ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ “ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ” – ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Παραδόθηκε η επιστολή από 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ζητούν άμεση σύγκληση των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με θέματα τον απολογισμό ενός χρόνου Μνημονίου, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης, τα πρόσθετα μέτρα για το 2011 και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και τη διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή.

Όλη η επιστολή – ποιοί την υπογράφουν:

Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι.

Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, Είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε τη ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως Άρθρο 1.

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).

Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορεί να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους. θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

– Απολογισμός ενός χρόνου μνημονίου

– Μεσοπρόθεσμο, πρόσθετα μέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις

– Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανασία Μερεντίτη, Έκτορας Νασιώκας, Όλγα Ρενταρή, Βασίλης Τόγιας, Θωμάς Ρομπόπουλος, Νικόλας Σαλαγιάνης και Μιχάλης Τζελέπης.

Αντεπίθεση εκβιασμού από το Μαξίμου. Επικοινωνούν με έναν προς έναν τους επίμαχους βουλευτές με το λεκτικό: Θα είσαι εσύ υπεύθυνος που δεν θα πάρουμε την πέμπτη δόση; Μιλάμε για στυγνό

Νεώτερα: Πάνω από 10 βουλευτές μέχρι στιγμής έχουν ενημερώσει Πετσάλνικο – Πρωτόπαπα – Έξαρχο ότι δεν πρόκειται να το υπογράψουν εάν θα έρθει υπό την μορφή άρθρου – χαστούκι στον Παπακωνσταντίνου!

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταδώσει πρώτοι για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή την στιγμή στην βουλή λοιπόν:

 • Ο Φίλιππος Πετσάλνικος καλεί βουλευτές στο γραφείο του προκειμένου να τους ενημερώσει ότι εάν υπάρξει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!
 • Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διακινούν το κείμενο αντίδρασης είναι: Περλεπε – Σηφουνάκη (Ευβοίας), Σοφία Γιαννακά, Οδυσσέας Βουδούρης, Ανδρέας Μακρυπίδης (επιβεβαιώνει την είδηση ανεβάζοντας τον αριθμό στους 30, δηλώνει όμως ότι δεν είναι σε αυτούς που θα υπογράψουν), Πάρης Κουκουλόπουλος.
 • Αυτή την στιγμή εκδηλώνεται και κίνημα 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα βγουν με κοινή δήλωση ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιοι!
 • Πριν από λίγο ομάδα των λεγόμενων “εκσυγχρονιστών” με επικεφαλής τον ΦΛΩΡΙΔΗ, αποχώρησαν από την βουλή προς άγνωστη κατεύθυνση για “γεύμα”.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, αναμένονται οι παραιτήσεις – βόμβες τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

167 thoughts on “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ “ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ” – ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.”

 1. Παιδια, ψυχραιμία…..

  Ειναι απλα ένα νεο,όπως τα χιλιάδες που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρο.
  Απλα παιζουν…Μην χειροκροτάτε τόσο ευκολα.
  Τόσα χρονια,αυτοί οι βουλευτες παίζαν τον ρόλο του μπαλαντερ.Το ιδιο κάνουν και τώρα.

  Ηρεμήστε και μην χάνετε τον σκοπό σας

  Like

 2. και στο τέλος
  για να σώσουνε την χώρα
  θα ψηφίσουν…
  ΝΑΙ σε όλα

  Like

 3. Novus Ordo! IMF is already dead. The World Monetary Fund is ante portas…
  Jeffry is just a another soldier of the Planetary Authority.
  Do not forget, he is an American on duty…

  Like

   1. Μετανόησε και ο Καρτάλης? Δεν το πιστεύω με τίποτα! Σε αυτόν το ΠΑΣΟΚ, και ειδικά ο ΓΑΠ, έχουν δώσει ένα κάρο θέσεις και αξιώματα: Director General στα Ολυμπιακά ακίνητα, Director General στο ΙΣΤΑΜΕ, βουλευτιλίκι, κ.α.

    Με τι κοχώνες τους αδειάζει έτσι εύκολα? Δεν πιστεύω τίποτα, βαλτός είναι για αντιπερισπασμό.

    Like

 4. Ποιος μιλησε για ειρηνικες διαδικασιες???????Οταν κινδυνευει η πατριδα σου δεν φερεσαι με γαλατικη ευγενεια!

  Like

 5. Ο Κοινοβουλευτισμός ξέφτισε, πάει. Όταν σε μια χώρα υπάρχουν 5 κομματικές γραμμές αντί 300 ανεξάρτητων θέσεων, τελείωσε. Το 3% για να μπεις στη Βουλή σε υποχρεώνει να κατεβείς με κόμμα και να σκάσεις αν θες να ξαναβγείς. Και να πούμε στον κυρ Πετσάλνικο που αναρωτιέται τελευταία, ότι δεν είναι η δημαγωγία των δημοσιοκάφρων που έχουν απαξιώσει την πολιτική αλλά αυτές οι στρεβλώσεις του πολιτεύματος που αυτός και οι υπόλοιποι ανέχονται τόσα χρόνια. Δηλαδή δεν έχουμε πρόβλημα με την Δημοκρατία αλλά με αυτό το κατοχικό καθεστώς που το παίζει Δημοκρατία.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s