O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

Φοβερή δουλειά. Από το netakias.wordpress.com. Θα χρειαστεί χρόνος για να μελετήσατε τα στοιχεία αλλά, αξίζει τον κόπο μια και δείχνει πως λειτούργησε η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.Ευχαριστούμε τον _Κ.Κ.  που μας το έστειλλε !

Απεχθάνομαι τις συνομωσίες, Νεφελίμ και λοιπά. Οπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχουν συνομωσίες, Μπίλντεμπεργκ κι άλλα αφελή. Δεν ξυπνάνε κάποιοι και θέλουν το κακό μας, τα πάντα είναι το χρήμα. Υπάρχουν φυσικά σχέδια και τρόποι να βγάλει κάποιος λεφτά από το μηδέν (CDS) αλλά πρέπει να θέλει και το θύμα να είναι…θύμα. Νομίζω ότι έχω την κρίση, να βλέπω πίσω από τις λέξεις.

O ΓΑΠ κι ο Σόρος έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό, ούτε σκευωρία.

Ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. (wall street journal,businessweek ) Ενας προσωπικός του φίλος, γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Οποιος είχε οποιάδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!

Ποιά είναι η αυτή χώρα;

Στο Παράρτημα στο τέλος μπορείτε να δείτε το αναλυτικότατο ημερολόγιο της προδοσίας, που συνέταξε το dexiextrem.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

[UPDATE 05/10/2010]

Αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Untermstrich” ο πρώην υπουργός οικονομικών Peer Steinbruck, ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Real.gr εδώ http://www.real.gr/

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

[UPDATE 22/12/2010]

Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τονΑπρίλιο του 2009, επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίσησύμφωνα με το σημείωμα της 3/3. Σύμφωνα, δε, με το Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω». Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.

Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή (στις 21/12/2010) εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ!http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=235394 κι εδώ Bloomberg Sues ECB to Force Disclosure of How Greece’s Swaps Hid Deficit

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν τις εκλογές ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους η είδηση στηνΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδω: http://news.kathimerini.gr/

Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα“Λεφτά Υπάρχουν” ! Υστεροβουλο; Ο νοών…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλωνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδω: http://www.ethnos.gr

To βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη

Ομως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο να αναλάβει την εξουσία και κράτος σταματάει να λειτουργεί, με τις “νέες ιδέες” του ΓΑΠ, βιογραφικά, συνεντεύξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με ειδικούς από το εξωτερικό. Δημόσιες υπηρεσίες είναι ακέφαλες για μήνες.

Πως θα πάνε την χώρα στο ΔΝΤ;

Η παραδοχή αυτή του κ.Σαχινίδη μας οδηγεί σε δύο ακόμη συμπεράσματα.

Πρώτον γιατί τόση σπουδή να πάμε στο ΔΝΤ όταν δεν μπορεί να δώσει πάνω από 30δις; Υπήρξε αντάλλαγμα ή άλλο όφελος που δεν το ξέρουμε;

Δευτερόν εξηγεί και δικαιολογεί την αντίδραση της κ.Μέρκελ! Την έφεραν προ τετελεσμένων. Πριν πάρουν μέτρα, πριν προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν την Οικονομία, της πήγαν το πακέτο ΔΝΤ! Και μετά με υποκριτικό τρόπο για Οσκαρ μιλούσαν για την “δήθεν” απειλή στην προσφυγή στο ΔΝΤ αν δεν δώσει τα λέφτα η Ευρώπη!

Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι συμβουλοι του ομως γνωριζαν πολυ καλα οτι η αμφισβητηση του Μααστριχτ θα επισυρει την οργη και αντιδραση της Γερμανιας.

(1) Οι Γερμανοι εκαναν τα στραβα ματια σε αποκρυψεις στοιχειων απο χωρες που δεν τα εβγαζαν περα για να μη διαταραχθει η ευρωζωνη αλλα δεν θα ανεχονταν ανοιχτη αμφισβητηση της συνθηκης.
Η ανακοινωση μεγαλου ελλειμματος και η αρνηση να παρει μετρα ηταν αυτο ακριβως : ανοιχτη αμφισβητηση του Μααστριχτ και προκαλεσε την ελληνογερμανικη κριση.

(2) Οι αγορες που μεχρι τοτε υπεθεταν οτι πισω απο ολη την ευρωζωνη στεκεται η Γερμανια αναστατωθηκαν οταν ειδαν τη ρηξη Ελλαδος – Γερμανιας που σημαινε οτι δεν θα καλυπταν την Ελλαδα οι Γερμανοι.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Οι συμβουλές των Ειδικών ποιές ήταν;

Από τα γεγονότα μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ενας από τους συμβούλους ήταν κι ο Soros.

Στις 7/11/2009 Επισκέπτεται τον ΓΑΠ ο Σορος

Είδηση στην Καθημερινή εδώ

kathimerini.gr

tovima.gr

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Στις 8 Δεκεμβρίου 2009 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».

Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, τρείς μέρες μετά, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Αρχισε το Σορτάρισμα!

Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.

Ειδηση στο ΑΝΤΙ εδώ : http://www.antinews.gr/?p=41425

[UPDATE 13/7/2010]Ερώτηση της Βάσω Παπανδρέου για το θέμα !

εδω : http://www.antinews.gr/

Ακολούθησαν στα ΜΜΕ οι ακατανόητες, τότε, δηλώσεις των στελεχών ΠΑΣΟΚ του τύπου “δεν υπαρχει σάλιο”, “Τιτανικός”. Τα sread από 160 πριν τις εκλογές εκτοξεύονται!

Οπως στις 11 Δεκεμβρίου που είπε ότι είμαστε διεφθαρμένοι από την κορυφή ως τα νύχια! Θαυμάστε τον σε CNBC

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Παρά όμως την σπέκουλα του Πρωθυπουργού και το πόλεμο που έκανε εναντίων της ίδια του της χώρας (δεν εννοώ τις ΗΠΑ) το Ιανουάριομπορέσαμε πάλι (!) να δανειστούμε, χωρίς εξωτερική βοήθεια!

Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο ούτε σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή! Η Ελλάδα δεν είχε παρά να επαναλάβει τη διεργασία που οδήγησε στον επιτυχή δανεισμό 8 δις ευρώ, με προσφορά 25 (ναι, είκοσι πέντε!)δις ευρώ, την 25η Ιανουαρίου 2010.

Πέντε ημέρες μετά στις 30 Ιανουαρίου 2010 δίνει συνέντευξη στο Euronews και μας λέει διεφθαρμένους!

Πως δανειστήκαμε στις 25 Ιανουαρίου;

Τι είχε συμβεί ακριβώς τότε;

Με την εγκληματική μετεκλογική αδράνεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, να μην παίρνει μέτρα, παρά το υψηλό έλλειμμα (ας θυμηθούμε ξανά το «ξεκολλήστε» του Σαμαρά), η χώρα είχε φθάσει και τότε σε οριακό σημείο σχετικά με τη δυνατότητα δανεισμού της. Οι αγορές αμφισβητούσαν ανοικτά την πιστοληπτική μας ικανότητα. Το spread είχε πάρει για τα καλά την ανηφόρα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήλθε σε συμφωνία με πέντε σημαντικές τράπεζες, τις οποίες όρισε (έναντι αδρής προμήθειας) αναδόχους της έκδοσης 5ετών ομολόγων, που προγραμμάτισε για τις 25 Ιανουαρίου, υπό τον όρο να εγγυηθούν την αγορά ενός ελαχίστου ποσού ομολόγων από τη δημοπρασία, ύψους500 έως 600 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο ζητούσε3 με 5 δις από τη δημοπρασία, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.

Η ίδια η παροχή εγγύησης από μεγάλες διεθνείς τράπεζες ήταν μια τέλεια ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι δεν θα χρεοκοπούσε η οικονομία μας, που προκάλεσε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους. Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Για μία μόνον δημοπρασία ομολόγων!

Με τεσσεράμιση τέτοιες δημοπρασίες καλύπταμε τα 110 δις, που «εξασφάλισε» (για τρία χρόνια και σε πολλές δόσεις) ο «εθνοσωτήρας» ΓΑΠ, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας! [update 15/9/2010]

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Ξαναβγαίνει στην υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN, μήπως και δεν το άκουσαν καλά αυτοί που μας δάνεισαν ! Μας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους κι ο ΓΑΠ βγαίνει στο CNN και λέει ότι είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ ! ! ! ! !

Δείτε την συνέντευξη του ! http://www.tubechop.com/watch/97258

Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ (OργανισμόςΔιαχείρησης Δημοσίου Χρέους) ο Πέτρος Χριστοδούλου. Ποιός είναι αυτός; Ας διαβάσουμε τι γράφει η Le Monde

Στην Ευρώπη, η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς για να εδραιώσουν την εξουσία της.

Ο Πέτρος Χριστοδούλου δεν ενδιαφέρεται για τα κομπλιμέντα από όπου και να προέρχονται αυτά. Από όταν ήταν έφηβος, αυτός ο πρώτος μαθητής της τάξης άκουγε τα καλύτερα για το πρόσωπο του. Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της διαχείρισης διαθεσίμων της Τράπεζας της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, που διατάχθηκε από την FED, για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για το ελληνικό χρέος και σχετίζονται με τηνGoldman Sachs και άλλους οίκους.

Ο νεοϋρκέζικος οίκος φαίνεται ότι πληρωνόταν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ελληνική κυβέρνηση, κερδοσκοπώντας στο χρέος της χώρας…” (3)(Ανιχνεύσεις ΕΤ3)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, όμως, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. H είδηση ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εδώ: www.topontiki.gr

ΜΑΙΟΣ 2010

Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλύψαμε (σ.σ.olympia.gr) την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.

Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.

Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:

ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!

[UPDATE 31/10/2010]

H αίχμη του δόρατος της κυβέρνησης,του ΛΑΟΣ και της κ.Μπακογιάννη για το κατεπείγον της ψήφισης του μνημονίου, ήταν ότι δεν θα είχαμε λεφτά να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις! Ουδέν ψευδέστερον !

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τόν «μηχανισμό στήριξης» :
Λήξη Ομολόγων από 01.05.2010 έως και 31.12.2013 και προγραμματισμός εκταμίευσης μηχανισμού στήριξης (ποσά σε δισεκ. €)


Έτος : Λήξεις ομολόγων / Δάνεια ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ

 • 2010 : 15,80 / 38,00
 • 2011 : 31,30 / 40,00
 • 2012 : 31,70 / 24,00
 • 2013 : 24,90 / 8,00

Σύνολο : 103,70 / 110,00

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)
http://www.gkordis.com/2010/10/blog-post_4919.html

Ο Νίκος Μπογιόπουλος αναλύοντας το δάνειο των 110 δις, αποδεικνύει επίσης το οφθαλμοφανές (εδώ): 

Αρα, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνου ν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμ ένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

Στις 2 Ιουνίου 2010 γράφει το tvxs.gr

“…Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίου δέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, τοHayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω τουΟΔΔΗΧ».

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό…”(εδώ tvxs)

Στις 4 Ιουνίου 2010 ο Σαμαράς φέρνει στην βουλή το θέμα για το τρόπο που επιτεθήκαν στην Ελλάδα μέσω των ομολόγων κι ο Παπανδρέου αρνείται να απαντήσει. Η είδηση εδω: http://www.antinews.gr/?p=48640

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Ο Σόρος δίνει τα εύσημα στον κ.Παπακωνσταντίνου.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 17/10/2010

Λίγα λόγια για το ΑΕΠ.

 

ΑΕΠ – Κατανομή 1990-2009 (κλικ μεγενθ.)

Αν δούμε και το ΑΕΠ του 2009, για παράδειγμα, είναι 240 δις. Ακόμη κι αν χρωστάμε 300 δις, δεν είμαστε και μπανανία! Ειμαστε πλούσια χώρα που έχουμε ένα πρόβλημα χρέους αλλά όχι Εσόδων ή δανεισμού! Ποιος ο λόγος για τον κύριο Παπανδρέου να γυρνάει την Ευρώπη και να επαιτεί για δανεισμό ως ανεργος; Γιατί αλλιώς σε αντιμετωπίζει μια Τράπεζα όταν έχεις λεφτά κι αλλιώς όταν είσαι στο δρόμο.

Στον προυπολογισμό του 2009, τα έσοδα ήταν 59 δις και τα έξοδα 67 δις, εκ των οποίων όμως τα 12 δις ήταν μόνο τόκοι. Αν κάναμε, τουλάχιστον, μόνο την διαπραγμάτευση αυτών των τόκων, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση της χρεωκόπημενης χώρας δεν πήγαιναν τα σπρεντ στα 700 και θα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε τις απαραίτητες τομές στα έξοδα μας.

Ενα αφελές επιχείρημα ήταν οτι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις, δι αυτό πήγαμε στο ΔΝΤ. Την στιγμή που η Ιρλανδία με έλλειμα 32% μπόρεσε να δανειστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010! Πως η ΓΑΠ κατάφερε να μείνει με τα ταμεία του Κράτους με υπόλοιπο μόνο για 19 ημέρες; Ανικανότητα;

Μα και τα ταμεία δεν σταμάτησαν σε μια μέρα να μην έχουν εισπράξεις. Ουτε η ΔΕΗ, ούτε η Εφορία. Ο μόνος τρόπος να μην έχει έσοδα το κράτος είναι να καταστραφή η Γη! Κι αυτό δεν έγινε. Ναι, είχαμε πρόβλημα διαχείρησης. Ναί, είχαμε προβλημα διαφθοράς (ΜΚΟ, C4I, Siemens) αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το δανεισμο 110 δις! Και μάλιστα μέ αποπληρωμή μέσα σε 3 (τρια!) χρόνια! Ητοι 36,6δις τον χρόνο! Αν προσθέσουμε και τα “τρέχοντα” ομόλογα (πίνακας 1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ) των ετών 2014-2016 εχουμε τα εξής ποσά :

 • 2014 : 36,60 + 26,97 = 63,57 δις
 • 2015 : 36,60 + 16,05 = 52,26 δις
 • 2016 : 36,60 + 5,82 = 42,42 δις

ΣΥΝΟΛΟΝ 158 δις

Δηλαδή περισσότερα από όλα τα έσοδα του κράτους! Ακόμη κι αυτά του 2009, πριν την ύφεση!

Πίνακας 1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

[UPDATE 23/12/2010]

Τις τελευταίες εβδομάδες, “ξύπνησαν” (;) οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ κι ο υπουργός κ.Παπακωνσταντίνου κι “αντελήφθησαν” το λάθος “υπολογισμό”, κι άρχισαν να μιλούν για “επιμήκυνση” του χρέους μέχρι το 2024!

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν όλοι το πόσο επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση, γιατί δεν νομίζω να μην γνώριζαν τι υπέγραφαν τον Μάιο, όταν μιλάμε για απλά μαθηματικά Α Δημοτικού! Εκτός αν πάσχουν από σύνδρομο Down και είναι λίγο (;) αργοί!

Αν τελικά δεχτούν την επιμήκυνση οι Γερμανοί, τα τρία χρόνια της περιόδου χάριτος και τα δύο χρόνια αποπληρωμής αυξάνονται σε τέσσερα χρόνια περιόδου χάριτος και επτά χρόνια περιόδου αποπληρωμής (ethnos.gr).

Μιλάνε όμως για ένα “μικρό” αντίτιμο της “επιμήκυνσης! Από 0,1% έως 0,3%. Το “μικρό” αυτό αντίτιμο μεταφράζεται σε 40% με 60% δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΚΟΥΣ!

 • 110 δις × 0.05 × 3 έτη = 16,50 δις τόκοι
 • 110 δις × 0.053 × 10 έτη = 58,30 δις τόκοι (για ο,3% αυξηση)

(o άνωθι τύπος είναι ο “μπακάλικος” γιατί δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές ετήσιες δόσεις, οι “πραγματικοί” τόκοι υπολογίζονται με τον τύπο α(ν)=α*(1+τ)^ν δηλαδή 17,34 και 75,68)

Αλλά δεν αρκούν ΑΥΤΑ!

ΟΧΙ! Θα χρειαστεί να δανειστούμε ΑΛΛΑ 80 δις ! ! ! !

Ακόμη κι κ.Παπακωνσταντίνου στο Δελτίο ειδήσεων του MEGA, παραδέχτηκε ότι θα δανειστούμε το 201-2015 άλλα 80 δις ! Σχεδόν άλλα τόσα από όσα πήραμε με το μνημόνιο! Κι άλλο χρέος, πάνω στο χρέος!

Η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ παρά τα όποια σκάνδαλα, φρόντιζε να δανειστεί από την αρχή του έτους για όλο τον χρόνο χωρίς να διασύρει την χώρα. Ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια του έτους έδινε κίνητρα στη αγορά να κινηθεί. Για να θυμιθούμε την COSCO, Αγωγό, Επιδότηση Κλιματιστικών, Μειώσεις φόρου στην αγορά αυτοκινήτου κτλ. Δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν ήταν και καταστροφικά.

Αυξησε το χρέος, αλλά έδινε ανάσα στην όποια κυβέρνηση να κάνει τις συμφωνίες χωρίς να φέρει ύφεση στην Αγορά. Για όσους αναρωτιούνται πως μπορεί να μειωθεί το έλλειμα χωρίς να έχουμε ύφεση, ας δουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ πως το έκανε ο Σημίτης! Ασχετα με το που κατέληξαν τελικά τα λεφτά της ανάπτυξης.

‘Η λοιπόν η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να χειριστεί την οικονομία, ή εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της οικονομίας (ΔΝΤ) και των κατοίκων της χώρας (Εργασιακό, Ασφαλιστικό) και μετά θα “βρεί” τα λεφτά που όλοι οι άλλοι δεν βλέπουμε, εκτός από τον ΓΑΠ! Διαβάστε εδώ το ΑΕΠ του 2009

Οσο για τα μέτρα που πήρε για να σώσει την οικονομία, ακόμη και πρωτοετής του οικονομικού, ξέρει ότι όσες περικοπες και να κάνει κάνει κάποιος δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί, μειώνοντας τα έσοδα! Κι αυτό ακριβώς εκανε!

Αυξησε το ΦΠΑ και μάλιστα το αυξάνει άλλ0 10% (απο 21% στο23%) μέσω τουριστικής περιόδου! Την μόνη ώρα που θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα από τον Τουρισμό! Ενώ ετοιμάζει κι άλλη αύξηση σε προϊόντα του χαμηλό συντελεστή ύψους 110% (από 11%στο 23%) από το 2011, εν μέσω ύφεσης 4% τουλάχιστόν!

Γιατί ακόμη κι αν οικονομοτεχνικά θέλει με την μείωση μισθών να βοηθήσει το ισοζύγιο, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού με ανάλογη μείωση εισαγωγών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την περικοπη των “εξαγωγων” (τουριστικό συνάλλαγμα).

Οσο για αναπτυξιακό σχέδιο ραντεβού το 2012…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

[UPDATE 3/1/2011]

Τα spread 9 μήνες μετά το “σωτήριο” μνημόνιο είναι στις 1000 !!! μονάδες!

Η ζημιά που θα προκληθεί από αυτή την επιλογή του θα ισοδυναμεί με την Μικραστιατική καταστροφη που 1.2εκ έμειναν άστεγοι!

Τυχαίο κι αυτό; Τι οικονομικά σπουδασε ο Παπακωνσταντίνου;

Η είδηση εδω : Προβληματισμός για τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

Οποιος έχει κι άλλα κομμάτια του παζλ παρακαλώ να μου τα στείλει.

Σχετικό βίντεο:

O Soros μας εξηγεί πως μας έκλεψε, και πως θα μας Χρεωκοπήσει!!!!

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112208

Σχετικά Αρθρα:

http://kavvathas.wordpress.com

http://olympia.gr

http://arahova.wordpress.com

http://www.market-talk.net

Χ.Γιανναράς : Τι σημαίνει «ολίγιστος» [update]

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

(1) Eνα κομματι του παζλ ειναι η διεγερση της Γερμανιας.Επειδη η συνθηκη του Μααστριχτ δεν εχει αναλυθει επαρκως στην Ελλαδα ο κοσμος δεν ξερει λεπτομερειες και δεν ξερει οτι η Γερμανια τη θεωρει ζωτικο εθνικο συμφερον. Επι χρονια τα προοδευτικα παπαγαλακια αναφερονται σε αυτην ως “συνθηκη των τραπεζιτων” παραγνωριζοντας οτι ηταν απαιτηση της Γερμανιας ως ΚΡΑΤΟΥΣ για να δεχθει την καταργηση του μαρκου.

(2) Από σχόλιο φίλου στο http://http://www.antinews.gr/?p=51928&cpage=1#comment-478452

(3) Le Monde : En Europe, Goldman Sachs recrute des hommes de pouvoir pour asseoir le sien

LE MONDE | 01.03.10 | 14h13 • Mis à jour le 01.03.10 | 14h13

Londres Correspondant

es compliments, Petros Christodoulou affecte de s’en moquer d’où qu’ils viennent. Depuis son adolescence, ce premier de la classe a l’habitude d’entendre dire le plus grand bien de sa personne. Nommé le 19 février à la tête de l’organisme de la gestion de la dette publique grecque, il est aujourd’hui aux premiers rangs.

Reste que l’ancien responsable des marchés de la National Bank of Greece (NBG) est au coeur de l’enquête, annoncée le 25 février par la banque centrale des Etats-Unis (Fed), sur les contrats relatifs à la dette grecque liant la banque d’affaires américaine Goldman Sachs, et d’autres sociétés, au gouvernement d’Athènes.


σ.σ.Υποκλίνομαι στην εργασία του dexiextrem.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ AΠ’ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Posted by dexiextrem στο Οκτωβρίου 5, 2010

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

12.9 «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.», Γ. Πα­πανδρέου στη ΔΕΘ.

13.9 «Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

4.10 Εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες.

5.10 Η Τράπεζα της Ελλάδας επιτρέπει τις «ανοιχτές πωλήσεις» των Ελληνικών ομολόγων, διευρύνοντας το χρόνο πληρωμής, που ήταν 3 ημέρες κατά 10 επιπλέον ημέρες. Επίσης, περιορίζει τις όποιες ποινές, σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν εκκαθαρισθεί και μετά την παρέλευση των 10 ημερών. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στην υποτιμητική κερδοσκοπία πάνω στα Ελληνικά ομόλογα.

19-20.10 Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στα Ευρωπαϊκά όργανα το διπλασιασμό του ελλείμματος. Τονίζει ότι, παρά το έλλειμμα του 12,7, η κυβέρνηση θα υλοποιούσε στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

22.10 Ο οίκος αξιολόγησης Fitch – υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε Α-από Α.

5.11 «Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους προέβλεπαν ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας», Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

11.11 Ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε την υπαγωγή της Ελλάδας σε επιτήρηση, καθώς η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

18.11 Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ που είναι φέτος. Σύμφωνα με το σχέδιο:

 • δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν συνολικές μεικτές αποδοχές υψηλότερες των 2.000 ευρώ,
 • οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 1,5%,
 • αποφασίστηκε η αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2010.

24.11 Στην ενδιάμεση έκθεση προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νομισματική πολιτική του 2009, η ΤτΕ, προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, ο κ. Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

28.11 Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τραγική την κατάσταση της οικονομίας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

8.12 Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».

9.12 Η «πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική» και το «δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

10.12 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θέτει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας, παρότι το θέμα δεν βρισκόταν στην επίσημη ατζέντα.

14.12 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει: «Θα αποδείξουμε στην πράξη πωςλε­φτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτά στα κυκλώματα του εγκλήματος, στα χέρια όσων ζουνπαρασιτικά εις βά­ρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» και εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώνει μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

 • Μισθολογικές αυξήσεις Δημοσίου, που θα καλύπτουν τον πλη­θωρισμό.
 • Mισθολογική ωρίμανση σε αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.
 • Μείωση κατά 10% στα επιδόματα του Δημοσίου.

16.12 Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, υποβαθμίζει την πιστο­ληπτική ικανότητα της χώρας από Α-σε ΒΒΒ+.

20.12 Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, μεταξύ των οποίων τη συγκρά­τηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις.

22.12 Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από Α2 σε Α1, προχωρά ο διεθνής οίκος Μoody’s.

29.12 «Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχω­ρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Συμπληρώνει ότι θα διορ­θωθούν τα λάθη, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και προβλέπει ορίζοντα τετραετίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

5.1 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Στα­θερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2012 αντί του 2013 που είχε αρχικά ανα­κοινωθεί.

13.1 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη, ούτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ. Κάνοντας αυτοκριτική, λέει ότι «σε αυτές τις 100 ημέρες έγιναν και λάθη, μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη».

14.1 Το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας, το οποίο προβλέπειαρνητικό ρυθμό ανά­πτυξης κατά 0,3% το 2010 και άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2011, κατά 1,9% το 2012 και κατά 2,5% το 2013.

25.1 Κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πε­νταετούς διάρκειας, αν και οι προσφορές έφθασαν στα 25 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το τρέχον έτος, η κυβέρνηση περιορίστηκε να αντλήσει μόνον 8 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 6,2%. Η άστοχη και «αφύσικη» αυτή επιλογή, σε συνέχεια της αναπο­τελεσματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε, οδήγησε στο «μονόδρο­μο» του Μνημονίου.

27.1 Δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδι­άζει την πώληση ομολόγων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Κίνα,μέσω της αμερικανικής τράπεζας «Goldman Sachs».

τα spreads εκτοξεύονται στις 400 μονάδες

29.1 Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βο­ήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης.

31.1 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημε­ρίδα «Καθημερινή», τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρω­τοβουλίες της κυβέρνησης, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το επιβάλ­λει το συμφέρον του τόπου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

3.2 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2010-2013 και θέτει τη χώρα υπό επιτήρη­ση, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012.

4.2 Ο πρωθυπουργός, από το Ν. Δελχί, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα βάρη μέσα στο 2010, δηλώνει: «Ναι, θα υπάρξουν για εκείνους που πρέπει να πληρώνουν και δεν πληρώνουν σήμερα», επα­ναλαμβάνοντας ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων.

8.2 Ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις απο­φάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές τοστίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής.

11.2 Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από και­ρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».

14.2 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες δηλώνει:«Επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα».

18.2 Δέσμη 23 μέτρων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της κατανάλωσης ως απάντηση στην ύφεση παρουσίασε η ΝΔ.

Ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επι­τροπής για τα στατιστικά στοιχεία. Προειδοποίησε ότι «η πρόταση για Εξεταστική σημαίνει να βγάλουμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι» και υπο­στήριξε ότι «μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της Εξεταστικής, θα συρθού­με σε λύσεις εξωευρωπαϊκές. Όλα αυτά μας ωθούν στο ΔΝΤ και θα είναι ομολογία ήττας της Ευρωζώνης, είναι πλήγμα κατά της Ευρώπης».

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

3.3 Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζονται πρό­σθετα μέτρα:

 • Περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, στο Δημόσιο
 • Αύξηση ΦΠΑ κατά μία μονάδα στο μικρό του κλιμάκιο, το οποίο από 9% θα ανέλθει στο 10% και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλι­μάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%
 • Φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
 • Περικοπή επιδομάτων, από 10%, που είχε αρχικά ειπωθεί, στο 12%.

4.3 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή: «Ναι, είναι μόνιμα τα μέτρα».

11.3 Ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανοίγουν και πάλι –αυτή την φορά από την Ουάσιγκτον– το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ για δάνειο προς την Ελλάδα. «Δεν είναι λόγια για πίεση, είναι πιθανή προοπτική», λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

13.3 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει στα «ΝΕΑ»: «Οι κόποι μας, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο». «Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας».

19.3 Ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ:«Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τις σκληρότερες αποφάσεις που έλαβε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα».

Σε ανάλυσή της η «Wall Street Journal», μεταξύ των άλλων, επιση­μαίνει: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγ­ματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ».

Οι ηγέτες της Ζώνης του Ευρώ συμφώνησαν στη σύσταση μηχανι­σμού χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την παρεμ­βολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

26.3 «Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πο­λιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, μετά το πέρας της συνε­δρίασης των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

6.4 Το γύρο του κόσμου κάνει δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι, η Ελλάδα θα ζητήσει την αναθεώρηση του μηχανισμού, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κριτήριά του.

τα spreads εκτινάσσονται στις 453 μονάδες.

9.4 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στη­ρίζει η ΕΕ.»

11.4 Γ. Παπανδρέου («ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»): «Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε βεβαίως, για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με προσδιορισμένους πλέ­ον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι θα είναι και γεμάτο».

16.4 Τη θέση της κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επαναλαμβάνει η Ν.Δ.: «Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσου­με με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία».

23.4 Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο: «Είναι εθνική και επιτα­κτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης».

24.4 Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου: «Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην Ελληνική κοινωνία… Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτη­ρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας…Είδα, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες «Έξω το ΔΝΤ». Θα μπορούσα να συνυπογρά­ψω και να βάλω από κάτω “Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”».

ΜΑΪΟΣ 2010

2.5 Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε τρι­ετές Πρόγραμμα Δανεισμού, ύψους 36,4 δισ. ευρώ. Τα διαρθρωτικά μέ­τρα περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, αυξήσεις στη φορολογία, καθώς και δραστικές αλλαγές στο ασφαλι­στικό και στην αγορά εργασίας.

Οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup αποφάσισαν την ενεργοποί­ηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Το συνολικό ύψος των δανειοδοτήσεων, θα ανέλθει για την τριετία 2010-2012, στο ποσό των 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλό προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης».

3.5 Συνέντευξη του υφυπ. Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση”: «… Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυ­βέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ».

4.5 Κατατίθεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νο­μοσχέδιο που προβλέπει τα νέα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνη­ση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στο νομοσχέδιο, εκτός από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μετα­ξύ άλλων, περιλαμβάνονται: έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ την τριετία 2011-2013, ειδικός φόρος στις διαφη­μίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, ο οποίος ορίζεται σε ποσο­στό 20%, έκτακτη εισφορά στα νομικά πρόσωπα, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ για το 30% των προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ αυτών και τρό­φιμαμέσω της μετάταξής τους από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23%, νέες μετατάξεις προϊόντων το 2012, πώ­ληση περιουσιακών στοιχείων και δημοσίων επιχειρήσεων. Για τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής θα αρκεί η έκδοση Προεδρικού Δι­ατάγματος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομικών.

6.5 Με ψήφους 172 υπέρ (από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντό­ρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ), κατά 121(ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και 3 «παρών» (Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Β. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μηχανισμού στή­ριξης της Ελληνικής οικονομίας.

Το spread των Ελληνικών ομολόγων έφθασε τις 1.028 μονά­δες βάσης!

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει διαφορετική οικονομική πολιτική με λήψη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν την οικονομία πιο βαθειά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

7.5 Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν ευθείες βολές προς την Τράπεζα της Ελλάδος για το Τ+10 (διακανονισμός συναλλαγών στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου), με ερώτηση που καταθέτουν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

10.5 Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο το ασφαλιστικό νομο­σχέδιο. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: τα γενικά όρια ηλικίας στα 65, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο Δημόσιο από το 2013 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, καθιέρωση του 60ού έτους ως κατώτατο όριο πρόωρων συνταξι­οδοτήσεων, επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ, από τον Αύγουστο, ύψους από 3% έως 9%, στην κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, αναθεώρηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και διαχωρισμός της σύνταξης σε βασική και αναλογική από το 2018.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

14.6 «Τετραπλή υποβάθμιση από τη Moody’s»

16.6 Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, ανατρέπεται η όποια προστασία απολάμβανε ένας εργαζόμενος από τον εργοδότη. Και αυτό καθώς η αποζημίωση απόλυσης περιορίζεται στο μισό και θα φτάνει το πολύ τους 12 μήνες (σ.σ. συν δύο μηνιάτικα για τα δώρα και το επίδομα αδεί­ας, δηλαδή τον 13ο και 14ο μισθό) για εργασία άνω των 28 ετών, έναντι 24 μηνών έως τώρα (και 28 συνολικά).

21.6 Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά η αλλαγή των ερ­γασιακών σχέσεων να γίνει από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και όχι με Προεδρικό Διάταγμα. Η ουσία δεν αλλάζει, αφού όσα προβλέπει το Π.Δ., θα προβλέπει και το νομο­σχέδιο.

26.6 Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράςαπό το βήμα του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας,δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει συγκροτημένη στρατηγική απαλλαγής από το Μνη­μόνιο.

27.6 Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων, οι νέες διατάξεις επιβαρύνουν τους όρους συνταξι­οδότησης (αυξάνουν δραστικά τα όρια ηλικίας έως και 15 έτη και μει­ώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις) σε πε­ρίπου 3,75 εκατ. Ασφαλισμένους. Με μεγαλύτερα θύματα: οι μητέρες με ανήλικο, και οι εργαζόμενοι στα Βαρέα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

4.7 Γιώργος Παπανδρέου στην «Ελευθεροτυπία»: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο. Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στο σωστό δρόμο…».

5.7 Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Ντομι­νίκ ΣτροςΚαν σε συνέντευξή του στους «Financial Times»: «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και όχι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι η αιτία της δυσχερούς κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας».

7.7 Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από το Μνη­μόνιο παρουσίασε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς:«απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει εναλλακτική λύση, είναι να βγούμε από τον αναγκαστικό μονόδρομο του Μνημονίου. Να απαλλαγούμε από τις δε­σμεύσεις του. Ως τότε, θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, … δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στο δρό­μο της ανάπτυξης, αν δεν ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

8.7 Με 159 ψήφους υπέρ, 137 κατά και 2 «παρών» ψηφίζεται επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. «Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.

12.7 Οι ηγέτες των «27» κατέληξαν χθες σε συμφωνία που προβλέπει την παρακράτηση από τις Βρυξέλλες των επιδοτήσεων που επωφελούνται οι αγρότες και οι αλιείς από το γεωργικό Ταμείοσε περίπτωση που ένα κράτοςμέλος δεν τηρεί τους κανόνες του τροποποιημένου Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο όριο του 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία). Οι εθνικές αρχές, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν στους αγρότες και αλιείς τις επιδοτήσεις από εθνικούς πόρους.

14.7 Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

12.8 Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor»: «Θα έλεγα ότι, αντί για «τρίτο δρόμο» χρειαζόμαστε «τέταρτο δρόμο». […] Ο «τέταρτος δρόμος» στηρίζεται σε υπεύθυνα, δημοκρατικά θεσμικά όργανα που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει να πάρουμε την παγκοσμιοποίηση και να αποφασίσουμε εμείς, που θέλουμε να την πάμε. Αυτό συνεπάγεται διάφορα πράγματα. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση».

20.8 Δημοσιοποιείται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, μείωση υπερωριακών αποδοχών, περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικό, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ καιεισιτηρίων συγκοινωνιών.

23.8 Ο Γ. Παπανδρέου, σε πολυσέλιδο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρει: «τους τελευταίους δέκα μήνες μπήκαν τα θεμέλια, ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα…»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

2.9 Ο Γ. Παπανδρέου, σε σύσκεψη με κοινωνικούς εταίρους: «οι φόροι δεν πρέπει να θεωρούνται χαράτσι, αλλά αλληλεγγύη προς εκείνους που έχουν ανάγκη».

10.9 Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση, που συνήλθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε αντι-εξουσιαστές στην εξουσία, είμαστε εκπρόσω­ποι των πολιτών και όχι των υπουργείων μας».

12.9 Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης: «Λεφτά υπάρχουν και δεν φορολογούνται… Όσο πηγαίνουμε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο»

τα spreads βρίσκονται γύρω στις 900 μονάδες

16.9 Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.: «η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη στις γερμανικές προτάσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες του συμφώνου σταθερότητας, αρκεί να μην αφορούν μόνο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα».

18.9 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση: «Η λύση του Μνημονίου είναι χειρότερη από το πρόβλημα» … «δεν χρειάζεται δυνάστης για να αλλάξει η Ελλάδα».

23.9 Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ: [..]Η «συμμαχία των προθύμων», βέβαια – κυβέρνηση, εξαπτέρυγα, παπαγαλάκια κ.λπ. – φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για «μαγικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας»… Το Σχέδιό μας έχουμε ήδη δείξει ότι είναι ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αλλού είναι τα μαγικά. Ανήκουν στην κυβέρνηση:

– Πρώτο μαγικό: φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία!

– Δεύτερο μαγικό: Ανεβάζουν τους φόρους. χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα!

– Τρίτο μαγικό: έχουμε βαθιά ύφεση, κι όμως οι τιμές ανεβαίνουν!

Υστερόγραφο: Ο κ. Γ. Παπανδρέου από τους 12 μήνες που είναι πρωθυπουργός της χώρας, στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών, έλλειψε σε ταξίδια για ποικίλους λόγους, πάνω από τους 2!

Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», Γ. Παπανδρέου στη ΔΕ

 

 

38 σκέψεις σχετικά με το “O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!”

 1. Καλά πλάκα μου κάνεις, ρε Περιόπα;

  Ούτε olympia.gr δεν διαβάζεις; Χα χα χα χα!

  Θα το πώ στην Ολυμπιάδα, ότι είσαι αδιάβαστος!

  Το έχω ανεβάσει ήδη http://wp.me/pbW97-bIh

  Καλό θα ήταν να το αναρτήσεις κάνοντας reblog γιατί το ανανεώνω με τα νεότερα κάθε μήνα, κι έτσι θα είναι ενημερωμένο.

  Μου αρέσει!

  1. Χιλια συγνωμη ρε φιλε,δεν το προσεξα εκεινη τη μερα αλλα δεν εκανα και ελεχγο.Μου το εστειλε ο δασκαλος και θεωρησα οτι ειναι αρκουντος διασταυρωμενο.Εχει μαζι με αλλα λινκ αναφορες σε Ολυμπια,αλλα με διαφορετικους τιτλους.Προσπαθησα να το βρω στο δικο σου μπλογκ αλλα δεν μου εμφανιζοταν,δεν ξερω γιατι.Ειχε «παει» και 7 το πρωι,εε η νυστα χτυπησε κοκκινο καταλαβαινεις…Αυτο το reblog πως γινεται ;;

   Μου αρέσει!

 2. Η προδοσία του λαού συστηματικά. Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του(να μην γράψω άλλες λέξεις οι οποίες δεν αρμόζουν σε πολιτισμένους Έλληνες).Μόνο να μην Ξεχάσει ο κ. Πρωθυπουργός να ρίξει μερικά λουλούδια στον δρόμο για το ERZEROYM(ΓΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ, γιατί εάν δεν το κάνει τα φαντάσματα των σφαγιασθέντων Ελλήνων εκεί βρίσκονται. Να προσθέσω και κάτι άλλο μην διανοηθεί και μοιράσει τι Αιγαίο με τους Μογγόλλους γιατί ο καιρός γαρ εγγύς.

  Μου αρέσει!

 3. Καλά δεν το διάβασα όλο αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον αρθρογράφο(και όχι το θεματοθέτη Ολυμπία) αφού σιχαίνεται τις συνωμοσίες(που κακώς συγχέονται με γιαχβεδίστικα νεφελιμ κλπ) αν γνωρίζει ποιός είναι το αφεντικό του Σόρος? Σε ποιόν δίνει λόγο ρε παιδί μου? Πώς τον λένε? Τί είναι? Από που ήρθε? Εφόσον δεν υπάρχουν συνωμοσίες και όλα είναι φανερά και λογικά και για το χρήμα, ποιός είναι πάνω από το Σόρος? Και τελικά πόσο χρήμα θέλει αυτός πάνω από το Σόρος. Αυτά.

  Μου αρέσει!

  1. Με δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένα αφεντικό ή κάποιος «κακός» νους, σαν την Spectra του James Bond.

   Ρίχνει κάποιος την ιδέα, κι όλοι όσοι έχουν κέρδος συμφέρον ακολουθούν. Follow the money που λένε και στην Μινεσότα.

   Γίνονται συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια κτλ βάζουν μια γενική γραμμή και μετά ο κύκλος γυρνάει. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι τα κόμματα ή οι εταιρείες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι στην ίδια καρέκλα.

   Αν πέσουν πχ οι μισθοί στην Ελλάδα όλοι είναι κερδισμένοι! Οι πολιτικοί θα έχουν εξαθλιωμένη πελατεία, οι κεφαλαιούχοι εργατικό δυναμικό, η μπουρζουαζία θα έχει τα «bonus», βάλε και τους «χρήσιμους ηλίθιους» που το κάνουν για να σώσουν το «περιβάλλον» and the world goes around…

   Όσο για το ερώτημα που μου θέτουν πολλοί «μα άμα υπάρχουν φτωχοί, ποιος θα αγοράζει;» η απάντηση είναι απλή, αυξάνουν τις τιμές! Οι άλλοι να πεθάνουν (Γουατεμάλα)

   Είχα να παίξω ΛΟΤΤΟ πολλά χρόνια και την Πρωτοχρονιά ανακάλυψα ότι ακρίβυνε από 0,15Ε σε 0,50Ε το έψαξα

   Έχουμε λοιπόν μέχρι το 2008 παιζόντουσαν κατά μέσο όρο 3.357.490 στήλες με 0,15Ε, από το 2009 παίζονται 1.241.752 στήλες με 0,50Ε άρα έχουμε

   2008 : 3.357.490 x 0,15 = 503.623,50E/κλήρωση
   2010 : 1.241.752 x 0,50 = 620.876,00E/κλήρωση

   Δηλαδή με λιγότερα «έξοδα» περισσότερα κέρδη. Αν κάνουμε με την αντίστοιχη λογική, μια αύξηση πχ στην ΔΕΗ, θα μας ενδιέφερε αν κοβόταν το ρεύμα σε 900.000 νοικοκυριά;

   Μου αρέσει!

   1. Η σωστη ερωταποκριση ειναι : α)»Follow the money» β) «show me the (money)way hunting for» and finally «will then appear as a faith» «and reason to live for»

    και ξαναγυρναμε στα …..νεφελιμ,χερουβιμ,ελοχιμ Βελζεβουληδες και Νοσφερατους…..Μηπως κανω κυκλους ;; Το φιδι που τρωει την ουρα του ; Ο…Πλατωνας ειχε καποιο δαχτυλιδι ; Μπα ,περιστρεφομαι με φορα σπειροειδη ανεβαινοντας προς το απειρο που μοιαζει ευφορο και νομιζω οτι αναπτυσσομαι!!Αλλα στο τελος …σταματα αποτομα η σκαλα και τοτε βλεπω το κενο.

    Μου αρέσει!

  2. Τί πρότεινε πρόσφατα ο Σόρος για το ευρώ
   http://www.project-syndicate.org/commentary/soros63/English

   Επίσης, σε συνέντευξη του ο ίδιος είπε ότι συζητά τηλεφωνικώς με τον «Πρωθυπουργό της Ελλάδας» για την ελληνική κρίση.
   Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες οι συναντήσεις θεσμικών προσώπων δημοσιοποιούνται. Σε αυτή τη μπανανία δεν υπάρχει ένας Εισαγγελέας;

   Μου αρέσει!

   1. Φυσικά και διαβάζω Σόρος.

    Για την ακρίβεια έχω βιβλία του από τα ΄90ς.

    Οταν διαβάζεις τον αντίπαλο σου, σπάνια πέφτεις από τα σύννεφα.

    Πχ. Ο Σορός έφευρε τον όρο «Ανοιχτές Κοινωνίες». Ο ΓΑΠ την χρονία που έπιασαν την 17Ν σε ανύποπτο χρόνο είπε στα κανάλια «για δημοκρατία ….κτλ και «Ανοιχτές Κοινωνίες» η τρομοκρατία μπλα μπλα», άρα μας τα έλεγε πάντα, εμείς δεν καταλαβαίναμε τι εννοούσε με το ευήχο «ανοιχτες κοινωνίες»

    Μου αρέσει!

  3. Ο Σόρος είναι ο τελειότερος οικονομικός δολοφόνος που έχει περάσει από τον πλανήτη.
   Γονάτισε όλη την Μ.Βρεταννία όταν χτύπησε την στερλίνα…σεμινάριο στα χρηματοοικονομικά η μέθοδος του…

   Μου αρέσει!

   1. Αδερφια Ελληνες, ο Σορος και ο καθε Σορος κανει τη δουλεια του με στοχο να κερδισει. Το ερωτημα ειναι τι κανουμε εμεις.
    Εγω, ο απλοικος μπακαλης, που μια ολακαιρη ζωη μου εμαθε οτι ενα κι’ ενα κανουν δυο, ρωταω τους παντες:
    Ενας απλος πολιτης, ο Νetakias, κατορθωσε και βρηκε ολα αυτα που διαβασαμε ολοι παραπανω. Τα κομματα, ολα τα κομματα, τι σκατα κανουν?
    Ασχολουνται μονον με τα εσωκομματικα τους και την ενισχυση του ρολου του αρχηγου (Νεα Δημοκρατια)? Βγες και πες μας εσυ κυριε Σαμαρα, οχι ο Κρανιδιωτης, ουτε οι «ειδικοι» περι τα οικονομικα κυριοι ταδε και ταδε, τα γνωριζεις ολα αυτα? Ξεκαθαρες κουβεντες, κυριε Σαμαρα, οχι προσδοκιες, ελπιδες και φρεσκο αερα.
    Αλλοι ασχολουνται, επισης, αποκλειστικα με την εγκαθιδρυση «της λαικης εξουσιας» που θα λυσει (στον αιωνα τον απαντα) ολα τα προβληματα των «λαικων ταξεων». Και με την αμεριστη προστασια των «θυματων» των ιμπεριαλιστικων πολεμων, που αντι να παραμεινουν στη χωρα τους και να πολεμησουν τους ιμπεριαλιστες, με καποια υποδαυλιση, που υποκρυπτει μεγαλα οικονομικα και αλλα, συνηθως βρωμικα, συμφεροντα, παιρνουν το δρομο, συν γυναιξι και τεκνοις, για το Ελντοραντο που λεγεται Ελλαδα. Οπου, προσεξτε Ελληνες, τους αναμενει με ανοικτες αγκαλες το Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδας για να τους προσφερει καθαρο και καλοστρωμενο κρεβατι για να ξαποστασουν το κουρασμενο κορμι τους, ζεστο φαγητο, στεγη και δουλεια, αφου, εννοειται, τα ειχε εξασφαλισει προηγουμενως ολα αυτα με τους «αγωνες» του για ολους τους Ελληνες εργαζομενους. Ετσι δεν ειναι κυρια Παπαρηγα και οι λοιποι του Περισσου?
    Οι αλλοι του ιδιου φυραματος, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι Συνιστωσες τους ασχολουνται πως θα βολευτουν οι ιδιοι και οι φαμιλιες τους στις καλυτερες κρατικες και ημικρατικες θεσεις και πως θα εξασφαλισουν αμεριστη, επισης, προστασια στους λαθρομεταναστες με τη βοηθεια, μαλιστα, πολυαριθμων και ποικιλωνυμων Μη Κυβερνητικων Οργανωσεων (ΜΚΟ), που χρηματοδοτουνται γεναια απο τον Σορος και αλλες αναλογες πεντακαθαρες, σαν το γαργαρο νερο,»πηγες». Ετσι δεν ειναι κυριε Τσιπρα?
    Που να βρεθει χρονος, λοιπον, να συγκεντρωθουν τα στοιχεια που ειναι διασπαρτα παντου και προσιτα στον πρωτο απλο πολιτη?
    Στο ιδιο μηκος κυματος κινειται και ο συρφετος του βαθεως και ελαφρου ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτες του οποιου βγαζουν μουγκρητα θηριων αλλα στην πραγματικοτητα ειναι κωτουλες που νοιαζονται μονον για τη ζεστη φωλιτσα τους για να κανουν τα χρυσα αυγα τους με τα οποια θα ζησουν πλουσιοπαροχα μερικες γενιες απογονων τους.
    Αδερφια Ελληνες, ηρθε ο καιρος να κοιταξουμε λιγακι και τον εαυτουλη μας. Υπαρχουν τροπο, αλλα γι’ αυτους σε επομενη αναρτηση.

    Μου αρέσει!

   2. Παππου εισαι κατα της λαικης εξουσιας;
    ή υπονοεις οτι ΔΕΝ θα εχεις τοτε λαικη εξουσια;

    Το ΚΚΕ το ειδες να «περιμενει» οπως λες;
    Πες δεν καταλαβαινω την στρατηγικη του καλυτερα…
    Εξ αλλου 35 χρονια σου εκρουε τον κωδωνα κι εσυ ψηφιζες τα «φυραματα » που σ εφεραν εδω!!

    Μου αρέσει!

 4. ΑΦΗΣΤΕ τους να δουλεψουν τα παιδια
  Σορρος ,Μπαφετ και λοιποι εχουν χωρισει τους λαους και απομιζουν ο καθεις και τα τελευταια «μπικικινια»,και τις τελευταιες λεμονοκουπες που απομειναν στους λαους!

  Εχουνε τοσο αφοσιωθει στην κοντρα τους που θα ξεπεταγονται ταχιστα σαν μανιταρια
  οι Βενεζουελες κι οι Βολιβιες του μελλοντος μας!!!

  Μου αρέσει!

  1. Λεωνιδα, απο οσα εχω καταλαβει ως τωρα, εχουμε περασει και οι δυο, σε καποια φαση της ζωης μας, απο το «ιδιο σχολειο», εγω, λογω ηλικιας, πολυ πιο νωρις απο εσενα. Κι’ εχω ζησει και εχω υποστει στο τομαρι πάρα πολλα, περα απο την οικογενειακη προσφορα αιματος ενος δεκαεννιαχρονου νεου. Στο χωριο μου – πιστευω και στο δικο σου – λεμε οτι με πορδες δεν βαφονται αυγα. Το ιδιο συμβαινει και με τα συνθηματα και τις κραυγες, δεν λυνουν προβληματα, δημιουργουν μονον εντυπωσεις του ειδους «ειδες, το κουκουέ τα λεει εξω απο τα δοντια, ειναι το μονο κομμα που παλευει για μας»
   Στην τριπλη κατοχη της χωρας απο τους Γερμανους, Ιταλους και Βουλγαρους δεν το βαλαμε στα ποδια. Μειναμε οι Ελληνες εδω, στον τοπο μας, 300.000 συμπατριωτες μας πεθαναν απο την πεινα τον φοβερο χειμωνα του 1941 – 42, αλλα δεν λυγισαμε. Σταθηκαμε ορθιοι και πολεμησαμε τους εχθρους μας, πληρωνοντας με πολυ αιμα τον αγωνα για τη λευτερια της πατριδας. Αγωνα, ομως, που ηταν ξεπουλημενος στα συμφεροντα ξενων χωρων, που για τα δικα τους παλι συμφεροντα μας φορτωσαν και εναν τρομακτικο απο ολες τις πλευρες και τις αποψεις εμφυλιο πολεμο, για τον οποιο μερικοι στις τωρινες μερες βγαζουν θριαμβευτικες κραυγες για νικες εναντιον των εχθρων, που ηταν οι γονεις μας, τα αδερφια μας, τα ξαδερφια μας, οι μπαρμπαδες μας, οι συντοπιτες, οι παιδικοι μας φιλοι, οι ΕΑΜιτες ακομη και οι ΕΛΑΣιτες της Κατοχης.
   Εν κατακλειδι και για να μην παει πολυ μακρυα η συζητηση, λεω οτι «δεν δικαιουνται δια να ομιλουν» εκει στον Περισσο για «αγωνες» εναντιον του ιμπεριαλισμου, αφου με την πολιτικη τους υπερ των λαθρομεταναστων ουσιαστικα βοηθησαν σε τελικη αναλυση τους ιμπεριαλιστες που ειχαν λιγοτερους ντοπιους απεναντι τους στις χωρες οπου ειχαν παρεμβει. Κι’ αυτα περα απο τα προβληματα που δημιουργησαν οι λαθρομεταναστες σε βαρος των Ελληνων εργαζομενων με τη φτηνοτερη και ανασφαλιστη εργασια τους σε πολλους χωρους δουλειας, οπου μεχρι τοτε δουλευαν αποκλειστικα Ελληνες.
   Σταματαω εδω, αλλα εαν επιθυμεις μπορουμε να συνεχισουμε τον διαλογο στη φιλοξενη Ολυμπιαδα, γιατι ειναι πολλα εκεινα που πρεπει να ειπωθουν για να τα μαθετε κι’ εσεις οι νεωτεροι.

   Μου αρέσει!

   1. Ας παρουμε ενα ενα τα πραγματα:

    λες:
    «Εν κατακλειδι και για να μην παει πολυ μακρυα η συζητηση, λεω οτι “δεν δικαιουνται δια να ομιλουν” εκει στον Περισσο για “αγωνες” εναντιον του ιμπεριαλισμου, αφου με την πολιτικη τους υπερ των λαθρομεταναστων ουσιαστικα βοηθησαν σε τελικη αναλυση τους ιμπεριαλιστες που ειχαν λιγοτερους ντοπιους απεναντι τους στις χωρες οπου ειχαν παρεμβει»

    Δηλαδη η θεση του Περισσου «νομιμοποιηστε τους κι αφηστε τους να πανε πεσκεσι σ αυτους που επεμβηκαν στη χωρα τους»(μεταξυ αυτων βεβαια και εμεις να μην ξεχνιομαστε-Σομαλια,Αφγανισταν κ.α.)ειναι λαθος …
    κι ειναι σωστο τι ;
    -να τους πνιγουμε στον Εβρο και το Αιγαιο ;
    -να τους κραταμε εδω με νυχια και με δοντια ,για να γλυτωνουν απο το προβλημα οι Ευρωπαιοι;
    – να τους στελνουμε πισω με το ζορι (και να ξαναρχονται);
    – να τους πεισει η Παπαρηγα να πανε να πολεμησουν τους Ιμπεριαλιστες;;;(τι στιγμη που εδω ,πειθει ΜΟΝΟ το 10%;χαχαχα)
    Διαλεξε μια απο τις 4 προτασεις
    (στο κατω κατω ο Περισσος ηταν η μονη πολιτικη δυναμη που εδω και 20 χρονια εκρουε τον κωδωνα, οτι οι επεμβασεις αυτες ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ!!!)

    Επισης λες:
    «Κι’ αυτα περα απο τα προβληματα που δημιουργησαν οι λαθρομεταναστες σε βαρος των Ελληνων εργαζομενων με τη φτηνοτερη και ανασφαλιστη εργασια τους σε πολλους χωρους δουλειας, οπου μεχρι τοτε δουλευαν αποκλειστικα Ελληνες.»

    Ο Περισσος φταιει για το «φτηνοτερη» και «ανασφαλιστη»;;;
    γατος γαμει και γατος σκουζει;(δεν αναφερομαι σε σενα)
    Ποιος τους ΗΘΕΛΕ φτηνους ;;; Οι ΑΚΤΩΡες!!!
    Ποιος τους ΗΘΕΛΕ ανασφαλιστους ;;;Το κρατος !!!!
    ….για να βοηθα τους πρωτους!!!κι αυτοι με τη σειρα τους να ΕΚΛΕΓΟΥΝ τους δευτερους!!!
    Μηπως θυμασαι τη θεση του ΠΕΡΙΣΣΟΥ απο τους πρωτους Αλβανους ακομα που μπουκαραν το 91;;;
    Ελεγχο ,Πρασινη καρτα και Νομιμοποιηση τους !!!
    πραγμα που σημαινε ακριβως ισο μεροκαματο και ασφαλιση οπως ο Ελληνας.Γιατι μετα ο ΑΚΤΩΡ να παρει αλλοδαπο ,που δεν ηξερε και τη γλωσσα!!Δεν φταιει λοιπον ο Περισσος αν οι κυβερνησεις που ψηφιζανε οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ αφηναν το Κρατος σκορποχωρι …επιτηδες!!

    Αλλα βλεπεις ετσι χαλαγε η σουπα των φτηνων εργατικων χεριων που ηθελαν οι ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΙ αλλα και καποια λαμογια ,απο μας ,τον λαουτσικο ,αυτον ντε που ψηφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απο το 90 ,κι εκανε τις μικροδουλιτσες του με τους «κολασμενους» μια χαρα….

    Μου αρέσει!

 5. Λεωνίδα σφε, ο πατέρας μου 84 χρόνια ψήφιζε ΚΚΕ, πῆγε σ΄ ὄλα τα νησιά ἐξορίες , λάτρευε τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη κι ἦτἀν ὑπέρ του ἔνοπλου ἀγῶνα για να ἐγκαθιδρυθεῖ η Λαική Ἐξουσία.
  Ὀταν τοῦ εἶπα γιατι η Λαική Ἐξουσία στην Πλατεῖα Πνομ ἀν Μενχ δεν κάλεσε τους φοιτητές στα λαικά τραπεζάκια να κουβεντιάσουν, ἀλλά ἔβαλε τα λαικά ὄπλα να τους σκοτώσουν, ἀπάντησε:
  – Κινδύνευε η Ἐπανὰσταση!
  Τόσο ἀπλά. Σκοτώνουμε για να διατηρήσουμε την Λαική Ἐξουσία.
  Τη Λαική Ἐξουσία τη συναντησα στην ΕΣΣΔ το 1980, ὄταν ο κόσμος παραμιλοῦσε στους δρόμους, ὄπως ἐδῶ τώρα, πεινοῦσε κι η κομματική νομενκλατοῦρα χόρευε στο Μασκβά Χοτέλ ζειμπέκικα κι ἔπινε γαλλικές σαμπάνιες, με τα τρόφιμα κρυμμένα ἀπό τη ρώσικη μαφία και τα κρατικά ράφια ἀδειανά.
  Δεν ξέρω τι εἴδους Λαική Ἐξουσία ὀνειρεύεσαι, ἀλλά ἐκείνη ἐκεῖ που εἶδα, κουβέντιασα και διάβασα, δεν μοῦ κάνει.
  Πάρε Ἀριστοτέλη – μπορεῖ και να τον ἔχεις ἤδη διαβάσει, γιατί χαίρομαι τη σκέψη σου- για να συζητήσουμε για μοντέλο Ἀθηναικῆς Δημοκρατίας, με κληρωτούς βουλευτές και ἐτήσιες θητεῖες στα ἀξιώματα.
  Κι ἀν – το λέω με λύπη- το ΚΚΕ ἦταν ἠγετικό κόμμα, θάχε πιάσει τον σφυγμό του λαοῦ, θάστελνε την Κανέλλη, τον Μπογιόπουλο κι ῎αλλους -λίγους- ἀξιόλογους ἐκπροσώπους του να μᾶς ξεσηκώσουν και να μᾶς κερδίσουν. Ἀλλά προσφέροντας λύσεις-πασαλείμματα πχ. για τους λαθρο (τους ξεφορτωνόμαστε ἐμεῖς και κομμάτια να γίνει κι ἀν ἔρθουν καινούριοι ἀπ΄ ὄλες τις ἠπείρους, καινούρια χαρτιά ξανά και ξανά. Με τις ἀπεργίες στα ἐλάχιστα ἐργοστάσια ἤ βιοτεχνιοῦλες να κοστίζουν ἀπολύσεις και λουκέτα, με την ἐκκωφαντική σιωπή στα καθημερινά μικρά πραξικοπήματα του ΓΑΠ στη Βουλή, δεν πείθει.
  Δεν ἔχει, βέβαια, τα χάλια τοῦ (Τ)σύριζα, ἀλλά ἔχει μείνει στην ἐποχή τῶν παγετώνων. Κι ἀν το ἐκτιμῶ και το συμπαθῶ εἶναι γιατί τα μέλη του εἶναι ἀγνοί λαικοί ἄνθρωποι, που δεν ἐξαγοράζονται, εἶναι πιστοί στις ἀρχές τους κι εἶναι ἔτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους γι΄ αὐτές. Πρόσεξε, για την Ἐλλάδα ἀλλά και για τον Διεθνισμό. Δηλαδή; Πῶς παντρεύονται η ἔννοια τῆς Πατρίδας με την κατάργηση τῶν συνόρων;Κι αὐτό που ἐνώνει ἐμένα με το ΚΚΕ εἶναι ὄτι κι ἐγώ δίνω τη ζωή μου για την Πατρίδα μου. Τη δική μου ὄμως, ὄχι τοῦ…γείτονα.

  Μου αρέσει!

 6. Παππού,
  Πόσο ποσοστό της Ελληνικότητάς σου καθορίζεται από την γλώσσα σου, που εσύ προτιμάς χωρίς τόνους; Και πόσο σε ενοχλεί όταν κάποιος γράφει γκρίκλις ή ακόμα χειρότερα ηχητικά; Αποφάσισε πόσο Ελληνας είσαι.
  Λοιπόν, όσον αφορά τα στοιχεία που προέρχονται από το δεξί μπλογκ Δεξί Εξτρέμ, δημιουργούν περισσότερη σύγχιση παρά διαφωτίζουν. Γιατί είναι βέβαιο ότι αν απευθυνθείς σε κάποιον εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πάρεις πολύ πειστικές απαντήσεις.
  Το κύριο επιχείρημα όλων αυτών που κατηγορούν τον Γιωργάκη είναι ότι αυτός μας οδήγησε βάσει σχεδίου στο Δ.Ν.Τ., ενώ, μπορούσαμε να σωθούμε ακολουθώντας μια πολιτική ήπιας προσαρμογής. Και βέβαια να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε μέχρι το χρέος μας να φθάσει το 150% του Α.Ε.Π., δηλαδή μέχρι το 2011-2012. Και μετά τί θα κάναμε; Από την άλλη ο Αντωνάκης λέει όχι σε όλα αλλά δεν προτείνει τίποτα, όπως ο Γιωργάκης έλεγε λεφτά υπάρχουν.
  Είναι άσκοπο να εντρυφήσεις σε τόσες λεπτομέρειες που πιθανότατα δεν μπορείς να αντικρούσεις. Ο στόχος όλων αυτών που υπερπληροφορούν είναι να σε ζαλίσουν για να σε παρασύρουν εκεί που θέλουν. Όλες οι ηγεσίες που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά έχουν μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε.
  Παππού, συμφωνώ με τα περισσότερα απ’ όσα ανέφερες, βέβαια, είναι άδικο να βάζεις στο ίδιο καζάνι την Αριστερά με ΠΑ.ΣΟΚ. και Ν.Δ., που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.
  Αλλά θα συμφωνήσω και με τον Λεωνίδα με όλα όσα αναφέρει με τόση θέρμη, όμως, δεν θα πρέπει να δώσουμε κανένα εύσημο στο Περισσό για τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια που, λυπάμαι που το λέω, μπορεί να υποκρύπτει την άθλια κρυφή ελπίδα: όσο πιο εξαθλιωμένοι τόσο πιο πολύ δικοί μας. Δεν το υιοθετώ, αλλά ούτε το απορρίπτω.
  Και βέβαια θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Δύσπιστο που φαίνεται να γνωρίζει τί γράφει κι επιπλέον γράφει και στο πολυτονικό.
  Τέλος, θα ήθελα να κάνω ένα γενικό σχόλιο για την οικονομοκεντρική θεώρηση όλων αυτών των αναλύσεων, που βέβαια γι’ αυτήν αγωνίζονται όλοι οι άρχοντες και αντιάρχοντες, κι εμείς οι αδαείς, αλλαλάζοντες, σπεύδουμε να ρίξουμε το ανάθεμα στους μεν ή στους δε.
  Είναι αστείο να πιστεύει κανείς σήμερα ότι ο Σόρος ή όλοι αυτοί οι μεγιστάνες του πλούτου, κυρίως, Εβραίοι, που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, είναι ψυχικά άρρωστοι και θέλουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα τη στιγμή που αυτοί οι ίδιοι είναι που ελέγχουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
  Στην επίθεση αυτή που δεχόμεστε στόχος τους είναι η Ελλάδα και οι ανυπότακτοι Ελληνες. Δεν θέλουν τα πλούτη μας αλλά την ΨΥΧΗ μας. Στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία δεν χωράνε ελεύθερα πνεύματα όπως οι Ελληνες. Μόνο στους λαούς της γης, κυρίως στη γηραιά Ευρώπη, μπορούμε να αναζητήσουμε συμμάχους, όμως, εμείς είμαστε το κεφάλι. Αν χαθεί η Ελλάδα θα χαθεί και ο Ελληνισμός ή θα αποτελεί μουσειακό είδος, όπως οι Ινδιάνοι σήμερα στην Αμερική.
  Ο πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει. Ελληνες γρηγορείτε !!!

  Μου αρέσει!

  1. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου, λέμε το ίδιο πράγμα, στόχος τους δεν είναι το κέρδος «μόνον» αλλά οι ελεύθεροι άνθρωποι.

   Μόνο να σου τονίσω για το οικονομικό θέμα να μην παρασύρεσαι από τα νούμερα και τα χρήματα του χρέους, γιατί απλά δεν υπήρξαν ποτέ! Αν με ήπια προσαρμογή το χρέος ίσως έφτανε το 150%, αν υπολογίσεις το προγραμμα του ΔΝΤ το 2023 θα χρωστάμε περίπου 580δις! ! !

   Εχουμε
   Χρέος 300 δις
   Δάνειο 2010-2013 110 δις + 53 δις τοκοι
   Δάνειο 2014-2016 80 δις + ? δις τοκοι = 100 δις (το λιγότερο)
   λειτουργικά δάνεια λόγο υφεσης ????

   Μιλάμε για μισό τρις! χωρίς να βάλουμε μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία κτλ!

   Η μόνη λύση είναι στάση πληρωμών ΧΘΕΣ! Οι μόνες χώρες που έχουν ανάπτυξη σήμερα είναι όσες πήγαν κόντρα.

   Τους νόμους τους ορίζουν οι άνθρωποι, ξύπνησαν μια μέρα και ίδρυσαν το 1993 την ΕΚΤ η οποία χωρίς να έχει κεφάλαιο ή χρυσό άρχισε να μας δανείζει! Κατί που δεν είχε! Αλλά θα έχει όταν της το Επιστρέψουμε!

   Λύσεις υπάρχουν κάθε μια χώρα βρήκε το δικό της τρόπο Αλλά Γλίτωσαν!

   1. Η Αργεντινη άργησε και γι αυτό έχασαν πολλοί τα λεφτά τους, αγόρασε το χρέος την 0,30 cent για κάθε 1$.

   2. Το Εκουαδόρ(Ισημερινός) ζητησε λογαριασμό και πλήρωσε μόνο ο,τι όφειλε, χωρίς δηλαδή τις μίζες και τις επαχθείς χρεώσεις.

   3. Η Ισλανδία εγγυήθηκε μόνο τις καταθέσεις των Ισλανδών και διέγραψε μονομερώ όλα τα υπόλοιπα!

   4. Η Τσεχια φορολόγησε τις Τράπεζες (Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!) για δυο-τρια χρόνια. Οσο για την δήθεν «λογοκρισία’ στον Τύπο, δείτε και λίγο ΜΕΓΚΑ και θα καταλάβεται τι εννοεί ο Τσέχος PM

   3. H Τουρκία πήρε τα χρήματα από το ΔΝΤ, έριξε τους μισθούς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ! ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! ΚΡΑΤΗΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕ (ΤΟΥΡΙΣΜΟ) ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ). Σημερα έχει αποθεματικό 80δις στα ταμεία της.

   Μου αρέσει!

  2. Οσο για το Σαμαρά, το σχέδιο που παρουσιάσε, τεχνικά είναι σωστό. Δεν είναι δραστικό όσο θα ήθελα (στάση πληρωμών) κι ακολουθεί την πεπατημένη. Είναι κάτι μεταξύ του Τουρκικού σχεδίου και του Αγγλικού.

   Κρατάει μεν τις διαρθρώτικες αλλάγες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά δεν αφήνει το κυκλικό έλλειμα να καταστρέψει την χώρα όπως κάνει ο Παπακωνσταντίνου. Για παράδειγμα όταν μιλάει για κατώτατο μισθό 740 αλλά βγάζει πρόγραμμα στο ΟΑΕΔ με 592,00 και δώρο τα ένσημα, η αγορά από λόγους επιβιώσης και μόνο θα είναι αναγκασμένη να κατεβάσει τους μισθούς στα 592,00 που αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του ΑΕΠ που αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη ύφεση, που αυτό θα οδηγήσει σε ολική μείωση (κι άλλο!) των συντάξεων! (Με το νέο ασφαλιστικό έχει μπει πλαφόν στις συντάξεις επι τις % του ΑΕΠ (άρθρο 11), ενώ καταργήθηκε η τριμερής χρηματοδότηση (άρθρο 37))

   Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι είναι ψέμα αυτό που λέει ο Σαμαράς, όπως το λεφτά υπάρχουν, αλλά άν έχει τους «κοχώνες» να το εφαρμόσει.

   Ο Θεός (η οι Θεοί) να βάλουν το χέρι τους.

   Μου αρέσει!

 7. Κι ἐσύ, Πελεκητή, στην τελευταῖα παράγραφό σου ἔκλεισες τη δική μου ψυχή. Δε με νοιάζει τι πιστεύεις, τι ψηφίζεις, ποῦ ζεῖς, ἀλλά ἀν στοιχἰζεσαι με μᾶς, που θέλουμε να σωθεῖ η Πατρίδα μας, το ἄγιο χῶμα μας το αἰματοβαμμένο και τίποτ΄ ἄλλο. Ὀλα τ΄ ἄλλα ξαναφτιάχνονται. Ἀνθρωποι ἀπάτριδες ἐπί γῆς εἶναι ἀθύρματα, ἄμεσα χειραγωγούμενοι, τυφλοί ἀν και βλέποντες, κωφοί ἀν και ἀκούοντες, χαμένοι στο ἄπειρο γιατί δεν ἔχουν παρελθόν, ἄρα και μέλλον.
  Οι διενέξεις τύπου το δικό μου κομμα ὄχι το δικό σου, μόνο παιδική χαρά μοῦ θυμίζουν στην σημερινή συγκυρία.
  Καλημέρες σε ὄλους.

  Μου αρέσει!

 8. Φίλτατε Netakia,
  Η νοοτροπία που αποπνέει η τοποθέτησή σου μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Εσύ θέλεις να πάμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Ο Σαμαράς παίζει ένα ανεύθυνο παιχνίδι στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Είναι αστείο να τον εγκωμιάζεις. Κανείς εχέφρων δεν σαγηνεύεται πλέον από τις σειρήνες του δικομματισμού.
  Μπορεί σύντομα να ζήσουμε νέο 1922 κι αυτό θα είναι το τελικό. Κι εσύ με την στάση σου θα έχεις συνεισφέρει σ’ αυτό. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Ο Ελληνισμός βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του. Κι ενώ εμείς καταντήσαμε αστοιχείωτοι, ακαλλιέργητοι καλοπερασάκηδες, ο εχθρός είναι πάνοπλος με τρομακτικά όπλα στη διάθεσή του. Το μόνο που θα πρέπει να λες κάθε βράδυ που κοιμάσαι και κάθε πρωί που ξυπνάς είναι η ρήση του Μίκη Θεοδωράκη: «Βροντοφωνάζω πως αγαπώ την πατρίδα μου και θα της αφιερώσω όσες δυνάμεις μου απομένουν για να τη δω και πάλι να λάμπει στο βάθρο που της πρέπει».
  Γι’ αυτό, βάλε πρώτα ν’ ακούσεις τις Γιγάντιες Σκέψες του Σικελιανού (Η Δική Μου Ελλάς), μελοποιημένα από τον Μίκη και ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα και μετά έλα σε μια συγκέντρωση της ΣΠΙΘΑΣ να νιώσεις τον παλμό του ξεσηκωμένου Ελληνα και άσε τον Σαμαρά να τα βγάλει πέρα μόνος του.

  Μου αρέσει!

 9. Φυσικά και θα έρθω στην ΣΠΙΘΑ, εμένα ούτε στο ΣΑΜΑΡΑ έχω υποχρέωση, ούτε σε κανέναν!

  Αν δεν κατάλαβες, είμαι βαθειά πολιτικοποιημένος αλλά όχι κομματικοποιημένος!

  Τον Σαμαρά τον αναφέρΩ γιατί το σχέδιο του είναι, το μόνο μεχρι στιγμής ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ! Αν δεν το εφαρμόσει κακό δικό του (και δικό μας)!

  Λευκή επιταγή δεν δίνω σε κανένα! Εγω με όποιον μου προτείνει σχέδιο! Χεστηκα για όλα τ’αλλα!

  Να σου πω ενα παράδειγμα; Ψάξε στο Ιντερνετ για κάποιον Πέτρο Παπακωσταντίνου, είναι κάποιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ! Διάβασε τα κειμενα του, ο άνθρωπος είναι μεγάλο Κεφάλι.

  Γιατί δεν το χρησιμοποιεί ο Τσίπρας; Τι περιμένει; Ας βγάλει ο Τσιπρας ή ΚΚΕ ή η ΣΠΙΘΑ κάποιο σχέδιο κι εγώ θα παω να τους αφισοκολλώ τζάμπα!!!!!

  ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ

  Μου αρέσει!

 10. αγαπητοι φιλοι
  Δυσπιστε
  μην μπερδευεις το καταντημα του Πρωτου Πειραματος για τον Σοσιαλισμο στην ΕΣΣΔ με αυτο που ΠΡΕΠΕΙ να ερθει.Ο καπιταλισμος τελειωσε σαν συστημα !!!
  Οι καιροι ου μενετοι!!!Το μονο που εχει πλεον να προσφερει ειναι πονος,πεινα,ανεχεια και πολυ αιμα.Εδω θα φανει η ωριμοτητα των λαων,να αποτρεψουν το ΞΕΣΠΑΣΜΑ του θηριου!
  Πρεπει επειγωντος οι λαοι να βρουν την περπατησια τους .Σοβαρα πραγματα γινονται στην Λατινικη Αμερικη ,αλλα και αλλου.Σ αυτη μας την αναζητηση θα πρεπει να επιστρατευσουμε καθε καλοπιστη δυναμη ,καθε ικμαδα σοφιας απο αρχαια Ελλαδα,αλλα και απο Μαρξ και καθε θετικη ιδεα και εμπειρια απο τους «σοσιαλισμους¨» που γνωρισε η ανθρωποτητα.
  Το αν βαζω και το ΚΚΕ μεσα καμμια φορα (εκτος απο το να απανταω σε ψεμματα και διαστρεβλωσεις για αυατ που εζησα εκει 20 χρονια) ειναι γιατι το θεωρω μια τετοια εντιμη και καλοπροαιρετη δυναμη,που περιμενω ΠΟΛΛΑ απο αυτην.Βεβαιως
  μεχρι αποδειξης του εναντιον ετσι;
  Δεν το εχω «παντρευτει» ουτε το εχω εκτος κριτικης ή και απορριψης του ακομα ,απο μενα.Σ αυτο το τελευταιο ειμαι ΠΟΛΥ κοντα στη σκεψη του ΝΕΤΑΚΙΑ!!!!

  Μου αρέσει!

 11. Αγαπητέ Διαδικτυάκια, επί το Ελληνικότερον.
  Από το σφρίγος των τοποθετήσεών σου συμπεραίνω ότι είσαι άτομο νεαρής ηλικίας.
  Πάλι εστιάζεις στο οικονομικό πρόβλημα, που για μένα είναι δευτερεύον. Ακόμα κι αν μας χάριζαν το χρέος, σε λίγα χρόνια θα φθάναμε στα ίδια χάλια, αφού όλοι έχουμε αποκτήσει μία νοοτροπία κακομαθημένου κρατικοδίαιτου, χωρίς ηθικές αξίες και βέβαια χωρίς Ελληνικότητα.
  Σέβομαι την αγωνία σου και σε φαντάζομαι σαν μαινόμενο ταύρο να ψάχνεις απεγνωσμένα κάποιον στόχο. Το ζητούμενο είναι να πετύχεις αυτήν την ενέργεια που σε κατακλύζει να την διοχετεύσεις κάπου γόνιμα και όχι στα κόκκινα πανιά διάφορων γυρολόγων που πίσω από την πλάτη τους κρύβουν τα αιμοτοβαμμένα ακόντιά τους.
  Κι ένα μήνυμα προς όλους:
  Καλή η διαδικτυακή αντιπαράθεση, όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι δυνατόν να γίναμε όλοι σοφοί ξαφνικά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μόνο μέσα από το διάβασμα πολλών βιβλίων μπορούμε να ξεφύγουμε. Επ’ ευκαιρία σας προτείνω να διαβάσετε το Αξιος Εστί που ο Μίκης αφηγείται τη ζωή του.
  Ομως, πολύ φοβάμαι ότι, τελικά, όσο σοφοί κι αν γίνουμε, εδώ που φθάσαμε, πάλι θα επαληθευθεί ο Νίκος Γκάτσος που τελειώνει λέγοντας με πίκρα …νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί…

  Μου αρέσει!

  1. @Πελεκητής

   Είμαι 35 και φυσικά (έχεις δίκιο) τα «έχω πάρει στο κρανίο» και κουτουλάω από τοίχο σε τοίχο, γιατί δεν βρίσκω πολιτικό που να εκφράζει την Ελλάδα, όπως κι αυτοί που εκφράζουν την Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση, με το υπάρχον κομματικό/εκλογικό σύστημα να καταφέρουν να γίνουν πολιτικοί ή τουλάχιστον να επιρρεάσουν την πολιτική.

   Θες τον Μικη, θες τον Ζουράρι, θες από την απέναντι όχθη το Γιανναρά, «πνευματικός» κόσμος υπάρχει, αλλά ποιο κόμμα θέλει να ξεβολευτεί και να κάνει επιτέλους ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

   Αν ήθελε το ΚΚΕ (δεν το έχει κάνει 80χρόνια, τώρα θα το κάνει;) θα μπορούσε με τους ιδεολογικά συγγενείς Μίκη, Ζουράρι να κάνει περίπατο στις Εκλογές, να ζήσουμε εποχές ΕΔΑ. Αλλά τι κάνει; Κάνει συνέδρια για τον Στάλιν και την ΕΣΣΔ!

   Οσο για το διαβασμα, διαβάζω σαν τρελός, αν και δεν έχω πολύ χρόνο, μου αρέσει φιλοσοφία κι ιστορία, όπως και τα μαθηματικά, ευχαριστώ για την πρόταση του βίβλιου, θα το πάρω. Για τον Μίκυ έχω άποψη από τις εκπομπές ΣΤΑ ΑΚΡΑ, είναι πατριώτης και Ελληνας.

   Μεταξύ μας, μπορείς να καταλάβαίνεις τι διαβάζω κατά καιρούς από τα αποσπάσματα που βάζω στις αρχές των κειμένων μου. πχ στα τελευταία αναφέρω την «Πτώση» (Καμυ), «Πολιτ.Ανυπακοη»(Θωρό),»Θεια Κωμωδία»(Δαντη) κτλ, κτλ.

   Ελπίζω να είσαι συχνά στην παρέα μας, να λες την γνώμη σου, γιατί μόνος μου είμαι μονοδιάστατος, συζητώντας ανοίγει το μυαλό μου.

   Μου αρέσει!

 12. Αγαπητέ, Νετάκια,
  Επειδή βλέπω σε σένα κάποια φλόγα, αποφάσισα να σου βάλω μερικές ασκήσεις.
  Αρχικά, από το YouTube κατέβασε δύο ποιήματα, που απαγγέλει ο Κώστας Καζάκος:
  1. Μιλώ, του Μανόλη Αναγνωστάκη
  (http://www.youtube.com/watch?v=L1-PYpQHTDw)
  2. Αν θέλεις να λέγεσαι Ανθρωπος, του Τάσου Λειβαδίτη (http://www.youtube.com/watch?v=t021QRnJOwc).
  Μετά θα πρέπει να τα αποστηθίσεις και να τα απαγγέλεις με ευχέρεια.

  Γύρω από τον Μίκη πέρασαν ξυστά δεκάδες σφαίρες, όμως, επέζησε και μεγαλούργησε. Σκέψου πόσοι άλλοι δεν στάθηκαν τυχεροί και τους βρήκε η σφαίρα ή το χτύπημα με το γκλομπ ήταν θανατηφόρο. Τί θα είχε προσφέρει στο τόπο ο Γρηγόρης Λαμπράκης αν ζούσε; Σου δόθηκε ένα δικαίωμα να ζήσεις, μην το σπαταλάς δεξιά κι αριστερά. Πώς θα το κάνεις αυτό;
  Εσύ ο ίδιος στην προηγούμενη τοποθέτησή σου είπες σε κάποιο σημείο:
  Οσο για το διαβασμα, διαβάζω σαν τρελός, αν και δεν έχω πολύ χρόνο …
  Ομολόγησες ότι δεν έχεις το χρόνο που θα ήθελες για διάβασμα, δηλαδή για την καλλιέργεια του πνεύματός σου, της ύψιστης λειτουργίας σου σ’ αυτόν τον πλανήτη που βρέθηκες. Ο στόχος του εξουσιαστή ήταν να σε κρατήσει απασχολημένο με ανούσια πράγματα και το κατάφερε.
  Ο πρώτος κανόνας ενός σύγχρονου επαναστάτη είναι η περιχαράκωση του ελεύθερου χρόνου του. Γι΄αυτό θα πρέπει:
  1. Ν’ απαρνηθείς την αγαπημένη σου ομάδα και εν γένει τον αθλητισμό ως οπαδός, που σε εκπαίδευσαν σ’ ένα στείρο φανατισμό και καλλιέργησαν τα πιο ποταπά ένστικτά σου. Ασχολήσου ο ίδιος με κάποιο άθλημα.
  2. Να μην βλέπεις ιδιωτική τηλεόραση. Μπορείς να βλέπεις επιλεγμένες εκπομπές από τα τρία κρατικά κανάλια, το κανάλι της Βουλής και άλλα μικρά τοπικά κανάλια, ενώ για ειδήσεις επέλεξε το διαδίκτυο.
  3. Να μην βλέπεις Hollywood, ούτε ν’ ακούς Αγγλοσαξωνικά τραγούδια και τα ανάλογα εγχώρια. Επέλεξε ευρωπαϊκό κινηματογράφο και ποιοτική Ελληνική μουσική. Μπορείς να κατεβάσεις τα 1000 τραγούδια που έδωσε δωρεάν ο Μίκης.
  4. Μακριά από οικολογικούς αγώνες. Η εκστρατεία για την υπερθέρμανση του πλανήτη ή για τον εξαφανισμό των ειδών έχει σαν μοναδικό στόχο να διοχετεύσει την ενέργεια των νέων σε ακίνδυνα μονοπάτια.
  5. Εντόπισε την χειρότερη συνήθειά σου και κόψε την μαχαίρι. Νιώσε σαν Σπαρτιάτης έτοιμος για την μάχη.
  6. Εφόσον έχεις κάποια κλίση ασχολήσου έστω και τώρα με την μουσική ή ξαναπιάσε κάποιο παλιό όργανο που έπαιζες. Μπορείς να πας σε παραδοσιακούς χορούς ή αν έχεις καλή φωνή σε κάποια χορωδία.
  7. Αν δεν έχεις σύντροφο βρες μία με καθάριο βλέμμα που να μπορεί να σταθεί δίπλα σου.
  Λοιπόν, φίλε μου. Υπό άλλες συνθήκες θα ήμουν πιο ήπιος, όμως, πλέον, δεν υπάρχει χρόνος. Οπως βλέπεις ο δρόμος της αρετής είναι μακρύς και δύσβατος. Εσύ αποφάσισε σε ποιο βαθμό μπορείς να τηρήσεις τα παραπάνω. Και θα τελειώσω με λίγο Hollywood.
  Η πραγματικότητα σήμερα για την Ελλάδα είναι τόσο ζοφερή όπως αυτή που απεικονίζεται στο Matrix. Στην πρώτη ταινία της σειράς, αν θυμάσαι, ένας από το πλήρωμα προδίδει τους συντρόφους του για μια ευτυχισμένη ψηφιακή ζωή. Αυτό είναι το δίλημμα σήμερα. Οι περισσότεροι, μάλλον από άγνοια, επιλέγουν την προδοσία. Ο Ελληνικός πολιτισμός επιβίωσε σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια. Μπορεί να ήρθε η ώρα να σβήσει. Εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα είσαι με τους προδότες ή με τους πρωτεργάτες της Αναγέννησης.

  Μου αρέσει!

  1. Ευχαριστώ για τα βίντεο, οσο γι αυτά που πρέπει να κάνω, νομίζω οτι είμαι σε καλό δρόμο.
   1. Παίζω Μπάσκετ με φίλους, αλλά από σπορ είμαι άσχετος, ουτέ ο πατέρας μου ησχολείτω οπότε γλίτωσα, αν και σε μερικούς ακούγεται περίεργο.
   2. Τηλεοραση δεν βλέπω (δεν την ανοίγω καν)και δυστυχώς χάνω καμιά φορά και κάτι που θα ήθελα να μάθω (πχ Εξάντας, Στα Ακρα, Ανιχνεύσεις κτλ)ευτυχώς υπάρχει το ιντερνετ.
   3. Λιγο με το Hollywood έχω πρόβλημα (αν κι στις Αγαπημενες μου ταινίες είναι και ευρωπαικες πχ Jeux d’enfants, Amelie, Untergang, Die Welle) αλλά βλέπω αρκετά Star Wars, Lord of the rings, 300 κτλ.
   4. Για τους οικολογους(TM) ειμαι ο…χειρότερος εχθρός τους. Οχι γιατί μου αρέσει να καίγονται δάση, αλλά αρκεί να έχεις παιδεία για να σεβαστείς την Φύση, για την «πράσινη ανάπτυξη» έχω γράψει αυτό : http://netakias.wordpress.com/2010/10/08/greeneconomyfraud/
   5.Γενικά δεν κάνω παρεκτροπές (εκτός από τα σουβλάκια) όσο για το «Σπαρτιατικό», εμείς οι ΛΟΚατζήδες τυπικά δεν «απολυόμαστε» ποτέ (ONCE A MARINE, ALWAYS A MARINE).
   6. Καλή η ιδέα σου, αλλά έχω να πιάσω την κιθάρα από το Λύκειο.
   7. Η Συζυγος; Μάλλόν διάλεξα τον δρόμο του…Σωκράτη (if you know what I mean) 🙂

   Μου αρέσει!

  2. ΠΕΛΕΚΗΤΗ θΑ ΠΑΣ;
   ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 και ώρα 18.00

   Ν Α Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε Ο Λ Ο Ι Ε Κ Ε Ι

   στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ», Ιπποκράτους 9-11 με κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

   ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s