Οι … “πράσινοι” μυστικοσύμβουλοι της Τίνας

http://www.euro2day.gr/
Δημοσιεύθηκε: 07:50 – 02/02/11

Ενεργοί επιχειρηματίες στον χώρο της “πράσινης ενέργειας” βάζουν το “καπέλο” του… “άτυπου” συμβούλου, φέρονται να διαμορφώνουν την πολιτική του ΥΠΕΚΑ και αναλαμβάνουν έργα. Ημέρες δόξας στο πολυσχιδές υπουργείο της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.

Μπλεγμένη με τα σκουπίδια βρέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, εξαιτίας στενού συνεργάτη της. Ο λόγος για τον επιχειρηματία κ. Ανδρέα Λουκάτο -ειδικό στη διαχείριση απορριμμάτων- ο οποίος φέρεται να διατέλεσε άτυπος υπουργικός σύμβουλος στην αρχή της θητείας της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.

Ο κ. Ανδρέας Λουκάτος φέρεται να συμμετείχε σε άτυπη επιτροπή για τα απορρίμματα, τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Παλιός γνώριμος της υπουργού, όπως άλλωστε και ο κ. Δημήτρης Λάλας, έφτασαν σε σημείο με την παρουσία και τη δράση τους να πυροδοτήσουν αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο ΥΠΕΚΑ.

Ενδεικτική προς αυτήν την κατεύθυνση η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ ΥΠΕΧΩΔΕ τον Ιούνιο του 2010, που αναφερόταν σε “… επιρροές συμβούλων και μυστικοσυμβούλων που επηρεάζουν εξελίξεις και συνδιαμορφώνουν πολιτικές ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα όχι της κοινωνίας, αλλά των εταιριών που είτε έμμεσα είτε άμεσα εξυπηρετούν”.

Το ενδιαφέρον για τον πρώτο από τους άτυπους συμβούλους της υπουργού είναι πως τον Αύγουστο είχε οριστεί ως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στον Εθνικό Φορέα για την ανακύκλωση (ΕΟΕΔΣΑΠ, Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων) με την υπογραφή της τότε υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη.

“Η πολυσχιδής δραστηριότητα ενός επιχειρηματία μπορεί να έχει τις αγαθότερες προθέσεις, ωστόσο εγείρονται θέματα ηθικής τάξεως. Είναι δύσκολο ένα επιχειρηματίας, μέτοχος ανώνυμης εταιρίας, να διαχωρίσει τα δικά του συμφέροντα καθώς και αυτά των μετόχων του από αυτά του Δημοσίου”, σχολιάζει σχετικά άνθρωπος της αγοράς.

“Εφόσον υπήρξε άτυπος σύμβουλος και συμμετείχε στην επιτροπή, θα έπρεπε αυτοβούλως να μη συμμετάσχει -τουλάχιστον- σε διαγωνισμούς που σχετίζονται με ζητήματα όπου εστίασε την προσοχή της η άτυπη επιτροπή”, σχολίαζε από την πλευρά του υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου!

Ο κ. Ανδρέας Λουκάτος, πρόεδρος και μέτοχος (περί το 30%) μιας από τις μεγαλύτερες μελετητικές εταιρίες στην εγχώριο αγορά, της ΕΠΕΜ Α.Ε., είχε παραστεί χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο σε ορισμένες από τις πρώτες συσκέψεις… γνωριμίας τις οποίες είχε πραγματοποιήσει η υπουργός με στενούς συνεργάτες της με την ανάληψη των καθηκόντων της. (σ.σ. Περισσότερες πληροφορίες για τους επιχειρηματίες συμβούλους της κυρίας Μπιρμπίλη: http://t.co/JohCgLm).

Η παρουσία του είχε σταθεί αφορμή για να διατυπωθούν σχόλια και μέσα στο υπουργείο αλλά και για να εγερθούν ερωτήματα ως προς τον ρόλο που επιφυλασσόταν για τον κ. Λουκάτο.

Στην άτυπη επιτροπή για τα σκουπίδια που είχε συνεδριάσει και σκοπό είχε την ενημέρωση της κ. Μπιρμπίλη για το θέμα των απορριμμάτων, από τους 13 Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) βαρύτητα δόθηκε σε αυτούς της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Σημειωτέον πως ο προηγούμενος ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, που είχε εκπονηθεί από σύμπραξη μελετητών (μεταξύ αυτών και η ΕΠΕΜ) και είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριο του ’05 από την τότε ηγεσία της Περιφέρειας, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να καταλήγουν σε ανεξέλεγκτες χωματερές.

Με τη νέα ηγεσία προκηρύχθηκαν ξανά διαγωνισμοί μελετών (με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους) προϋπολογισμού 108.900 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, για τα σχέδια Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για την Επικαιροποίηση Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου και Εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης άλλων 72.600 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Τελικά προκρίθηκαν οι προτάσεις της ΕΠΕΜ που παρέδωσε τις σχετικές μελέτες. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ανδρέας Λουκάτος σημείωνε πως στον διαγωνισμό “… κατατέθηκαν προσφορές και από άλλες μελετητικές εταιρίες”, ενώ υποστήριζε πως “σε άλλους διαγωνισμούς για συμβούλους στερεών αποβλήτων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η εταιρία του δεν κέρδισε…”.

Όμως, από κοινού με τον κ. Δημήτρη Λάλα (πρώην πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και συνεργάτη της υπουργού σε θέματα κλιματικής αλλαγής και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – ΑΠΕ) είχαν συστήσει εταιρία μελετών από το ’06, τη ΦΑΣΕΤΣ ΕΠΕ, που εξειδικευόταν σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος.

Πέρυσι τον Μάρτιο μετέτρεψαν την εταιρία τους σε Α.Ε. με τον κ. Δ. Λάλα να εισφέρει 40.800 ευρώ (έλαβε 1.360 μετοχές) και τον κ. Ανδρ. Λουκάτο 19.200 (640 μετοχές), δηλαδή σε σχέση συμμετοχής ένα προς τρία. Στελέχη του ΥΠΕΚΑ σημειώνουν πως για τους δύο “συντρόφους” της υπουργού ουδέποτε δημοσιεύτηκαν σχετικά ΦΕΚ (περί γνωστοποίησης ορισμού τους σε θέση συμβούλου), ενώ οι όποιες επαφές περιορίστηκαν σε ά τ υ π η παρουσία τους για μόλις λίγες συνεδρίες και ο κ. Λουκάτος σταδιακά έκανε στην άκρη.

Όμως, για τον κ. Δ. Λάλα (…επονομαζόμενο και πρύτανη των… ΑΠΕ) οι ψίθυροι δεν λένε να κοπάσουν. Ο ίδιος έχει τον πρώτο λόγο στη σύνταξη σχετικών νομοσχεδίων, όπως λ.χ. αυτού που ψηφίστηκε για τις ΑΠΕ.

“Χρώμα” Λάλα έχει και ο κανονισμός για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, αλλά και ο νόμος 3855 για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Περισσότερα για τον έναν εκ των δύο συμβούλων (Δ. Λάλα) μπορείτε να πληροφορηθείτε όταν επισκεφθείτε το pasokwebtv όπου μιλά για την πράσινη ανάπτυξη (με συντονίστρια την κ. υπουργό). Προφανώς όχι μόνο η μετέπειτα υπουργός αλλά και άλλοι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν καλά τον κύριο Λάλα για να τον βγάζουν στο webtv τους!

http://www.youtube.com/watch?v=QNRcpUBEceo.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος άτυπος σύμβουλος, όπως μας υπενθυμίζει ο κ. Κώστας Νασίκας, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Βιομάζας, κατακεραύνωνε στις ημερίδες για την ενέργεια  (http://www.hellabiom.gr/index.html) τις επιλογές Χατζηδάκη στη διαχείριση των κονδυλίων ΑΠΕ.

Επίσης, άτυποι σύμβουλοι της υπουργού φέρεται να εμπλέκονται σε μελέτες για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων. Ενδεικτικά προς αυτήν την κατεύθυνση τα όσα αναφέρονται στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, σελ. 42, σε σχετικό άρθρο της κ. Νάντιας Βασιλειάδου με τίτλο: “Στα δικαστήρια η σύμβαση για τα τέσσερα εργοστάσια“.

8 thoughts on “Οι … “πράσινοι” μυστικοσύμβουλοι της Τίνας”

 1. Ὅταν τὸ μοναδικὸ σου προσὸν γιὰ νὰ γίνης ὑπουργὸς εἶναι ἡ γνωριμία σου μὲ τὸν πρωθυποργὸ σὲ ….γυμναστήριο,βεβαίως δὲν θά γνωρίζης πού πάνε τὰ τέσσερα καὶ θὰ χρειάζεσαι συμβούλους.
  Σέ τέτοιου εἴδους ὀλιγαρχία φυσικὸ εἶναι νά τοποθετῆς στὶς θέσεις αὐτὲς,αὐτοὺς ποὺ σὲ στηρίζουν·τοὺς φίλους σου.
  Ἐγὼ ὅμως δὲν ψήφισα τὴν κυρία τοῦ γυμναστηρίου τοῦ πρωθυπουργοῦ,πολλῷ μᾶλλον τὸν κύριο Λουκᾶτο καὶ κύριο Λάλα,ὁπότε ἀρνοῦμαι νὰ τοὺς φάω στὴν μούρη.
  Γι᾿αὐτὸ καί στὶς ἐπερχόμενες ἐκλογὲς,ἴσως δὲν κάνω τὸν κόπο καθόλου νὰ ψηφίσω,διότι οὔτως ἤ ἄλλως τὴν ὁποιαδὴποτε Μπιρμπίλω,πασόκα ἤ ΝΔ ἤ ὅποιου ἄλλου κόμματος ἤθελε προκύψει, θὰ φάω στὴν μάπα.
  Νὰ μὴ μὲ ταλαιπωροῦν κι᾿ὅλας,νὰ τρέχω νὰ βρῶ ποῦ εἶναι τὸ κ@λ@ἐκλογικὸ μου κέντρο πού τὸ ἀλλάζουν κάθε λίγο.

  Like

  1. ΠΕΡΙ ΜΑΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΑΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΑΣΑ.
   ΟΜΩΣ ΦΙΛΗ ΚΟΡΡΙΝΑ, ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΨΗΦΟΣ. ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ
   ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ 15% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΚΟΠΟ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ, ΑΛΛΛΑ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΕΛΟΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ

   Like

   1. Εἶσαι σίγουρη Ἀσπασία
    πῶς ὁ ἐπόμενος δὲν θὰ τοποθετήση σὲ πόστα ἀνθρώπους πού δὲν θὰ ἔχω ψηφίσει;
    Κατ᾿ἀρχήν ἂσε νὰ δοῦμε ἄν ΘΑ γίνουν ἐκλογὲς ξανά.

    Like

 2. Η κυρία κρατά κάθε είδους ισορροπίες….

  https://olympia.gr/2011/01/30/h-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%ac%cf%80%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%b1/

  H αυτονομία της Αριστεράς υποσκάπτεται από τον διορισμό της θυγατέρας Αικατερινάρη στην Διοίκηση της ΔΕΗ και τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις των έργων της ΔΕΗ
  Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 30, 2011

  Στις 26 Σεπτεμβρίου 2009, σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη τάχθηκε εναντίον της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, διότι ” η Αριστερά στη παρούσα κρίση πρέπει να έχει αυτονομία”.

  Λίγες βδομάδες αργότερα και αφού το ΠΑΣΟΚ πήρε την Κυβέρνηση, η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη παρενέβη στην Τίνα Μπιρμπίλη και μεθόδευσε τον διορισμό της θυγατέρας της Ουρανίας στην Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία έτσι από 12 Ιανουαρίου 2010 διορίστηκε Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης, Επιτελικών Υπηρεσιών και Δυτικής Μακεδονίας, έναντι 180.000 ευρώ ετησίως, όπως επιβεβαιώθηκε μετά από Ερώτηση του βουλευτή Βελόπουλου στη Βουλή.

  Όπως αποκαλύψαμε στις 27 Ιανουαρίου 2011,

  η κυρία Ουρανία Αικατερινάρη, ακολουθώντας την αριστερή οικογενειακή της παράδοση, αρνείται εκ της θέσεώς της να επιβάλλει στην ΓΕΝΟΠ τους τόκους του δανείου των 500000 χιλάδων ευρώ που χορήγησε η Διοίκηση της ΔΕΗ στον Φωτόπουλο και τη παρέα του την ημέρα του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2010, ως αντίδωρο για την έκτακτη υποστήριξη του Συνδικάτου στην Διοίκηση Ζερβού από τις πιέσεις της Κομισιόν και της Τρόικας.

  Όμως, την ίδια ώρα, σε άλλο επίπεδο, η νεαρή κυρία Αικατερινάρη μεθοδεύει την χρηματοδότηση των μεγάλων έργων της ΔΕΗ μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, γνωστών ως ECA’s (Export Credit Agencies), χωρών όπως η Γαλλία και η Γερμανία, παραβιάζοντας τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων της ΔΕΗ και υποχρεώνοντας το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα να αποξενωθεί από τα έργα υποδομής της Χώρας μας.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=86059

  Ελευθεροτυπία, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009
  Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

  «Ο δικομματισμός έχει συγκλίνουσες πολιτικές…»
  Συνέντευξη Στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ

  Κατά της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τάσσεται η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη.

  Η Αριστερά, σημειώνει, «πρέπει να έχει την αυτονομία της, τις προγραμματικές θέσεις και διεκδικήσεις της για να μετακινεί σε προοδευτική κατεύθυνση την πολιτική ζωή, πολύ περισσότερο στην παρούσα κρίση». Στο ερώτημα γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μετείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί.

  Το ντιμπέιτ των αρχηγών και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα πιστεύετε ότι θα σταματήσει τις διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα;

  «Ναι! Γιατί πράγματι η παρουσία του ήταν πολύ καλή. Αξιοποίησε την παρακαταθήκη και τις προγραμματικές θέσεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπερασπίστηκε την ξεχασμένη κοινωνία και πρότεινε ξεκάθαρες, προοδευτικές λύσεις για τη διέξοδο από την κρίση. Γιατί έγινε φανερό ότι ο δικομματισμός, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, έχει συγκλίνουσες πολιτικές και θα φορτώσει την κρίση στις πλάτες της ανυπεράσπιστης κοινωνίας, στην οποία οι δύο μεγάλοι έδειξαν ένα ιδιαίτερα ψυχρό πρόσωπο».

  Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα;

  «Οτι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τη δημιουργία μιας ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και την εφαρμογή ενός άμεσου προγράμματος, όπως και μια στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης, που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την απασχόληση και θα αξιοποιεί ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ιδιαίτερα στους τομείς παιδεία, υγεία, περιβάλλον».

  Γιατί όχι στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, βάσει συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων;

  «Η Αριστερά πρέπει να έχει την αυτονομία της, τις προγραμματικές θέσεις και διεκδικήσεις της για να μετακινεί σε προοδευτική κατεύθυνση την πολιτική ζωή, πολύ περισσότερο στην παρούσα κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπήρχαν προϋποθέσεις συγκλίσεων και σήμερα η απόκλιση μεγαλώνει, αφού το ΠΑΣΟΚ, αντί να επιλέξει για το ξεπέρασμα της κρίσης μία αντεπίθεση στη δεξιά πολιτική, υποχωρεί ιδεολογικά συμπληρώνονται ουσιαστικά τις προτάσεις της Ν.Δ.».

  Φοβάστε ότι την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου θα αναδυθούν και πάλι τα εσωτερικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ;

  «Είμαστε όλοι εδώ, ενωμένοι και σοφότεροι. Με σύνεση και δημοκρατικές διαδικασίες θα διαφυλάξουμε την ενότητα, τον ανανεωτικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα του κόμματος και σε αυτή την προσπάθεια θα αντλήσουμε δυνάμεις για το ενωτικό μας εγχείρημα».

  Πού οφείλεται το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να προσελκύσει στη συμμαχία των δυνάμεων που τον απαρτίζουν και τους Οικολόγους Πράσινους;

  «Το ενωτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από τη σύγκλιση κομμάτων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς, μετά από κοινωνικό διάλογο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μετείχαν, αφού οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί. Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο DNA του την περιβαλλοντική προστασία και έχει δώσει αποτελεσματικούς αγώνες, υπάρχουν πολλά περιθώρια διεκδίκησης κοινών στόχων με τους Οικολόγους Πράσινους».

  Ποιο είναι το μεγαλύτερο πολιτικό ατού του ΣΥΡΙΖΑ;

  «Οτι επιχειρεί να δώσει ένα όραμα για την κοινωνία, να δώσει δύναμη και αισιοδοξία στον κόσμο και την Αριστερά, να οδηγήσει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας, με τη θέληση των ίδιων των ανθρώπων και τη δύναμή τους. Με νέες αρχές και αξίες, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη».

  Η καλή, όπως εκτιμήθηκε από τα ΜΜΕ, εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα θα συμβάλει και στην τελική επιλογή του ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;

  «Ο Αλέξης Τσίπρας επιλέχθηκε πρόεδρος στον ΣΥΝ με δημοκρατικό τρόπο και στη βάση πολιτικών κριτηρίων. Θεωρώ ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κριθεί και στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στον βαθμό όμως που τα τηλεοπτικά κριτήρια απηχούν την κοινωνία και είναι μέρος της ζωής μας, όλα δρουν προσθετικά».

  Like

 3. ΟΧΙ ΚΟΡΡΙΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗΣ. ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙΣ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΥΛΑ ΑΥΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ?

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s