olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η αποτροπή του ελικοπτέρου και τα δύο αγκάθια για το κ.Σαμαρά

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 16, 2011

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

            Το πρώτο «επίτευγμα»  της ¨ενωτικής» κίνησης για Κυβέρνηση «σωτηρίας», είναι η ομαλή αποχώρηση του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου και έτσι αποτράπηκε η αναχώρησή του με ελικόπτερο, όπως κατά κόρον ανέφεραν διεθνή σοβαρά έντυπα, κατά το πρότυπο του Ντελαρουά της Αργεντινής. Σε συνέχεια αυτού του επιτεύγματος ενδέχεται να κορυφωθεί με κομπορρημοσύνη  για θυσία του πρωθυπουργικού θώκου για τη σωτηρία της χώρας, με μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσει λέγοντας, τη σωτηρία της χώρας από την κατάρρευση που την έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση.            Ποιος και με ποιο επιχείρημα θα μπορέσει να αντικρούσει  τα πιο πάνω και την επίκληση σύγκλησης Ειδικού Δικαστηρίου, όπως φημολογείται,  αφού μέχρι τώρα που συντελούταν η κατάρρευση δεν προβλήθηκε κανένα,  Ρητορικό το ερώτημα πλέον, αλλά που από αυτό προκύπτει ένα δεύτερο αμείλικτο ερώτημα ουσιαστικότερο, που χρήζει πειστικής απάντησης.

            Ποιος αλήθεια ήταν ο λόγος που επέβαλε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής; Σε τι εμπόδισε η αντιπολίτευση να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το οποιοδήποτε μέτρο ή απόφαση, αναγκαίο για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας, όπως κατά κόρον λεγόταν, και την ανόρθωση της οικονομίας, που η ενωτική κυβέρνηση θα το πετύχει;

            Θα αποτολμήσω μιαν απάντηση. Θα ήταν κάπως αντιφατικό η απελθούσα κυβέρνηση να αποτρέψει κάτι που όπως φαίνεται επιδίωξε.  Σε κάθε περίπτωση, τόσο τα επιβληθέντα από την Τρόικα μέτρα, όσο και ο τρόπος εφαρμογή τους, αποδείχτηκε ότι ήταν τελείως εσφαλμένα, τουλάχιστον όσον αφορούν το καλό της χώρας και των πολιτών της. Η Τρόϊκα προσδοκούσε και απέβλεπε στην είσπραξη των δανεισθέντων χρημάτων και μόνο, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση των πολιτών που αναπόφευκτα ακολούθησε.

            Φαίνεται ότι η Τρόϊκα διέβλεπε τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα αυτής της οικονομικής πολιτικής και για το λόγο τούτο προβλέφτηκε στο περιβόητο «μνημόνιο 1», μεταξύ άλλων, να περιληφθεί η απεμπόληση της ασυλίας της εθνικής περιουσίας, έτσι ώστε να πάρουν κοψοχρονιά, κατά τη λαϊκή ρήση, τα περιουσιακά μας στοιχεία. Ο όρος αυτός όμως είναι ακόμη ανυπόστατος, επειδή δεν ψηφίστηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και αυτό είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Τρόϊκα πιέζει και εκβιάζει για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, για τη νομιμοποίηση του πρώτου μνημονίου και προσδοκούν ότι το πέτυχαν, αν ο κ.Σαμαράς προσυπογράψει το τελεσίγραφο της Τρόϊκα.

            Αυτό είναι το πρώτο αγκάθι για τον κ.Σαμαρά. Θα αποφύγει μέχρι τέλους την ψήφιση του μνημονίου που επακολουθεί της δανειακής σύμβασης, στο οποίο είναι πλέον ή βέβαιο ότι προβλέπει με κάποιο τρόπο και την επικύρωση του πρώτου μνημονίου; Ο κ.Σαμαράς έχει δηλώσει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ και οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες, προσδοκούν το ΟΧΙ αυτό να παραμείνει μέχρι τέλους, ανεξαρτήτως πιέσεων, εκβιασμών και φοβικών σύνδρομων που θα προβληθούν.   

            Το δεύτερο αγκάθι για τον κ.Σαμαρά είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο αν. υπουργός κ.Ι. Μουρμούρας, οικονομικός σύμβουλος του κ.Σαμαρά και στέλεχος πλέον της Ν.Δ.. Ο κ.Μουρμούρας ανέλαβε αρμοδιότητες εκτέλεσης της αξιοποίησης / πώλησης της δημόσιας περιουσίας, μέσω του ιδρυθέντος παντοδύναμου «Ταμείου», στο οποίο έχουν μεταφερθεί ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και δη ελεύθερα παντός βάρους κλπ, «ταμείο» το οποίο μπορεί να διαθέτει περίπου κατά βούληση και σε οιαδήποτε τιμή κάθε περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου και επιπλέον χωρίς καμιά ευθύνη του Δ.Σ. του «Ταμείου» αυτού. Θέλω να πιστεύω ότι ο επιβλέπων υπουργός έχει το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να παρεμβαίνει. Για να αποτραπεί το ξεπούλημα αυτό της περιουσίας του δημοσίου, θέλω να πιστεύω ότι ο κ.Σαμαράς ζήτησε ο κ.Μπουρμούρας να έχει αυτές τις αρμοδιότητες. Ένα εγχείρημα που είναι κάπως δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς την παντελή άρνηση πωλήσεως κανενός περιουσιακού στοιχείου. Τούτο με δεδομένο ότι με τις

 

επικρατούσες οικονομικές συνθήκες της αγοράς, τίποτε δεν μπορεί να διατεθεί σε ικανοποιητικές τιμές. Στο σημείο τούτο θέλω να προτείνω και να προτρέψω, περιουσιακά στοιχεία που έχουν να κάνουν με υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, ακόμη και ΔΕΗ και ΟΤΕ (αν προλαβαίνουμε) κττ,  ΝΑ ΜΗ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ  αλλά να διατίθεται η χρήση τους για κάποιο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το αναγκαίο ποσό τυχόν εκσυγχρονισμού ή/και το τίμημα παραχώρησης.

            Ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως τα δύο αυτά «αγκάθια» που αναλύσαμε, που όλος ο ελληνικός λαός το προσδοκά και θα επικροτήσει, αν θέλει να καταξιωθεί στην ιστορία ο ίδιος και η παράταξή του, αλλά που θα το φέρει γρήγορα στην πρωθυπουργία της χώρας για να συνεχίσει, όπως ισχυρίζεται, την δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

 

            Νίκος Αναγνωστάτος

            Κηφισιά, e-mail: info@elvian.gr

 

 

 

9 Σχόλια to “Η αποτροπή του ελικοπτέρου και τα δύο αγκάθια για το κ.Σαμαρά”

 1. redarrow said

  Κανένα έλεος πλέον. Θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι.

  Μου αρέσει!

 2. ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ……. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

  Αναίσχυντος εκβιασμός είναι όσα απαιτούν οι εταίροι μας και οι Αγορές. αλλά ούτε προσωρινά θα λύσει το πρόβλημά μας η 6η δόση, διότι τα περισσότερα χρήματα θα “διοχετευθούν” προς τις τράπεζες ….

  Ο Σαμαράς δυστυχώς για όλους μας, έπαιξε πολύ βρώμικο ρόλο, αποκάλυψε πεντακάθαρα το αληθινό μνημονιακό του πρόσωπο.
  Αντί να “σπρώξει” σε κατάρρευση την κυβέρνηση του μνημονίου και να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές, με την “συναίνεσή” του αυτή έδωσε ανάσα ζωής στους μνημονιακούς και είναι ο βασικός συντελεστής για την δημιουργία αυτής της κυβέρνησης …….

  Όλοι, οι δικαστικοί, ο Παπούλιας, ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, ο ……
  “συνεργασθήκανε” σαν πραξικοπιματίες στην κατάφορη συνταγματική εκτροπή που βιώσαμε ……… για το
  ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

  Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα παρά τις τόσες προσπάθειες, παρά τις τόσες “ενέσεις” δεν σώζεται με τίποτα …….
  Είναι επίσης αναμενόμενος ο “εκτροχιασμός” της γερμανικής ατμομηχανής του εξωπραγματικού χρέους των 7, 5 τρις που θα συμπαρασύρει στον γκρεμό την παγκόσμια οικονομία ……..
  Επομένως έρχεται ΤΣΟΥΝΑΜΙ ….

  Οι λύσεις υπάρχουνε, γι΄αυτό και θα έχομε μεγάλες ανατροπές …..

  …….. ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα εάν ήταν Πολιτικός θα έβλεπε πιό μακριά, ο Αντωνάκης εάν ήτανε “καθαρός” δεν θα υπέκυπτε έτσι εύκολα σε τοιούτου είδους δειλήματα …
  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ!!!

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΧΗΤΗΣ said

   Σκεφτηκαμε ποτε οτι τα ξενα λαμογια

   Εχουν πιασει απο την κουνια καθε ..εγγονο και τρισεγγονο,
   που θα μπορουσε να κανει ΕΛΕΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

   καποια στιγμη?

   Τα ..μαθητευσαν και ετσι μας ελεγχουν!
   Ετσι ειμαστε υποταγεις τους στην χωρα των ΗΡΩΩΝ, στην πιο πλουσια χωρα του πλανητη!

   Δεν ειναι Ελληνες!

   Πιθηκια τους ειναι!
   για μια ..μπανανα!

   Μου αρέσει!

 3. Γιώργος said

  Αντώνη….πες όχι στον Παπαδήμιο

  Μου αρέσει!

 4. δημητρης said

  ν δεν ειχε υπογραψει και αυτος χαρτια ατην Βοστωνη δεν θα ηταν σημερα αρχηγος της Ν.Δουλας και συνεταιρακι του φασιστα Καρατζαφυρερ!
  Ολοι αυτοι ειναι «κοιμωμενοι» πρακτορες του Αμερικανικου ιμπεριαλισμου τους οποιους ενεργοποιουν την καταλληλη στιγμη τοποθετωντας τους σε θεσης κλειδια για να ελεγχουν την κοινωνια..
  Και αυτος οπως και ολοι οι αλλοι εχουν σταλλει στην δυσμοιρη αυτη χωρα με ειδικη αποστολη ωστε να κρατουν τον λαο της σε καταστολη γιατιξερουν οτι ο ελληνικος λαος ειναι στην πλειοψηφια του ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ με ολη την συμμασια της λεξης.
  Βεβαια υπαρχουν και οι αμερικανοκινητοι πρακτορες της αρχουσας ταξης και τα δουλικα τους, καθως και τα φασιστοειδη τυπου ΛΑΟΣ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ.

  Μου αρέσει!

 5. Τι είπε η Ντόρα ρε παιδιά ……….

  “Είναι σχιζοφρενικό, εμένα με διέγραψε διότι ψήφισα το μνημόνιο, τον κ. Καμμένο τον διαγράφει γιατί δεν ψηφίζει το μνημόνιο»

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: