Ορφανός μένει ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων

Τέλος σε μια δικαστική διαμάχη τριών δεκαετιών που ξεκίνησε επί εποχής Μελίνας Μερκούρη, ή μήπως η απαρχή ενός νέου «πολέμου» σε διεθνές επίπεδο για το Σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, επτά χρόνια μετά την τελευταία διαταγή που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Πολιτισμού, έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το πρωτόκολλο αποβολής της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος από το Σπήλαιο και τις γύρω εγκαταστάσεις (μουσείο, αναψυκτήριο κλπ) έκτασης 180.000 τετραγωνικών μέτρων. Η διαχείριση του Σπηλαίου είχε παραχωρηθεί στην Ανθρωπολογική Εταιρεία από τον ΕΟΤ το 1981 αλλά δυο χρόνια αργότερα, επί Μελίνας Μερκούρη, ο χώρος χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός και ο ΕΟΤ κατήγγειλε τη σύμβαση. Τότε ξεκίνησε ο δικαστικός μαραθώνιος των δυο πλευρών που κρατά μέχρι σήμερα. Δεκάδες δικαστήρια, που όμως στην πλειοψηφία τους δικαίωναν τον πρόεδρο της Ανθρωπολογικής Εταιρείας, τον 87χρονο σήμερα καθηγητή, Άρη Πουλιανό.

Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr τόνισε: «Είμαι εδώ 47 χρόνια. Δεν ιδιοποιήθηκα ποτέ το Σπήλαιο. Ο κ. Βενιζέλος μού είχε διατάξει πέντε αποβολές. Το ίδιο το ΣτΕ σε προηγούμενη απόφαση ήταν εναντίον του. Πώς έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ το κουράγιο και τη δύναμη να επανέλθει σε ένα θέμα που δεν είχε δικαιωθεί; Εγώ είχα μια περιουσία που την διέθεσα όλη σε αυτή την ιστορία».

Γιατί πιστεύετε ότι υπήρξε αυτή η πολυετής επιμονή να αποβληθείτε από το Σπήλαιο;
Αν ήμουν κι εγώ σε κάποια υψηλά κλιμάκια ξένων πρακτόρων θα σας έλεγα γιατί με πολεμούν. Τους είμαι εμπόδιο με αυτά που λέω κι ας είναι υπέρ της πατρίδας μας. Είναι τέτοιο το μίσος τους που το Σπήλαιο μπορεί και να το ανατινάξουν. Οι εχθροί της Ελλάδος πήραν το πάνω χέρι και βαράνε. Θέλουν να πνίξουν κάθε τι, να μας αφελληνίσουν, να μην μείνει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Έχουν βρει τους κατάλληλους γραικύλους που τα ξεπουλάνε.

Πώς προτίθεστε να αντιδράσετε;
Θα αμυνθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Όσο έχει το μάτι μου νερό, διότι ξέρω ότι είναι εχθρικός δάκτυλος παλιανθρώπων και χοίρων και όχι απόφαση του ΣτΕ. Θα αμυνθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Όσο έχει το μάτι μου νερό, διότι ξέρω ότι είναι εχθρικός δάκτυλος παλιανθρώπων και χοίρων και όχι απόφαση του ΣτΕ. Θα πάω όπου μπορώ να βρω το δίκιο μου, Ευρώπη, Αμερική, ακόμη και στην Τουρκία αν χρειαστεί. Ό,τι έκανα, το έκανα για την Ελλάδα. Αν με εξαναγκάσουν να φύγω, θα καταφύγω στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, στον διεθνή τύπο και στις οργανώσεις, παντού, όπου μπορώ να βρω το δίκιο μου.

Ράνια Καρατζαφέρη/  newsbomb.gr/24 thoughts on “Ορφανός μένει ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων”

 1. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ
  ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ.

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ.

  ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ 87 ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΟ.

  ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

  Like

  1. Βρασίδααααα,
   πάλι το στόμα άνοιξες
   πάλι κοτσάνα πέταξες
   γιατί βρε καλό μου παιδί;;;
   Αφού λες ότι διαβάζεις ιστορία
   τι στα διάλλα διαβάζεις;;
   Ρε μπα κι είσαι στην ομάδα του σκάι και ξεφυσάει;;

   Like

 2. Ο διωγμός του Καθηγητή είναι άγος για τη χώρα! Η καταστροφή ευρημάτων έχει ως μόνη εξήγηση την ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  Η προσπάθεια καταστροφής της ιστορικής μνήμης και αλλοίωσης της ιστορίας της χώρας εμπίπτει στα περί εσχάτης

  προδοσίας.

  Δώστε κάθε δημοσιότητα και υπερασπίστε τον Κ. Πουλιανό, ως πατέρα όλων μας.

  Like

 3. Αναμεταδίδω ένα γράμμα ενός Ελληνος φοιτητού από τήν τουρκία, θά ήταν Θεάρεστο νά δούμε σοβαρά αυτό τό θέμα άν πράγματι αληθεύουν αυτά πού περιγράφονται καί δέν είναι προπαγάνδα:
  28 Ιαν 2011
  Γράμμα έλληνα φοιτητή στην Τουρκίία!

  Ο Παναγής Γερμενής σπουδάζει στην Τουρκία. Μας έστειλε μία επιστολή που πραγματικά μας έκανε να μελαγχολήσουμε. Ο Παναγής περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα, δίνοντας μία διαφορετική εικόνα από τα στερεότυπα που έχουμε υπόψη μας. Διαβάστε προσεκτικά τι γράφει ο φίλος μας και έπειτα πάμε για καφέ. Καφέ πικρό, της παρηγοριάς…

  «Τα τελευταία περίπου 2 χρόνια σπουδάζω και δραστηριοποιούμαι στην Τουρκία. Είναι μια χώρα με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και με αρκετά μειονεκτήματα. Παρ΄ όλα αυτά είναι ένας τόπος με Όραμα και Σοβαρότητα, εν ολίγοις ‘όλοι δουλεύουν και θέλουν να πάνε μπροστά’ .

  Όραμα… αυτή η λέξη που τόσο έχει ξεφτιλιστεί στη χώρα μας
  . Γραφικός όρος κάθε πολιτικής ομιλίας που απλά πέφτει στο πάτωμα για να τον σκουπίσουν μετά οι καθαριστές μαζί με όλα εκείνα τα χαρτάκια του ψηφο-παραλληρήματος και μαζικού οργασμού αυτών των συγκεντρώσεων… Όραμα εννοώ μια ματιά για το πώς θέλουμε να είμαστε στο μέλλον ή πιο απλά να ΄παραγγέλνουμε΄ το αύριο.

  Σοβαρότητα δεν εννοώ την κομπορρημοσύνη ή παλικαριά ορισμένων Ελλήνων πολιτικών σε διεθνή γεγονότα ή στην τηλεόραση. Σοβαρότητα εννοώ την αντίληψη του οράματος, της εργασίας και των πόρων για την επίτευξή του, ή απλά αυτό που μας έλεγε ο μαθηματικός και διευθυντής στο Γυμνάσιο που φοιτούσα ΄Είμαι, Έχω, Θέλω΄.

  Θα προσπαθήσω, αν και δύσκολο να μην ενδώσω στον πειρασμό της γκρίνιας που τόσο πολύ ερεθίζει, να περιγράψω την εμπειρία μου εδώ -στους ΄άλλους΄, κυρίως στο χώρο του Πανεπιστημίου, και θα αποδείξω γιατί απλά δεν ξαναγυρνώ. Τα συμπεράσματα και η διήγηση είναι προσωπική και εκ των πραγμάτων όχι αντικειμενική, δεν είναι πορίσματα επιστημονικής έρευνας παρά μόνο προβολή μιας οπτικής, ενός φοιτητή που πάτησε το πόδι του στη γείτονα πριν 2 χρόνια και συνεχίζει να διαβιεί εκεί, της δικιάς μου οπτικής.

  Πώς ξεκίνησαν όλα. Οι Τούρκοι γείτονες μας μου απέδωσαν μία συνδυασμένη Υποτροφία το 2009. Συγκεκριμένα η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τα Rotary Clubs της Τουρκίας τα οποία σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Yeditepe και με σκοπό την προώθηση της ελληνο-τουρκικής φιλίας και κατανόησης (μέσα από τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που δεν είναι άλλος από τις Υποτροφίες) κατόπιν διαγωνισμού που διεξήχθη και υποβολής αιτήσεων με επέλεξαν να είμαι Πρέσβης Καλής Θελήσεως και να σπουδάσω στη χώρα τους. Αρχικά δε διστάζω να πω, εξαιτίας ορισμένων προκαταλήψεων λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας που ανθίζει σε μικρές χώρες όπως και η δική μας, …ήμουν επιφυλακτικός, γρήγορα όμως συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα και πόσο με ωφέλησε η εν λόγω υποτροφία καθώς και πόσο μεγάλη τιμή ήταν το ότι μου αποδόθηκε.

  Να γυρίσω πού; Στους σκοτεινούς εκείνους διαδρόμους που θυμίζουν την μεταπολεμική Ευρώπη… Στους περίεργους εκείνους τύπους που πουλάνε ‘ιδεολογική πραμάτεια’ από τα Κομματικά Τραπεζάκια τους. Στους Φιντέλς και Ζαπατίστα του ελληνικού πανεπιστημίου που χτίζουν πόρτες Γραφείων Επιχειρηματικότητας(περίπτωση Πανεπιστημίου Πατρών) ή στους Νέο-Ναζί διαφόρων ομάδων που έχουν κάθε δικαίωμα να σταματούν ομιλίες να μπαίνουν… να βγαίνουν, να θερίζουν, να ΄βιάζουν΄ και ό,τι βάζει ο νους. Να ζηλέψω τι από αυτά;

  Το πανεπιστήμιο που φοιτώ (Yeditepe Üniversitesi) είναι Ιδιωτικό ίδρυμα. Ναι μάλιστα οι Τούρκοι φίλοι μας έχουν από αυτά, ναι αυτά που τόσο απειλούν το ένδοξο δημόσιο (σοβιετικού τύπου) Πανεπιστήμιο της Χώρας μας… Είναι ένας αποτελεσματικός ιδιωτικός φορέας λοιπόν που Σέβεται τον εαυτό του και πάνω από όλα τους Φοιτητές του. Πρώτη φορά ένιωσα πως «μετράω» και πρώτη φορά είχα εντατική ‘εργασία για το σπίτι’. Και ναι μου άρεσε! Γινόμουν καλλίτερος, ξαφνικά είχα κίνητρο, ό,τι ποτέ δεν είχα στην Ελλάδα δυστυχώς. Ενδεικτικά αναφέρω πως η παρακίνηση για τη συμμετοχή και τη δραστηριοποίησή μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις NGOs είναι συνεχής από τους καθηγητές, ορισμένες φορές και προϋπόθεση για να ΄περάσεις΄ το μάθημα.

  Οι πολιτικές παρατάξεις είναι άλλη μια ελληνική πατέντα, εδώ δεν υπάρχουν, γιατί απλά δε χρειάζονται. Τα παράπονα των φοιτητών λαμβάνονται σοβαρά από τη διεύθυνση κάθε τμήματος και επιλύονται σε χρόνο μιας εβδομάδας (για σοβαρά θέματα). Φυσικά υπάρχουν όμως Ομάδες ΑΠΟ το Πανεπιστήμιο ΓΙΑ το Πανεπιστήμιο, από ομάδες φιλοσοφικές, ερασιτεχνικής φωτογραφίας, καταδύσεων-extreme sports, χορού μέχρι ομάδες Επιστημονικής φαντασίας και ό,τι βάζει ο νους. Ναι αυτές οι «παρατάξεις» μου αρέσουν πολύ και μάλιστα χρηματοδοτούνται αφειδώς από το Πανεπιστήμιο.

  Τις εγκαταστάσεις δεν θα τις σχολιάσω ιδιαίτερα διότι είναι η ποιότητα που μετράει και όχι η εμφάνιση, συνοπτικά θα πω όμως πως συναγωνίζονται εγκαταστάσεις 5αστερου ξενοδοχείου.

  Επίσης εντός του πανεπιστημίου πραγματοποιούνται ημέρες Καριέρας ναι! Καριέρας όπου έρχονται Εταιρείες και συνδιαλέγονται και ναι γιατί όχι ΄Στρατολογούν΄ φοιτητές! Σενάρια επιστημονικής φαντασίας αυτά για τη χώρα μας… Ακόμα, το πανεπιστήμιο έχει εφαρμόσει το σύστημα των Credits που σημαίνει ότι τα μαθήματα που «περνάω» εδώ αναγνωρίζονται σε όλο σχεδόν τον κόσμο… Βέβαια όχι στη χώρα μας, της οποίας παρεμπιπτόντως το πτυχίο μου αναγνώρισε πλήρως η τουρκική κυβέρνηση εντός 2 μηνών.

  Αλλά μήπως όλα αυτά συμβαίνουν διότι το Yeditepe είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο; Η απάντηση είναι ΟΧΙ καθώς έχω επισκεφθεί και Δημόσια Πανεπιστήμια λόγω Τούρκων και Αμερικανών. Ναι! Αμερικανών φίλων που σπουδάζουν εκεί και έχω συμμετέχει σε διαλέξεις. Εν ολίγοις υπάρχει Σοβαρότητα. Δηλαδή οι σκοποί των Πανεπιστημίων είναι σαφώς ορισμένοι και όλοι επιτελούν λειτούργημα, με Πλεονασματικούς (ιδιωτικά αλλά και ορισμένα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα) ή Ισοσκελισμένους (κυρίως δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα). Για να μην παρεξηγηθώ, ελλείψεις και μειονεκτήματα υπάρχουν και δεν περιγράφω κάποιον παράδεισο. Το σημείο που θέλω να τονίσω είναι η Σοβαρότητα και το Όραμα ως προς την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, κάτι που λείπει στην Ελλάδα.

  Η Τουρκία είναι μια χώρα εξωστρεφής, ανοιχτή. Ναι! Ανοιχτή. Ανοιχτή σε ξένους φοιτητές, σε ιδέες που θα την πάνε μπροστά. Ανοιχτή στους τουρίστες. Οι Έλληνες μπορούμε να την επισκεφθούμε μόνο με την ταυτότητά μας σε αντίθεση με τους Τούρκους που για να έρθουν στη χώρα μας το μόνο που δε ζητούν –χωρίς αυτό να είναι βέβαιο– είναι Πιστοποιητικό Φρονημάτων. Ανοιχτή σε επενδύσεις και στο επιχειρείν. Οι επιχειρήσεις εδώ δεν είναι κακές αλλά οι ιδιοκτήτες – μέτοχοί τους είναι πρόσωπα σεβασμού διότι προσφέρουν παραγωγή πλούτου αντί να μοιράζουν τη μιζέρια. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα και ασυμμετρίες και σαφώς μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο μέρος να διαβιώσεις, όμως οι ευκαιρίες υπάρχουν. Η ανάπτυξη είναι μεγάλη και το ηθικόν υψηλό. Αυτά μου φτάνουν και μου περισσεύουν. Θέλετε κι άλλα;

  Γερμενής Παναγής

  Master in Political Science, Yeditepe Üniversitesi- Turkiye
  Bachelor in Bussiness Administration, University of Patras Greece»

  (αναδημοσίευση από το capital.gr)

  Like

  1. Καλή Πρόοδο Παναή- Αφού είναι τόσο ανοιχτή η χώρα, να ‘ρθούν κι οι εντόπιοι μια μέρα να τρυγήσουν τα αμπέλια τους, να πιούν ρακή.
   Να ξαναλειτουργήσουν τις εκκλησιές αφού συνάξουν τα κόκκαλα των παππούδων τους από τα χαντάκια.

   Καλή Πρόοδο.

   Like

 4. Σ’ ένα κράτος παρωδία με ένα ΠΑΣΟΚ που θυμίζει καγογαμημένη γεροντοκόρη που με πλαστικές και απανωτές παρθενοραφές καμώνεται την άσπιλη κι αμόλυντη…
  Στο ζήτημα του Πουλιανού εμφανέστατος είναι ο εκδικητισμός και ο ρεβανσισμός. Αφού πρώτα προσπαθήσανε να τον εξοντώσουνε επιστημονικά βάζοντας ενεργοποιόντας το ακαδημαϊκό παπαγαλαριό του χώρου, έπειτα με μια βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων, ένας εναντίον όλων!
  Το ΑΠΘ μάλλιστα ως τραμπούκος και κοινός κλέφτης υπεξαίρεσε το κρανίο του “αρχανθρώπου” το οποίο και παρακρατεί σε θησαυροφυλάκειο ως προσωπικό θησαυρό.
  Και το διακύβευμα στην υπόθεση είναι το εξής: Από τη στιγμή που του Πουλιανού τα θεωρήματα είναι αίωλα και αντιεπιστημονικά και μπλα μπλα μπλα, γιατί τόσο μίσος; Μήπως βλέποντας την υπόθεση Πουλιανός και τη συνδιάσουμε με τα υπόλοιπα κομάτια του στομάχιου (παζλ αγγλιστί) καταλαβαίνουμε το γιατι; Γιατί τόσος πόλεμος στη Σουλβατζή και τις έρευνες για τον τάφο του Μεγαλέξανδρου; Γιατί λοιδωρούσανε τους πρώτους έλληνες που πρωτοπήγανε στους Καλάς η χασκογελούσανε με την προσέγγιση με τ’ αδέλφια μας στο Σαλέντο;
  Η απάντηση είναι γνωστή κι ας έχουν πετάξει δεκάδες μπάλες στην κερκίδα. Μια ένδειξη ίσως δε λέει τίποτα, ούτε δύο… από τρείς και πάνω είναι απόδειξη, και οι αποδεικνύουν πως έχουμε να κάνουμε με μια τριαντάχρονη ανθελληνική εμπριμέ κυβέρνηση που δε γουστάρει τους έλληνες , την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

  Like

 5. Δημήτρη,
  Ποίος ψήφισε αυτούς τους ανθρώπους ( είναι σωστό να τους αποκαλούμε ανθρώπους ; ) πού ευρίσκονται στην εξουσία; Ποίος δέχτηκε αυτούς τους καθηγητάς στα ανώτατα ιδρύματα; Ποίος δέχτηκε να του καταστρέψουν την γλώσσα; Θυμάσαι πρίν από μερικά χρόνια πού πήγε η Γαλλική κυβέρνηση να κάνει αλλαγές στην γλώσσα (και όχι σοβαρές) και πέσαν οι Γάλλοι επάνω και τά πήραν πίσω; Εμείς πήγαμε απ’ έξω από τά σχολεία να συμπαρασταθούμε στις καταλήψεις τών παιδιών μας για τήν κατάργηση τών Αρχαίων (πιά αρχαία η ίδια γλώσσα είναι με τήν σημερινή), για τήν κατάργηση τών τόνων. Αυτοί λοιπόν οι πολιτικοί μας αξίζουν και αν είναι αληθινό τό ανωτέρω γράμμα πού παρέθεσα τότε θέλουμε όλοι χέσιμο, αφήσαμε τους φελλούς και τα σκατά να επιπλεύσουν.

  Like

 6. Ενώ ξεκίνησε παγκόσμιο ντόμινο ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΝ τυράννων, με ΜΑΝΙΑ καταστροφής οι παράσιτοι εγωμανείς, για να μην τους αφοπλίσουμε, λυσσάνε εναντίον κάθε μαρτυρίας και ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ, από τους ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΕΣ Αρχανθρώπους ως τις μέρες μας, τώρα που η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητη για να επιβιώσουμε στις εξαιρετικές αντιξοότητες:
  Τα σπήλαια Αλιστράτης [1] και Διρού έχουν υποστεί ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (μεταξύ πολλών άλλων, στο πρώτο έφτιαξαν ΑΧΡΗΣΤΟ ασανσέρ που έφερε μίζες, στο δεύτερο έφτιαξαν δεύτερη είσοδο που με τα ρεύματα αέρος στεγνώνει την ατμόσφαιρα και κυριολεκτικά το κονιορτοποιεί…) από άπληστους δημάρχους με ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ στήριξη [2] από τον Ευ. Βενιζέλο και τις κυβερνήσεις που συμμετέχει.
  Ο συνιδρυτής τής Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης και πολλαπλά τιμημένος από μεγάλους διεθνείς επιστημονικούς φορείς δρ Άρης Πουλιανός [3], σύμφωνα και με κρατική ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΗ έκθεση, ξόδεψε, με ελάχιστη συμβολή από το κράτος, την πατρική του περιουσία για να κατασκευάσει προς όφελος της χώρας και της ανθρωπότητας τα έργα διαρρύθμισης στο σπήλαιο και το Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων Χαλκιδικής.
  Καθοδηγούμενοι, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ δικαστικές αποφάσεις συκοφάντες γενίτσαροι ανυπομονούν να καταλάβουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ το Σπήλαιο Πετραλώνων, και το ΣτΕ,το οποίο ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ έργο τής Ανθρωπολογικής, για πρώτη φορά σιγοντάρει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ διάταξη για την εθνική καταστροφή, αντί να ελέγξει τους πλιατσικολόγους:
  Καταγγελία του Άρη Ν. Πουλιανού στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» 28-9-1994, παρουσία της Μάρως Κοντού, σχετικά με τα ευρήματα του σπηλαίου Πετραλώνων που «δωρίστηκαν» σε Γερμανούς από καθηγητές του ΑΠΘ με την πλήρη μέχρι σήμερα συγκάλυψη των «αρμοδίων» του ΥΠΠΟΤ.

  1. http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/070601/%D3%FD%ED%F4%EF%EC%E7%20%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE.htm
  2. http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/11/110201/February%202011.htm
  3. http://aee.gr/hellenic/2apoulianos_biogr/apoul_biogr.html

  Like

 7. Τοσο ειναι το μισος του για τον ΕΛΛΗΝΑ Πουλιανο, ωστε δεν κρατιεται, και πριν ακομη βγει το πορισμα, ανακοινωνει οτι η νεα συνθεση του ΣτΕ ειναι δικοι του ανθρωποι (-τερατα)
  που θα διωξουν τον διεθνους κυρους κορυφαιο ανθρωπολογο.
  Το παρακρατος εχει ονομα: Βενιζελος. Από το ονομα αυτο κρατω μονη τη λεξη <>. Του ταιριαζει, γιατι απο την πολλη βρωμα του χαρακτηρα του, η οσμη που αναδυεται ειναι ιδια με ενος βουρκου!

  Like

 8. Δυστυχως οσοι μας εχουν κυβερνησει ειναι ο Δουρειος Ιπππος της Καταστροφης μας.Οσον αφορα τον Βενιζελο ειναι ισως ο χειροτερος υπουργος
  πολιτισμου ανεκαθεν.Να σας θυμισω την εκθεση με εναν πινακα που απεικονιζε εναν τυπο που βιαζε ενα καρπουζι!! και η οποια κοστισε
  50 εκατομμυρια ευρω

  Like

 9. Τα τελευταία ευρήματα του δρα Άρη Πουλιανού, μέρος τού σκελετού τού αρχαιότερου ευρεθέντα Όρθιου Ανθρώπου “Δάφνη”, 14 ετών, που έζησε πριν από 13.000.000 χρόνια:

  Οι Πρωτάνθρωποι πρόγονοί μας και οι έγγονοί τους Αρχάνθρωποι επιβίωσαν χάρη στην ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ που έδειχναν (π.χ. ομαδική αναζήτηση τροφής, φροντίδα ηλικιωμένου Αρχανθρώπου Πετραλώνων και άλλων στο Ντμανίσι κλπ), και γι΄ αυτό οι ανανούριστοι εγωμανείς προσπαθούν να αποσιωπούν και να σταματούν κάθε ανάλογη έρευνα που αμφισβητεί ευθέως τη ‘χρησιμότητα’ της αυτο/καταστροφικής επιθετικής μανίας τους.
  ΚΑΝΕΝΑ φοβικό καθεστώς δεν αντέχει πολύ, αφού είναι ενεργοβόρο και κόβει το κλαδί που κάθεται.

  Like

 10. ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του ανθρωπολόγου Δρα Άρη Πουλιανού (μεταξύ πολλών άλλων: συνιδρυτή Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης και Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιου Ανθρωπολογικού Συνεδρίου, Τόκιο, διοργανωτή 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας, Πετράλωνα Χαλκιδικής-1982), μετά από την αντισυνταγματική και βάρβαρη εκδίωξή του από το Σπήλαιο των ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΩΝ Αρχανθρώπων Πετραλώνων Χαλκιδικής και το Ανθρωπολογικό Μουσείο που έφτιαξε ο ίδιος και διηύθυνε αμισθί άψογα με συνεχή κρατικό έλεγχο, αφού δεν υπάρχει διεθνώς άλλος ανθρωπολόγος με τις ικανότητές του:

  http://www.youtube.com/watch?v=jyyMCFBLImU (μετά από το 17o λεπτό)
  http://www.aee.gr
  Ένα μικρό δείγμα επαίνων συναδέλφων του:
  petralona-cave.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=181&Itemid=151&lang=el

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s