olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Υπόμνημα προς την Γερμανική Κυβέρνηση – Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Posted by defactogr στο Ιανουαρίου 13, 2011

Από το Citypress-gr
Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τον Ιανουάριο του 2008 με επιστολή του υποβάλει υπόμνημα στο Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.

Προς την
Κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
μέσω του πρέσβη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Η ειρήνη είναι το πρώτιστο από τα βασικά αγαθά, που πρέπει να αποτελεί μόνιμο στόχο όλων μας.

Είναι αδιανόητο να εξακολουθούν οι άνθρωποι να λύνουν τις διαφορές τους αφαιρώντας  τη ζωή των συνανθρώπων τους. Αναγκαία συνεπώς προϋπόθεση η φιλία ανάμεσα στους λαούς, για να εξαλειφθεί η κατάρα του πολέμου.
Ο γερμανικός και ο ελληνικός λαός, δεν είναι βέβαια γείτονες είναι όμως πανάρχαιοι λαοί, ανήκουν στην Ευρώπη και από την προσφορά τους – καθένας από το μετερίζι του – στην τεχνολογία, στις επιστήμες , στα γράμματα, στις τέχνες και στη φιλοσοφία, υπολογίζονται ως κύριοι παράγοντες στην ανθρωποποίηση του ανθρώπου. Η συνεργασία συνεπώς και η φιλία τους είναι υποχρεωτική και πέρα από αναγκαία για την εδραίωση της ειρήνης.
Δυστυχώς όμως την ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας των δύο λαών εμποδίζει ένα οδυνηρό…
αγκάθι το οποίο δημιούργησε ο Χίτλερ στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την επίθεση, εισβολή και κατοχή της Ελλάδας.
Χωρίς να υπάρχουν εδαφικές προστριβές, ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά την ανυπαρξία ανταγωνιστικών διαφορών και χωρίς να έχει προκαλέσει η μικρή Ελλάδα τη μεγάλη Γερμανία, ο Χίτλερ εξαπέστειλε μια τρομερή στρατιά από την μια άκρη της  Ευρώπης στην άλλη και κατέκτησε την Ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός γνώρισε την πιο μαύρη, την πιο σκληρή, την πιο αιμοβόρα κατοχή στη μακραίωνη ιστορία του: Διαμελισμός της εθνικής του υπόστασης και μοίρασμα των εδαφών της σε άλλα κράτη. Ωμή λεηλασία του εθνικού πλούτου, αρπαγή περιουσιών των πολιτών. Γενοκτονία με την πείνα, την ομηρία, τις ομαδικές εκτελέσεις. Η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες αναλογικά απώλειες στον πληθυσμό της απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Έχασε το 13,5% του πληθυσμού της.

Οι οφειλές της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα και στον Ελληνικό Λαό για όλες αυτές τις καταστροφές, αρπαγές, λεηλασίες και ανθρωποκτονίες συνίστανται:

 1. Στο δάνειο που συνήψε το Γ΄ Ράϊχ στις 14 Μαρτίου 1942 από την Ελλάδα και που το Γ΄ Ράϊχ υπόγραψε ότι θα επιστρέψει με το τέλος του πολέμου, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το οποίο δεν έχει επιστρέψει. Ας σημειωθεί ότι το πανίσχυρο Γ’ Ράϊχ απ’ όλες τις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης μόνο με την Ελλάδα συνήψε τέτοιο δάνειο.
 2. Στις πολεμικές επανορθώσεις, τις οποίες επιδίκασαν οι 29 Συμμαχικές χώρες, στη συνδιάσκεψη των Παρισίων το 1946, να πληρώσει η Γερμάνια στην Ελλάδα για τις επιτάξεις, αρπαγές και καταστροφές που προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στον υλικό και τεχνικό πλούτο της Χώρας και οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και για τις οποίες δεν έχει δοθεί ούτε ένα μάρκο. Σ’ αυτά τα ποσά δεν υπολογίστηκαν ούτε η ληστεία με το πλαστό γερμανικό μάρκο, ούτε 1,5 τόνος ασήμι και 3,5 τόνοι νικέλιο από το λιώσιμο των κερμάτων, ούτε ο χρυσός της Τράπεζας της Ελλάδας.
 3. Στις αποζημιώσεις προς τους Έλληνες πολίτες για την αφαίρεση ή και καταστροφή της περιουσίας τους και την αφαίρεση της ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής. Σε  84 ανέρχονται τα ολοκαυτώματα των μαρτυρικών πόλεων (Καλάβρυτα, Δίστομο, Χορτιάτης, Βιάννος, Νίκαια, Κομμένο, Λιγκιάδες, Βουνιχώρα, Κάντανος κ.τ.λ.) σε εκατοντάδες οι εκατόμβες των θυσιών στα σκοπευτήρια του θανάτου και στα στρατόπεδα της φρίκης στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Πολωνία. Οι Γερμανικές Κυβερνήσεις θεωρούν ότι εξόφλησαν δήθεν το χρέος τους απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα με το αστείο ποσόν των 110 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που έδωσαν το 1960, σε μια επαίσχυντη συναλλαγή για την αποφυλάκιση του εγκληματία πολέμου Μέρτεν και την παραπομπή των εγκληματιών πολέμου στη Γερμανία για να δικαστούν από τα Γερμανικά Δικαστήρια. Δεν καταδικάστηκε ούτε ένας.
 4. Στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που άρπαξαν από τα μουσεία και από τους αρχαιολογικούς χώρους. Κατάλογοι τους έχουν δημοσιευτεί και υπάρχουν στην Αρχαιολογική  υπηρεσία και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αυτές τις απαράγραπτες οφειλές οι κυβερνήσεις της μεταπολεμικής και ενοποιημένης Γερμανίας αρνούνται  διαρρήδην να καταβάλουν, άλλοτε με διάφορα γελοία προσχήματα, άλλοτε με την αδιανόητη σιωπή τους και άλλοτε με αναίσχυντα κατηγορηματικά όχι. Μπροστά σ’ αυτή την ασύλληπτη αδικία, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στη Γερμανική Κυβέρνηση:
 • Πρώτον: Με ποιο δικαίωμα δεν καταβάλλει η Γερμανία τις αναμφισβήτητες υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό; Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία και η Βουλγαρία ξεπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα. Δεν είναι παράλογο όμως να έχουν πληρώσει αυτές οι δύο χώρες, που ήρθαν ως κατακτητές στην Ελλάδα, εξαιτίας των Ναζί, και να αυτοεξαιρείται η Γερμανία;
 • Δεύτερον: Δεν είναι παράλογο, να έχουν πάρει όλες οι χώρες οι οποίες ενεπλάκησαν σε πόλεμο με το Γ΄ Ράϊχ, κατεχόμενες και μη, πολεμικές επανορθώσεις, με νόμιμο ή παράτυπο τρόπο, και η Ελλάδα να εξαιρείται;
 • Τρίτον: Με ποιο δικαίωμα η Γερμανία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και την πανανθρώπινη ηθική και αρνείται να επανορθώσει όσα ως εισβολέας και κατακτητής το Γ’ Ράϊχ διέπραξε σε βάρος της Ελλάδας και του Λαού της;
 • Τέταρτον: Με ποιο δικαίωμα η  Γερμανία λησμονεί ότι τη σημερινή ύπαρξη της, ως μια από τις Δημοκρατίες της Ευρώπης, την οφείλει στην καθοριστική συμβολή του Ελληνικού λαού στον αγώνα για τη συντριβή του ναζιστικού καθεστώτος; Γιατί, φυσικά, δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ο γερμανικός λαός νοσταλγεί την εποχή του Χίτλερ και δεν θέλει να απολαμβάνει τα αγαθά της Δημοκρατίας.
 • Πέμπτον: Με ποιο δικαίωμα η σημερινή Γερμανία με την απαράδεκτη συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα αρνείται να αναγνωρίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε στη χώρα μας; Γιατί αρνείται να κατανοήσει ότι όποιος δεν θυμάται την απανθρωπιά και δεν συμβάλει για να απαλείψει τις συνέπειες της, γίνεται και πάλι ευπρόσβλητος σε πλέον μεγαλύτερους και πλέον επώδυνους κινδύνους μετάδοσης των αιτιών που την προκαλούν;
Παρ’ όλ’ αυτά ο Ελληνικός Λαός επιμένει να θεωρεί ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας και του Λαού της δεν είναι ΑΙΤΗΜΑ, είναι ανυποχώρητο ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Δε ζητιανεύουμε, απαιτούμε η Γερμανία να πληρώσει αυτά που οφείλει στην Ελλάδα, ως χρέος απέναντι στη λογική, στο δίκαιο, στην ιστορία και στον εαυτό της.
Ο Γερμανικός Λαός οφείλει να γνωρίζει ότι στη σκέψη μας και στις ενέργειές μας δεν πρυτανεύει η εκδίκηση για όσα ανήκουστα εγκλήματα έχουν διαπραχτεί από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής σε βάρος μας. Αντίθετα γνώμονάς μας είναι η αποκατάσταση του δικαίου και η ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα στους Λαούς μας.
Γι’ αυτό προτείνουμε, αφού πρώτα και κύρια η Γερμανία αναγνωρίσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό να συζητηθεί, σ’ έναν γόνιμο διάλογο, ο πιο πρόσφορος τρόπος καταβολής αυτών των υποχρεώσεων. Αυτές είναι οι δικές μας προθέσεις. Εάν όμως τα αιτήματα μας με διάφορα απίθανα προσχήματα δεν εισακουστούν, γιατί μερικοί επιδιώκουν να σκεπάσει ο χρόνος με λήθη τα γεγονότα, ματαιοπονούν. Όπως δεν ξεχάσαμε και περιμέναμε σχεδόν μισόν αιώνα να ενοποιηθούν οι δυο Γερμανίες για να αξιώσουμε αυτό που δικαιούμαστε, με την ίδια επιμονή, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε των όσων δικαιούμαστε. Ας έχουν υπ’ όψιν όλοι και η Ελληνική Κυβέρνηση που αδρανεί και η Γερμανική Κυβέρνηση που κωφεύει ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται. Και ακόμα παραπάνω ο Ελληνικός Λαός δεν παραγράφει την ιστορία του.

23 Δεκεμβρίου 2008

Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος του ΕΣ για τη Γερμανία
Στέλιος Ζαμάνος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της ΠΣΑΕΑ
Χρήστος Τσιντσιλώνης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ

30 Σχόλια to “Υπόμνημα προς την Γερμανική Κυβέρνηση – Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα”

 1. pikos said

  Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει ποιος υπέγραψε την σύμβαση του 60;

  Μου αρέσει!

 2. Παύλος said

  Ξεπούλησαν στο ισραήλ την Ελλάδα σήμερα και προχτές στην Τουρκία και τα όργανα του Παπανδρέου ΜΜΕ και ορισμένα μπλογκ ρίχνουν στάχτη στα μάτια για τα δίκαια αιτήματα των αποζημιώσεων από την Γερμανία…
  Γιατί τώρα και όχι πριν από τόσα χρόνια ρε υποκριτές?

  Αλλά να ζητάει και ο Γλέζος αυτό είναι ανέκδοτο….

  Τα θύματα και οι σφαγιασθέντες από τα συντρόφια του Γλέζου που πρέπει να απευθυνθούν για να πάρουν και αυτοί τα απαιτούμενα?
  Η μήπως οι εκτελεσθέντες από τους Ιταλούς και Βούλγαρους δεν δικαιούνται?
  Η μήπως τα θύματα του βομβαρδισμού του Πειραιά από τους ανθρωπιστές συμμάχους [5.500] ούτε αυτοί?
  Τα σκοτωμένα παιδιά του εθνικού στρατού δεν δικαιούνται?
  Μπολσεβίκοι σαν τον Γλέζο χτύπαγαν πισώπλατα τάχα για την Ελλάδα ενώ έκαναν αντίσταση για την εβραιομπολσεβίκικη μόσχα,τους γερμανούς, γνωρίζοντας ότι θα την πλήρωναν αθώοι χωρικοί….
  Μεγάλοι Ηθικοί Αυτουργοί σαν τον Γλέζο στα εγκλήματα των γερμανών…
  Με συντάξεις,μετάλλια,μνημεία αντάξια των δολοφόνων του ΕΑΜ και πάει λέγοντας…
  Έλα στην Πελλοπόνησο να ρωτήσεις για τα μεγαλουργήματα των συντρόφων σου προδότη Γλέζο…

  Μου αρέσει!

  • pikos said

   Καλα υπαρχετε ακομα;
   Δεν σας κονσερβοκουτιασαν όλους;
   Μεγάλη μλκια…

   Μου αρέσει!

  • Παύλος said

   Σφαγμένοι από ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

   Από την κοινότητα Αγγελοκάστρου:15
   Αγιονορίου:9
   Αρχαίων Κλεωνών:21
   Αρχαίας Κορίνθου:12
   Δερβενίου:12
   Καλυβίων:18
   Κεφαλαρίου:16
   Νεμέας:61
   Ξυλοκάστρου:13
   Ροζενών:13
   Στεφανίου:15
   Ταρσινών:19
   Ζευγολατείου:20
   Πολλούς καταλόγους δολοφονηθέντων από τους κομμουνιστοσυμμορίτες μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο του Γιάννη Μπαλαφούτα -1943-1944-Από τον προμαχώνα της Στιμάγκας.
   Αθήνα 1986 σελ.237 κ,ε.Παρόμοιοι κατάλογοι υπάρχουν χιλιάδες.
   Έλληνες και Ελληνίδες σφαγιασμένοι μετά βασανιστηρίων από το ΚΚΕ ευρίσκονται σε όλη τη χώρα.
   Τη μνήμη τους πρόσβαλαν βάναυσα οι νομιμοποιήσαντες το ΚΚΕ.
   Το αίμα τους ας βαρύνει την ψυχή τους για πάντα.
   Και εγώ ρωτώ.
   Ο Αγώνας του ΚΚΕ απαιτούσε την σφαγή νηπίων;αβάπτιστων;μαθητών;ιερέων;φοιτητών;νοικοκυρών;
   Ποιος θα απαντήση;
   Η Νέα δημοκρατία μήπως;
   17 ιουλίου 1943
   Την ημέρα αυτή οι μαρξιστές έσφαξαν 2032 Έλληνες και έριξαν τα πτώματά τους στην πηγάδα του Φενεού Κορινθίας
   Κάθε χρόνο τελείται μνημόσυνο.
   Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή τους.

   Αυτά τα ολίγα για να μαθαίνουν οι νεότεροι και την άλλη όψη του νομίσματος της Ιστορίας που τους έκρυψαν.
   Για τους Ήρωες Γλέζους.

   Μου αρέσει!

  • ΕΥΓΕ ΠΑΥΛΟ !!! Να μην απαιτησουμε το δικιο δλδ ;
   Να «πληρωσει» πρωτα το ΚΟΥΚΟΥΕ αποζημιωσεις και μετα ;
   Και θα ερθει μετα η Γερμανια να μας πει : Ααα !! Να πληρωσει ο Εθν.Στρατος και οι οργανωσεις του ΕΑΜ αποζημειωσεις για τα θυματα και τις ζημιες στη Βερμαχτ και στους Ελληνες πολιτες που διεπραχθησαν απ αυτους και απο τις παρακρατικες τους οργανωσεις και μετα θα σας αποζημειωσουμε και μεις ;;; Αυτα που λες ειναι εσωτερικα μας και δεν εχουν καμια θεση εδω και σε αυτο το αρθρο…ΛΥΠΑΜΑΙ.

   Μου αρέσει!

   • Παυλος Ξανθοπουλος said

    Αφτεσ τις μπουρδες αλου καταλαβες Γερμανοτσολια οχι προβοκατσιες στο ΚΚΕ ΔΕν μασαμε ταραγμα καταλαβες;Οι Φασιστεσ οι Μασσωνοι σας πηρανε τα μυαλα ξυπνηστε κοιμαστε τον υπνο του Δεικαιου.

    Μου αρέσει!

   • Ξανθοπουλε ..σε μενα απευθυνεσαι;;; Παρε την κουβεντα σου πισω γιατι ειναι πολυ βαρια.Προφανως δεν καταλαβες το πνευμα των λογων μου…
    Αλλα μαλλον για Ο.Ε. σε κοβω 😆 αει πνιξου ρε !!πισω στη καταψυξη ξουτ ρε…

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Κάτι μου λέει,Περίοπα, ότι εζήλωσαν την δοξάν του «κλύσμα σου»,(εξ ου και η ανορθογραφία)
    δεν έχουν βέβαια το στύλ και το παλεύουν ξεκατινέ

    Μου αρέσει!

 3. Βρασίδας said

  ΟΚ κάναμε πατριώτες το Γλέζο, το Βελουχιώτη και τον Θεοδωράκη!
  Σε 30 χρόνια θα δείτε και άγαλμα του Τζέφρυ, τόσο μυαλό κυκλοφορεί!

  Μου αρέσει!

 4. Παύλος said

  Δεν μου αρέσει η διχόνοια αλλά επειδή με προκαλείτε…..

  Εξέταση μάρτυρος Σαμαρτζή Νικήτα του Ιωάννου. Κόρινθος 6-3-1945.
  Νικήτας Σαμαρτζής του Ιωάννου ετών 33 Γεωργός, γεννήθηκα και κατοικώ εις χωρίον Καλύβια Κορινθίας, άγαμος, εγγράμματος, Έλλην και χριστιανός ορθόδοξος, Ορκίσθηκα επί του ιερού ευαγγελίου κατά τα άρθρα 121 και 124 της Ποινικής Οικονομίας.

  (…)

  Στο στρατόπεδο Μονής Αγίου Γεωργίου έφερναν κρατούμενους από διάφορες περιοχές και τους συνόδευαν οι αποτελούντες την ΟΠΛΑ διαφόρων περιοχών. Από το στρατόπεδο τους περνάμε λίγους – λίγους και τους ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΜΕ σε διάφορες περιοχές του δασώδους της πέριξ της Μονής και σε μια ΤΡΥΠΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ που αν ρίξεις μια πέτρα θα μετρήσεις το 16 για να ακούσεις το χτύπο στο υπέδαφος που θα φτάσει. Την τρύπα αυτή τη βρήκα εγώ κατ’ εντολή του Κρητικού ή Πισογιαννάκη όστις δε ξέρω από που το έμαθε ότι υπήρχε τέτοια τρύπα.

  Κατά τον Μάιο 1944 πήγαν 9 κρατούμενους αγνώστους και τους οδήγησαν δια μέσου του χωρίου Γκούρα εις Μακριά Λάκα της Ζήρειας και τους εκτέλεσαν με τη βοήθεια του Νικολάου Σταυροπούλου ή Μουσουλίνη από τη Γκούρα. Στην τρύπα που ανέφερα που βρίσκεται στη θέση Κακόβουνι – Ντουρντουβάνα εκτελέσαμε 260 και κατά την εξής σειράν. 17 κατοίκους Νεμέας, τους πήγαμε εγώ, ο Βλάσης Οικονομόπουλος, ο Σερμπέτης, ο Κρητικός, ο Δασκαλόπουλος, ο Γιάννης Φραγκορράφτης, ο Βλάσης Πρόβος και ο Καραπάνος από τη Νεμέα και ο Μωριάς με έξη αντάρτες που έστειλε το σύνταγμα Βαζαίου, για να λάβει μέρος στις εκτελέσεις. Αφού ξεκουραστήκαμε είπαμε στους κρατούμενους ότι τους πάμε για την Ταξιαρχία στα Μαζέικα. 0 Καραπάνος με τον Κρητικό και τον Μωριά πήγαν στη τρύπα. Εκεί οδηγούντο δύο – δύο δήθεν για ανάκριση και χωρίς να αντιλαμβάνονται οι άλλοι, τους εκτελούσαν οι Μωρίας, Κρητικός, Καραπάνος κατά τον εξής τρόπο: Τους γδύναμε τελείως και με το μαχαίρι τους έκοβαν το λάρυγγα και τους έριχναν μέσα στην τρύπα. Τα ρούχα που παίρνανε τα πήγαιναν στην περιφερειακή Επιτροπή που ήταν στο Μπούζι και έπειτα στη Λαύκα και τα φορούσαν τα διάφορα μέλη της οργανώσεως. Τότε εγώ δεν έλαβα μέρος στην εκτέλεση.

  Την άλλη μέρα πήραμε άλλους τριάντα από το στρατόπεδο μεταξύ των οποίων και ο Αθανάσιος Ρεκουνιώτης και η Ελένη Καραλή από τα Καλύβια. Φύγαμε στις 4 το πρωί και με δεμένα τα χέρια τους με σχοινιά τους πήγαμε στην ίδια τρύπα. Εκτελέστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο από τους ίδιους. Εγώ δεν εκτέλεσα και αυτή τη φορά. Έπειτα από 3-4 μέρες πήραμε από το στρατόπεδο μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι από το Βαλτέτσι Τριπόλεως και τους οποίους έστειλε στο στρατόπεδο το Σύνταγμα του Βαζαίου και τους πήγαμε στην τρύπα με δεμένα τα χέρια .Εκεί τη προτροπή του Μωργιά και με πιστόλι στα χέρια με ανάγκασαν κι έσφαξα κι εγώ. Κατά την εκτέλεση παρίστατο και ο Βλάσης Οικονομόπουλος, αλλά και αυτός δεν έσφαξε, μόνον πήρε τα ρούχα των εκτελεσθέντων, που του έδωσε ο Πισογιαννάκης. Έπειτα από 7-8 μέρες πήραμε από το στρατόπεδο άλλους 35-37 δεν θυμάμαι ακριβώς, μεταξύ των οποίων ήσαν ο Βλάσης Ρομπόκος γιατρός Γκούρας, Γεώργιος Γεωργίου. Κι αυτούς τους πήγαμε δεμένους. Τότε έκλεισε η ομάδα του Μωριά και την εκτέλεση με μαχαίρι την έκαναν ο Θύμιος Γιόκας, Σερμπέτης ή Γλυκός, ο Βλάσης Πρόβος, Νικόλαος Δάσκαλόπουλος από Κακούρι, Βλάσης Οικονομόπουλος και εγώ.

  Έπειτα από αρκετές μέρες και μάλιστα κατά μήνα Ιούλιο 1944 μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο και εκτελέστηκαν στην τρύπα 48 που οι περισσότεροι ήσαν από το Φενεό, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Χαρλαύτης και οι δύο υιοί του Αργύρης και Γιάννης, Επίσης o Κωνσταντίνος Δάρης και ο υιός του ο Φαρμακοποιός Νίκος Λαδάς, Νίκος Μητρόπουλος, η Αθανασία Μπαλή, Παπα-Παναγής Χαρλαύτης κάτοικοι Γκούρας, το ζεύγος Τσεκρέκη, Δημ. Ψαχούλιας ή Βολιαρίτης από το Μεσινό, ο Παπαγιωργόπουλος και ο υιός του Γιάννης Τσούλης, o Κολοβός και η κόρη του από τα Καλύβια, Γρηγόρης Καπέλος κι ο αδερφός του ο Δάσκαλος, Ηλίας Σταματόπουλος κάτοικοι Φονιά, Κατσαούνης από Γκιόζα, Φεντσής, Σωτήρης Κακκαβάς από τη Σιβίστα κλπ που δεν θυμάμαι. Αυτών των 48 η εκτέλεση γινόταν με τον εξής τρόπο : Έλεγαν στον καθένα να πέσει κάτω κι αν αρνιόταν τον κτυπούσαν με γλωσσίδι καμπάνας. Τους χτυπούσε ο Σίμος πίσω στο κεφάλι κι όταν έπεφταν κάτω τους έσφαζαν. Την άλλη μέρα πήρανε άλλους 37-38 αν θυμάμαι ακριβώς. Τότε δεν ήρθε ο Σίμος αλλά ο Πισογιαννάκης. Οι 38 ήσαν από τη Νεμέα, τους έφερε ο Θύμιος με τον Απόστολο Καραΐσκο και άλλους που δεν τους γνωρίζω στο στρατόπεδο και αυτούς εκτελέσαμε με τον ίδιο τρόπο, πρώτα τους χτυπούσαμε με το γλωσσίδι κι έπειτα τους σφάζαμε με μαχαίρι.

  Ο Βασ. Κατσηρμάς πήρε μια μέρα τη κόρη του Χαρ. Κολοβού που μετά εκτελέστηκε και της είπε Ασπασία να πάμε μαζί το φαγητό στο μοναστήρι κι όταν μετά από συνεννόηση με το Στρατοπεδάρχη ο Κασαλμάς την έπιασαν και τη σκότωσαν. Μια μέρα ήρθε στο στρατόπεδο ο Όθωνας Τζανέλος, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Γιώργης ο Κατσελάς, ο Γιάννης Λύρας του Ανασ. συζήτησαν με το στρατοπεδάρχη κι έφυγαν. Μετά 2-3 μέρες έφερε ο Κοτσελάς τους συλληφθέντες της Γκούρας. Τα κειμήλια της μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού μάζεψαν να τα φυλάξουν οι μοναχοί και τα έκρυψαν στο καταφύγια της Μονής. Ο στρατοπεδάρχης Σίμος τα ανακάλυψε και τα πήρε για να ενισχύσει τα οικονομικά του κόμματος. Από τους καλόγηρους της μονής έσφαξαν το μοναχό Αρσένιο διότι έδειξε κάποιο ταγάρι με γράμμα στους κατοίκους του Στενού. Τον πήραν με άλλους έξη καλογήρους και τους έσφαξαν στην τρύπα. Συνεργοί στη σφαγή των καλογήρων ήσαν και κάτοικοι των Καλυβίων για να αρπάξουν την περιουσία της μονής. Τους συλληφθέντες και εκτελεσθέντες της Γκούρας έφερε στο μοναστήρι ο Γιώρ. Κοτσελάς με δυο άλλους και τους παρέδωσε στο στρατοπεδάρχη Σίμο και βοηθό Πισογιαννάκη. Ο Γ. Κοτσελάς παρέδωσε κι ένα φάκελο για τους κατηγορούμενους στον στρατοπεδάρχη. Τον ιερέα της Γκούρας Παπα-Χαρλαύτη τον εκτέλεσε στην τρύπα ο Κ. Σερμπέτης ή Γλυκός και μάλιστα τον χτύπησε με μαχαίρι διότι εκστόμισε μια κατάρα και συνέχεια τον χτυπούσε με το μαχαίρι έως ότου τον αποτελείωσε.

  (…)

  Ο Μοίραρχος Αθ. Δρούγκας

  Κόρινθος 9 Μαρτίου 1945

  Μου αρέσει!

  • ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ said

   ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;

   Μου αρέσει!

   • Παύλος said

    Γιατί δεν το κάνεις εσύ;
    Για να καταλάβεις είχα δύο ξαδέρφια του πατέρα μου στην Κορινθία στο λεγόμενο αντάρτικο…
    Φίλε ως εδώ η μονόπλευρη αλήθεια που μου έμαθαν.

    Μου αρέσει!

   • Παύλος said

    Μια ερώτηση και αν μπορείς μια σαφή απάντηση.
    Γιατί ξεκληρίστηκε το Δίστομο-Καλάβρυτα και όλοι οι τόποι μαρτυρίου αθώων ψυχών;
    Το χωριό που μεγάλωσα λίγο έλειψε να γίνει Δίστομο,στην πλατεία ήταν ο παππούς μου 34 χρονών τότε με 6 παιδιά μαζί με άλλους 100 και δεν εκτελέστηκαν…ξέρεις γιατί?

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Παύλο,διαβάζεις τι ποστάρεις;;;
    Σαν τι λογιώ πηγάδι είναι αυτό που βρίσκει πάτο η πέτρα
    μετά από 16 δευτερόλεπτα καθοδικής διαδρομής;;;
    Ανέβα σε ενα μπαλκόνι ρίξε μια πέτρα και κάνε το πείραμα
    Καταπίνεις αμάσητο ότι σου δίνουν
    Θέλει προσοχή

    Μου αρέσει!

   • Παύλος said

    Έχω πάει γιατί είμαι Κορίνθιος.
    Αυτό σε ενόχλησε εσένα Αστιλαίς;
    Κάνε μια μονοήμερη εκδρομή μέχρι τον Φενεό στο φράγμα και αν πας στη Μονή Αγίου Γεωργίου ρώτα να μάθεις και θα σου δείξουν την τρύπα,φαίνεται από το μοναστήρι..
    Αλήθεια σου γράφω.

    Μου αρέσει!

   • akalestos said

    μαλλον δεν ειναι πηγαδι αλλα φυσικος σχηματισμος,υπαρχει παρομοιος στην ευβοια,απολυτα κυλινδρικο για 80 μετρα,συνολο 160 νομιζω

    Μου αρέσει!

   • ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ said

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΕΓΩ; 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΓΙΝΑΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΗΤΑΝ.Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ….

    Μου αρέσει!

   • ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ said

    ΕΠΙΜΕΝΩ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΙ ΗΤΑΝ; ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ…

    Μου αρέσει!

   • Παύλος said

    Ναι ρε φίλε και εγώ μαζί σου αλλά να ανακινεί ο Παπανδρέου με ουρά τον Γλέζο τέτοια ευαίσθητα θέματα για να καλύψει τα ξεπουλήματα της Γαμημένης Της Πατρίδας μου σε Τούρκους και Εβραίους και να τα καταπίνουνε γαμώ το κερατό μου με εξοργίζει αφάνταστα η μία όψη του νομίσματος..
    Έλεος πια με του Κουκουέδες,αυτοί είναι στο φινάλε οι ηθικοί αυτουργοί των γερμανικών εγκλημάτων.

    Μου αρέσει!

   • ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ said

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ..

    Μου αρέσει!

   • ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ said

    ΠΑΥΛΟ, ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΡΩΩ ΞΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΩ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΓΙΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Αν Πράγματι ψάχνεις την α-λήθεια πρέπει πρώτα και κύρια να μην είσαι εμπαθής,Παύλο.
    Εμπαθής γίνεται όποιος δεν διαθέτει ΛΟΓΙΚΗ και ψάχνει να πιαστεί από λάθη και παραλήψεις άλλων
    για να καθ-ησυχάσει κάτι που τον τρώει.
    Εμπαθής γίνεται κάποιος που δεν βλέπει με τα μάτια της ψυχής.
    Και ποιά είναι αυτά τα μάτια;;
    Είναι αυτά που λένε δώσε μου τον χρόνο πίσω και διορθώνω τα κακώς πραχθέντα
    ή όπως λέει ο λαός «ξανακάνε με νύφη και ξέρω να προσκυνάω»
    Εμπαθής είναι αυτός που κρίνει και κατακρίνει όλους τους άλλους γιατί δεν θέλει να τον κρίνουν
    γιατί θέλει να είναι στην απ΄έξω και να μην παίρνει ευθύνες
    Εμπαθής είναι αυτός που επειδή τα φορτώνει στους άλλους θεωρεί τον εαυτό του σωστό
    Κι όμως η θε-ρα-πεία είναι μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΗ-φέρουσα και ΣΥΝ-φέρουσα
    Τα μάτια της ψυχής ανοίγουν και λένε
    τον χρόνο δεν μπορώ να τον φέρω πίσω , αυτός χάθηκε ή κερδήθηκε είναι παρελθόν
    Μπορώ να κερδίσω το ΠΑΡΟΝ;
    Ε ναι ΜΠΟΡΩ γιατί ΘΕΛΩ
    και κάθε κερδισμένο ΠΑΡΟΝ γίνεται ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ δηλαδή γλυκειά ανάμνηση
    που θέλει επανα-ληψη
    Έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι την Ισ-το-ρία
    σαν κάτι γλυκό που θέλω να το ματαξαναζήσω
    Γιατί απ΄την ΙΣΤΟΡΙΑ θέλω να κρατάω τα ΘΕΤΙΚΑ

    Μου αρέσει!

   • ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ said

    Astillais!!!ΣΕ ΦΙΛΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ HYDE…

    Μου αρέσει!

 5. Παύλος said

  Το παίρνω πίσω αλλά θέλω να καταλάβεις ότι άλλοι μας την Γ….ν την Πατρίδα και δεν είναι μόνο οι παλαιοί ξένοι…
  Καλύτερα που δεν γνωρίζεις,ευτυχισμένος είσαι και μην ασχολείσαι με την αλήθεια γιατί αν τυχόν και σου αποκαλυφθεί θα σε εξοργίσει πάρα μα πάρα πολύ.
  Αστιλαίς η Ιστορία δεν είναι αναμνήσεις του μυαλού για να κρατήσουμε τα θετικά.
  Αν δεν ψάξεις την όποια Ιστορία θα αναγκαστείς να την υπομείνης πάλι στο πέρασμα του χρόνου.
  Και γνωρίζεις φίλη μου το γνωστό ρητό…
  Δεν είμαι εμπαθής,εξοργισμένος με το ψέμμα και την υποκρισία είμαι.

  Μου αρέσει!

 6. ΒΟΥΚΕΝΤΡΑΣ said

  Πριν καιρό πέρασαν κάτι απολιθωμένα ΚΚΕδάκια εκεί που καθόμουν( 18-19 χρονών) και ήθελαν ντε και καλά να μου δώσουν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ…
  Να πάτε στην πηγάδα του Μελιγαλά και στο Φενεό να τις πουλήσετε τους είπα και…ΚΟΚΚΙΝΗΣΑΝ στρίβοντας με ελαφρά πηδηματάκια γιατί το άκουσε πολύς κόσμος…
  ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ 5(!!!!!!) ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟ ’36-39. ΑΥΤΗ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΡΩΓΕΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ…ΑΝΑΘΕΜΑ !!!!!!!
  Σχετικά με τα Τ.ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (δεν ήταν βέβαια άγγελοι) αλλά ας δούμε ποιοι τα επάνδρωναν και για ποιους λόγους ( 542 ταγμα Ευζώνων σας λέει τίποτα;;;)Και το σημαντικότερο :::
  ΠΌΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ.
  Ο παππούς μου ψήφιζε ΚΚΕ και πήγε σχεδόν 10 χρόνια φαντάρος (12-22)ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΤΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΙΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟ ’36 ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ…

  Μου αρέσει!

  • xoma said

   η λογική σκότωσε τον «αντίπαλο» οδήγησε στον εμφύλιο, που πήγε την ελλάδα 500 χρόνια πίσω.
   σήμερα ή θα πάμε μπροστά ή θα γίνουμε τούρκοι.
   οι κομμουνιστές σήκωσαν τα όπλα για να σώσουν την χώρα τους. το ίδιο έκανε και ο παππούς σου και μεγάλο μπράβο του!
   οι γερμανοτσολιάδες θέλησαν να υπηρετήσουν το χίτλερ….

   όχι άλλους ξένους διοικητές της χώρας, δεν χρειαζόμαστε βαυαρό-βάρβαρο βασιλιά, ρώσο καθοδηγητή. χρειαζόμαστε σοβαρούς έλληνες πολίτες… αλλά και στο 2011 μάλλον δεν έχουμε και πολλούς..

   Μου αρέσει!

 7. Kommenos said

  Τι ηλικία ρε έχει αυτός ο Παύλος και ξέρει όλη τη διαδρομή που έκαναν τα κεφάλια στο πηγάδι;

  Ξέρει κανέναν που να έχει κάνει αντίσταση στην Κατοχή εκτός από τους Χήτες;

  Και εμένα δεν μ’ αρέσει το Κ.Κ.Ε. (ανάθεμα και αν έχω εκφραστεί για κανένα κόμμα θετικά – με ξέρετε), αλλά που έχει βρεθεί αυτός ο βρυκόλακας και ξέρει και πληκτρολογεί σε κομπιούτερ, αντί να γράφει με πέννα που να τη βουτά σε μελανοδοχείο.

  Τουλάχιστο ο Γλέζος κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη (και μάλιστα την πολεμική – που έκτοτε δεν τόλμησαν να την ξανα υψώσουν)

  Γιατί όλοι αυτοί οι γραφικοί δεν πάνε και στο αδελφό φόρουμ Αντινιους τζιαρ να πληκτρολογήσουν τις εξυπνάδες τους και μας έχουν κολλήσει εδώ μέσα, χαλώντας τις βαθειές στοχαστικές επιμελημένες συζητήσεις του Ολύμπια τζιάρ που αποτελούν κόσμημα του Διαδικτύο και υποψήφια για συλλογή στην μελλοντική Ιστορία του Ελληνικού Πνεύματος;

  Μου αρέσει!

  • Εγω σε πενηντα χρονια ζωης ενα πραγμα μονο εμπεδωσα.Οταν εχουμε απεναντι μας οι Ελληνες ενα κοινο και φανερο εχθρο ..τοτε οι Ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες.Οταν ομως αφηνουμε τη διχονοια να σπειρει την αμφιβολια και το εγω του καθενος μας αναμεσα στο συνολο , τοτε γινομαστε ολοι μας χειροτεροι και απο κτηνη.
   Οταν αποχωρουσαν οι Γερμανοι τον Οκτωβρη του 44 ,ολοι, λαος και ανταρτες απ ολες τις πλευρες ξεχυθηκαν στους δρομους με μια μονο σημαια, την ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.Οι ανταρτες ειτε του ΕΑΜ ειτε του ΕΔΕΣ ειτε οι ΧΙΤΕΣ παρελαυναν μονο με τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ,ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥς ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.Με το που εφτασε στην Αθηνα ο παπανδρελληνας ο παππους μαζι με τους Αγγλους του Σκομπυ,κατα την προσφιλη γκαιμπελιστικη τακτικη της προβοκατσιας ανοιχθηκε πυρ σε αοπλους διαδηλωτες που κρατωντας μονο την ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ σκοτωνοντας εκατονταδες.Εκ των υστερων κατηγορησαν το ΕΑΜ οτι εστειλε οπλοφορους….Τοτε «βγηκαν» και οι πρωτες κοκκινες σημαιες. Η κριτικη δικη σας,η συμφορα ομως ηταν ηδη εντος των πυλων.Ο Μαυρος Δεκεβρης του 44 και τεσσερα χρονια ανειπωτης και αδελφοκτονου σφαγης ειχαν ξεκινησει.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: