει Τον Θεσμό που τόσο πολύ μισεί ο Μίσα …

    Εγώ είμαι ένας απλός υπηρέτης του Θρόνου που το Χέρι Του Θεού θεμελίωσε και τίποτα άλλο …. Όσο λοιπόν ζω θα υπερασπίζομαι ακόμα και με την ζωή μου αν χρειαστεί και με ότι μέσα διαθέτω τον Θρόνο και ας είμαι και ο τελευταίος άνθρωπος στην γη που θα το κάνει αυτό ….

    Το δικό μου λάβαρο είναι ο αετός του Βατάτζη και μόνο αυτόν αναγνωρίζω και υπηρετώ …

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    “ΟΙ Θεσμοί έρχονται και παρέρχονται”
    Μεχρι ενα σημειο εχει μια λογικη αυτη η προταση,υπο την εννοια οτι η κοσμικη δυναμη μιας πολης παντα επαιζε ρολο στο να αναδειχτει πρωτη,επηρεαζοντας ακομα και (διοικητικους) κανονες οικουμενικων συνοδων.Γνωριζω ακομα και κληρικους που υποστηριζουν την παραπανω αποψη του Μισα.Θυμαμαι χαρακτηριστικα ιερεα να λεει ,αφου η Ρωσια ειναι τωρα δυνατη γιατι να μην ειναι αυτη πρωτη? Βεβαια,ο ιερεας αυτος ηταν πολιτικα φιλοχουντικος και το ελεγε αυτο προσπαθωντας να δικαιολογησει την φιλορωσικη εκκλησιαστικη πολιτικη Ιερωνυμου(1967-1973).Θελω να πω ,δεν ειναι η πρωτη φορα εδω που ακουω αυτη την αποψη απο χριστιανους ορθοδοξους,δυστηχως για μενα
    Εγω παντως πιστευω οτι η Κωνσταντινουπολη ειναι και πρεπει να παραμεινει πρωτη.Αλλωστε σε πολιτισμικο επιπεδο,εξακολουθει να προηγειται της Μοσχας!!!
    Η Κωνσταντινουπολη παλια,δεν ηταν απλως η πρωτη πολη μεταξυ των ορθοδοξων,ηταν η πρωτη μεταξυ ολων των πολεων του κοσμου.Και αυτη που παρηγαγε πολιτισμο.Τωρα η Μοσχα τι ειναι?…σιγα τη πολη.να πω ηταν καμια new york city…..

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Όσο η ψυχή μας είναι ζωντανή , τίποτα δεν πεθαίνει ..

    Εδώ αδελφέ μου θα βρεις ενδιαφέρουσα ύλη για την μελέτη σου ..

    h**p://www.hellinon.net/NIKIFOROS.htm

    Και να μην ξεχνάς πως το αυτοκέφαλο είναι δημιούργημα των Βαυαρών και συγκεκριμένα το οργάνωσε ο Μάουερ το 1836 και πως οι περισσότεροι αρχιερείς μας έχουν σπουδάσει την Θεολογία στην Γερμανία και την Γαλλία σε καθολικά πανεπιστήμια , μαθαίνοντας την ιστορία και τα γεγονότα από την δυτική οπτική την οπτική των επικυρίαρχων …

    Όσο όμως η ψυχή μας είναι ζωντανή όπως είπα και πριν , ποτέ τους δεν θα μας νικήσουν ολοκληρωτικά και ο αγώνας μας θα είναι συνεχής μέχρι να εκπληρωθούν όλες οι υποσχέσεις Του Κυρίου στο Γένος μας και δεν είναι μακριά ο καιρός αυτός αδελφέ μου , είναι πολύ κοντά , είναι σχεδόν εδώ …

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    ευχαριστω για τη σελιδα

    «ψεμα το βασιλειο»,φιλε μου…

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη

    ο μακαριστός π.Αυγουστίνος Καντιωτης είχε προτείνει να «μεταστεγαστεί» στον Άθωνα , άχρι καιρού, ωστε να μην υποχρεωνεται σε αβαρίες πίστεως λόγω της αιχμαλωσίας.

    Όπως συνέβη και με την Αντιόχεια , που έχει έδρα πλέον τη Δαμασκό.

    Μου αρέσει!

  • Σουλιώτης said

   Μισα
   Ο οικουμενικος πατριαρχης Γρηγοριος ο E καταδικασε επισης και την επανασταση του 1821…
   Αν υπηρχε και τοτε βιντεο να το βαζαμε τωρα στο youtube….

   Μηπως οταν καποιος ειναι διαχρονικα ομηρος,ισχυουν αλλα κριτηρια? απο ενα που δραει ελευθερα?
   Μπορει να κανω λαθος βεβαια σ αυτο…

   Μου αρέσει!

   • Миша said

    Aγαπητέ Σουλιώτη

    Την ίδια χρονιά που ο ιερομάρτυρας Γρηγόριος ο Ε «αφώρισε» την επανάσταση , κρεμάστηκε από τους Τούρκους ως υποκινητής της Επαναστάσεως.

    Σε αντίθεση με τον πατριαρχη Βαρθολομαίο ο οποίος ενω κάνει ανενόχλητος τις πολυδαπανες , χλιδάτες ,«πράσινες» κρουαζιέρες του,αφορίζει πότε τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο , πότε έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινουπόλεως επειδή δεν υπακούουν στις επιθυμίες του.

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Μισα
    Η ζωη του πατριαρχη κρεμεται απο μια κλωστη.Καθε μερα τον απειλουν οι γριζοι λυκοι.Ειναι θαυμα που δεν τον σκοτωσαν ακομα και αυτον.
    Και οπως ο αφορισμος της επαναστασης ηταν σε εισαγωγικα,ετσι μπορει και το παραπανω θεμα της αναρτησης να μπει σε εισαγωγικα
    Τι θελουμε δηλαδη,να παει κοντρα φανερα στην Τουρκια και στην νεα ταξη και να τον σφαξουν και αυτον? πολυ θελει?
    Εμεινα που εμειναν 5 γεροι στην Κωνσταντινουπολη,να σφαξου και τον πατριαρχη οι γριζοι,να τελειωσει ο ελλνησμος απο την Κωνσταντινουπολη να παρουν οι Ρωσοι την πρωτη θεση στην ορθοδοξια να ησυχασουμε.
    Αλλα φιλε μου Μισα……μηδενα προ του τελους μακαριζε!
    Δεν ξερουμε ποιο θα ειναι και το τελος του Βρθολομαιου….και ο Γρηγοριος,προλαβε καποια χρονια πριν τον κρεμασουν
    Ετσι κια αλλιως αν δε συμβουν ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ αλλαγες το οικουμενικο πατριαρχιο θα σβυσει….επιτελους να ησυχασουμε απο τους Πατριαρχες που ή επαναστασεις ‘αφοριζουν’ ή ‘νεοταξιτες’ (?) ειναι

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Και ο ‘αφορισμος’ της επαναστασης στην εποχη του ηταν καθαρα νεοταξιτικη κινηση,για σκεψου το!
    Και σκεψου οτι (δυστηχως) υπαρχουν πολλοι ακομα σημερα που τον παιρνουν τοις μετρητοις(τον αφορισμο)
    οπως το καταπτυστο ντοκυμαντερ του skai
    Μην κανουμε και εμεις το ιδιο λαθος!!!

    Λες και ο τοτε πατριαρχης,ηταν σε καποια ανεξαρττη και ελευθερη αρχη….ας πουμε στις Βρυξελες,και απο κει με την ανεση του μπορουσε να αφοριζει και να ξεαφοριζει,οπως του αρεζε,χωρις κανεις να τον πιεζει…..χωρις να εχει καποιον μονιμως πανω στο κεφαλι του….
    Ενας ομηρος με το περιστροφο στο κεφαλι,μιλαει στο τηλεφωνο οπως πιστευει?

    Θελω να πω,απο το 1821 ως στο 2011,στη Τουρκια,δεν αλαξαν και πολλα πραγματα….
    Ας μην εχουμε 2 μετρα και 2 σταθμα ,αναλογα με το αν συμπαθουμε το συγκεκριμενο πρωσοπο
    να εχουμε υπ οψι νμας το θεσμο

    Και βεβαια λαθος και του Χριστοδουλου και του Πατριαρχη που εναγκαλιζονται με τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ πάπα
    Ο μεγαλυτερος δολοφονος μαζι με τον Χιτλερ και τον Ροτσιλντ
    Τουαχιστον ο εκασοτε πατριαρχης εχει μια μικρη δικαιολογια,οπως προανεφερα

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    ….απο το 1821 ως στο 2011,στη Τουρκια,δεν αλαξαν και πολλα πραγματα….

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Μισα,ξερω οτι διαφωνεις και συγγνωμη κιολλας για τον ‘επιθετικο’ τονο στο υφος μου
    Απλως στεναχωριεμαι για το τελευταιο απομειναρι της Ελληνικης αυτοκρατοριας που παει να σβυσει…δεν εχει να κανει με εσενα ο τονος των γραφομενων μου

    Σε χαιρετω αδελφικα

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    (…) πότε έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινουπόλεως επειδή δεν υπακούουν στις επιθυμίες του.(..)

    Ο Έλληνας ομογενής , είναι αυτός που έκλεψε τα λεφτά του Πατριαρχείου , διαδηλώνει μαζί με τους γκρίζους λύκους κατά του Πατριαρχείου και κάνει μπίζνες ως ομογενής με τα λεφτά των Γκρίζων Λύκων ..??

    (…)Μετά διακινήθηκε η «πληροφορία» ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε… εξώγαμο παιδί. Ο Φλωρίδης μάλιστα κατέθεσε στο δικαστήριο και το όνομα του υποτιθέμενου γιου του Πατριάρχη, του επιχειρηματία Σ.Δ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Το δικαστήριο είχε ορίσει ως εμπειρογνώμονα το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο Κωνσταντινούπολης και έπειτα από τεστ πατρότητας κατέρρευσε η πρωτοφανής σκευωρία εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη.

    Όλα αυτά συνέπεσαν με μια πρωτοφανή επίθεση που δεχόταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο από Τούρκους εθνικιστές και τους «Γκρίζους Λύκους».

    Μαζί με τους Γκρίζους Λύκους
    Με επικεφαλής τον δικηγόρο Κεμάλ Κεριντσίζ, πρόεδρο της οργάνωσης «Εθνική Δύναμη», και την εγγονή του παπα-Ευτύμ (που είχε αυτοανακηρυχθεί με την υποστήριξη του βαθέος κράτους τουρκο-ορθόδοξος πατριάρχης), Σεβγκί Ερένερολ, ομάδες φανατικών οργάνωναν συγκεντρώσεις στο Φανάρι ζητώντας την απομάκρυνσή του από την Τουρκία. Τα πλάνα των εθνικιστών με αμφίεση που παρέπεμπε στον Πορθητή να αφήνουν μαύρο στεφάνι στην πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκαναν τον γύρο του κόσμου.

    Οπως μαρτυρούν άνθρωποι του Πατριαρχείου και ομογενείς, δίπλα στους πρωταγωνιστές αυτών των σκηνών βρέθηκε και ο Βασιλάκης Φλωρίδης, αναζητώντας στηρίγματα στον αμείλικτο αγώνα του εναντίον του Πατριαρχείου.(…)

    Να προσέχετε τι σας λένε γιατί οι καιροί είναι πονηροί και υπάρχουν πολλοί που παριστάνουν τους Χριστιανούς , τους Έλληνες κτλ μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν σύγχυση και έριδες κατά της πατρίδας …. Υπάρχουν πολλοί πονηροί στις μέρες μας … Ο Βούλγαρος Μίσα που τώρα παριστάνει τον Ρώσο ξέρει πολύ καλά τι λέω , για αυτό και μόλις τον ρώτησα ΕΔΏ ΚΑΙ ΚΑΙΡΌ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ , ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΚΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ , γιατί δεν ήξερε ποιός τον ρώταγε και τι ήξερε για αυτόν …..

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη,

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ο νυν Πατριαρχεύων είναι σε ρόλο Βέκκου και Ισιδώρου.
    Κυνηγά αμείλικτα τους Εσφογμενιτες μοναχούς, καλώντας την ελληνική πολιτεία να τους εκβάλει από το ιστορικό μοναστήρι επειδή αρνουνται να τον μνημονεύσουν , όπως έκανε και ο όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς και ο όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος, ο άγιος προκαθήμενος των Ρώσων της διασποράς Φιλάρετος, ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης , τοτε μητρ.Φλώρινας, και πολλοί ακόμα άγιοι γέροντες.

    Συλλειτούργησε το 2006 με τον αντί-χριστο Πάπα , ό οποιος μόλις λίγα χρόνια πριν είχε κατασφάξει τους ορθόδοξους Σέρβους.Σε εκείνη τη μαύρη μέρα , που συναγωνιζόταν σε καταισχύνη το συλλείτουργο της 12 /12/ 1452 , ο οικουμενιστής Πατριαρχης προέτρεπε τους ορθοδοξους να βάζουν μετάνοια και να φιλουν το χέρι του Παπα πριν μεταλάβουν!!!!

    Όπως σωστά παρατηρείς, μπορεί και ν αλλάξουν τα πραγματα και να έχουμε έναν νέο μάρτυρα της Πίστεως….Το ευχόμαστε όλοι από καρδιάς,το δίχως άλλο. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε για όλους εξάλλου, πόσω μάλλον για αρχιερείς και μάλιστα πατριάρχες!

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Μισα,φιλε μου,δεν το θυμασαι πολυ καλα

    Τους Σερβους τους εσφαξε (το 1999 που εννοεις) ο προηγουμενος παπας Ιωαννης- Παυλος ο β,αυτος που συμπροσευχηθηκε με τον μακαριστο Χριστοδουλο το 2001,κατοπιν προσκλησεως του πρωτου
    Ο νυν πάπας εκλεχτηκε το 2005…
    Για μενα και οι δυο ιδιοι ειναι

    Η μονη Εσφιγμενου που αναφερεις,εχει αποκοπει πληρως και απο ΟΛΟ το υπολλοιπο Αγιο ορος
    Δεν καλει μονο ο πατριαρχης την πολιτεια να τους εκβαλει,την καλουν και οι υπολλοιπες 19 μονες του ορους
    οι οποιες κατα την προσφατη επισκεψη του πατριαρχη στο ορος,φανηκε οτι εχουν καλες σχεσεις με αυτον(παρα την οποια κριτικη που του ασκουν)
    Η μονη Εσφιφμενου εχει κοψει τις σχεσεις της με ολη την ελληνορθοδοξια και θεωρειται πλεον αιρετικη και σχισματικη.
    Γι αυτο εχει οριστει μια αλλη αδελφοτητα ως Εσφιγμενιτες,που ειναι εκτος των κτιριων της μονης εσφιγμενου,που ειναι ταμπουρωμενοι οι αιρετικοι
    Δε νομιζω οτι ολη η ορθοδοξια ειναι αιρετικη εκτος απο τους ταμπουρωμενους εσφιγμενιτες…

    οσο για τον Βαρθολομαιο,παραμενω επιφυλακτικος,το αμμεσο μελλον θα δειξει

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Διορθωση

    ,κατοπιν προσκλησεως του δευτερου
    Ο Χριστοδουλος προσκαλεσε τον πάπα στην Αθηνα το 2001

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Αν ο Πάπας είναι αιρετικός-που είναι , συμφωνα με ΟΛΟΥΣ τους αγίους, αλλά ακόμα και με ιεράρχες του Οικ.Θρόνου, όπως ο Προικονήσου Ιωσήφ- τότε προβληματικής πίστεως είναι αυτός που συλλειτουργεί μαζί του και όχι αυτός που αρνείται να συμπραξει.

    Αν ανεβαίνεις στο Ορος ρωτα τον παπα Γρηγόρη της Δοχειαρίου να σου πει πως βγαίνουν , υπο ποιό καθεστως εκβιασμού-οι αποφάσεις της Ι.Κοινότητος.

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Νομιζω οτι ο Βαρθολομαιος δεν εκανε κατι διαφορετικο απο οτι εκανε και ο Χριστοδουλος.Και οι δυο συμπροσευχηθηκαν και συμπαρασταθηκαν σε λειτουργεια χωρις να συλειτουργησουν
    Οτι ισχυει για τον ενα,ισχυει και για τον αλλο,ως προς αυτο

    Μισα,η ψευτοαδελφοτητα εντος των κτιριων της Εσφιγμενου,δε εχει σχεση με καμια ελληνορθοδοξη κοινοτητα
    Ειναι παντελως αιρετικοι,εκτος απο παρανοικοι που εχουν απειλησει να ανατιναξουν το μοναστηρι
    Το αλλο που λε ειναι πολυ γενικο
    Για την Εσφιγμενου ΟΛΟΙ συμφωνουν οτι ειναι αιρετικοι και τρελοι

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη

    Αν ανεβάινεις στο Όρος ρωτα και στη Φιλοθέου και στο Σεράι και στη Δοχειαρίου και στην Ξηροποτάμου.

    Τα περι «ψευτοαδελφοτητας» είναι συκοφαντίες των κατσουλιέρηδων…
    Ο Θεός να τους λυπηθεί κι αυτούς κι εμας…

    Το βιντεο του συλλέιτουργου κυκλοφορεί.Δες το.Διαβασε και τα σχετικά σχολια του π.Μεταληνου. και άλλων θεολογων για τη σημασία και τη σημειολογία του συλλείτουργου

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    μοναχος Θεοκλητος Διονυσιατης ,το 2006

    (μια απο τις τελευταιες μεγαλες μορφες του αγιου ορους και ΑΥΣΤΗΡΟΣ και ΖΗΛΩΤΗΣ μαλιστα)

    » η περίπτωση της Μονής Εσφιγμένου είναι διαφορετική. Οι Εσφιγμενίτες ζηλωτές θα μπορούσαν να παραμείνουν στο Άγιον Όρος, όμως, όχι εντός των Ιδρυμάτων της Ιεράς Κοινότητος. Ή συμφωνούν με όλες τις Ιερές Μονές ή διαφωνούν, οπότε ως σχισματικοί, πρέπει μόνοι τους ν’ αναχωρήσουν. «

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Επιμένεις στο ψεύδος σου Μίσα ?? Είναι πολύ το δηλητήριο και η διχόνοια που σε έχει επιφορτίσει ο δαίμονας να σπείρεις μεταξύ των Χριστιανών έτσι ..?? Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ΔΕΝ τέλεσε ποτέ κανένα συλλείτουργο με ιεράρχη άλλου δόγματος πέρα των Ορθοδόξων αρχιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ΟΧΙ Ορθοδόξων εκκλησιών , γιατί δεν είναι πολλές οι ορθόδοξες εκκλησίες , όπως θέλει να περάσει το Βατικανό και αναμασάνε οι εδώ πράκτορες του , αλλά ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ , ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ … Αφού είσαι ορθόδοξος όπως λες θα ξέρεις πως είναι άλλο πράγμα η συμπροσευχή στον ΈΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ και άλλο πράγμα το ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ που πας να ταυτίσεις τον Βαρθολομαίο με τον Βέκκο …..

    Σου απάντησε ο Σουλιώτης και για τη Εσφιγμενου και για τον Πάπα και εσύ επιμένεις και επιμένεις γιατί ο διάβολος δεν σε αφήνει να ησυχάσεις , αφού σου έχει αναθέσει έργο να παρασύρεις στο μίσος που κουβαλάς μέσα σου όσους πιο πολλούς καλούς Χριστιανούς γίνεται …..

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Τα ξέρω αυτά που έγραφε εσχάτως ο π.Θεόκλητος τον οποίο αξιώθηκα να γνωρίσω από κοντα, διαφορετικά από όσα έγραφε παλαιότερα…

    Όταν καλούνται -από όποιον και αν είναι αυτός- ΜΑΤ και μπάτσοι να αποκαταστήσουν με γκλομπ και δακρυγόνα , την κανονική τάξη στο Αγιονόρος τότε το ταγκαλάκι , κατά τον γ.Παΐσιο, κάνει πάρτυ….

    Η Εσφιγμενου , κατά την ταπεινή μου γνωμη καίτοι νεοημερολογίτης, φυλά Θερμοπύλες ενάντια σε θεούς και δαίμονες…

    Ψαξε να δεις πόσα εκατομμύρια ευρω, επιδοτησεων της ΕΕ, αρνηθηκε να εισπραξει ο π.Μεθόδιος τον οποίο κυνηγούν οι φαναριωτες…

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Φιλε μου Διονυσιε,νομιζω οτι μερικοι χαρακτηρισμοι ειναι λιγο υπερβολικοι(Βουλγαρος,μισος) ειδικα μεταξυ ανθρωπων που γενικα ξερουμε οτι νοιαζονται για ελλαδα-ορθοδοξια,ασχετως αν διαφωνουμε στον τροπο πολλες φορες
    Διαφωνω με τον Μισα εδω,αλλα τον σεβομαι.Οπως σεβομαι και εσενα
    Εκτος κι αν εχετε προηγουμενα προσωπικα,κατι που αγνοω

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Προσωπικά με τον Μίσα δεν έχω τίποτα , προσωπικά έχω με τον τρόπο που προσπαθεί να σπείρει διχόνοια στους πιστούς , διαβάλλοντας την πραγματικότητα και την αλήθεια , στοχοποιώντας θεσμούς που αν εξαφανιστούν θα απογυμνώσουν το εκκλησίασμα από τους πυλώνες του και έτσι θα είναι εύκολη λεία για τα κοπάδια των λύκων που καιροφυλακτούν να πέσουν με μανία και λύσσα πάνω στο εκκλησίασμα για να το κατασπαράξουν … Να προσέχεις τον λύκο που παριστάνει το πρόβατο και τέτοιοι δυστυχώς είναι πολλοί ..

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Αν ο Μισα,τοποθετηθει (καποια αλλη στιγμη εστω) στην πρωτη ερωτηση σου στο 3 22,για μενα το θεμα ληγει

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Ο δημοσιογραφος Σταυρος Θεοδωρακης,ειχε αφιερωσει εκπομπη ολοκληρη,στην οποια ειχε παει στην εσφιγμενου και ‘αγιοποιουσέ’ τους ‘καημενους’ ζηλωτες Εσφιγμενιτες,που υπολοιπη εκκλησια δεν τους φερεται καλα…
    Μηπως αυτο πρεπει να μας προβληματισει?

    Επισης για τον θεοκλητο που λες οτι παλια εγραφε αλλα
    παλια ομως και η Εσφιγμενου δεν ειχε εκδηλωσει αυτη τη σταση τοσο ακραια,σιγα σιγα εξελιχτηκε

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Το ζήτημα της Εσφιγμένου δεν είναι κάτι που προέκυψε χθές, αλλά υφίσταται εδώ και 4 δεκαετίες περίπου. Το να αποδίδεις χαρακτηρίσμους οπως σχισματικός και αιρετικός είναι το μόνο απλό, το δύσκολο είναι να εξετάσεις το ζήτημα συνολικά και να δείς την επιχειρματολογία των εσφιγμενιτών. Μήπως αυτό δεν πρέπει να είναι αντικείμενο προβληματισμού; και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις συμπροσευχές κ.α. Δηλαδή αυτοί είναι αιρετικοί και σχισματικοί επειδή απλώς μας το λένε οι άλλοι
    Πήγαινε να ρωτήσεις off the record πατέρες απο τα άλλα Μοναστήρια να δεις τι θα σου πούνε
    Και αν το δείς πάλι απο την καθαρά ανθρωπιστική πλευρά, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Εσένα ως τι σε ενδιαφέρει το θέμα Εσφιγμένου ..??

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Το ξερω οτι το θεμα προεκυψε απο το 1970 περιπου…

    Αλλα μια και μιλαμε για συμπροσευχες,’συλειτουργα’ εναγκαλισμους κτλ,αληθεια οι Πατριαρχες Μοσχας (ο πρωην και ο νυν) δεν τα εκαναν ποτε ολα αυτα με τον πάπα?
    Για να μη λεμε μονο για τους δικους μας

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Θυμαστε μηπως κατι φυλαδια που εδιναν στην εσφιγμενου τη δεκαετια 90?
    με φωτογραφια δηθεν με τα αλλιωτα πτωματα αυτων που συλειτουργησαν με τον Βεκκο?
    τα οποια και καλα ηταν σε μια σπηλια που την ανοιξαν πριν καποια χρονια και τα φωτογραφησαν…
    σε ενα ‘κελι’ απεναντυ απο το μοναστηρι σε κατι βραχια τα εδιναν

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη

    Το ζήτημα της πανθρησκείας με Ασσίζες , Οικολογικές «προσευχες» με μάγους και λάμα κλπ , έχει ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΙΚΗ -ΜΑΣΩΝΙΚΗ προέλευση.

    Και ως τετοιας εμπνεύσεως εκτροπή πρέπει να αντιμετωπίζεται.

    Και έχει και πολιτική διασταση την οποία έχει αναδείξει νομίζω επιτυχώς, ο π.Βολουδάκης, καθώς αυτή η οπτική εξυπηρετει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ επιδιώξεις των ΗΠΑ. Γι αυτό και ο πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος είπε σε συνάντηση του με τον πρωην πρεσβυ των ΗΠΑ στην Αθηνα, Σπέκχαρντ το απιστευτο πως «το Πατριαρχείο και οι ΗΠΑ υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα».Μετά από λιγο καιρο ο Σπεκχαρντ έγινε προεδρος της Προτον του Λαυρεντιάδη και κατακλεψαν ολοι μαζί 1,1 δις ευρω από τους έλληνες φορολογουμενους.

    Η Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς έχει εκδωσει συνοδικό ανάθεμα κατά του οικουμενισμού, όταν επικεφαλής της ηταν ο μητρ.Φιλάρετος (λεγεται πως το λείψανο του διατηρείται άφθορο) . Υπάρχουν βεβαίως κι εκεί οι δωσίλογοι , σαν τον μητρ.Λένινγκραντ Νικόδημο , πρακτορα της KGB, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως στα χερια του Πάπα όταν πήγε να δηλώσει την υποταγή του στην παπική παρασυναγωγή.

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη

    οι μαρτυριες για τους άλιωτους ειναι παλαιότατη στον Αθωνα , την έλεγαν σε όλα τα μοναστηρια , όχι μονο στην Εσφιγμένου και υπάρχουν μοναχοί που ειδαν τα πτωματα.

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Εννοειται κακος ο Βεκκος(1275-1283),κακοι και αυτοι που πηγαν με το μερος του
    Αλλα,αλλο αυτο και αλλο να ‘ανακαλυπτουμε'(!) τα πτωματα τους αλλιωτα και να δινουμε τις φωτογραφιες και σε παιδια

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Μα εννοείται πως και οι ομόδοξοι μας έχουν τέτοιο ζήτημα. Και το αντικείμενο προβληματισμού μας είναι τμήμα ενός μεγάλου ζητήματος Η υπόθεση αυτή έχει μεγάλα φτερά και φτάνει και στην Ρωσία (και σ’ ολο τον Ορθόδοξο κόσμο).

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Οχι βεβαια οτι εμεις φοβηθηκαμε τοτε,εμεις το βλεπαμε σαν θριλερ.Απλως ειναι περιεργο

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Επαναλαμβάνω:

    οι άλιωτοι , όπως και οι αόρατοι ασκητές είναι παλαιότατη παράδοση στον Αθωνα.
    Και αληθινη.
    Το παιδί μπορεί και να τρομάξει από το άλιωτο χέρι του βέβηλου που χτυπησε την Παναγιά και δεν έλιωσε και το οποίο επιδεικνύουν ως και σήμερα , ποσους αιωνες μετά , στην Ιβήρων.

    Ή από τις αναπαραστασεις της κολάσεως , των δαιμονων κλπ…

    Φυσικα χρειαζεται διακριση , όπως παντου.

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Σουλιώτη σ’ οποίοδηποτε μοναστήρι του Αγίου Όρους και αν ρωτήσεις θα σου πούνε για τους άλιωτους δεν το βγάλανε οι εσφιγμενίτες απο το μυαλό τους. Υπάρχουν μάλιστα και μαρτυρίες σχετικά πρόσφατες

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Μισα
    Τα φυλαδια δεν ηταν το πιο τρομακτικο που ειδα στην εσφιγμενου…(ως 14χρονος)

    Τι ρολο επαιζε εκεινο το κελι απεναντυ απο το μοναστηρι? στα 100 μετρα περιπου

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Μιλαμε για δεκαετια 90
    Εμεις με κατι αλλα παιδια τοτε στην ηλικια μου το ειχαμε ‘παραβιασει’ θελαμε να το παιξουμε ιντιανα τζοουνς
    Και ειχε μεσα κατι χταποδια κρεμασμενα στους τοιχους σε αποσυνθεση,και αλλα τροφιμα σε αποσυνθεση και ενα νοικοκυριο που εδειχνε οτι ειχε εγκαταληφθει ακαριαια,οπως ηταν σε μια καθημερινη στιγμη και κανεις δεν ξαναμπηκε μεσα.Και επισολες επανω στο τραπεζι με μια μαγδαληνη μοναχη απο κοζανη…..
    Σου φαινονται νορμαλ ολα αυτα?????????

    ΡΩΤΑ αν εχεις σχεση με το μοναστηρι
    μεσα περιπου δεκαετιας 90
    ΡΩΤΑ,για του λογου το αληθες,δεν κανω πλακα

    ο,τι να ναι…

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη

    χωρις να ξέρω τι εννοείς.

    γεροντικό έχεις διαβάσει φαντάζομαι ….

    συνέβαιναν , συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πολλά αξιοκατάκριτα στους χωρους της Εκκλησίας , επειδή είμαστε γεματοι παθη τα οποία καθορίζουν τις ασυνείδητες παρορμησεις μας.

    δες πχ αυτα τα φοβερά που συμβαίνουν υπό την σκέπη του Οικουμενιστικού .Θρόνου:

    h–p://theoprovlitos.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    οχι το κελι που εδιναν τα φυλαδια,επανω στα βραχια
    ενα αλλο κελι πιο χαμηλα,εγκατελλημενο

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Ο ψεύτης και ο αιρετικός που δεν δέχεται τους συνοδικούς κανόνες συνεχίζει το ψεύδος του και την συκοφαντία του …

    Λέει ο ψεύτης : (..) «το Πατριαρχείο και οι ΗΠΑ υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα» (..) , υπονοώντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως μαγαζί των Αμερικάνων …

    Λοιπόν αιρετικέ που δε δέχεσαι τον συνοδικό κανόνα υπαριθμόν 28 της Δ Οικουμενικής Συνόδου και που αυτόματα αυτό σε κάνει αιρετικό , μάθε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζεται στην μεγάλη βοήθεια που λαμβάνει από τους Ομογενείς της Αμερικής που αποτελούν μια ισχυρή οργανωμένη κοινότητα μέσα στην Αμερική και επηρεάζουν ακόμα και τις προεδρικές εκλογές ..

    Μάλιστα το λόμπι των Ομογενών Ρωμηών της Αμερικής αυτήν την στιγμή μετά την διάσπαση του Εβραϊκού λόμπι εκεί είναι το ισχυρότερο οργανωμένο λόμπι μετά των Ιρλανδών …

    και φυσικά οι άνθρωποι αυτοί ενδιαφέρονται για τα πάτρια , γιατί τα πάτρια είναι η πηγή της δύναμής τους που τους κρατά ενωμένους και ακμαίους … Αυτό το λόμπι λοιπόν πιέζει συνεχώς την Αμερικανική κυβέρνηση να συνδράμει με κάθε μέσο και τρόπο τον Οικουμενικό Θρόνο …

    Όσο για την «Ρώσικη εκκλησία της διασποράς» είναι ένα κατασκεύασμα που καταστρατηγεί τον Πατερικό κανόνα … Σύμφωνα με τον 28ο κανόνα της Δ Οικουμενικής Συνόδου της Μίας Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας , όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί , ανεξαρτήτου εθνικότητος που διαβιούν σε άλλες χώρες ,υπάγονται στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ..

    Αυτό λέει ο Κανόνας και αυτό και μόνο ισχύει , όλα τα άλλα είναι ψεύδη …

    Κανὼν κη’ (28):
    Περὶ τῶν τὸν Κωνσταντινουπόλεως προνομίων.

    Πανταχοῦ τοῖς τῶν ἁγίων Πατέρων ὅροις ἑπόμενοι, καὶ τὸν ἀρτίως ἀναγνωσθέντα κανόνα τῶν ἑκατὸν πεντήκοντα θεοφιλεστάτων ἐπισκόπων, τῶν συναχθέντων ἐπὶ τοῦ τῆς εὐσεβοῦς μνήμης Μεγάλου Θεοδοσίου, τοῦ γενομένου βασιλέως ἐν τῇ βασιλίδι Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ῥώμης, γνωρίζοντες, τὰ αὐτὰ καὶ ἡμεῖς ὁρίζομέν τε καὶ ψηφιζόμεθα περὶ τῶν πρεσβείων τῆς ἁγιωτάτης ἐκκλησίας τῆς αὐτῆς Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ῥώμης· καὶ γὰρ τῷ θρόνῳ τῆς πρεσβυτέρας Ῥώμης, διὰ τὸ βασιλεύειν τὴν πόλιν ἐκείνην, οἱ Πατέρες εἰκότως ἀποδεδώκασι τὰ πρεσβεῖα. Καὶ τῷ αὐτῷ σκοπῷ κινούμενοι οἱ ἑκατὸν πεντήκοντα θεοφιλέστατοι ἐπίσκοποι, τὰ ἴσα πρεσβεῖα ἀπένειμαν τῷ τῆς Νέας Ῥώμης ἁγιωτάτῳ θρόνῳ, εὐλόγως κρίναντες, τὴν βασιλείᾳ καὶ συγκλήτῳ τιμηθεῖσαν πόλιν, καὶ τῶν ἴσων ἀπολαύουσαν πρεσβείων τῇ πρεσβυτέρᾳ βασιλίδι Ῥώμῃ, καὶ ἐν τοῖς ἐκκλησιαστικοῖς ὡς ἐκείνην ὑπάρχουσαν. Καὶ ὥστε τοὺς τῆς Ποντικῆς, καὶ τῆς Ἀσιανῆς, καὶ τῆς Θρᾳκικῆς διοικήσεως μητροπολίτας μόνους, ἔτι δὲ καὶ τοὺς ἐν τοῖς βαρβαρικοῖς ἐπισκόπους τῶν προειρημένων διοικήσεων χειροτονεῖσθαι ὑπὸ τοῦ προειρημένου ἁγιωτάτου θρόνου τῆς κατὰ Κωνσταντινούπολιν ἁγιωτάτης ἐκκλησίας· δηλαδὴ ἑκάστου μητροπολίτου τῶν προειρημένων διοικήσεων μετὰ τῶν τῆς ἐπαρχίας ἐπισκόπων χειροτονοῦντος τοὺς τῆς ἐπαρχίας ἐπισκόπους, καθὼς τοῖς θείοις κανόσι διηγόρευται· χειροτονεῖσθαι δέ, καθὼς εἴρηται τοὺς μητροπολίτας τῶν προειρημένων διοικήσεων παρὰ τοῦ Κωνσταντινουπόλεως ἀρχιεπισκόπου, ψηφισμάτων συμφώνων κατὰ τὸ ἔθος γινομένων, καὶ ἐπ’ αὐτὸν ἀναφερομένων.

    h**p://el.orthodoxwiki.org/%CE%94%CE%84_%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82_%28%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82%29

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    h**p://entoytwnika.blogspot.com/2010/10/3.html

    ΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ (3ον ΜΕΡΟΣ)
    Δ΄ AΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝAI
    ΘΕΟΛΟΓΙΚAI ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ

    Ἄν προσεγγίσουμε ἱστορικοδογματικά τό παπικό Πρωτεῖο καί τό Filioque, παρατηροῦμε ὅτι ἡ ἐμφάνιση καί ἡ ἐξέλιξή τους εἶναι παράλληλη. Οἱ δύο αὐτές δογματικοῦ χαρακτήρα ἐκτροπές συμπορεύονται ἱστορικά.
    Ἡ ἱστορική ἀφετηρία τοῦ παπικοῦ Πρωτείου ἐντοπίζεται στόν Δ΄ αἰώνα, τόσο στή Δύση ὅσο καί στήνἈνατολή.Ἤδη στήΔυτική σύνοδο τοῦ 371 ὑποστηρίζεται ὅτι οἱ σύνοδοι χωρίς τήν συγκατάθεση τοῦ πάπα εἶναι ἄκυρες. Στήν Ἀνατολή ὁ Μ. Βασίλειος κάνει λόγο γιά τήν «ἐπηρμένη παπική ὀφρῦ», ἐνῶ τά Πρακτικά τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων μᾶς πληροφοροῦν γιά τίς παπικές ἀξιώσεις, πού διαβιβάζουν οἱ παπικοί ἀντιπρόσωποι μέχρι καί τήν Η’Οἰκουμενική (879/890) ἐπί Πατριάρχου Φωτίου. Εἶναι διεθνῶς ἱστορικά ἐπιβεβαιωμένο, ὅτι ἡ ὈρθόδοξηἈνατολή οὐδέποτε ἀνεγνώρισε στόν ἐπίσκοπο Ρώμης Πρωτεῖο διοικητικῆς δικαιοδοσίας καί ἐξουσίας οὔτε στή θεωρία οὔτε στήν πράξη, παρά μόνον «Πρεσβεῖα τιμῆς», πού σημαίνει, ὅτι ἦταν πρῶτος μεταξύ ἴσων, «primus inter paris» (βλ. 28ος Κανόνας Δ΄ Οἰκ. Συνόδου). Τέλος, ἡ ἄρνηση τῆς Ὀρθόδοξης Ἀνατολῆς νά ὑποταχθεῖ στίς ἀξιώσεις τῶνΔυτικῶν περί πρωτείου ἐξουσίας σ’ ὅλη τήνἘκκλησία ἔγινε ἡ ἀφορμή γιά ἀπόσχιση τῶν παπικῶν τό 1054 ἀπό τήνἘκκλησία.
    Στίς ἑνωτικές προσπάθειες, πού ἀκολούθησαν ἡ Δύση ἐπιχειροῦσε νά ἐπιβάλει πάντοτε στήν Ἀνατολή τήν μοναρχικοῦ τύπου Ἐκκλησιολογία της, μέ βάση τήν ὁποία ὁ πάπας θά ἔπρεπε νά θεωρεῖται ὡς ἡ μόνη ὁρατή κεφαλή τῆς Ἐκκλησίας.
    Ἡ δογματική κατοχύρωση τοῦ παπικοῦ Πρωτείου ἔγινε ἐπισήμως στήν Α΄ Βατικανή Σύνοδο (1870). Στήν Σύνοδο αὐτή μαζί μέ τό Ἀλάθητο τοῦ πάπα καθορίστηκε τό ἀκριβές περιεχόμενο τοῦ Πρωτείου, πού νοεῖται ὡς διοικητική ἐξουσία σ’ ὅλη τήνἘκκλησία, μέ προοπτική τήν διαφύλαξη τῆς ὀρθῆς πίστεως. Εἶναι λοιπόν προφανές, ὅτι τό παπικό Πρωτεῖο ἀποτελεῖ δομικό συστατικό στοιχεῖο τοῦΠαπισμοῦ καί μέρος τῆς δογματικῆς διδασκαλίας του, μέ τήν ἔννοια ὅτι χωρίς αὐτό δέν εἶναι δυνατή ἡ πλήρης ἐκκλησιαστική κοινωνία. Ἡ δογματική ἀφετηρία τοῦ παπικοῦ Πρωτείου ἀνάγεται διά τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου στόν ἴδιο τόν Χριστό.
    Τήν παραπάνω μοναρχικήἘκκλησιολογία τῆς Α΄ Βατικανῆς ἐπιχείρησε νά μετριάσει ἡ Β΄ Βατικανή Σύνοδος (1962-1964) μέ τήν εἰσαγωγή μιᾶς ἰδιότυπης Ἐκκλησιολογίας τῆς κοινωνίας (communio), πού ἀναφέρεται στή συλλογικότητα τῶν ἐπισκόπων [Συνοδικός Ὅρος «Lumen Gentium» (ΦῶςἘθνῶν) ἀρ. 22].Μέ βάση τήν Β΄ Βατικανή Σύνοδο [ἀποκλείεται κάθε δυνατότητα δράσεως τοῦ ἐπισκοπικοῦ σώματος χωρίς τόν ἐπικεφαλῆς του, ἐνεργεῖ μόνον συλλογικά καί σέ κοινωνία μέ τόν ἐπίσκοπο Ρώμης. Ὁ πάπας τοποθετεῖται κατά κάποιο τρόπο «ὑπεράνω τοῦ ἐπισκοπικοῦ σώματος» ὑπό τήν ἰδιότητα τοῦ τοποτηρητοῦ τοῦ Χριστοῦ (vicarius
    Christi)] στήν πραγματικότητα φαίνεται νά ἰσχύει μιά διπλῆ ὑπέρτατη διοικητική ἀρχή: Ἀπό τή μία εἶναι ὁ σύλλογος τῶν ἐπισκόπων μέ ἐπικεφαλῆς τόν πάπα, καί ἀπό τήν ἄλλη εἶναι μόνη ἡ κεφαλή. Εἶναι ὅμως ἰδιαίτερα σημαντικό, ὅτι πολύ συχνά ἡ Σύνοδος ἐπαναλαμβάνει ὅτι ὁ πάπας μπορεῖ νά ἀσκεῖ τή διακονία του «μόνος».
    Εἶναι λοιπόν προφανές, ὅτι οὐσιαστικά δέν ἐπιτεύχθηκε ἡ ἁρμονία ἀνάμεσα στόν παπισμό καί τό ἐπισκοπικό ἀξίωμα. Οἱ δύο Ἐκκλησιολογίες τοποθετήθηκαν ἡ μία δίπλα στήν ἄλλη σέ μιά προβληματική ἄρθρωση. Ἡ ἱστορία ἀπέδειξε τήν ἀπόλυτη ἀντιπαλότητα τῶν δύο Ἐκκλησιολογιῶν στή Δύση. Ἡ πρόβλεψη πάντως τῶν Δυτικῶν θεολόγων εἶναι, ὅτι μᾶλλον θεωρητικῶς καί πρακτικῶς θά δοῦμε καί πάλι νά ἐπιβάλλεται μιά καθαρά μοναρχιανική Ἐκκλησιολογία, ἡ ὁποία θά ἀπωθήσει τίς μορφές συλλογικότητας καί συνοδικότητας, πού πρόσφατα ἐπανεμφανίστηκαν στό προσκήνιο (βλ. σχετικῶς K. Schatz…).
    Ὅπως γίνεται εὔκολα κατανοητό ἀπό τά παραπάνω, τό παπικό Πρωτεῖο –σέ συνδυασμό μάλιστα μέ τό παπικό Ἀλάθητο– καθιστᾶ θεωρητικῶς καί πρακτικῶς τελείως ἀδύνατη τήν καταδίκη τοῦ πάπα σέ περίπτωση δογματικῶν σφαλμάτων του. Αὐτό καί μόνο βεβαιώνει τήν ἐκκλησιολογικοῦ χαρακτήρα στρέβλωση τῆς συνοδικότητας τῶν ἐπισκόπων, καί σαφῶς ἀντιβαίνει στήν ἁγιοπνευματική ἐμπειρία τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως αὐτή ἐκφράστηκε θεσμικά ἀπό τήν Ἀποστολική Σύνοδο καί τίς Οἰκουμενικές Συνόδους. Τό Πρωτεῖο, ὅπως νοηματοδοτήθηκε στή Δύση, ὄχι μόνο δέν ὑπηρέτησε τήν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά ἀντίθετα κυοφόρησε διασπαστικές τάσεις καί τελικά πυροδότησε τήν ἔκπτωση τοῦ παπισμοῦ ἀπό τήν Ἐκκλησία, σέ συνδυασμό βέβαια καί μέ τίς ἄλλες ἀποκλίσεις ἀπό τή δογματική διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας.
    Οἱ ἐσφαλμένες θεολογικές προϋποθέσεις τοῦ παπικοῦ Πρωτείου συνδέονται ἄρρηκτα μέ τό ἱστορικά σύγχρονό του Filioque, τό ὁποῖο μάλιστα χρονικά προηγήθηκε στή θεσμοποίησή του, ἀφοῦ ἤδη ἀπό τόν ΣΤ΄ αἰώνα υἱοθετήθηκε στή Δύση ἀπό τή Σύνοδο τοῦ Τολέδου (547) καί προστέθηκε μέ τοπική ἰσχύ στό Σύμβολο Νικαίας-Κων/πόλεως (589). Οἱ ἐσφαλμένες θεολογικές προϋποθέσεις τοῦ Πρωτείου θά πρέπει νά ἀναζητηθοῦν πρωτίστως στήν Πνευματολογία τῆς Δύσεως. Εἰδικώτερα στή ζωή καί τήν πράξη τῆς Ἐκκλησίας στή Δύση ἀτονεῖ ὁ πνευματολογικός παράγοντας, μέ ἀποτέλεσμα νά υἱοθετεῖται τό Filioque, τό ὁποῖο ὑποβιβάζει τό Ἅγιο Πνεῦμα καί σέ δογματικό-θεωρητικό ἐπίπεδο. Κάτι ἀντίστοιχο συμβαίνει παράλληλα καί μέ τό παπικό Πρωτεῖο, τό ὁποῖο φανερώνει θεολογικά στήν πράξη τή μείωση
    τῆς χαρισματικῆς διαστάσεως τῆς Ἐκκλησίας καί τή μείωση τῆς σημασίας τοῦ Ἁγίου Πνεύματος μέσα σ’ αὐτήν, ἐκφράζοντας συμπυκνωμένα τόν τρόπο ὀργανώσεως τοῦ Ρωμαιοκαθολικισμοῦ μέ τόν συγκεντρωτικό καί ἱεροκρατικό χαρακτῆρα του καί τήν κυριαρχική ἐξουσία του στόν κλῆρο καί τό λαό.
    Ἀκόμη πιό συγκεκριμένα, οἱ ἐσφαλμένες θεολογικές προϋποθέσεις τοῦ παπικοῦ Πρωτείου ἔχουν σαφῆ πνευματολογικό χαρακτῆρα γιά τόν ἑξῆς λόγο. Οἱ Δυτικοί, πολύ νωρίς καί πάντως σταδιακά ὅλο καί περισσότερο, ἀλλοτριώθηκαν ἀπό τήν βιωματική ἐμπειρία τῆς Ὀρθόδοξης Ἀνατολῆς, πού ἀφορᾶ στή χαρισματική παρουσία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τό ὁποῖο σύμφωνα μέ τήν ὑπόσχεση τοῦ Χριστοῦ θά ὁδηγεῖ τήν Ἐκκλησία μετά τήν Πεντηκοστή «εἰς πᾶσαν τήν ἀλήθειαν», καί θά ἐγγυᾶται πρακτικῶς διά τῆς ἀοράτου καί ἐν πάσῃ αἰσθήσει παρουσίας του τήν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας, κατά τήν Ἀρχιερατική προσευχή τοῦ Χριστοῦ. Ἡ Δυτική Χριστιανοσύνη δηλαδή ἔχασε τή βιωματική ἐμπειρία τῆς ἑνότητας μέ τήν ἄκτιστη θεία δόξα καί θεοποιό Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἡ ἐκκλησιολογική δομή τοῦ Ρωμαιοκαθολικισμοῦ, στήν ὁποία άναφερθήκαμε, βεβαιώνει τοῦ λόγου τό ἀσφαλές. Ἡ δομή αὐτή, μέ θεμελιακό συστατικό στοιχεῖο τό Πρωτεῖο, δέν ἐπιτρέπει τήν χαρισματική λειτουργία τοῦ Πνεύματος τῆς Ἀληθείας, ἀφοῦ ἡ ὑποστατική Ἀλήθεια καί θεανθρώπινη κεφαλή τῆς Ἐκκλησίας ὑποκαταστάθηκε ἀπό τήν κτιστή παρουσία τοῦ τοποτηρητῆ της, τοῦ πάπα, ἐνῶ ταυτόχρονα ἀγνοήθηκε προκλητικά ἡ ἀναφορά στήν παρουσία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Μέ ἄλλα λόγια, ἐπειδή οἱ Ρωμαιοκαθολικοί δέν κάνουν διάκριση ἀνάμεσα στήν ἄκτιστη οὐσία καί τήν ἄκτιστη ἐνέργεια τοῦ Θεοῦ, ἐξαιτίας τοῦ γεγονότος ὅτι δέν ἔχουν βιωματική ἐμπειρία τῆς χαρισματικῆς παρουσίας τῆς ἀκτίστου ἐνεργείας καί Χάριτος τοῦ Ἁγίου Πνεύματος -ἐξ οὗ καί ἡ περί κτιστῆς Χάριτος δογματική διδασκαλία τους- ἀδυνατοῦν νά κατανοήσουν θεολογικῶς τήν ἀόρατη παρουσία τοῦ Θεανθρώπου ὡς κεφαλῆς τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί τήν ἀόρατη παρουσία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος στήν Ἐκκλησία ὀντολογικῶς, κατά τήν ἄκτιστη καί θεοποιό ἐνέργειά του, ὡς ἐγγυητοῦ τῆς ἀλήθειάς της ἕως τῆς συντελείας. Λόγω ἐλλείψεως τῶν παραπάνω θεολογικῶν προϋποθέσεων οἱ Ρωμαιοκαθολικοί ἀδυνατοῦν νά κατανοήσουν θεολογικῶς πῶς θά ἐμφανίσει ὁ Χριστός ἀοράτως τόν ἑαυτό Του στά ζῶντα μέλη τοῦ μυστηριακοῦ σώματός Του καί ὄχι στόν ἄλλο κόσμο, ἀλλά καί πῶς θά εἶναι ἀοράτως παροῦσα ἡ ἐντός τῶν πιστῶν ἄκτιστη βασιλεία Του, μή ἐρχομένη «μετά παρατηρήσεως» (βλ. Λκ. 17, 20-21), γιά ὅσους δέν ἔχουν ἐνεργά πνευματικά αἰσθητήρια. Ἐδῶ ὅμως γεννᾶται εὔλογα τό θεολογικό ἐρώτημα:
    Ποιά εἶναι ἡ πρωτογενής αἰτία γι’ αὐτήν τήν θεολογική σύγχυση καί ἀταξία, ἡ ὁποία ἐκβάλλει ἄμεσα στήν Ἐκκλησιολογία καί πρακτικῶς στή ζωή τῆς Ἐκκλησίας μέ σωτηριολογικές πλέον συνέπειες;
    Τό παπικό Πρωτεῖο, εἴτε μέ τήν ἀπροκάλυπτη ἔννοια τῆς ἐξουσίας εἴτε μέ τό προκάλυμμα τῆς διακονίας (βλ. Κείμενο τῆς Ραβέννας) στή διοίκηση τῆς Ἐκκλησίας, ἔχει ὡς πρωτογενῆ αἰτία τόν ἐγωισμό, τήν κενοδοξία καί τήν ὑπερηφάνεια, πού ἀπό τή φύση τους εἶναι κακίες διασπαστικές τῆς ἑνότητας, ὁποιασδήποτε μορφῆς. Ὁ ποικιλόμορφος ἐγωισμός εἶναι ἡ πρωτογενής αἰτία κάθε ἑτεροδιδασκαλίας, κατά τή μαρτυρία τῆς Ἁγίας Γραφῆς (βλ. Α΄ Τιμ. 6, 3-6). Αὐτός φουσκώνει καί διαφθείρει τόν νοῦ καί τόν ὁδηγεῖ στήν ἔκπτωση ἀπό τή ΜΙΑ καί πάντοτε ἑνιαία Ἐκκλησία. Ἡ ἴδια πρωτογενής αἰτία ἄλλωστε ἀπέσπασε τόσο τόν Ἑωσφόρο καί τούς ὁμόφρονές του ἀγγέλους, ὅσο καί τό προγονικό ζεῦγος, ἀπό τήν ἀρχέγονη Ἐκκλησία τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ μέ τούς ἁγίους ἀγγέλους του. Τό ἐγωιστικό φρόνημα εἶναι ἀσύμβατο μέ τήν βιωματική ἐμπειρία τῆς χαρισματικῆς παρουσίας τοῦ Πνεύματος τῆς Ἀληθείας στήν Ἐκκλησία. Ἡ βιωματική αὐτή ἐμπειρία ἔχει πάντοτε ὡς θεμελιῶδες χαρακτηριστικό γνώρισμά της τήν ταπεινοφροσύνη, ἡ ὁποία φανερώνεται κυρίως ὡς ὑπακοή μόνο στό θέλημα τῆς μίας καί Θεανθρώπινης κεφαλῆς τῆς Ἐκκλησίας, κατά τό πρότυπο τῆς ὑπακοῆς τοῦ Θεανθρώπου στό θέλημα τοῦ Θεοῦ Πατέρα.(…)

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    h**p://www.imdleo.gr/diaf/2010/01/3rd_Rome.pdf

    (…) Το Μάρτιο του 1917 ο γέροντας Αριστοκλής της Μόσχας έλεγε36: «Η Κρίση του
    Χριστού έχει αρχίσει για τους ζώντες, και δεν θα μείνει ούτε μία χώρα στη Γη, ούτε ένα
    πρόσωπο που να μην ταραχθεί απ’ αυτήν. Η αρχή θα γίνει στη Ρωσία, στους
    υπόλοιπους θα έρθει αργότερα37. Μόνο μην φοβάστε τίποτα, μην φοβάστε. Ο Κύριος θα
    αποκαλύψει το θαυμαστό του έλεος».
    Εφόσον είμαστε στα δύσκολα χρόνια του 8ου αιώνος38 που οι παγίδες του Πονηρού
    είναι στημένες παντού, ακόμα και από άτομα μέσα στην Εκκλησία, πως θα τις ξεπεράσουμε
    αγωνιζόμενοι για πρωτεία και δόξες, όταν στον Μεγάλο Αντώνιο ο τρόπος που υποδείχτηκε σαν
    μόνος κατάλληλος είναι ο αντίθετος, δηλαδή η ταπείνωση; Αν θέλουμε ισχύ στα κοσμικά ή και
    εκκλησιαστικά πράγματα, θα καταλήξουμε να μοιάζουμε με τον “εξουσιαστή” αυτού του αιώνος
    που έγινε από φως σκοτάδι και αντί δόξα και ανέσεις, θα περιμένουμε αιώνια απομόνωση και
    δεινά.
    Η νίκη δίνεται από το Χριστό σε όσους ακολουθούν το παράδειγμά Του. Αυτός αρνήθηκε
    να γίνει βασιλιάς για να βοηθήσει (δήθεν) με τον τρόπο αυτό την αποδοχή της διδασκαλίας Του.
    Η ισχύς της τελείας αγάπης στη Σταύρωση προηγήθηκε από την φανέρωση της απόλυτης
    ισχύος της Θεότητός Του, από την Ανάστασή Του και μετά. Και πάλι κρύβεται, μέχρι να
    επιλέξουμε οριστικά τη διπλή αγάπη: προς τον Θεό και προς τον πλησίον.
    Σε κάθε φιλοπρωτεύοντα, όχι μόνο έξω, αλλά κυρίως μέσα στην Εκκλησία, διότι εδώ το
    παράπτωμα είναι μεγαλύτερο, η απόφαση είναι δοσμένη από τώρα: «Ου μη εισέλθη εις την
    Βασιλείαν των Ουρανών»!
    Έτσι κι αλλιώς βαδίζουμε στην κατάργηση των πλανομένων και πλανουσών αρχών και
    εξουσιών αυτού του «πλανήτη» και αυτού του αιώνος, για να υπάρχει ένα μόνο απλανές,
    Ουράνιο και υπέρχρονο Βασίλειο:
    …Εγένετο η βασιλεία του κόσμου του Κυρίου ημών και του Χριστού
    αυτού, και βασιλεύσει εις τους αιώνας των αιώνων. (Αποκ. ΙΑ-15).

    Λεόντιος Μοναχός
    Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, Άγιον Όρος
    15/28-1-2010, αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Η Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς έχει εκδωσει συνοδικό ανάθεμα κατά του οικουμενισμού

    Η Ρωσικη εκκλησια εχει ‘πλατες’ το κρατος της Ρωσιας συνηθως
    και αρα εχει τη δυνατοτητα να εκφρασει αυτο που πιστευει,εκ του ασφαλους
    Η Κωνσταντινουπολη ποια πολιτικη δυναμη εχει για καλυψη? τον εκαστοτε Ερντογαν?
    γι αυτο πρεπει να ισοροπει μεταξυ ολων

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Το ανάθεμα εκδόθηκε το 1983 αν δεν κάνω λάθος από την Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς, όχι από το Πατριαρχείο της Μόσχας με το οποίο δεν είχε σχέσεις τότε.
    Καμμία πλάτη δεν είχε συνεπώς.

    Στην Υπερόριο Ρωσική Εκκλησία ήσαν μέλη ο όσιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς ο θαυματουργός (εκοιμήθη το 1966 αν θυμαμαι καλώς ) και ο γνωστός από τα έργα του π.Σεραφείμα Ρόουζ.

    Δυστυχώς η εμπερίστατη θέση του Οικ.Πατριαρχείου το έχει οδηγήσει κατά καιρούς σε βαριά λάθη, τα οποία καλό είναι να τα βλέπουμε, να τα αναγνωρίζουμε και να μη τα θεωρούμε ως δήθεν «αναγκαία κακά». πχ στην Πόλη περί τα τέλη του 19ου αιώνα, έψαλαν πολυχρόνιο του αιμοσταγούς Κόκκινου Σουλτάνου , του Αβδούλ Χαμίτ, του γενοκτόνου σφαγέα….Τι πρέπει να κάνουμε; Να ψάλλουμε κι εμείς υμνους στο κτηνος, επειδή έτσι έκανε το Πατριαρχείο ;
    Ή να επιστρεψουμε μετανοημένοι στην αγκάλη της Υψηλής Πύλης, όπως ζητούσε με επιστολή του, την οποία μετέφερε αντιπροσωπεία τριών ιεραρχών, ο Πατριαρχης από τον Κυβερνητη Καποδίστρια;

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Putin is a Catholic or Orthodox?

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Και πρόσεξε , κάνει ο ψευτοκαλόγερος τον σταυρό του με το αριστερό χέρι και μετά τον ακολουθά και ο Πούτιν ….

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Και το ιδιο το πατριαρχειο Μοσχας δεν τον καταδικασε?

    Μισα
    Εννοειται οτι το οικουμενικο πατριαρχειο εχει κανει και κανει βαρια λαθη,στα οποια δεν στεκει κανενος ειδους δικαιολογια!

    Απο την αλλη,εγω δεν ειπα «αναγκαια κακα» (για αυτα τα λιγα που δικαιολογω).Ειπα οτι τα κανει στα ψευτικα!
    Που ειναι διαφορετικο.
    Οπως ειπαμε για τον ‘αφορισμο’ της επαναστασης.Ο ‘αφορισμος’ ηταν αναγκαιο κακο ή κατι ψευτικο?…
    Και επαναλαμβανω,την δικαιολογια περι ψευτικων ενεργειων και τωρα,μονο για την τελευταια σου προταση
    (που απο οτι καταλαβαινω αναφερεσαι προ του σχισματος 1833)

    Αλλα για να δουμε ποιοι ηταν και ειναι υπερ της αποκοπης της Εκκλησιας της Ελλαδος απο το οικουμενικο πατριαρχειο
    και της αναβαθμισης της σε ελληνικο πατριαρχειο
    Οι Βαβαυροι του Οθωνα και ολοι οι Φραγκοι (σχισμα 1833)
    Ο Κοραης μαζι με τους αλλους διαφωτιστες και θολοκουλτουριαρηδες της εποχης εκεινης (σχισμα πραξικοπημα 1833)
    Ο αντι-κανονικος (απο αριστινδιν συνοδο) εκλεγμενος αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος της χουντας
    Η Μοσχα…..

    Οσο και να χτυπιουνται ολοι αυτοι…. τριτη Ρωμη δεν υπαρχει,ουτε πρωτη.Μια ειναι η Ρωμη και ειναι του Κωνσταντινου η πολη και του μαρμαρωμενου βασιλια

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    ο Κοραης σε αντιθεση με τον πατριαρχικο Καποδιστρια

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    @…..Δεκεμβρίου 14, 2011 στις 5:08 μμ

    » Το να αποδίδεις χαρακτηρίσμους οπως σχισματικός και αιρετικός είναι το μόνο απλό,…»

    Οι Εσφιγμενιτες ειναι οι πρωτοι διδαξαντες στην αποδοση χαρακτηρισμων.(για να χρησημοποιησω τη δικη σου εκφραση).Και μ αυτη τη λογικη ολη η ορθοδοξια ειναι αιρετικη για τους εσφιγμενιτες,αφου οπως ειδαμε απο τη συζητηση,ολοι εχουν διαφορες σχεσεις με τους παπικους.
    Εγω απλα ειπα,οτι και ο μεγαλος Θεοκλητος Διονυσιατης,αυτος τους ‘απεδωσε’ οπως λες, το χαρακτηρισμο του σχισματικου,αλλα και οι υπολοιπες μονες κατα πλειοψηφεια των πατερων τους οπως γινεται στην ορθοδοξια.
    Καποια στιγμη πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους

    » Και αν το δείς πάλι απο την καθαρά ανθρωπιστική πλευρά, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο »

    Αυτο που συμβαινει τωρα,οι ιδιοι το προκαλεσαν στον εαυτο τους.Η εκκλησια δεν τους πεταει στο δρομο.Μια χαρα τους φιλοξενει αλλα εκτος του συγκεκριμενου μοναστηριου.Οι ιδιοι δεν θελουν να φυγουν και εκβιαζουν,μεχρι και οτι θα καψουν το μανστηρι απειλησαν,που ειναι παγκοσμιο κειμηλιο πολιτισμου.
    Δεν μπορει ο καθενας να καταλαμβανει ενα δημοσιο κτηριο,μια εκκλησια,μια μονη να κλεινεται μεσα ,να απειλει,να μη βγαινει και αν παει η δυκαιοσυνη να επεμβει,να φταιει η δικαιοσυνη μετα που ειναι απανθρωπη…αυτα ειναι φαιδρα
    και εφ οσον αυτοι δεν θεωρουν πια οτι εχουν σχεση με την εκκλησια,οτι ειναι ξενο σωμα ο ενας απο τον αλλο,δεν μπορουν να μενουν στα κτηρια αυτης της εκκλησιας

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη

    Αστο αδερφε, βρωμάει το πράγμα και δεν θέλω να δώσω δημοσίως πάτημα σε εκκλησιομάχους…
    Ψάξε να δεις πχ πώς σκοτώθηκε ο αδερφός του γέρου του Μωριά…
    Το Πατριαρχείο , ως οργανισμός εξουσίας , έχει και πολλά στραβά στην καμπούρα του μαζί με την τεράστια προσφορά του.
    Έτσι μαζί με τους αγίους έχει και μια αρμαθιά αιρετικούς πατριάρχες , έχει και κάτι γυναικωτούς ευνούχους ο Θεός να φυλάει…
    (h–p://www.ec-patr.org/list/index.php?lang=gr&id=93)

    Στη συγχρονη ιστορία ο μασόνος πατριάρχης Μεταξάκης κυνήγησε τον άγιο Νεκτάριο , και ήταν ο αίτιος του ημερολογιακού σχίσματος, συμφωνα και με το σχετικό πόνημα του αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου.

    Τώρα , όσον αφορά τους παλιοημερολογίτες.
    Ας είμαστε φειδωλοι στους χαρακτηρισμούς «σχισματικοί», «αιρετικοί». κλπ
    Οι χειροτονίες τους είναι έγκυρες , προερχόμενες από τους Ρωσους της Διασποράς, με τους οποίους υπάρχουν φωτογραφίες απο συλλείτουργα μέχρι και την δεκαετια του 2000.
    Εδώ το Ρωσικο Πατριαρχείο ήρε τα αναθέματα κατά των παλαιοπιστων , ένος σχισματος που προεκυψε τον 16ο αιωνα, και ήδη βρηκε μια φορμουλα συνύπαρξης με κάποιες κοινοτητες τους κι εμείς την ειδαμε ιεροεξεταστες που θέλουν ΜΑΤ και ξύλο για να επιβληθεί η βουλή του Πατισαχ του Φαναρίου;;;;

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Ευτυχώς που δεν θες να δώσεις και πάτημα στους εκκλησιομάχους Μίσα …

    Ε , αφού έχει και «αρμαθιές από γυναικωτούς κα ευνούχους» το Πατριαρχείο και μας έφερες και παράδειγμα του 950 , πάλι καλά ….

    Δεν μας απάντησες όμως , τώρα που η τρίτη ρώμη θα πάρει την εξουσία με τις ευλογίες του Πάπα , το σταυρό μας θα είμαστε αναγκασμένοι να τον κάνουμε με το αριστερό , όπως το κάνει και ο καλόγερος μαζί με τον Πούτιν στο βίντεο ..??

    Σας πονάει πολύ το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Πόλη , έτσι Μίσα ..?? Είναι αγκάθι στο μάτι σας , έτσι ..??

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    ….οπως ειδαμε απο τη συζητηση,ολοι εχουν διαφορες σχεσεις με τους παπικους.

    Δεν είναι αυτή λογική Σουλιώτη. Με το ίδιο σκεπτικό να μη φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για την κατάντια της κοινωνίας και αυτά που βιώνουμε γιατί είμαστε μέρη αυτής της κοινωνίας. Δεν είναι καθόλου έτσι.

    …..Εγω απλα ειπα,οτι και ο μεγαλος Θεοκλητος Διονυσιατης,αυτος τους ‘απεδωσε’ οπως λες, το χαρακτηρισμο του σχισματικου,αλλα και οι υπολοιπες μονες κατα πλειοψηφεια των πατερων τους οπως γινεται στην ορθοδοξια.
    Καποια στιγμη πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους……

    Άν το θέτεις έτσι Σουλιώτη, και οι εσφιγμενίτες λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Στο είπα και πιο πάνω το θέμα υφίσταται εδώ και 40 χρόνια και οπως καταλάβαινεις η ένταση διαβαθμίζεται κατά περίοδους. Όσο για τις άλλες μονές πήγαινε και ρώτα την άποψη των πατέρων off the record, πήγαινε να ρώτησεις για το καθεστώς των αποφάσεων και για το πως πρέπει να βγαίνουν οι αποφάσεις

    …..Αυτο που συμβαινει τωρα,οι ιδιοι το προκαλεσαν στον εαυτο τους.Η εκκλησια δεν τους πεταει στο δρομο.Μια χαρα τους φιλοξενει αλλα εκτος του συγκεκριμενου μοναστηριου.Οι ιδιοι δεν θελουν να φυγουν και εκβιαζουν,μεχρι και οτι θα καψουν το μανστηρι απειλησαν,που ειναι παγκοσμιο κειμηλιο πολιτισμου…..

    Αν αυτό το λες με το σκεπτικό οτι ας καθόνταν να το βουλώσουν, τοτε ναι έχεις δίκιο. Επίσης οσον αφορα τον Άθωνα και όλες τις μονές, οτι είναι πρώτα τόπος ησυχαστικός και έπειτα όλα τα άλλα. Το οτι έχει πέσει πολυ χρήμα απο ΕΕ πλευρά σ’ ολο το Όρος πλην Εσφιγμένου (που αρνήθηκαν να πάρουν) δεν σου λέει τίποτα;;; το οτι πάνε να μετατρέψουν τον Άθωνα σε τουριστικό θέρετρο με μουσεία δεν σου έχει περάσει απο το μυαλό;;;

    Σίγουρα μπορεί σε διάφορες περίπτωσεις να έχουν συμβεί ακραία περιστατικά, θα πρέπει όμως να δείς την πορεία της υπόθεσης συνολικά

    Η Εκκλησία συνέχεια βίωνε τέτοιες κατάστασεις.

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Δν νομιζω οτι εχω δωσει την αδεια σε οποιονδηποτε να με εμηνευει,διαστρεβλωνοντας μαλιστα τα λεγομενα μου,με αυθαιρετα συμπερασματα
    Τον εαυτο μου τον ερμηνευω μονο εγω.
    Εγω με αφορμη καποια σχολια,δικες μου σκεψεις ειπα.Δεν ερμηνευσα κανεναν
    Δεν εχει νοημα να ασχοληθω αλλο,με ανουσιες συζητησεις δε σπαταλαω χρονο

    Επισης οσοι εχουν σχεση με Αγιο Ορος,γνωριζουν οτι και η μονη Κωσταμονιτου(μια απο τις 20) δεν εχει δεχτει ποτε χρηματοδοτηση

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Προφητείες Ρώσων Στάρετς Γέροντας Λαυρέντιος του Chernigov (+1950).

    «…Ο Αντίχριστος θα στεφθεί βασιλιάς σε ένα μεγάλο ναό στην Ιερουσαλήμ, με τη συμμετοχή κλήρου και του Ρώσου Πατριάρχη! …»

    Μισα,αυτο σου το «χρωστουσα» για να σε πειραξω λιγο 🙂

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Δεν διαστρέβλωσα τίποτα απο αυτά που είπες, απάντησα σε κάποια κομμάτια απο την 2η απάντηση που μου εδωσες πάνω στο σχόλιο μου. Διάλογο κάνουμε. Εκτός και αν είσαι κανένας χαλίφης που ο λόγος του είναι νόμος
    Εσύ απάντησες σε μενα για 2η φόρα (θυμήθηκες να επαναλάβεις τα ίδια) και εγω σου ξανάπαντησα
    Αν ήθελες ας έγραφες να μην μου απαντήσει κανείς γιατι την συζήτηση την πάω οπου θέλω έγω (φυλλάδια, άλιωτοι), οχι τίποτα άλλο μη γίνει και η συζήτηση ανούσια

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Βεβαιως και διαστρεβλωσες! και μου εβαλες και λογια!

    » Δεν είναι αυτή λογική Σουλιώτη. Με το ίδιο σκεπτικό να μη φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για την κατάντια της κοινωνίας ……(!!!!) »

    Τη στιγμη που εγω εννοουσα,οτι δεν γινεται να ειναι αιρετικοι ολοι οι αλλοι,εκτος απο αυτους μονο,δεν ειπα να μη μιλαμε

    » Αν αυτό το λες με το σκεπτικό οτι ας καθόνταν να το βουλώσουν….»

    Τη στιγμη που ειπα οτι απο τη στιγμη που μας αποριπτουν ολους,δεν εχουν δουλεια εντος της μονης.Το μοναστηρι δηλαδη ανηκει στην εκκλησια,δεν ανηκει σε κανενα πρωσοπικα.

    » Εκτός και αν είσαι κανένας χαλίφης …(!!!!!) »
    Και υβριστης,ανωνυμε και διαστρεβλωτης και αυτοκτλητος ερμηνευτης……και χωρις το γνωθι σαυτον
    Αν δε καταλαβαινεις τι διαβαζεις να ξαναρωτας,πρωτα

    Και βεβαιως -το ξαναλεω- δε σου επιτρεπω να με ερμηνευεις,αν για αυτο με βριζεςι χαλιφη….
    αντε γεια

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Και δεν απαντησα σε σενα για δευτερη φορα,απαντησα για ΠΡΩΤΗ φορα,στα θεματα που εθιξα.Την πρωτη φορα ειχα απαντησει μονο στην πρωτη σου προταση…….

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη , ανταποδίδω το πείραγμα :

    One great prophecy of the future of Russia was known to only a few before the Revolution; t was so daring that the church censor would not allow it to be printed. It was found in the same collection of manuscripts of Motovilov that gave the world the famous “Conversation” of St. Seraphim on the acquisition of the Holy Spirit. This prophecy, which has now appeared in several printings in the last decade, concerns the literal resurrection of St. Seraphim before the end of the world. Here is what St. Seraphim told to Motovilov:

    “Many times I heard from the mouth of the great God-pleaser, the Elder, Father Seraphim, hat he would not lie in Sarov with his flesh. And behold, one I (Motovilov) dared to ask im: ‘Batiushka, you deign to say all the time that with your flesh you will not lie in Sarov. Does this mean that the monks of Sarov will give you away?’

    “ ‘Your godliness, the Lord God has ordained that I, humble Seraphim, should live considerably longer than a hundred years. But since toward that time the bishops will become so impious that in their impiety they will surpass the Greek bishops of the time of Theodosius the Younger, so that they will no longer even believe in the chief dogma of the Christian faith: therefore it has been pleasing to the Lord God to take me, humble Seraphim, from this temporal life until the time, and then resurrect me; and my resurrection will be as the resurrection of the Seven Youths in the cave of Ochlon in the days of Theodosius the Younger.’

    “Having revealed to me this great and fearful mystery, the great Elder informed me that after his resurrection he would go from Sarov to Diveyevo and there he would begin the preaching of world-wide repentance. For this preaching, and above all because of the miracle of resurrection, a great multitude of people will assemble from all the ends of the earth; Diveyevo will become a lavra, Vertyanova will become a city, and Arzamas a province. And preaching repentance in Diveyevo, Batiushka Seraphim will uncover four relics in it, and after uncovering them he himself will lie down in their midst. And then soon will come the end of everything.

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Κοίτα Σουλιώτη αμα θες να παίξουμε τις κουμπάρες καντο μόνο σου.
    Εγώ απάντησα στις άποψεις σου, μήπως να σου ζήτησω συγνώμη;;; Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να κάνεις διάλογο, την ταλαιπωρείς την συζήτηση και όταν βρίσκεις αδιέξοδα την πηγαίνεις οπου σε βολέυει.
    Τελικά η ελληνική γλώσσα είναι πολύ δύσκολη!!!!!

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Προκειμενου να καλυψεις και να μην παραδεχτεις ενα ατοπημα σου,αυτο της ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ,καταφευγεις συνεχως σε νεες ΥΒΡΕΙΣ και συκοφαντιες.
    Το «mea culpa’ ειναι μονο για αντρες,ανωνυμε….που ειρωνευεσαι «μήπως να σου ζήτησω συγνώμη;;; »
    Και αναμασας συνεχως τα ιδια και τα ιδια
    Δε θελω καμια συγγνωμη απο σενα.Απαξιω.
    Να μη με ερμηνευεις και διαστεβλωνεις ειπα,αν και τελικα δε νομιζω οτι καταλαβαινεις τι σημαναινει αυτο το ρημα.
    Δε καταλαβαινεις τη διαφορα του απαντω απο το ερμηνευω,εσκεμενα ή μη

    Ο μονος που δυσκολευεται στην ελληνικη γλωσσα και παιζει τις κουμπαρες εισαι ΕΣΥ.
    Ειναι οφθαλμοφανες και αυταποδεικτο οτι με διαστεβλωνεις,απο τα σχολια

    Ειπες
    «….Το να αποδίδεις χαρακτηρίσμους οπως σχισματικός και αιρετικός είναι το μόνο απλό….»
    Ενω εσυ,φανταστηκες με το μυαλο σου, φρασεις που δεν ειπα,και μου τις απεδωσες σαν να τς ειπα.με εκρινες για πραγματα που δεν ειπα…εκτος απο τις υβρεις σου που εσυ με ευκολια λες κατα τα αλλα.

    Μηπως θελεις να σου ζητησω και τη αδεια για το τι θα λεω??? «»»την συζήτηση την πάω οπου θέλω έγω (φυλλάδια, άλιωτοι), «»»» αυτο δεν ειναι και δημοκρατικο συν τοα αλλοις….

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑ
    ΣΕ 24 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    5- Τι γίνεται με τους υπόλοιπους ζηλωτές του Αγίου Όρους και γενικά τους λεγομένους Γ.Ο.Χ.;

    Οι ζηλωτές του Αγίου Όρους δεν μνημονεύουν επίσης και έχουν διακόψει ατομικά την εκκλησιαστική κοινωνία, αλλά τουλάχιστον κατέχουν εξαρτήματα και δεν διαταράσσουν την εκκλησιαστική και διοικητική κοινωνία των είκοσι κυριάρχων Μονών. Επομένως είναι εσωτερικό θέμα εκάστης των κυριάρχων Μονών ο χειρισμός του ζητήματος στην περιοχή της. Στους εν τη Ιερά Μονή Εσφιγμένου έγινε κατ’ επανάληψιν πρόταση να επιλέξουν οι ίδιοι και να καλέσουν όποιους θέλουν που να έχουν εκκλησιαστική και διοικητική κοινωνία με το υπόλοιπο ʼγιον Όρος για να αναλάβουν την διοίκηση της Μονής και Αυτοί να παραμείνουν απερίσπαστοι στα πνευματικά τους καθήκοντα μέσα στη Μονή ή σε εξαρτήματα, αλλά δεν δέχθηκαν ούτε να το συζητήσουν.

    7- Όσοι ανήκουν στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν τις πράξεις του Πατριάρχου;

    Το ʼγιον Όρος είναι το πρώτο που ασκεί αυστηρή κριτική κατά περίσταση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, πάντα με σεβασμό και ειλικρίνεια. Είναι γνωστό ότι η Ιερά Κοινότης κατ’ επανάληψιν έλαβε θέση για ζητήματα πίστεως και ανέκοψε ενέργειες μη σύμφωνες προς τα Ορθόδοξα Δόγματα και Παραδόσεις (π.χ. Μπαλαμάντ, Πορίσματα διαλόγου Ορθοδόξων και Αντιχαλκηδονίων κλπ). Όμως οι εν τη Ιερά Μονή Εσφιγμένου, πολύ πέραν της εκφράσεως αντιρρήσεων, επιφυλάξεων και αγωνιών περί την εκκλησιαστική πολιτική του εκάστότε Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, αρνούνται την ιδιότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε όλα τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία (Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων) και τις λοιπές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και αγωνίζονται όχι υπέρ της Ορθοδοξίας, όπως υποστηρίζουν, αλλά αποκλειστικά υπέρ της συγκεκριμένης παρατάξεως των λεγομένων Γ.Ο.Χ. που Αυτοί αναγνωρίζουν, μη ανεχόμενοι κοινωνία ή επαφή ούτε με οποιαδήποτε άλλη παράταξή τους, και προβάλλοντας την παράτάξη αυτή ως τη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, κατά πλήρη, ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη γελοιοποίηση των εννοιών της Μοναδικότητος, Αγιότητος και Καθολικότητος της Εκκλησίας του Χριστού και των δογμάτων της ιεράς πίστεώς μας.

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Προκειμενου να καλυψεις και να μην παραδεχτεις ενα ατοπημα σου,αυτο της ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ,καταφευγεις συνεχως σε νεες ΥΒΡΕΙΣ και συκοφαντιες.(χαλιφη, πιαξε κουμπαρες)
    Το “mea culpa’ ειναι μονο για αντρες,ανωνυμε….που ειρωνευεσαι “μήπως να σου ζήτησω συγνώμη;;; ”
    Δε θελω καμια συγγνωμη απο σενα.Απαξιω.
    Να μη με ερμηνευεις και διαστεβλωνεις ειπα,αν και τελικα δε νομιζω οτι καταλαβαινεις τι σημαναινει αυτο το ρημα.
    Δε καταλαβαινεις τη διαφορα του απαντω απο το ερμηνευω,εσκεμενα ή μη

    Ο μονος που δυσκολευεται στην ελληνικη γλωσσα και παιζει τις κουμπαρες εισαι ΕΣΥ.
    Αναμασωντας συνεχως τα ιδια και τα ιδια
    Ειναι οφθαλμοφανες και αυταποδεικτο οτι με διαστεβλωνεις,απο τα σχολια

    Ειπες
    “….Το να αποδίδεις χαρακτηρίσμους οπως σχισματικός και αιρετικός είναι το μόνο απλό….”
    Ενω εσυ,φανταστηκες με το μυαλο σου, φρασεις που δεν ειπα,και μου τις απεδωσες σαν να τς ειπα.με εκρινες για πραγματα που δεν ειπα…εκτος απο τις υβρεις σου που εσυ με ευκολια λες κατα τα αλλα.

    Μηπως θελεις να σου ζητησω και τη αδεια για το τι θα λεω??? “”»την συζήτηση την πάω οπου θέλω έγω (φυλλάδια, άλιωτοι), “”»” αυτο δεν ειναι και δημοκρατικο συν τοα αλλοις….

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    διορθωμενο,το 2 16 μμ

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Ο βλάκας είναι ανίκητος

    Στο συγκεκριμένο θέμα δίνεται έμφαση στη δύναμη της βλακείας που συζητήθηκε στον ζωντανό ζύθο.
    Ο βλάκας αποδυναμώνει και καταστρέφει το βασικό συστατικό προόδου μιας κοινωνίας, που είναι η έγκυρη πληροφορία και η υπάρχουσα γνώση. Έτσι, ο τύπος με άϊ κιού ραδικιού, οδηγεί τα πράγματα σε κατάσταση σύγχυσης και εντροπίας. Ειδικά στην περίπτωση που κατέχει μια θεσμική θέση, με τις κινήσεις του είναι σε θέση να καταστρέψει π.χ.: έναν οργανισμό, την ανθρωπότητα.

    Η προσπάθεια να πειστεί ένας βλάκας μέσω παράθεσης τετράγωνων και ακλόνητων επιχειρημάτων δεν οδηγεί πουθενά. Αυτός είναι στο δικό του κόσμο. Πέρα από το αίτιο και το αιτιατό. Δεν υπακούει σε νόμους και αρχές, δεν καταλαβαίνει από dead line και προθεσμίες. Ο χρόνος που μπορείς να σπαταλήσεις για να βρεις άκρη μαζί του, είναι σίγουρα ο πιο χαμένος χρόνος. Η συνεχόμενη προσπάθεια οδηγεί σε λογομαχίες οι οποίες όμως χωρίς να οδηγούν πουθενά, εξουθενώνουν τον λογικό, ενώ ο βλάκας δεν καταλαβαίνει τίποτα (βλ. και παράδειγμα 3). Δοκιμάζοντας κάποιος πάλι να κατέβει στο επίπεδο του μπας και συνεννοηθεί μαζί του χάνει κατά κράτος λόγω χρόνιας προϋπηρεσίας και εμπειρίας του βλάκα, στη βλακεία. Ο βλάκας, είναι ανίκητος. Δυστυχώς στη βλακεία δεν υπάρχει αντίδοτο!!! Τι να σου κάνει κι η τεχνητή νοημοσύνη όταν η φυσική βλακεία είναι ανίκητη. Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τη ρήση: ο χωριάτης θέλει δυο φορές χωριάτη, ίσως ανάλογα, μια βλακ άουτ persona, ή ένα βλάκατρον, ή ένα βλήμαντρο να μπορούν να νικήσουν έναν απλό βλάκα.

    Αν τώρα κάναμε τη θεωρητική σκέψη να εξαλείψουμε όλους τους βλάκες, τότε σύμφωνα με την παραδοχή πως κάθε δράση γεννά μια αντίδραση, η ενδεχόμενη αλλαγή στη συμπαντική ισορροπία μπορεί να δημιουργήσει τον υπερβλάκα, τον οποίο δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τίποτα γιατί ως υπερβλάκας θα λειτουργεί ως υπερανίκητος. Γι αυτό, πολλοί δεν πειράζουν τους βλάκες, τους ανέχονται, τους αντιμετωπίζουν ως προστατευόμενο είδος, τους ρίχνουν στα μαλακά, τους κάνουν τα χατίρια, τους εκχωρούν ελαφρυντικά, τους αφήνουν να κάνουν ότι γουστάρουν, τους αφήνουν στην καρακοσμάρα τους και γενικότερα τους απαλλάσσουν λόγω βλακείας.

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Λαβε,ως μη δοθησες τις τελευταιες μου απαντησεις ανωνυμε.Κακως σου απαντησα

    Νικησες!

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Το να περιγράφεις τον εσωτερικό σου κόσμο είναι καθαρά δικό σου θέμα. Το να αναφέρεσαι κακόβουλα σε θέματα που αφορούν και άλλους, και να μην δέχεσαι διάλογο δεν αφορά μόνο έσενα άλλα και κάποιους αρκετούς (τουλάχιστον αυτούς που επισκέπτονται αυτόν τον ιστότοπο). Εσύ όχι μόνο δεν απάντησες σ’ αυτά που σου έλεγα, άλλα άρχισες και έλεγες τον εαυτό μου τον ερμηνέυω οπως θέλω εγω κ.α εντάξει οτι πείτε !!!! δεν θα επαναληφθεί !!!!
    Δεν πειράζει, κάνε τα copy – paste σου, μάσα τη τροφή που σου δίνουν, τωρα αντικείμενα προβληματισμού είναι αυτά;;;;, καλά να πάθουν ήθελαν και τα πάθαν!!!!, για να το λένε όλοι έτσι θα είναι!!!!

    Εσύ Σουλιώτη δε νικιέσαι ποτέ

    Θεώρησε οτι δεν σου απευθύνθηκα καθόλου

    καλη σου νύχτα

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Μίσα! ευχαριστω για την…..ανταποδωση του πειραγματος!
    Ξερω οτι εισαι καλοπροαιρετος,παρα τις οποιες διαφωνιες ειχαμε στο διαλογο μας,οι οποιες σε καποια σημεια μπορει να ηταν και σοβαρες

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    στον φιλικο διαλογο μας παραυτα

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Κι ομως ανωνυμε! νικηθηκα απο σενα!

    Σε ευχαριστω που μαιμουδιζεις,ως προς τα λεγομενα μου
    Δεν θεωρησα ποτε οτι μου απευθηνθηκε κανεις σοβαρος,οσον αφορα την περιπτωση σου

    Και βεβαια θα ηταν μζοχιστικο απο μερους μου,αν περιμενα διαφορετικη αντιδραση εκ μερους σου

    Καλο υπνο

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Προσοχη στους ΓΟΧ. Ειναι σχισματικη παραταξη,που παρουσιαζονται ως ορθοδοξοι αλλα δεν εχουν καμια σχεση με την Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια,ουτε με οποιαδηποτε αναγνωρισμενη ορθοδοξη εκκλησια στον κοσμο.
    Συνηθως αποκρυπτουν την πραγματικη τους ταυτοτητα,οσο μπορουν,για να προκαλεσουν συγχυση.
    Θεωρουν οτι αυτοι ειναι οι πραγματικοι ορθοδοξοι (ΓΟΧ = Γνησιοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι) και δεν αναγνωριζουν την ιδιοτητα του ορθοδοξου ουτε στην Ελληνικη εκκλησια ουτε σε καμια αλλη.Μαζι με οτυς ΓΟΧ ειναι και διαφορες αλλες ομοιες παλαιοημερολογητικες παραταξεις.
    Με το μερος των ΓΟΧ ειναι και η μονη Εσφιγμενου

    (τωρα βεβαια μπορει να ερθει παλι καποιος περιεργος και να μου πει : τι λογικη ειναι αυτη να μη μιλαμε για τα προβληματα της κοινωνιας? εντελως αχετα και ξεκαρφωτα..ο,τι ναναι…)

    Προσοχη σοτυς ΓΟΧ! Ζουν αναμεσα μας! Και δαγκωνουν!!!

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Προσοχή στα συμπλεγματικά, ελληνόφωνα, παπαγάλακια, βλάπτουν σοβαρά την κοινωνία μας!!!!!!

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Ναι! προσοχη στην ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ εκκλησια, στο οικουμενικο πατριαρχειο,στο πατριαρχειο Αλεξανδρειας στο πατριαρχειο Ιεροσολυμων στο πατριαρχειο Αλεξανδρειας
    Ολοι οι παραπανω (τους οποιους εγω υποστηριζω)
    ειναι συμπλεγματικα ελληνοφωνα παπαγαλακια συμφωνα με τους ΓΟΧ και τους μασωνους Βλεπετε που κατανταει ο ανθρωπος ???

    Οι μονοι σωστοι ειναι οι παρανοικοι ΓΟΧ

    Σαν τον τρελλο που οδηγει αντιθετα στο ρευμα και λεει : ολοι οι αλλοι οι τρελλοι ανιθετα παν εκτος απο μενα
    Ο μπαμπης ο σουγιας της ορθοδοξιας( ή της μασωνιας?)

    Ξεσκεπαστηκες,μασωνε

    Προσοχη σοτυς ΓΟΧ! Ζουν αναμεσα μας! Και δαγκωνουν!!!

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    μυγιαστηκες και ξεσκεπαστηκες ,μασωνε

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Προσοχη στους ΓΟΧ! Ζουν αναμεσα μας! Και δαγκωνουν!!!

    προσοχη στα παπαγαλακια της μασωνιας

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Τι έγινε;;; είδες αναφορές σε ελληνόφωνους και συμπλεγματικούς και θίχτηκες ;;;;
    Πολυ σωστά γράφεις …..τους οποιους εγω υποστηριζω….. υποστηρίζεις πρόσωπα και όχι τους θεσμούς !!!!!!!!

    Αν θέλεις πάντως να βρείς θαμώνες των στοών λάθος πόρτα χτύπησες!!!
    ψάξε να τους βρείς σε αυτούς τους οποίους εσύ υποστηρίζεις!!!!!!

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    για ρίξε μια ματιά εδώ !!!!!!

    εδω ομως !!!! ολα τα λεφτα

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Διευκρινηση
    …τους οποιους εγω υποστηριζω,ως θεσμους και ως εκκλησια.
    Εκκλησια,δεν ειναι μονο οι δεσποταδες.Εκκλησια ειναι το συνολο κληρου,μοναχων και λαου μαζι.
    Κριτικη στα προσωπα ασκουμε και εμεις,ο απλος λαος.Κριτικη στα προσωπα ασκει και το Αγιο Ορος,αλλα και αλλοι απλοι κληρικοι και μοναχοι εκτος Αγιου Ορους.Ομως εμεις κανουμε κριτικη εκ των εσω.Και εξακολουθουμε να εχουμε κοινωνια οπως λεμε.Να ειμαστε δηλαδη στην ιδια εκκλησια.Σε αυτη που ανηκει η συντριπτικη πλειοψηφεια των Ελληνων.Και σ αυτην εκκλησιαζομαι οταν θελω.
    Προς το παρων ανεχομαστε αυτα τα προσωπα στην ηγεσια,μεχρι να τους παρει και να τους σηκωσει…..με τις μ@λακιες που κανουν οπως ειδα και στα βιντεο.
    Εσυ ομως δεν διευκρινησες ,ασχετως με το αν ειναι δικαια η κριτικη σου,και σε πολλα ειναι, σε ποια εκκλησια ανηκεις
    Θα πηγαινες σε μια νεοημερολογιτικη εκκλησια?

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Ναι και λοιπόν …?? Στην πρώτη περίπτωση όλοι οι Θρησκευτικοί ηγέτες όλων των Χριστιανικών δογμάτων προσευχήθηκαν στον Θεό να τους δώσει φωτίσει και στην δεύτερη περίπτωση , έγινε δέηση στον Κύριο να οδηγεί τα βήματα του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη σε αγαθούς σκοπούς …

    Αν δεν ήσουν άσχετος με την Χριστιανική πίστη τότε θα καταλάβαινες ότι τίποτα από αυτά δεν είναι επιλήψιμο και προπαντός δεν υπάρχει συλλείτουργο διαφορετικών δογμάτων και σε αυτά τα επίπεδα οι Θρησκευτικοί ηγέτες , επειδή ο ρόλος τους σχετίζετε με την κοινωνική κοσμική εξουσία του ποιμνίου τους … Εφόσον λοιπόν τα πληρώματα των εκκλησιών έχουν αμφίδρομες εμπορικές σχέσεις δεν γίνετε οι επικεφαλείς πνευματικοί τους ηγέτες να τηρούν εχθρική στάση ο ένας εναντίων του άλλου ..

    Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχει υποχωρητικότητα σε ζητήματα πίστης ή δόγματος …. Και φυσικά οι πολέμιοι χωρίς αιτία – αφού τι τον νοιάζει τον άπιστο τι κάνει ο ηγέτης ενός πιστού , όταν δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο πιστός δεν τελεί σε πλήρη γνώση των πράξεων του ηγέτη του – το κάνουν για να πολεμήσουν τον πιστό και όχι τον ηγέτη του φυσικά … Όπως τα αρπακτικά σαρκοβόρα που προσπαθούν να απομονώσουν ένα ελάφι από το κοπάδι για να το κατασπαράξουν ….

    Αντέστε να πείτε αλλού τις θεωρίες λοιπόν κύριοι γιατί σε μάς δεν περνάνε και ότι κάνει ο Βαρθολομαίος έχει την δική μας έγκριση και πριν το κάνει μας έχει ρωτήσει και του είπαμε να το κάνει … Εντάξει κύριε τελίτσα …??

    Και έχει την δική μας έγκριση γιατί οι Ρωμηοί δεν είναι αποκομμένοι από τον κόσμο , αλλά ζουν και εργάζονται μέσα σε αυτόν και συναλλάσσονται με εκατομμύρια ανθρώπους άλλων δογμάτων κάθε μέρα και δεν θέλουμε εμείς οι Ρωμηοί να μας βλέπουν οι άλλοι εχθρικά , ούτε εμείς αυτούς ….

    Στο κάτω , κάτω της γραφής δεν έκανε και τον σταυρό του με το αριστερό χέρι , όπως το έκανε ο Ρώσος ψευτοκαλόγερος και ο Πούτιν …. 🙂

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Миша είπε
    Δεκεμβρίου 14, 2011 στις 12:36 πμ
    ………………Η Εσφιγμενου , κατά την ταπεινή μου γνωμη καίτοι νεοημερολογίτης, φυλά Θερμοπύλες ενάντια σε θεούς και δαίμονες…………

    Μου αρέσει!

   • Миша said

    Σουλιώτη

    επειδή φαίνεσαι άνθρωπος αγαθής προαιρέσεως δες αυτό:

    h–p://scr.bi/fJElyR

    είναι κείμενο γραμμένο από άνθρωπο συνδεόμενο πνευματικώς στενότατα μετά του γερ.Πορφυριου.

    Διαβασε το με την ησυχία σου, μη βιαστείς να απαντήσεις….

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Πές στον δαίμονα που σε βασανίζει Μίσα και δεν σε αφήνει σε ησυχία , που σε πιέζει συνεχώς να συνεχίζεις να σπέρνεις βρωμιές και ψεύδη πειράζοντας τους πιστούς , να σου επιτρέψει να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα και γιατί ο ψευτοκαλόγερος με τον Πούτιν κάνουν τον σταυρό τους με ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ …..??

    Εντάξει Μίσα ή αλλιώς τελίτσα ….

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    Το ζήτημα του εορτολογίου και όχι του ημερολογίου, είναι ενα μια ανοιχτή πληγή για την ελληνική κοινωνία, μια πληγή που μετράει 80 χρόνια περίπου. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ορθοδόξων να ακολουθεί το νέο εορτολόγιο άλλα υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός Ελλήνων που ακολουθεί το παληό. Στο είπα και πιο πάνω, δες τα γεγονότα συνολικά. Οι άνθρωποι οι οποίοι ηγήθηκαν της κίνησης ήταν άτομα με μεγάλη πνευματικότητα και όχι τυχαία στην τότε ελληνική κοινωνια και οι οποίοι ορίσανε το θεωρητικό υπόβαθρο του αγώνα, αντίθετα ο Μεταξάκης είχε καθαιρεθεί απο τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, είχε κυνηγήσει τον Άγιο Νεκτάριο που απέρριψε το σχέδιο του για αλλαγή του εορτολογίου και προωθήθηκε στον πατριαρχικό θρόνο (έστω και για λίγο) πραξικοπηματικά, θέτοντας το σε εφαρμογή απο εκείνη την θέση επίσης πραξικοπηματικά σε συνεργασία με τον τότε αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Παπαδόπουλο ο οποίος σε πρώτη φάση είχε απορρίψει το σχέδιο!!!! .
    Επαναλαμβάνω το ζήτημα αφορά το εορτολόγιο όχι το ημερολόγιο, διότι ετσι καταστρατηγείται η θεσπισμένη νηστεία των Αγίων Αποστόλων οπως επίσης και τα εορτολογικά ορια εντός των οποίων πέφτει το Πάσχα (επίσης θεσπισμένα). Γιατί να μην γίνει οτι γίνεται στην Ρωσία, στην Σερβία, στα Ιεροσόλυμα κ.α ;;;
    Μη στέκεσαι ομως μόνο σ’αυτο διότι και στα προηγούμενα παραδείγματα που σου ανέφερα οι κεφαλές έχουν συμμετοχή σε άναλογα events, δες οτι αυτό είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου για να φτάσουμε σε δυσάρεστα δείματα των οποίων αποτελούν τα παραπάνω video
    Το οτι στο χώρο του παληου εορτολογίου συνέβησαν και συμβαίνουν ακρότητες και τραγελαφικές καταστάσεις είναι μια θλιβερή πραγματικότητα η οποία ωφείλεται κυρίως στο οτι η παράταξη δεν έχει δίπλα της το επίσημο κράτος, αντίθετα η κρατούσα Εκκλησία το έχει και απόφευγει παρόμοιες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Αναλογίσου δηλαδή τι θα συμβει – ω μη γένοιτο – αν αυτοί που παριστάνουν την κυβέρνηση αποφασίσουν διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως για μένα και για πολλούς άλλους το ζήτημα εκκρεμεί και θα εκκρεμεί μέχρι να έρθουν οι κατάλληλοι που θα συμμαζέψουν τα πράγματα. Είμαστε δηλ στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά οι δικαστές δεν έχουν έρθει ακόμη. Μέχρι τότε καλό θα είναι οτι έχουμε να πούμε για το θέμα να το λέμε χαμηλόφωνα ειδικά σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
    Για μένα η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια και αδιαίρετη και οταν περνάω έξω απο Ορθόδοξο ναό αν έχω χρόνο μπαίνω μέσα να προσκυνήσω.

    Μου αρέσει!

   • ..... said

    διορθώνω οχι 80 χρονια, 90

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    ok

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    ….Γιατί να μην γίνει οτι γίνεται στην Ρωσία, στην Σερβία, στα Ιεροσόλυμα κ.α ;;;…..
    Βεβαια,να προσθεσω οτι με τους παραπανω εχουμε κοινωνια

    Μου αρέσει!

 22. ioannis said

  ο θεος ειναι αναρχος και βλεπουμε ενα πολιτικοθρησκευτικο συστημα που θελει να αρχει αλλα να μην αρχεται με το να μην απαγκελει λογο απελευθερωτικο στους ανθρωπους οπως οφειλει αλλα λογο εκφοβιστικο και υποτακτικο…ελενχος της βουλησης !!!!!δυστυχως εχουν υποταξει τις ψυχες των περισσοτερων με τον φοβο θεου και τον φοβο του χρηματος….οποιος σηκωνει αναστημα φευγει απο τη μεση …παραδειγματα υπαρχουν κ απο τις δυο πλρευρες και προσφατα..

  Μου αρέσει!

 23. asxetos said

  Φαίη καλησπέρα εκ νέου,

  ευχαριστώ για τη νεότερη ανάρτηση, όντως έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά και κάπου βρίσκομαι κι εγώ στο αυτό μήκος κύματος, αν και είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα.

  Και -περιττό να πω- χάρηκα που γέλασες 😉

  Μου αρέσει!

 24. Διονύσιος Βούτος said

  h**p://www.impantokratoros.gr/katharoi-e.el.aspx ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ – ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕΡΟΣ Ε’ – ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ 7.5 Η διδασκαλία των Καθαρών. 7.5.1 Η δυαρχία. 7.5.2 Τριαδολογία 7.5.3 Δημιουργία. 7.5.4 Εωσφορισμός/Λουσιφεριανισμός. α. Ιστορικός Εωσφορισμός. β. Εωσφορισμός και Μασονία. 7.5.5 Μετενσάρκωση. α. Μετενσάρκωση δυτικού τύπου. β. Το δόγμα του απόλυτου προορισμού και το κάρμα. γ. Απόλυτος προορισμός και καπιταλισμός-παγκόσμια κυριαρχία. 7.5.6 Καθαρισμός και μαγεία. Εισαγωγή Όταν ο Bompietro ρωτήθηκε από τους Δομινικανούς ανακριτές, ποια πίστη των Καθαρών και ποια σέκτα ακολουθούσε, απάντησε ότι δεν γνώριζε τις διαφορές στις πεποιθήσεις και τις σέκτες τους, αλλά πίστευε ότι οι αιρετικοί ήταν οι καλύτεροι των ανθρώπων[1]. Σήμερα, η πληροφόρηση για τις πεποιθήσεις, την διδασκαλία των Καθαρών, όπως και για τις διαφορές των σεκτών βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Το μυστικό τους δόγμα έχει αποκαλυφθεί, εξαιτίας δύο κυρίως παραγόντων΄ πρώτον της μεταστροφής κάποιων από αυτούς, οι οποίοι εγκατέλειψαν τον Καθαρισμό, επανήλθαν στον παπισμό και αποκάλυψαν όσα γνώριζαν΄ δεύτερον εξαιτίας της συστηματικής καταγραφής των ομολογιών των καταδικασμένων αιρετικών από τους ιεροεξεταστές. Τα πιο αξιόπιστα έργα σχετικά με τις αιρετικές δοξασίες έχουν γραφεί από ιεροεξεταστές και είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης επαφής τους με την αίρεση. Όλα έχουν πολεμικό χαρακτήρα, κάποια άλλα είναι εγχειρίδια προς τους συναδέλφους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες του ενός επιβεβαιώνουν αυτές κάποιου άλλου, οπότε τα όσα αναφέρονται, όσο εξωφρενικά και αν ακούγονται είναι διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα. Στο πέμπτο μέρος δεν εξετάζεται το σύνολο τα διδασκαλίας των Καθαρών, αλλά μόνο τα επίμαχα σημεία αυτής, τα δόγματα που απετέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης αντίστοιχης διδασκαλίας μασόνων και νέο-εποχιτών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια εξιχνίαση της σχέσης του Καθαρισμού με το ιδεολογικό περιβάλλον της σύγχρονης εποχής και τα παράξενά του. Έτσι επικεντρωνόμαστε στην εξέταση της δυαρχίας τους και τα παράγωγά της, τη μετενσάρκωση, το δόγμα του απόλυτου προορισμού, τον Λουσιφεριανισμό και, όσο και αν φαίνεται παράξενο, την σχέση Καθαρισμού και Μαγείας. Όταν κατανοηθούν τα παραπάνω, ο αναγνώστης θα είναι σε θέση να καταλάβει το ιδεολογικό μανιφέστο της παγκόσμιας κυριαρχίας των εξουσιαστών. Καθαροί, μασόνοι, νέο-εποχίτες΄ που συμφωνούν; Μετενσάρκωση, απόλυτος προορισμός, εωσφορισμός΄ από πού προέρχονται; Παγκόσμια κυριαρχία, παγκόσμιοι πόλεμοι, μυστικές εταιρείες΄ ποια οι κοινή συνισταμένη τους; Γιατί οι αιρετικοί καταδικάζονταν για maleficium, όπως και οι μάγοι; Αυτά τα ερωτήματα απαντώνται παρακάτω. *** 7.5.1 Η δυαρχία. Οι Καθαροί, ως προέκταση του Βογομιλισμού στην Δύση, παρουσιάζει ακριβώς τις ίδιες εκδοχές της δυαρχίας, τις οποίες είδαμε στο 5.3.5α. Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι, όπως στον Βογομιλισμό αρχικά προβλήθηκε η μετριοπαθής δυαρχία[2] και στην συνέχεια με την ordo Drugunthia εμφανίστηκε η απόλυτη, το ίδιο συνέβη και με τους Καθαρούς, με ορόσημο για την εισαγωγή της απόλυτης δυαρχίας, την αποστολή του Νικήτα (κεφ. 5.3.3γ-δ & 7.3.4). Οι δυαρχία εμφανίζεται και στους Καθαρούς σε τρεις εκδοχές: «[1]* Περί των διαφόρων σεκτών των Καθαρών. Θα πρέπει να σημειωθεί εξαρχής ότι η κύρια αίρεση, δηλαδή οι Καθαροί, είναι διηρημένη σε τρία μέρη ή βασικές ομάδες, η πρώτη εκ των οποίων ονομάζεται οι Albanenses, η δεύτερη οι Concorezzenses και η τρίτη οι Bagnolenses΄ όλες αυτές είναι στην Λομβαρδία. Οι άλλοι Καθαροί, είτε της Τοσκάνης, είτε του March, είτε της Προβηγκίας, δεν διαφέρουν στις πεποιθήσεις από τους Καθαρούς που αναφέρθηκαν μόλις ή από κάποια σημεία τους. Διότι όλοι οι Καθαροί έχουν γενικές δοξασίες, στις οποίες συμφωνούν και κάποιες ιδιαίτερες στις οποίες διαφωνούν[3]». (* η αρίθμηση μέσα στις αγκύλες στα παρακάτω κείμενα έγινε από τους εκδότες τους και δεν υπάρχει στα πρωτότυπα. Ακολουθείται για λόγους χωρισμού του κειμένου και από εμάς για λόγους εύκολης παραπομπής) Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο συγγραφέα, η σέκτα του Concorezzo δίδασκε τη μετριοπαθή δυαρχία: «[24] Τα παρακάτω αφορούν τις επιμέρους πλάνες της εκκλησίας των Καθαρών του Concorezzo. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν σωστά σε μία Αρχή, αλλά σφάλλουν σε ό,τι αφορά την Αγία Τριάδα και την ενότητα. Επίσης, ομολογούν ότι ο Θεός δημιούργησε τους αγγέλους και τα τέσσερα στοιχεία από το μηδέν΄ αλλά σφάλλουν πιστεύοντας ότι ο διάβολος, με την άδεια του Θεού, δημιούργησε όλα τα ορατά ή αυτόν τον κόσμο[4]». Ο Άνσελμος Αλεξανδρείας μαζί με τον ανώνυμο συγγραφέα του De heresi catharorum αναφέρουν ένα σχίσμα στους κόλπους της σέκτας του Concorezzo. Το σχίσμα αυτό είχε πρωτίστως διοικητικά αίτια και δευτερευόντως δογματικά, αλλά τα τελευταία χρησιμοποιήθηκαν για να το νομιμοποιήσουν: «Πως αυτοί του Concorezzo χωρίστηκαν. Επίσης, να σημειωθεί ότι αυτοί του Concorezzo χωρίστηκαν σε “αρχαίους” και “μοντέρνους”. Διότι μερικοί κρατούν τις παλαιές πεποιθήσεις του Nazarius, του παλιού τους επισκόπου΄ μερικοί, από την άλλη, δέχονται νέες πεποιθήσεις με τον Desiderius, τον πρώην filius major της σέκτας[5]». Οι διαφορές αφορούσαν κυρίως την χριστολογία της αίρεσης. Δεν παρατηρήθηκαν αντίστοιχες στην δυαρχία, οπότε δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να ειπωθεί για το σχίσμα εδώ. Η σέκτα των Albanenses υιοθέτησε την απόλυτη δυαρχία, η οποία είχε και την μεγαλύτερη αποδοχή στη Δύση. Την εποχή που έδρασε ο Ranierius Sacconi υπήρχαν δύο σχολές στην σέκτα. Η μία ακολουθούσε τον επίσκοπο Belesmanza[6] της Βερόνα, κυρίως οι παλαιότεροι Καθαροί. Οι νεότεροι ακολουθούσαν τον Lugio της Bergamo, τον «πρεσβύτερο υιό» του επισκόπου και συγγραφέα του Liber de duobus principiis. Και οι δύο ομάδες ακολουθούσαν την απόλυτη δυαρχία, ότι δηλαδή υπάρχουν δύο ισοδύναμες αρχές-θεοί, του καλού και του κακού. Η ομάδα, όμως, του Lugio εμφάνιζε κάποιες διαφορές, οι οποίες θα εκτεθούν στο κεφάλαιο για το σύγγραμμά του[7]. Η απόλυτη δυαρχία διαδόθηκε ευρύτερα μετά το ταξίδι-αποστολή του παπα-Νικήτα στην Δύση και την σύνοδο του Saint-Félix. Οι ομάδες που παραβρέθηκαν σ’ αυτή την σύνοδο και οφείλουν την οργανωτική δομή τους στα πρακτικά της, παρέμειναν στο μεγαλύτερο ποσοστό πιστές σ’ αυτού του είδους την δυαρχία: «[27] Περί των Καθαρών της Τουλούζης, της Albi και αυτών της Carcassone. Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι οι Καθαροί της εκκλησίας της Τουλούζης και αυτοί της Albi και της Carcassone, ακολουθούν τις πλάνες του Belesmanza και των παλαιών Albanenses, όπως και όλες οι εκκλησίες των Καθαρών πέρα από την θάλασσα, τις οποίες έχω ονομάσει[8]». Ως η περισσότερο διαδεδομένη δυαρχία τράβηξε την πολεμική των παπικών συγγραφέων, γι’ αυτό και σχολιάζεται εκτενέστερα στα έργα τους. Το De Heresi catharorum για παράδειγμα, δίνει μια εκτενή έκθεση των πεποιθήσεων τους, την οποία, όμως είμαστε αναγκασμένοι να διαιρέσουμε στα ανάλογα θέματα για λόγους οργάνωσης της ύλης: «[2α] Αυτές είναι οι πεποιθήσεις της μίας ομάδας αιρετικών. Ο Marchisius του Sojano, επίσκοπος αυτών του Desenzano[9], και o Amizo, ο πρεσβύτερος υιός του, ιεράρχες μιας ομάδας των Καθαρών, έχοντας την διαδοχή τους από την ordo Drugunthia, πιστεύουν και διδάσκουν ότι υπάρχουν δύο θεοί ή κύριοι χωρίς αρχή και χωρίς τέλος, ο ένας καλός και ο άλλος ολότελα κακός. Λένε επίσης ότι ο κάθε ένας δημιούργησε αγγέλους: ο καλός θεός καλούς αγγέλους και ο κακός, κακούς΄ και ότι ο καλός θεός είναι παντοδύναμος στην ουράνια πατρίδα, ενώ ο κακός κυβερνά την κοσμική κατασκευή[10]». Η τρίτη εκδοχή της δυαρχίας είναι αυτή της εκκλησίας του Bagnolo. Γι’ αυτήν ο Rainierus Sacconi γράφει: «[26]. Περί των Καθαρών του Bagnolo. Το επόμενο θέμα για συζήτηση είναι οι πεποιθήσεις της εκκλησίας του Bagnolo. Αυτοί οι άνθρωποι συμφωνούν με τους προαναφερθέντες Καθαρούς του Concorezzo σχεδόν σε όλα όσα περιγράφηκαν παραπάνω, εκτός από αυτό: Λένε ότι οι ψυχές δημιουργήθηκαν από τον Θεό πριν την εγκαθίδρυση του κόσμου και ότι αμάρτησαν ακόμη και τότε[11]». Ίσως να δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για ασήμαντη διαφορά, αλλά δεν είναι έτσι. Η κοσμοθεωρία των Καθαρών επηρεάζονταν περισσότερο από τους μύθους περί δημιουργίας της κάθε ομάδας παρά από το είδος της δυαρχίας, την οποία ακολουθούσαν, όπως θα φανεί στο ανάλογο κεφάλαιο. Η αποδοχή της ύπαρξης ψυχών και μάλιστα προκατασκευασμένων, σηματοδοτεί στροφή στον πλατωνισμό και μάλιστα εμμονή σ’ αυτόν, σε μια περίοδο που ο παπισμός κατατρύχεται από τον αριστοτελισμό. Η διαφορά ήταν αρκετή για να ξεχωρίσει μια ολόκληρη εκκλησία, η οποία προέκυψε από την μετριοπαθή δυαρχία. Ο ανώνυμος, ενδεχομένως Φραγκισκανός, συγγραφέας του Brevis summula contra herrores notatos hereticorum[12] φαίνεται να καταθέτει ακριβώς τα αντίθετα: «Οι αιρετικοί που ονομάζονται η σέκτα του Bagnolo πιστεύουν και διδάσκουν όλα τα παραπάνω με αυτή την εξαίρεση: Λένε ότι ο καλός θεός δημιουργεί νέα πνεύματα και ψυχές και τα εισάγει στα νέα σώματα, και πιστεύουν ότι μερικά από τα νέα πνεύματα θα σωθούν. Από αυτά που έπεσαν, πιστεύουν ότι μερικά θα καταδικαστούν. Και έτσι λένε ότι όλα θα είναι παρόντα κατά την κρίση, όταν ο κόσμος θα κριθεί. Τότε τα νεόδμητα νέα καλά πνεύματα θα πάρουν την θέση των κακών που εξέπεσαν˙ κι έτσι λένε ότι μερικά από τα νέα πνεύματα και μερικά από τα παλαιά πρόκειται να σωθούν[13]». Γιατί διαφωνούν οι δύο αυτές μαρτυρίες για τις πεποιθήσεις της σέκτας του Bagnolo; Την εξήγηση δίνει το De heresι catharorum: «[4] Περί της πίστης των Bagnolenses. Η πίστη των Bagnolenses είναι τριπλή, διότι μερικοί από αυτούς συμφωνούν με αυτούς του Concorezzo, άλλοι διατηρούν τις πεποιθήσεις των Albanenses, και μερικοί ακολουθούν την μεσαία οδό. Οι τελευταίοι πιστεύουν σε μία Αρχή. Μιλούν για “δημιουργία” και “μορφοποίηση”, όπως αυτοί του Concorezzo, αλλά για τους αγγέλους που αμάρτησαν στον ουρανό λένε ότι μερικοί αμάρτησαν εθελοντικά, υπακούοντας τον όφη. Αυτοί δεν θα επιστρέψουν ποτέ, ούτε θα σωθούν και δεν υπάρχουν άλλοι δαίμονες παρά αυτοί. Μερικοί άγγελοι, υποστηρίζουν, ότι έχουν απαχθεί βίαια από τον όφη και μόνο αυτοί από όσους αμάρτησαν, θα σωθούν. Τα πνεύματα του Αδάμ και της Εύας ήταν ανάμεσα σε αυτά που απήχθηκαν με την βία. Λένε ότι από τα πνεύματα του Αδάμ και της Εύας παράγονται άλλα πνεύματα προς επιδιόρθωση και αποκατάσταση της απώλειας αυτών των κακών πνευμάτων που αμάρτησαν εθελοντικά και ότι αυτά, δηλαδή τα πνεύματα του Αδάμ και της Εύας, υπήρχαν σε σώματα φτιαγμένα από τον διάβολο». Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι οι διαφορές αυτής της σέκτας, αφορούν τον μύθο της δημιουργίας και τις συναφείς πεποιθήσεις, με προεκτάσεις σωτηριολογικές, γι’ αυτό και αρκούντως σημαντικές, ώστε να οδηγήσουν στην δημιουργία μιας τρίτης εκκλησίας. Επειδή σχετίζονται με θέματα διαφορετικά της δυαρχίας θα γίνει βαθύτερη εξέταση στο οικείο κεφάλαιο. 7.5.2 Τριαδολογία Σε όλες τις εκδοχές της δυαρχίας η αγαθή αρχή ταυτίζεται με την Αγία Τριάδα και η Αρχή του κακού με τον διάβολο. Η τριαδολογία των Καθαρών απέχει από την αντίστοιχη χριστιανική με αποτέλεσμα ο θεός του καλού να είναι διαφορετικός από τον εν Τριάδι ένα Θεό. Ισχυρίζονταν οι Καθαροί ότι: «η Αγία Τριάδα, δηλαδή ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, δεν είναι ένας Θεός, αλλά ότι ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος από τον Υιό και από το Άγιο Πνεύμα[14]». Στο σημείο αυτό συμφωνούσαν απόλυτα με τους Βογομίλους, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Ευθύμιος Ζιγαβηνός στην Πνευματική Πανοπλία: «Λέγουσι τόν Υἱόν καί τό Πνεῦμα τό ἅγιον εἰς τόν Πατέρα πάλιν, ἀφ’ οὗ προῆλθον ἀναλυθῆναι, καί τριπρόσωπον αὐτόν ἀπό τοῦ πεντάκισχιλιοστοῦ ἔτους ἄχρι τριάκοντα καί τριῶν ἐτῶν χρηματίσαντα πάλιν γενέσθαι μονοπρόσωπον, ἀσώματον μέν, ἀνθρωπόμορφον δέ[15]» Οι Καθαροί παρέλαβαν και υιοθέτησαν την βογομιλική κακοδοξία περί μελλοντικής ενοποίησης των τριών θεών σε έναν, όπως αναφέρεται στον διάλογο Καθολικού και Παταρηνού, γραμμένο περίπου το 1250 από έναν κοσμικό, τον Γεώργιο[16]: «Υποστηρίζουν διεστραμμένες ιδέες για την Τριάδα των Προσώπων, κηρύσσοντας ότι μετά την Τελική Κρίση τα τρία θα γίνουν ένα πρόσωπο, χωρίς να δίνουν σημασία στο κείμενο του Ιακώβου “παρ’ ᾧ οὐκ ἔνι παραλλαγή ἤ τροπῆς ἀποσκίασμα (Ιακ 1.17)”[17]». Οι Καθαροί συμφωνούσαν με την τριαδολογία των Βογομίλων και σε ένα άλλο σημείο. Γράφει ο Ευθύμιος Ζιγαβηνίος στην Πνευματική Πανοπλία: «Λένε [οι αιρετικοί Βογομίλοι] πως πολλές φορές όχι μόνο στον ύπνο, αλλά και σε εγρήγορση βλέπουν τον μεν Πατέρα ως γέροντα με μακριά γενειάδα, τον δε Υιόν ως άνδρα που μόλις έχει βγάλει γένεια, και το Πνεύμα το Άγιο ως νεαρό με λείο πρόσωπο, επειδή οι δαίμονες μετασχηματίζονται εύκολα στις μορφές αυτές και τους εξαπατούν και τους διδάσκουν έτσι ότι είναι άνιση η Αγία Τριάδα και ανομοιόμορφη, σύμφωνα με την διαφορά των σχημάτων αυτών, και έτσι εγκατασπείρουν την αρειανική κατάτμηση της μιας φύσεως[18]». Αυτή την ανισότητα των προσώπων της Αγίας Τριάδος επαναλάμβαναν και οι Καθαροί: «Πιστεύουν επίσης (σ.τ.μ. οι απόλυτοι δυαρχικοί) ότι ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος από τον Υιό και διαφορετικός από αυτόν και από το Άγια Πνεύμα στην ουσία, και ότι ο Υιός είναι μεγαλύτερος από το Άγιο Πνεύμα και διαφορετικός στην ουσία[19]». «Πιστεύουν ακράδαντα (σ.τ.μ. οι μετριοπαθείς δυαρχικοί) ότι ο Θεός Πατέρας είναι μεγαλύτερος από τον Υιό, και ο Υιός μεγαλύτερος από το Άγιο Πνεύμα΄ σε αυτό δεν διαφέρουν από τους άλλους (σ.τ.μ. εννοεί τους απόλυτους), αν και διαφωνούν [μαζί τους] στο αν ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα είναι φύσει Θεός, κάτι που η πρώτη ομάδα αρνείται[20]». Την αιρετική δογματικά διαφορά στην θεία φύση και το συνάναρχο των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, την απεικόνιζαν «κατ’ ὅναρ» και «καθ’ ὕπαρ» ως διαφορά στις ηλικίες. Πρόκειται για αιρετική απεικόνιση, δαιμονική πλάνη, όπως εξηγεί ο Ευθύμιος Ζιγαβηνός. Ωστόσο, η βογομιλική απεικόνιση δείχνει έναν ανθρωπομορφισμό, ο οποίος δεν φαίνεται να υπάρχει στην έκφραση των Καθαρών. Για το Άγιο Πνεύμα πίστευαν τα εξής: «Κάνουν επίσης διάκριση μεταξύ του Αγίου Πνεύματος (spiritum sanctum στο κείμενο), το Πνεύμα Παράκλητος (spiritum paraclitum) και το Πνεύμα Ευθές[21] (spiritum principalem). Αποκαλούν κάθε πνεύμα, το οποίο, κατά την άποψή τους, έδωσε ο Θεός Πατέρας σε αυτές [τις ουράνιες] ψυχές ως συνοδό, άγιο πνεύμα΄ τα αποκαλούν πνεύματα άγια, εννοώντας σταθερά, διότι παρέμειναν σταθερά και δεν απατήθηκαν ούτε παραπλανήθηκαν από τον διάβολο. Παράκλητο λένε το πνεύμα που λαμβάνουν κατά το consolamentum εν Χριστώ΄ και ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολλοί Παράκλητοι, δημιουργημένοι από τον Θεό. Το Πνεύμα Ευθές λένε ότι είναι το Άγιο Πνεύμα. … Λένε ότι είναι μεγαλύτερο από όλα τα άλλα άγια πνεύματα γι’ αυτό και το ορίζουνε ως Τέλειο. Κηρύσσουν ότι είναι τέτοιου εκπάγλου κάλλους ώστε, σύμφωνα με τα λόγια του Πέτρου, οι άγγελοι επιθυμούν να το ατενίζουν[22]». 7.5.3 Δημιουργία. Και στις δύο μορφές της δυαρχίας, ο δημιουργός του υλικού κόσμου ήταν ο διάβολος. Σε αυτό δεν είχαν καμιά διαφωνία, εφόσον όλοι οι Καθαροί θεωρούσαν την ύλη ως κακή. Σε εκείνο που διέφεραν ήταν το αν ο διάβολος ήταν δημιουργός εκ του μηδενός ή εκ προϋπαρχούσης ύλης. Αυτή η προϋπάρχουσα ύλη ήταν για τον μεσαιωνικό άνθρωπο της Δύσης τα τέσσερα στοιχεία, δηλαδή ο αέρας, η γη, το ύδωρ και η φωτιά: «Διότι μερικοί από αυτούς λένε ότι ο θεός δημιούργησε όλα τα στοιχεία, άλλοι λένε ότι ο διάβολος δημιούργησε αυτά τα στοιχεία΄ αλλά η κοινή τους άποψη είναι ότι ο διάβολος διαχώρισε τα στοιχεία[23]». Επίσης στην μετριοπαθή δυαρχία ο διάβολος κατασκεύασε τον κόσμο με την άδεια του θεού: «Επίσης, ομολογούν ότι ο θεός δημιούργησε τους αγγέλους και τα τέσσερα στοιχεία από το μηδέν΄ αλλά σφάλουν πιστεύοντας ότι ο διάβολος, με την άδεια του θεού, έφτιαξε όλα τα ορατά, ή αυτόν τον κόσμο[24]». Όλοι οι Καθαροί δέχονταν ότι ο διάβολος ήταν ο δημιουργός της υλικής υπόστασης του ανθρώπου. Το δε σώμα το θεωρούσαν ως φυλακή ενός ουράνιου στοιχείου, αρχικά ενός αγγέλου αλλά στην συνέχεια συγκατένευσαν στην ύπαρξη θεϊκής ψυχής: «Επίσης πιστεύουν (η σέκτα του Concorezzo- μετριοπαθής δυαρχία) ότι ο διάβολος μορφοποίησε το σώμα του πρώτου ανθρώπου και σ’ αυτό φυλάκισε έναν άγγελο, ο οποίος είχε ελαφρώς αμαρτήσει[25]» «Επίσης (μιλά για τις πεποιθήσεις τις σέκτας των Albanenses του Belesmanza- απόλυτη δυαρχία), ότι κάθε αρχή ή θεός δημιούργησε τους δικούς του αγγέλους και τον δικό του κόσμο, και ότι αυτός ο κόσμος και όσα είναι μέσα σ’ αυτόν δημιουργήθηκαν, κατασκευάστηκαν και μορφοποιήθηκαν από την κακή θεότητα. Επίσης, ότι ο διάβολος με τους αγγέλους του ανέβηκε στον ουρανό, κι εκεί, αφού έκανε πόλεμο με τον αρχάγγελο Μιχαήλ και τους αγγέλους του καλού θεού, απέσπασε το ένα τρίτο από τα πλάσματα, που δημιουργήθηκαν από τον θεό. Αυτά τα εμφυτεύει καθημερινά στα ανθρώπινα σώματα και σε αυτά των κατώτερων ζώων, και επίσης τα μεταφέρει από το ένα σώμα στο άλλο μέχρι την στιγμή που θα επιστρέψουν στον ουρανό. Σύμφωνα με αυτούς τους αιρετικούς, τα πλάσματα, που δημιουργήθηκαν από τον θεό, ονομάζονται άνθρωποι του θεού, ψυχές, πρόβατα του Ισραήλ και με άλλα ονόματα[26]» Αυτός ο υποτιθέμενος «Πόλεμος στον Ουρανό» είναι προσφιλές θέμα των μέσων ψυχαγωγίας της Νέας Εποχής, και βέβαια, ως δαιμονική διδασκαλία είναι πολύ ευχάριστο για τον διάβολο να πείθει τον κόσμο ότι κάποτε νίκησε τον αρχάγγελο Μιχαήλ, φαιδρό ψέμα. Οι μετριοπαθείς δυαρχικοί σύντομα συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να μιλούν για δημιουργό, εφόσον ο διάβολος, ο θεός του κακού κατ’ αυτούς, δεν δημιούργησε εκ του μηδενός τα στοιχεία, αλλά κατασκεύασε τον υλικό κόσμο και τα σώματα εκ προϋπαρχούσης ύλης. Έτσι αντικατέστησαν την έννοια του δημιουργού με την έννοια του «αρχιτέκτονα», πρώτα οι Καθαροί της Agen, όπως μας πληροφορεί ο Radolphus Ardenensis σε μια ομιλία του, και άρχισαν να τον λατρεύουν, ως «αρχιτέκτονα του κόσμου» και κατασκευαστή των σωμάτων τους[27]. Στον νέο-μανιχαϊσμό του ελευθεροτεκτονισμού αυτή η φιγούρα έγινε ο Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.). Οφείλουμε, όμως να διευκρινίσουμε ότι ως τέτοιον δεν δέχονται τον διάβολο, αλλά τον Εωσφόρο, τον οποίο θεωρούν διαφορετικό πρόσωπο. Στον χριστιανισμό ο διάβολος είναι ο Εωσφόρος, ο πεπτωκώς άγγελος. Οι οπαδοί της απόλυτης δυαρχίας προέβαλλαν την ένστασή τους σ’ αυτό μέσα από το έργο του Iohannes Lugio της Bergamo, Liber de duobus principiis. Γράφει γι’ αυτό ο Rainierus Sacconi: «Σύμφωνα μ’ αυτόν, το δημιουργείν είναι το να κατασκευάζει κάποιος κάτι από προϋπάρχουσα ύλη, και πάντα έτσι εκλαμβάνονταν, ποτέ το να κατασκευάζει από το μηδέν. Και διαχωρίζει μια τριπλή δημιουργία: Πρώτον, από το καλό στο καλύτερο˙… Δεύτερον, ν’ αλλάζει κάτι από το κακό στο καλό, αποκαλείται “δημιουργείν”,… Τρίτον, το δημιουργείν αναφέρεται επίσης στην αλλαγή από το κακό στο χειρότερο. … Έτσι, λέει, όλα τα πλάσματα υπήρχαν από πάντα, τα καλά πλάσματα με τον καλό θεό και τα φαύλα με τον κακό΄ ότι οι δημιουργοί δεν προηγούνται των πλασμάτων στον χρόνο αλλά στην αιτία΄ και ότι τα πλάσματα προέρχονται από τον θεό προαιωνίως, όπως το φως ή οι ακτίνες του ήλιου, ο οποίος [ήλιος] δεν προηγείται των ακτινών του χρονικά, αλλά μόνο ως αιτία ή εκ φύσεως[28]». Είναι προφανές ότι ο συγγραφέας προσπαθεί με σοφιστείες να πείσει ότι το δημιουργείν δεν έχει να κάνει με την εκ του μηδενός δημιουργία, εφόσον δέχεται ότι η ύλη και τα δημιουργήματα υπάρχουν αιωνίως, αλλά με την μετατροπή ή την μορφοποίησή τους, ώστε να μπορέσει να κρατήσει την έννοια του «δημιουργού» σε ένα σύστημα πεποιθήσεων, το οποίο δέχεται «Αρχές» και μάλιστα δύο. Πάντως οι μετριοπαθείς κατάλαβαν ότι σε ένα τέτοιο σύστημα και πολύ περισσότερο στην δική τους έκδοση, με την μία «Αρχή», η προΰπαρξη της ύλης ή των πλασμάτων, δεν μπορεί να στηρίξει την έννοια του «δημιουργού», γι’ αυτό και αντικαταστάθηκε ο «Δημιουργός» από τον «Αρχιτέκτονα». Η αποδοχή της προΰπαρξης της ύλης οφείλεται σε επίδραση του πλατωνισμού και αυτό δείχνει ότι οι διδάσκαλοι των Καθαρών είχαν κλασσική παιδεία, την οποία δεν μπορεί παρά να είχαν αποκτήσει στα πανεπιστήμια της εποχής, γι’ αυτό διατήρησαν και διέδωσαν την αίρεσή τους σ’ αυτά, όπως δείχνουν οι περιπτώσεις των ακαδημαϊκών αιρεσιαρχών John Wyclif και Jan Hus. Αυτό που λείπει είναι μία έρευνα που να εξετάζει την σχέση των αιρετικών στο πανεπιστήμιο του Παρισιού με τα γεγονότα που οδήγησαν στην καθιέρωση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο εκείνη την εποχή ταυτίζονταν με την απαλλαγή από την πνευματική κηδεμονία του παπισμού. 7.5.4 Εωσφορισμός/Λουσιφεριανισμός. α. Ιστορικός Εωσφορισμός. Και στις δύο σχολές, δηλαδή της απόλυτης και της μετριοπαθούς δυαρχίας, αναδείχθηκε ήδη από τις αρχές του ΙΓ’ αι το πρόσωπο του Εωσφόρου και κατέλαβε πολύ σημαντική θέση στον μύθο της δημιουργίας των Καθαρών, σε σημείο μάλιστα κάποιες εκκλησίες τους να λατρεύουν αυτόν, ως Αρχιτέκτονα. Αυτό συνέβη εξαιτίας της αλληλεπίδρασης Καθαρισμού-μαγείας, μιας σχέσης πολύ έντονης την παρούσα εποχή, την οποία θα εξετάσουμε παρακάτω. Ήδη από τις πρώτες δεκαετίες του ΙΓ’ αι., περίοδο δράσης του Κορράδου του Marburg, εντοπίζονται εωσφοριστές στην Γερμανία: «Ούτε η επισκοπή της Τρίερ δεν ήταν απαλλαγμένη από αυτή την μόλυνση. Διότι στην ίδια την πόλη ξεσκεπάστηκαν τρεις ομάδες αιρετικών. Εκεί κάηκε κάποια Leuchard, η οποία είχε την φήμη ότι διήγε αγία ζωή, αλλά θρηνούσε την άδικη έκπτωση του Εωσφόρου από τον ουρανό, τον οποίο επιθυμούσε να δει αποκατεστημένο. Δεν προκαλεί εντύπωση το ότι τέτοια γεγονότα συνέβαιναν και σε άλλες πόλεις, αφού και στην ίδια τη Ρώμη, σύμφωνα με μια επιστολή του πάπα[29], είχαν μολυνθεί ουκ ολίγοι[30]». To Brevis summula contra herrores notatos hereticorum μας φέρνει σε μια πρώτη επαφή με τις ιδέες του Εωσφορισμού: «Επίσης είναι η αίρεση των Albigenses που λέει ότι ο Εωσφόρος ήταν γιος του κακού θεού και ότι ανέβηκε στον ουρανό και βρήκε την σύζυγο του ουράνιου βασιλέως χωρίς τον άνδρα της, δηλαδή τον Θεό. Εκεί τόλμησε να ξαπλώσει μαζί της. Καθώς αυτή αρχικά υπεραμύνθηκε του εαυτού της, ο Εωσφόρος της είπε ότι αν γεννήσει γιο θα τον κάνει θεό στο βασίλειό του, και θα τον έχει να λατρεύεται ως θεός. Κι έτσι αυτή ενέδωσε. … Και λένε ότι έτσι γεννήθηκε ο Χριστός και μ’ αυτόν τον τρόπο έφερε την σάρκα του κάτω από τον ουρανό και αυτό είναι το μεγάλο τους μυστικό[31]». Σ’ αυτό το απόσπασμα βλέπουμε ξανά το παραμύθι των Καθαρών της Languedoc ότι ο θεός είχε σύζυγο, μύθος που συνδέθηκε, όπως είπαμε (κεφ. 7.3.3), με την άποψή τους για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Τα δύο αποσπάσματα δίνουν μια πρώτη πληροφορία για τον ρόλο του Εωσφόρου στις δύο εκδοχές τις δυαρχίας. Στο πρώτο βλέπουμε ότι είναι ένας άδικα εξόριστος άγγελος από τον ουρανό, άποψη με ευρεία αποδοχή από τους σατανιστές και μη της εποχής μας. Στο δεύτερο, βλέπουμε την εκδοχή των απόλυτων δυαρχικών, ότι ο Εωσφόρος ήταν γιος του διαβόλου και ανέβηκε στον ουρανό για να κάνει τα δικά του σαν μαριονέτα των φαντασιόπληκτων. Και οι δύο μύθοι δίνονται εκτενέστερα στο De heresi catharorum. Ο εωσφορισμός της απόλυτης δυαρχίας έχει ως εξής: «Λένε ότι ο Εωσφόρος είναι ο γιος του θεού του σκότους, ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο αυτό που λέγεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννου “ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρός τοῦ διαβόλου ἐστέ”, και ακολούθως, “ὅτι ψεύστης ἐστί καί ὁ πατήρ αὐτοῦ [ο διάβολος][32]”, δηλαδή κατά την ερμηνεία τους ο ψεύτης είναι ο Εωσφόρος. Λένε, ότι αυτός ο Εωσφόρος ανέβηκε από το βασίλειό του εδώ στον ουρανό επάνω, σύμφωνα με το γραμμένο από τον προφήτη Ησαΐα, “εἰς τόν οὐρανό ἀναβήσομαι[33]”, κ.τ.λ. Εκεί μεταμορφώθηκε σε άγγελο φωτός. Αφού οι άγγελοι τον αποδέχθηκαν με θαυμασμό για την εμφάνισή του και μεσίτευσαν στον Κύριο εκ μέρους του, έγινε δεκτός στον ουρανό και κατέστη οικονόμος των αγγέλων΄ όπως λέγεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά, “ἄνθρωπός τις ἧν πλούσιος, ὅς εἶχεν οἰκονόμον[34]”. Με το αξίωμα του οικονόμου παραπλάνησε τους αγγέλους. Μετά, λένε, ξεσήκωσε μεγάλο πόλεμο στον ουρανό, “καί ἐβλήθη ὁ δράκων, ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος[35]”, μαζί με τους πλανεμένους αγγέλους, σύμφωνα με το κείμενο της Αποκάλυψης: “καί ἡ οὐρά αὐτοῦ σύρει τό τρίτον τῶν ἀστέρων τοῦ οὐρανοῦ[36]”. Αυτοί οι άγγελοι είχαν τριπλή σύνθεση: σώμα, ψυχή και πνεύμα. Και λένε ότι τα σφαγμένα σώματα, που λέγονται “ξηρά οστά” στον Ιεζεκιήλ[37], παρέμειναν στον ουρανό˙ επίσης και τα πνεύματα παρέμειναν εκεί. Οι ψυχές, ωστόσο, αιχμαλωτίστηκαν από τον Εωσφόρο και τέθηκαν στα σώματα αυτού του κόσμου[38]». Στην μετριοπαθή δυαρχία ο μύθος περί του Εωσφόρου ήταν ο εξής: «Ισχυρίζονται ότι ο Εωσφόρος και οι ακόλουθοί του αμάρτησαν στον ουρανό, αλλά μερικοί ανάμεσά τους δεν είναι βέβαιοι για τον πως συνέβη η αμαρτία. Μερικοί πράγματι πιστεύουν – αν και είναι μυστικό – ότι υπήρχε κάποιο κακό πνεύμα έχοντας τέσσερα πρόσωπα: το ένα, ανθρώπου, το δεύτερο πουλιού, το τρίτο ψαριού και το τέταρτο θηρίου. Δεν είχε αρχή και παρέμενε στο χάος, χωρίς να έχει την δύναμη της δημιουργίας. Λένε ότι ο Εωσφόρος, ενώ ήταν ακόμη καλός, ήρθε κάτω και παρατηρώντας το φάσμα του κακού πνεύματος, γέμισε θαυμασμό και πλανήθηκε από την συζήτηση και τις προτροπές του κακού πνεύματος. Επέστρεψε στον ουρανό και πλάνεψε και άλλους. Εξορίστηκαν από τον ουρανό αλλά δεν έχασαν τα φυσικά χαρίσματα που κατείχαν. Αυτοί οι αιρετικοί ισχυρίζονται ότι ο Εωσφόρος και το κακό πνεύμα επιθυμούσαν να διαχωρίσουν τα στοιχεία, αλλά δεν μπορούσαν. Στην συνέχεια παρακάλεσαν τον θεό να τους στείλει έναν καλό άγγελο ως βοηθό κι έτσι με την άδεια του θεού, την βοήθεια του καλού αγγέλου, την δύναμη και την σοφία του, χώρισαν τα στοιχεία. Και λένε ότι ο Εωσφόρος είναι ο θεός, ο οποίος στην Γένεση λέγεται ότι έχει δημιουργήσει τον ουρανό και την γη και έχει επιτελέσει το έργο σε έξι ημέρες. Εξηγούν ότι ο Εωσφόρος έδωσε μορφή στο σώμα του Αδάμ από τον πηλό της γης και μέσα σε αυτό το σώμα εξανάγκασε να μπει ο καλός άγγελος, σύμφωνα με το κείμενο του Ευαγγελίου: “καί κρατήσας αὐτόν ἔπνιγε λέγων˙ ἀπόδος μοι εἴ τι ὀφείλεις[39]”. Και γι’ αυτόν ο Εωσφόρος έφτιαξε την Εύα, με σκοπό να τον κάνει ν’ αμαρτήσει μαζί της. Και λένε ότι ο απαγορευμένος καρπός ήταν η συνουσία[40]». Ο Μονέτα της Κρεμόνα δίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για τους Εωσφοριστές της μετριοπαθούς δυαρχίας και για το πώς εκλαμβάνουν τον διάβολο όχι ως δημιουργό, εφόσον δέχονται ότι την ύλη την δημιούργησε ο καλός θεός, αλλά ως αρχιτέκτονα που κατασκεύασε και μορφοποίησε με έτοιμο υλικό: «Αν και αντιτιθέμεθα σε όλους τους Καθαρούς, κατευθύνουμε αυτό το κεφάλαιο ενάντια σ’ αυτούς, που ισχυρίζονται ότι υπάρχει μόνο ένας θεός και ότι δημιούργησε όλα τα ουράνια, όλους τους αγγέλους, και όλα τα επίγεια. Αλλά με αυτή την αλήθεια η αιρετικοί αναμιγνύουν το σπόρο της αιρετικής διαστροφής λέγοντας ότι ο θεός έφερε τα τέσσερα στοιχεία του κόσμου, δηλαδή την ύλη, στην ύπαρξη από το μηδέν. Αυτό οι άλλοι Καθαροί (σ.τ.μ. εννοεί τους οπαδούς της απόλυτης δυαρχίας) δεν το δέχονται. Τα πρόσωπα που συζητιούνται εδώ (σ.τ.μ. εννοεί τους οπαδούς της μεριοπαθούς), ωστόσο λένε ότι ο διάβολος διαχώρισε την αδιαχώριστη ύλη στα τέσσερα στοιχεία, κι έδωσε μορφή στα πράγματα από αυτά τα τέσσερα στοιχεία και τα διαφοροποίησε με βάση τα επιμέρους, ειδικά και διαφορετικά χαρακτηριστικά τους. Ως εκ τούτου ο θεός έδωσε την υλική υπόσταση σε αυτές τις μορφές΄ γι’ αυτό το λόγο είναι ο δημιουργός όλων των ορατών. Ωστόσο, δεν τον αποκαλούν δημιουργό παρά με έναν ακαθόριστο τρόπο. Από την άλλη, ο διάβολος, σύμφωνα με την άποψή τους, έδωσε στα πράγματα τις συγκεκριμένες μορφές. Έτσι, τον ορίζουν αποκλειστικά ως τον αρχιτέκτονα των ορατών επειδή δούλεψε με κάποια [προϋπάρχουσα] ύλη΄ Δεν τον θεωρούν δημιουργό, επειδή ισχυρίζονται ότι το δημιουργείν σημαίνει να φτιάχνεται κάτι από το μηδέν. Λένε επίσης ότι ο διάβολος είναι ο Εωσφόρος, που δημιουργήθηκε από τον θεό΄ ήταν καλός αλλά εξαιτίας της αλαζονείας του απέναντι στον δημιουργό του εξορίστηκε από τον ουρανό, μαζί με τους αγγέλους που πήραν το μέρος του. Αυτό δεν το αρνούμαστε». Στο σημείο αυτό γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Εωσφορισμός των μετριοπαθών δυαρχικών τείνει στον σατανισμό, το οποίο επιβεβαιώνεται και από την αρχική αναφορά περί αποδοχής της υποτιθέμενης αδικίας που του έγινε, όταν εξορίστηκε, και της λατρείας του ως κατασκευαστή των σωμάτων[41]. Εδώ βρίσκεται η ιδεολογική θεμελίωση της προτίμησης των Καθαρών για την άσκηση συγκεκριμένων τεχνικών επαγγελμάτων, ειδικά αυτών που έχουν σχέση με την παραγωγή ενδυμάτων το Μεσαίωνα, όπως υφαντουργοί, βυρσοδέψες, γουναράδες κτλ. Όπως ο Εωσφόρος κατασκεύασε το ανθρώπινο σώμα, στο οποίο έκλεισε τον άγγελο κατά την παράδοσή τους, έτσι και αυτοί επιδίδονταν στην κατασκευή ρούχων για την ένδυση του ανθρώπου. Από την άλλη, όπως ο Εωσφόρος κατασκεύασε τον κόσμο από την άμορφη προϋπάρχουσα ύλη, έτσι και οι τέκτονες κατεργάζονταν τα υλικά για την δημιουργία δομημένων κατασκευών. Η προτίμηση κάποιων άλλων εξ αυτών για την άσκηση εμπορικών και χρηματοπιστωτικών επαγγελμάτων (τοκογλύφοι, τραπεζίτες κλπ) δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. β. Εωσφορισμός και Μασονία. Εδώ βρίσκεται η ιδεολογική θεμελίωση του νεώτερου ελευθερο-τεκτονισμού, ο οποίος ως «φιλοσοφικό» (στην πραγματικότητα θρησκευτικό) σύστημα επιδιώκει την κατασκευή ενός «καλύτερου ανθρώπου». Εδώ βρίσκεται και η ιδεολογική θεμελίωση όλων των κινημάτων της Νέας Εποχής, η οποία επαγγέλλεται την «εξέλιξη» το παλαιού ανθρώπου, στον άνθρωπο της Νέας Εποχής, τον «Υπεράνθρωπο» του Νίτσε. Όλοι αυτοί πιστεύουν και προσπαθούν να μιμηθούν τον Εωσφόρο, όχι όπως μας τον αποκαλύπτει ο Χριστιανισμός, αλλά όπως ο ίδιος ο πατέρας του ψεύδους αυτοδιαφημίζεται. Προσπαθώντας να πείσουν, μέσω της θεωρίας της εξελίξεως, ότι κάτι τέτοιο (δηλ. η εξέλιξη του ανθρώπου σε υπεράνθρωπο) είναι δυνατό, ελπίζουν αφενός ότι τα επιτεύγματα της γενετικής μηχανικής θα τους δικαιώσουν και προβάλλουν τις θρησκοληπτικές προλήψεις τους, ως μέσο πνευματικής βελτίωσης. Ο Εωσφορισμός του ελευθερο-τεκτονισμού είναι καλά διαπιστωμένος στα έργα του Leo Taxil και του Albert Pike. Ο πρώτος είναι ένας αμφισβητήσιμος συγγραφέας και τα κείμενά του είναι απορριπτέα από τους ίδιους του τέκτονες. Ο δεύτερος, ο Albert Pike, ήταν υψηλόβαθμος μασόνος και δεν είναι εύκολο, ούτε επιτρεπτό σ’ αυτούς να τον αμφισβητήσουν. Γράφει, λοιπόν, ο Pike: «Η Αποκάλυψη είναι γι’ αυτούς που λαμβάνουν τον 19ο Βαθμό, η Αποθέωση της Τέλειας Πίστης, η οποία φιλοδοξεί προς τον Θεό μόνο, και περιφρονεί την λαμπρότητα και τα έργα του Εωσφόρου. ΕΩΣΦΟΡΟΣ, αυτός που φέρνει το φως! Παράξενο και μυστήριο όνομα για να δοθεί στο Πνεύμα του Σκότους! Εωσφόρος, ο Υιός του Πρωινού! Είναι αυτός που φέρει το Φως, και με την λαμπρότητά του τυφλώνει ανυπόφορα ασθενείς, φιλήδονες ή εγωιστικές ψυχές. Μην αμφιβάλεις γι’ αυτό! διότι οι παραδόσεις είναι γεμάτες Θείες Αποκαλύψεις και Εμπνεύσεις΄ και οι Έμπνευση δεν είναι μόνο μιας Εποχής ούτε μιας Πίστης. Ο Πλάτωνας και ο Φίλωνας ήταν, επίσης, θεόπνευστοι[42]». Η γλώσσα του Αρχιμασόνου είναι διφορούμενη και χρειάζεται αποκρυπτογράφηση. Στην πρώτη πρόταση εξηγεί με τον τρόπο του, ότι η πραγματική αποκάλυψη για την πίστη στην λαμπρότητα και τα έργα του Εωσφόρου, δίνεται στον μασόνο που εισέρχεται στην 19η βαθμίδα μύησης, όχι νωρίτερα. Οι προηγούμενοι βαθμοί δεν γνωρίζουν ποιον πραγματικά λατρεύουν ως θεό στη μασονία, είτε γιατί δεν τους αποκαλύπτεται, είτε διότι όταν ρωτούν τους λένε ψέματα. Στις επόμενες προτάσεις θαυμάζει. Πως είναι δυνατόν το όνομα αυτού που φέρνει το φως (Εωσφόρος ή Lucifer στα λατινικά) να έχει δοθεί στο Πνεύμα του Σκότους; Αμέσως ο μυημένος, στο άκουσμα, σκέφτεται: «δεν είναι δυνατόν». Για τον μυημένο ο Εωσφόρος δεν είναι το Πνεύμα του Σκότους, αλλά το Πνεύμα του Φωτός. Αυτό λέει ο Pike με έμμεσο τρόπο. Για τους μασόνους το Πνεύμα του Σκότους είναι ο Αδωνάι και τον ταυτίζουν με τον εν Τριάδι Ένα Θεό των Χριστιανών. Το ίδιο ακριβώς έλεγαν και οι Καθαροί, ότι οι Χριστιανοί λατρεύουν το Πνεύμα του Κακού, τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης, τον εκδικητικό θεό που τυραννά την ανθρωπότητα, όπως έλεγαν ότι η παπική εκκλησία είναι η εκκλησία του Σατανά. Οι Χριστιανοί, όπως γράφει παρακάτω, είναι αυτοί που τυφλωμένοι από την «λαμπρότητα» του Εωσφρόρου, επειδή έχουν ασθενείς, φιλήδονες και εγωιστικές ψυχές, τον ταυτίζουν με τον Σατανά. Αλλά οι μασόνοι, όπως ισχυρίζονται, επειδή είναι «καλύτεροι άνθρωποι», και δεν έχουν τέτοιου είδους ψυχές, δεν έχουν τυφλωμένες αλλά φωτισμένες από την «λαμπρότητα» του Εωσφόρου, δεν τον ταυτίζουν με το Πνεύμα του Σκότους. Κι επειδή οι Χριστιανοί έχουμε λάβει δι’ αποκαλύψεως την αλήθεια, μεταξύ άλλων και για την πραγματική φύση του Εωσφόρου, ο Pike αμφιβάλει γι’ αυτήν την αποκάλυψη, επικαλούμενες άλλες δήθεν αποκαλύψεις, αποκαλύψεις, οι οποίες για μας δεν είναι παρά ενέργειες του πνεύματος της πλάνης, αλλά για τους μασόνους θεόπνευστες. Και φέρνει, ως παράδειγμα τον Πλάτωνα και τον Φίλωνα τον Ιουδαίο, τους οποίους θεωρεί θεόπνευστους, διότι στην μασονία συναντώνται ο πλατωνισμός και η Καμπάλα. Κατόπιν της αποκρυπτογράφησης της θέσης των μασόνων, ποιος μπορεί ν’ αμφιβάλει για τον εωσφορισμό τους; Βέβαια, οι ίδιοι επιμένουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως τα νομίζουμε και ότι ο Albert Pike εκφράζει μόνο μια μικρή μερίδα. Το θέμα, είναι ότι η βιβλιοθήκη των μασόνων είναι επτασφράγιστη και ως εκ τούτου, τα έργα του Albert Pike είναι για μας μια χαραμάδα, από την οποία μπορούμε να ρίξουμε μια φευγαλέα ματιά. Το ίδιο και τα έργα του Manley P. Hall[43], στα οποία παροτρύνει τους αδελφούς του μασόνους, ν’ ακολουθούν τις εωσφορικές ενέργειες, να μιμούνται τον Εωσφόρο. Αλλά η άρνηση, δεν είναι εφεύρεση μόνο των μασόνων. Και οι Καθαροί το ίδιο έκαναν, όπως και πριν από αυτούς οι Μανιχαίοι: «Αν οποιοσδήποτε Καθαρός, οποιουδήποτε φύλου, αρνείται να παραδεχθεί τις συγκεκριμένες πλάνες που περιγράφηκαν, ή τουλάχιστον αυτές που είναι κοινές για όλους, τότε μπορεί κάποιος να πει χωρίς ενδοιασμό γι’ αυτόν, ότι ψεύδεται με υποκρισία, το οποίο είναι χαρακτηριστικό των Καθαρών – μάρτυρας σ’ αυτό ο Απόστολος που προφήτευσε ξεκάθαρα γι’ αυτούς – εκτός, ίσως, και αν το πρόσωπο είναι κάποιος ηλίθιος ή κάποιος νεοφώτιστος, διότι σε πολλούς από αυτούς δεν αποκαλύπτουν τα μυστικά τους[44]». Ή τους λένε ψέματα θα προσθέσουμε. Και αυτός που έγραψε τα παραπάνω, δεν ήταν κάποιος τυχαίος ιεροεξεταστής, αλλά ένας πρώην και μετανοημένος Τέλειος, με μακρόχρονη προσωπική συμμετοχή στην αίρεση. Γνώριζε πολύ καλά, εκ των έσω τα όσα γίνονταν. Σε μας, η ανάγλυφη εκτύπωση του συνθήματος DEUS MEUMQUE JUS (Θεός το δικό μου δικαίωμα) στο εμπροσθόφυλο του συγκεκριμένου βιβλίου του Pike, μια απευθείας παραπομπή στο αρχαίο ψεύδος «καί ἔσεσθε ὡς θεοί», δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις σχετικά με τις πραγματικές διαθέσεις και τα θρησκευτικά πιστεύω της μασονίας. 7.5.5 Μετενσάρκωση. α. Μετενσάρκωση δυτικού τύπου. Αναφέρθηκε παραπάνω ότι σύμφωνα με τον εωσφορικό μύθο, ο Εωσφόρος εξανάγκασε τον άγγελο που του δόθηκε ως βοηθός στον διαχωρισμό των στοιχείων, να εισέλθει στο νεότευκτο πήλινο σώμα του Αδάμ. Στηρίζουν, μάλιστα, την πεποίθηση αυτή σε παρερμηνεία της παραβολής που αναφέρεται στο Ματθ. 18.23-28 και σ’ αυτήν που αναφέρεται στο Λουκ. 10.30-35 (παραβολή του Καλού Σαμαρείτη), όπου θεωρούν ότι ο άνθρωπος που πήγαινε από την Ιερουσαλήμ στην Ιεριχώ κι έπεσε σε ληστές ήταν ο εν λόγω άγγελος. Η συνέχεια του μύθου είναι η εξής: «Τώρα πρέπει να συζητήσουμε την φύση της αμαρτίας του Αδάμ, όπως την βλέπουνε αυτοί. Για καλύτερη κατανόηση αυτού, πρέπει να γνωρίζει κανείς, ότι σύμφωνα μ’ αυτούς ο Σατανάς έκλεισε έναν άλλο άγγελο στο σώμα μιας γυναίκας, φτιαγμένης από την πλευρά του Αδάμ, ενώ κοιμόταν αυτός. Με αυτήν αμάρτησε ο Αδάμ. Διδάσκουν ότι η αμαρτία του Αδάμ ήταν η συνουσία, διότι λένε ότι ο όφης ήρθε στην Εύα και την διέφθειρε με την ουρά του΄ και από αυτήν την ένωση γεννήθηκε ο Κάιν, όπως λένε, προσπαθώντας να το αποδείξουν με το Α’ Ιωαν. 3.12, ότι ο Κάιν “ἐκ τοῦ πονηροῦ ἧν”. Λένε επίσης, ότι η γυναίκα έχοντας συνηθίσει στην αμαρτία της σάρκας, πήγε στον Αδάμ και έπραξε αυτό, και στην πραγματικότητα ο Αδάμ έκανε την πράξη με την προτροπή της Εύας˙ και αυτό, λένε, είναι το ότι έφαγε τον καρπό από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού, το οποίο, λένε, περιγράφηκε με συγκεκαλυμμένα λόγια από τον Μωυσή ως απαγορευμένος καρπός. … Λένε επίσης ότι από την ένωση του Αδάμ με την Εύα γεννήθηκε ο Άβελ. Και με αυτό τον τρόπο, σάρκα από σάρκα και ψυχή από ψυχή, πολλαπλασιάζονται ως έργο του Σατανά[45]». Αυτή η άποψη περί προπατορικής αμαρτίας ήταν αποδεκτή, όχι μόνο από τους εωσφοριστές, αλλά και από τους απόλυτους δυαρχικούς, με την διαφορά ότι αυτοί δέχονταν ότι ο Εωσφόρος απεκόμισε από την μάχη στον ουρανό το ένα τρίτο των αγγέλων, τους οποίους ενέβαλε στα ανθρώπινα σώματα[46]. Από τους απόλυτους δυαρχικούς, η παράταξη του Iohannes Lugio, του συγγραφέα της Βίβλου περί δύο αρχών, πίστευε ότι στα ανθρώπινα σώματα δεν εμφυτεύθηκαν άγγελοι, αλλά ψυχές δημιουργημένες από τον καλό θεό. Αυτή παράταξη όπως είπαμε, ήταν μεταγενέστερη και η άποψη το ίδιο, και όπως όλο το έργο είναι εμποτισμένη με πλατωνισμό. Άλλοι πάλι δέχονταν την πλατωνική τριχοτόμηση (σώμα, ψυχή, πνεύμα) ακόμη και για τους άγγελους. Ο Εωσφόρος, σύμφωνα με αυτούς, έκλεψε τις ψυχές των αγγ Μου αρέσει!Μου αρέσει!
  • Μανώλης Σ. said

   Ρε φίλε μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα με την ομφαλοσκόπηση των Εβραϊκών μύθων, τα προπατορικά αμαρτήματα, τους Σατανάδες, την αμαρτωλή Γνώση, την πιο αμαρτωλή γυναίκα, τα ποίμνια των γονατιστών πιστών και τα σκοτάδια των αγίων.
   Εν τάξει, είσαι θεολόγος, δουλειά σου είναι…αλλά τι φταίμε εμείς και τούτο το βήμα που είναι για εποικοδομητικούς διαλόγους και όχι για παραληρήματα.
   Νισάφι πια…

   Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Άμα σου έχουμε ζαλίσει τον έρωτα , να μην ασχολείσαι και αν το βήμα αυτό δεν είναι για παραληρήματα , τότε να πας αλλού …. Που ξέρεις και ποιά είναι η δουλειά μου αισχρέ ….. Σε τσούζει η αλήθεια και είπες να πετάξεις τις σιχαμάρες σου για να την λερώσεις ..?? Δείξε μας τον βόθρο που κρύβεις μέσα σου και το ψεύδος που κουβαλάς , ελεύθερα δεν ενοχλείς καθόλου , έτσι για να καταλαβαίνουν και οι άλλοι όλοι ποιοί είστε ….

    Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Οι απόψεις μου είναι Προμηθέας, Δημόκριτος, Επίκουρος και άλλοι αμαρτωλοί που δεν πρόλαβαν το Εβραϊκό φως, δεν κατάφεραν να γίνουν «δούλοι του θεού» παρ’όλο που έστησαν την Αμφισβήτηση, το Λόγο και τη Γνώση.
    Γι αυτό και θα ταλανίζονται τώρα σε κάποια καζάνια της κόλασης…Ενώ εσύ, τυχερούλη…Πρώτο τραπέζι πίστα έχεις εξασφαλίσει στον παράδεισο!
    Αισχρός εγώ και φορέας ψεύδους…σε ζηλεύω μεγάλε!!!

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    (…) Οι απόψεις μου είναι Προμηθέας, Δημόκριτος, Επίκουρος (…)

    Οκ το καταλάβαμε ότι είσαι αγράμματος και έχεις πρόβλημα αντίληψης , δεν χρειάζεται να μας κάνεις και επίδειξη …

    Εμένα οι απόψεις μου είναι γενικά περί ζωής .. αλλά είναι και Μήτσος και Λίτσα , και Μπουρκουμές ….. 🙂

    Άκου οι απόψεις του είναι Προμηθέας , Δημόκριτος και Επίκουρος ….. :-)))))

    Προφανώς θέλεις να πεις πως οι απόψεις σου είναι κοινές με τις απόψεις του Προμηθέα , του Δημόκριτου και του Επίκουρου …. 🙂

    Ε λοιπόν αφού έχεις εντρυφήσει τόσο πολύ στις απόψεις του Προμηθέα , του Δημόκριτου και του Επίκουρου , πες ,μας ποιές είναι οι συνδετικές φιλοσοφικές σχέσεις αυτών των τριών , εκτός φυσικά από το ότι μιλούσαν Ελληνικά πχ ….??:-)

    Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Τώρα τι να σου λέω…Είμαι και αγράμματος, έχω και μειωμένη αντίληψη…
    Εσύ πάλι κολλημένος στη Μονολιθική Εβραϊκή κοσμοθέαση τί να καταλάβεις…
    Τέλος πάντων, θα περιοριστώ σε δυο λόγια, δεν μ’αρέσουν οι σεντονιάδες.
    Λοιπόν: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ=Αμφισβήτηση των Θεών παντός είδους. Ξέρω, ανατριχιάζεις που το ακούς, αλλά τι να κάνουμε έτσι προόδευσε ο άνθρωπος.
    ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ= Η μοντέρνα επιστήμη, που αναπτύχτηκε φυσικά μετά τη χριστιανική οπισθοδρόμηση.
    ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ= Η χαρά της ζωής, η ευτυχία του ανθρώπου. Που στηρίζεται στο να μη φοβάται θεούς, να μη φοβάται τον θάνατο και να μην αποζητά τον Μάταιο Πλούτο ούτε τη Μάταια Δόξα. Εδώ κολλάει κι ο Μήτσος κι η Λίτσα…Η ερωτιάρα όμως Λίτσα και όχι η από χέρι αμαρτωλή και χωρίς ψυχή του Ι.Χρυσόστομου.
    Αυτά τα ολίγα με τα οποία πιστεύω ότι σου ανοίγω πεδίο δόξης λαμπρό για καινούργιες βρισιές.
    Που δείχνουν όμως πάντα συναίσθηση της αδυναμίας των επιχειρημάτων.

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    (…) Λοιπόν: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ=Αμφισβήτηση των Θεών παντός είδους. Ξέρω, ανατριχιάζεις που το ακούς, αλλά τι να κάνουμε έτσι προόδευσε ο άνθρωπος.(…)

    Όντως ανατριχιάζω που το ακούω … 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    ΙΩ: «Ποιος είναι που θα σε λύσει χωρίς τη θέληση του Δία;»
    ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: «Ένας από τους δικούς σου απογόνους πρέπει να είναι».
    ΙΩ: «Πώς είπες; Αλήθεια δικό μου παιδί θα σ’ απαλλάξει απ’ τα βάσανα;»
    ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: «Τρίτης γενιάς γέννημα θα είναι μετά από δέκα γενιές».
    ΕΡΜΗΣ: «Σ’ αυτά τα βάσανά σου τέρμα κανένα να μην περιμένεις πριν να φανεί και να θελήσει κάποιος απ’ τους θεούς να πάρει τα βάσανά σου επάνω του και να πάει στον σκοτεινό Άδη στα σκοτεινιασμένα βάθη του Ταρτάρου».

    [αισχυλος προμηθεας δεσμωτης]

    Ο Αισχύλος στον Προμηθέα Δεσμώτη , προφητεύει με απόλυτη ακρίβεια την έλευση του Σωτήτα και Μεσσία από το γένος της Ιώ …

    ————————————

    Φυσικά για τα υπόλοιπα παιδαριώδη που γράφεις δεν χρειάζεται να απαντήσω τίποτα … 🙂

    Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Βελτιώθηκες αρκετά. Καί σύντομος καί χωρίς βρισιές. Κάτι είναι κι αυτό…
    Είδες όμως κάτι προφηταράδες που είχαμε κι εμείς παλιά…Και όλοι δούλευαν από τότε για τους Εβραίους. Ακόμα κι ο Αισχύλος πρόβλεψε την έλευση αυτών που θα έκαιγαν τα συγγράμματα του και θα τον αντικαθιστούσαν με τους πάνσοφους Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ!!!

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Ρε βλήμα τι σχέση έχεις εσύ με εμάς τους Έλληνες ..?? Ούτε την Μυθολογία μας δεν γνωρίζεις … Ο Προμηθέας βούρλο ήταν Τιτάνας , δηλαδή Θεός … Εσύ τον μπερδεύεις με τους στοχαστές , τους φιλόσοφους και τους σοφιστές , τα έχεις κάνει τελείως αχταρμά …

    (…) Λοιπόν: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ=Αμφισβήτηση των Θεών παντός είδους (…)

    Να είσαι καλά που μας διασκεδάζεις με τις αρλούμπες σου .. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Ο Προμηθέας φυσικά δεν υπήρξε ποτέ. Ηταν ανθρώπινο δημιούργημα, μπορεί στοχαστών, μπορεί και κάποιων πιωμένων σε ταβερνάκι.
    Οπως ΟΛΟΙ οι θεοί ΟΛΩΝ των θρησκειών…
    Ηταν όμως Σύμβολο…Σύμβολο της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ της παντοδυναμίας των Θεών!
    Ανατρίχιασες πάλι;
    Βλέπεις κάποιοι δεν έβλεπαν τη θρησκεία ΣΤΑΤΙΚΑ. Γι αυτό δεν έφτιαξαν ποτέ δόγματα, ούτε και έκαναν βίαιους προσηλυτισμούς.
    Χαίρομαι που ξαναβρήκες τον εαυτό σου και την αναγνώριση της αδυναμίας των επιχειρημάτων σου με τις βρισιές.
    Κι αν πιστεύεις ότι ο Εβραιοκολλημένος είναι ο καλύτερος Ελληνας, με γεια σου με χαρά σου. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!!!

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Ο βλάκας είναι ανίκητος

    Στο συγκεκριμένο θέμα δίνεται έμφαση στη δύναμη της βλακείας που συζητήθηκε στον ζωντανό ζύθο.
    Ο βλάκας αποδυναμώνει και καταστρέφει το βασικό συστατικό προόδου μιας κοινωνίας, που είναι η έγκυρη πληροφορία και η υπάρχουσα γνώση. Έτσι, ο τύπος με άϊ κιού ραδικιού, οδηγεί τα πράγματα σε κατάσταση σύγχυσης και εντροπίας. Ειδικά στην περίπτωση που κατέχει μια θεσμική θέση, με τις κινήσεις του είναι σε θέση να καταστρέψει π.χ.: έναν οργανισμό, την ανθρωπότητα.

    Η προσπάθεια να πειστεί ένας βλάκας μέσω παράθεσης τετράγωνων και ακλόνητων επιχειρημάτων δεν οδηγεί πουθενά. Αυτός είναι στο δικό του κόσμο. Πέρα από το αίτιο και το αιτιατό. Δεν υπακούει σε νόμους και αρχές, δεν καταλαβαίνει από dead line και προθεσμίες. Ο χρόνος που μπορείς να σπαταλήσεις για να βρεις άκρη μαζί του, είναι σίγουρα ο πιο χαμένος χρόνος. Η συνεχόμενη προσπάθεια οδηγεί σε λογομαχίες οι οποίες όμως χωρίς να οδηγούν πουθενά, εξουθενώνουν τον λογικό, ενώ ο βλάκας δεν καταλαβαίνει τίποτα (βλ. και παράδειγμα 3). Δοκιμάζοντας κάποιος πάλι να κατέβει στο επίπεδο του μπας και συνεννοηθεί μαζί του χάνει κατά κράτος λόγω χρόνιας προϋπηρεσίας και εμπειρίας του βλάκα, στη βλακεία. Ο βλάκας, είναι ανίκητος. Δυστυχώς στη βλακεία δεν υπάρχει αντίδοτο!!! Τι να σου κάνει κι η τεχνητή νοημοσύνη όταν η φυσική βλακεία είναι ανίκητη. Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τη ρήση: ο χωριάτης θέλει δυο φορές χωριάτη, ίσως ανάλογα, μια βλακ άουτ persona, ή ένα βλάκατρον, ή ένα βλήμαντρο να μπορούν να νικήσουν έναν απλό βλάκα.

    Αν τώρα κάναμε τη θεωρητική σκέψη να εξαλείψουμε όλους τους βλάκες, τότε σύμφωνα με την παραδοχή πως κάθε δράση γεννά μια αντίδραση, η ενδεχόμενη αλλαγή στη συμπαντική ισορροπία μπορεί να δημιουργήσει τον υπερβλάκα, τον οποίο δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τίποτα γιατί ως υπερβλάκας θα λειτουργεί ως υπερανίκητος. Γι αυτό, πολλοί δεν πειράζουν τους βλάκες, τους ανέχονται, τους αντιμετωπίζουν ως προστατευόμενο είδος, τους ρίχνουν στα μαλακά, τους κάνουν τα χατίρια, τους εκχωρούν ελαφρυντικά, τους αφήνουν να κάνουν ότι γουστάρουν, τους αφήνουν στην καρακοσμάρα τους και γενικότερα τους απαλλάσσουν λόγω βλακείας.

    Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Εγώ, αν και βλάκας, το’χα προβλέψει ότι θα κατέληγες σε παραλήρημα βρισιών.
    Τώρα εκτός από τα πολλά κουσούρια μου αισθάνομαι και ένοχος.
    Μήπως, λέω…Μήπως με τη σύγχιση που προκάλεσα σ’αυτή την ιδιοφυϊα μειωθεί η απόδοση της στη διαλεύκανση σοβαρών θεμάτων;
    Οπως:
    -Το φύλο των αγγέλων π.χ
    -Αν έχει ή όχι ψυχή η γυναίκα
    -Αν «εισήλθε ή δεν εισήλθε ο άγγελος σε κείνη την Εβραιοπούλα, τη Μαριάμ,
    -Αν η δημιουργία του κόσμου απ’τον Γιαχβέ έγινε Σεπτέμβρη ή Νοέμβρη του Τέσσερις χιλιάδες τόσο π.χ.
    Και τόσα άλλα που το μνημονικό ενός βούρλου όπως εγώ δεν μπορεί να θυμηθεί.

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Ο προμηθεας -κατα τη γνωμη των αρχαιων Ελληνων- μια χαρα υπηρξε και ηταν Τιτανας.Και οχι συμβολο…
    Αυτο που εμεις λεμε μυθολογια,για τους αρχαιους ηταν κατι αληθινο!

    Μην μπερδευουμε το τι πιστευουμε εμεις για την αρχαια μυθολογια με το τι πιστευαν οι αρχαιοι Ελληνες για αυτη.
    Για τους αρχαιους ηταν αληθινη…

    Αλλα και σαν συμβολο να το δουμε
    Ο προμηθεας εκλεψε τη φωτια απο τους Θεους και γι αυτο οι Θεοι τον τιμωρησαν.

    Τωρα απο εδω πως βγαινει η αμφισβιτιση των θεων?
    Αντιθετα φαινεται οτι οι (υπαρκτοι) Θεοι ειναι πανω απο ολους,αφου ειχαν τη δυναμη να τιμωρουν και τους(υπαρκτους) τιτανες
    Και οποιος τους αμφισβητει,τιμωρειται σκληρα και παραδειγματικα οπως ο Προμηθεας

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Αλλα ετσι κι αλλιως η υπαρξη των Θεων δεν αμφισβητειται καθολου

    Μου αρέσει!

   • Σουλιώτης said

    Για τους αρχαιους,Θεοι και Τιτανες ηταν υπαρκτα πρωσοπα

    Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Βούτος said

   *Σωτήρα

   Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Σουλιώτη, έχεις δίκηο. Θεοί και Τιτάνες ήταν υπαρκτά πρόσωπα για τους αρχαίους Ελληνες. Σήμερα όμως γνωρίζουμε καλά ότι ουδέποτε υπήρξαν σαν πραγματικές οντότητες θα πρέπει να αναρωτηθούμε πως εμφανίστηκαν στις λαϊκές δοξασίες
    Η απάντηση είναι ότι κάποιοι, είτε στοχαστές που ήθελαν να μεταφέρουν συμβολικά κάποιες φυσικές δυνάμεις ή θεσμούς, είτε ηγέτες που θεωρούσαν απαραίτητα κάποια λατρευτικά σύμβολα, τους δημιούργησαν.
    Δεν έγιναν όμως ποτέ δόγματα! Γι αυτό και η πολυμορφία των μύθων, οι εναλλαγές αλλά και η λαϊκή ελευθεριότητα που απέδιδε κατά το δοκούν και ανάλογα με την πολιτιστική ανάπτυξη ανθρώπινες ιδιότητες και αδυναμίες στις θεότητες.
    Και μη μου πεις ότι αυτοί που έβγαζαν τις ιστορίες με τις ατασθαλίες του Δία π.χ. πίστευαν πραγματικά στην ύπαρξη του.
    Συμπέρασμα: Οι Θεοί σε μια φυσιολογική ελεύθερη κοινωνία έρχονται, παρέρχονται ή παραμένουν σύμβολα ή πρότυπα.
    Ανθρώπινο δημιούργημα και ο χριστιανισμός που ξεκίνησε σαν ιουδαϊκή αίρεση μετά τον ιουδαϊκό αφανισμό από τους Ρωμαίους το 70 και το 135.
    Και φυσιολογικά κάποτε θα λέμε το ίδιο και για τους σημερινούς πιστούς του.
    Οτι ο Γιαχβέ ήταν υπαρκτός θεός γι αυτούς.

    Μου αρέσει!

   • Διονύσιος Βούτος said

    Λες αρλούμπες ,. δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους αυτά που λες , καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα μόνο και μόνο για να δικαιολογήσεις ασύνδετα στερεότυπα , κάνοντας λογικά άλματα και αντιφάσκεις συνεχώς ….

    Μου αρέσει!

   • Μανώλης Σ. said

    Εδώ γελάμε πραγματικά. Μιλάει για αρλούμπες και…ασύνδετα αυτός που αναλώνει την όποια φαιά ουσία του κολλημένος στα αφελή παραμυθάκια, στις ασυναρτησίες και στις άπειρες αντιφάσεις και ψευδολογίες της Εβραϊκής μυθολογίας.
    Κρίμα φίλε μου, διότι αναμφισβήτητα ευφυής αναγκάζεσαι να υποστηρίζεις ότι η γη είναι επίπεδη, ενώ δυστυχώς αποδείχτηκε ότι, όπως οι αρχαίοι Ελληνες είχαν με την Ερευνα και τη Λογική ανακαλύψει, είναι σφαρική και γυρίζει γύρω απ’τον Ηλιο.
    Σου εύχομαι καλά Ηλιόγεννα και μη μου πεις ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 του Δεκέμβρη γιατί θα με απογοητεύσεις και θα πάψω να πιστεύω ότι είσαι ευφυής.

    Μου αρέσει!

 25. Διονύσιος Βούτος said

  Μου αρέσει!

 26. i,k said

  οι οικουμενικες συνοδοι της ανατολικης εκκλησιας ειπαν ξεκαθαρα , αυτος εινε η αιτια για ολα…το μεγιστο οργανο του σαταν… αυτος θελει να μας βαλει στο χερι..αυτος εχει δωσει το αλαθητο..αυτοσ εκανε αγιους ακομα και τον στανιτσ στην σεβρια που αποδεδηγμενα εινε σφαγεασ πανω απο 6000 σερβων χριστιανων ορθοδοξων..απο αυτον ξεπεταχτησαν οι προτεσταντες ,λουθηριανοι,ευαγγελιστες κλπ.. .. εινε επισης ξεκαθαρω οτι , αυτοι αποστατησαν και αυτοι πρεπει να γυρισουν πισω μετα μετανοιας και λοιπα… το λενε καθαρα οι πατερες..!! απαγορευεται αυστηρα σε ορθοδοξο ιερεα ιεραρχη επισκοπο πατριαρχη κλπ να συπροσευχεται συνλειτουργει παρειστατε ακομα και για σηζητηση με αλλοθρησκους παπικους συναγωγες εβραικες κλπ… η ποινη εινε καθερεσης -αφωρισμος κλπ… το κολπο με την και καλα να μηλησουμε να τα βρουμε εινε παλιο….εινε αυτος που προσυλητιζει τον κοσμο…ακομα και εμεις που ειμαστε ορθοδοξοι να ξερεις οτι οι πατερεσ μασ λενε ΞΕΚΑΘΑΡΑ να μην πηγενουμε..σε τετιους ιερεις(ντυνενους με μανδυα αλλα εινε λυκοι)….για προσευχες κλπ… ΛΕΝΕ ακομα οι πατερες να μην τους μνημονευουμαι ..αυτος τι κανει??? τους μνημονευει..!! σιγουρα μπερδευτικεσ βρουτε…ξαναδιαβασε το ιερα κειμενα μετα μπες και δες τι κανει ο βαρθολομαιοσ παρεα με τον ιερωνυμο αλλα και αλλους δεν εινε μονο αυτοι και μετα πες μας τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανει….!! ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΗΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙ ΟΥΚ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ… αν ξερετε τι σημενει..αυτο ( λεει να μην κρινουμε τον βιο του ,τον πρωσωπικο του βιο δηλ αν εινε μειχος ας πουμε η λεει ψεματα απο εδω και απο εκει… στην πιστη ομωσ…λεει ΜΑΧΑΙΡΑ ΗΛΘΑ ΝΑ ΔΩΣΩ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΡΗΝΗ..!!!

  Μου αρέσει!

 27. i,k said

  και οι αρχιοι ελληνες αμφησβητουσαν τους θεους οπως και τις ιεριες αυτων κλπ…γιατι 1 δεν ειχαν ολοι τον ιδιο θεο… 2 με το περασμα των χρονων πολλοι αρχαιοι οπως ο αριστοτελησ ο πλατωνασ οκλπ ειπαν και εγραψαν οτι ειπαρχει ενας θεος τον οποιον δεν τον ξερουμε και δεν τον εχουμε γνωρισει ακομα…..! τωρα το πως τους αμφησβητουσαν ??? εινε απλο… σε καθε μαχη και πριν απο αυτη ..σαλαμινα -μαραθωνας-τροια- αλλα και μεταξυ των πολεων κρατων τοτε οι »θεοι» ελεγαν να μην κανετε πολεμο γιατι θα καταστραφητε η αυτο εκεινο κλπ…. εκτος των αλλων ζητουσαν θυσια και χρημα..!! πολλες φορες τα ζητουσαν απο τα λαφυρα του πολεμου…!!! πως ομως θα επερναν τα λαφυρα αφου και καλα απο τον πολεμο θα καταστρεφονταν??? απλα.. τα επερναν πλοκαταβολικα… ο μεγαλος πολεμος μετξυ των αρχαιων ελληνων εγηνε για τα ματια των δυο τοτε γνωστωτερων μαντειων… παλι καιρδιζμενα τα μαντεια φυσικα…!!! και αν γνωριζετε οταν στην πολιτικη ιεραρχεια ανεβενε ενασ σοβαροσ και μη πιστεων σε αρλουμπολογιεσ των μαντων…τα κατεστρεφε….. τα γραφει η ιστορια αυτα…!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: