olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου (σκέτος Pytheas), ο …Σαμαράς και ο Παμπούκης. Με ποιόν είμαστε;

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 10, 2010

Για άλλη μία φορά ο «αγιογράφος» κύριος Χασαπόπουλος στο Βήμα πλέκει το εγκώμιο του κυρίου Νίκου Παπανδρέου. Με πομπώδης τίτλους όπως «Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου» και συμπαθητικά σκιτσάκια (πάντα με την σημειολογική βαλίτσα), έχοντας προφανώς την κατανόηση της ΕΣΗΕΑ που σκέφτεται να εντάξει την αγιογραφία στις επίσημες δημοσιογραφικές λειτουργίες των μελών της.

Οι αγιογραφίες αυτές λοιπόν εμφανίζονται πάντα σε περιόδους θυέλλης όταν ο κύριος

Ν. Παπανδρέου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω αποκαλύψεων της «μυστικής του δράσης».Η πρώτη όπως είχαμε αποκαλύψει ήταν αυτή:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.

Διαβάστε την γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την σημερινή και την μεθοδολογία τους.

Ο λόγος λοιπόν για τη σημερινή αγιογραφία είναι το ΚΑΤΑΡ και ο πόλεμος που ξέσπασε αιφνιδίως μεταξύ Παμπούκη – Νίκου Παπανδρέου και βγήκε στην επιφάνεια μέσω δημοσιευμάτων σε γνωστές «αμερόληπτες» εφημερίδες. Σήμερα, η σύγκρουση πλέον είναι απροκάλυπτη αφού μαζί με την αγιογραφία του Βήματος, το ανανεωμένο VETO σε πρωτοσέλιδο κάνει μία κατά μέτωπον επίθεση στο πρόσωπο του Νίκου Παπανδρέου. Επίθεση με πολλούς αποδέκτες και βαθύτερα νοήματα.

Πως όμως το ταξίδι στοργής Νίκου Παπανδρέου και Χ. Παμπούκη όπου μάλιστα ο τελευταίος έδωσε το κόστος της παρουσίας του ΝΑΠ στο προεδρικό τζετ σε επερώτηση του Πάνου Καμμένου, έγινε πόλεμος πρωτοσέλιδων σχετικά με αρμοδιότητες υπουργών και συγγενών;

Στον χρόνο που μεσολάβησε λοιπόν, είχαμε μία σαφή αναβάθμιση του Χάρη Παμπούκη με αυξημένες αρμοδιότητες για την διαχείριση επενδύσεων, γεγονός που προκάλεσε γκρίνια πολλών υπουργών οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους τότε, στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παμπούκης «της πιάτσας» μπορεί να έλθει σε απ’ ευθείας επαφή, χωρίς μεσάζοντες με funds του εξωτερικού όπως αυτό του Κατάρ.

Η επαφή όμως με το Κατάρ είχε γίνει προ μηνών, με την φανερή αρωγή του Νίκου Παπανδρέου ενώ ήδη υπήρχε σε εξέλιξη η επένδυση στον Αστακό που πολλοί έβλεπαν σκωπτικά:Γιώργος Σεφερτζής – Νίκος “αδελφόθεος” Παπανδρέου, Aστακός, χρηματιστήριο, Siemens, Άραβες και Καλούσης. Φάτε παιδιά, τσάμπα είναι!

Στην επένδυση αυτή, ο Παμπούκης ως ήταν επόμενο δεν είχε κανέναν λόγο αφού οι αυξημένες αρμοδιότητες ήλθαν μετά. Για την «ποιότητα» της επένδυσης, κάντε κλικ στον σύνδεσμο, θα εξάγετε πολύτιμα συμπεράσματα.

Τώρα λοιπόν, ο Παμπούκης έχοντας τη θεσμική ενδυνάμωση, πρωτοστάτησε στην απ’ ευθείας προσέλκυση των funds για το Ελληνικό. Τελείως διαφορετικές συνθήκες, πιθανότατα αντίθετες από την πρώτη επαφή που έγινε μέσω τρίτων. Κάπου εδώ λοιπόν, άρχισε «ο πανικός». Οι προβληματισμοί της Μπιρμπίλη για το περιβάλλον και οι εκατέρωθεν δυσαρέσκειες.

Ποιούς μπορεί να κόντραρε ο Παμπούκης; Είχαν μεσολαβήσει κάποιοι σε πρακτικό επίπεδο για την προσέγγιση με το Κατάρ και τώρα ο «αχάριστος» Παμπούκης τους κάνει πέρα παίρνοντας τη νύφη χωρίς να δώσει προίκα;

Ο Πυθέας ήταν μεγάλος Έλληνας εξευρενητής και έμπορος που έγινε γνωστός για τα ταξίδια του. Η Pytheas ltd είναι μία εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων με εκτεταμένη δραστηριότητα στο Κατάρ. Βασικός μέτοχος είναι ο Harris Samaras (καμμία σχέση με τον Αντώνη της ΝΔ ή τον Τρύφωνα). Υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ εξερευνητών και ταξιδευτών (όπως ο ΝΑΠ) σε αυτόν τον πλανήτη και αυτό είναι διαχρονικό φαινόμενο.

Φανταστείτε λοιπόν τι θα έκανε ο ιστορικός Πυθέας που ενώ είχε κλείσει ντηλ με τον παραγωγό λαδιού στην Ηλεία και τον έμπορο λαδιών στην Μασσαλία, εάν ο Παμπούκιος παραγωγός της Ηλείας τον έκανε στην άκρη και πούλαγε απ’ ευθείας λάδι στον Αστερίξ. Χωρίς την μεσολάβηση. Τα πρωτοσέλιδα των Παπύρων της Ρώμης, θα έπαιρναν φωτιά από την αδικία…

Με ποιόν είμαστε; Συνεχίζεται…

20 Σχόλια to “Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου (σκέτος Pytheas), ο …Σαμαράς και ο Παμπούκης. Με ποιόν είμαστε;”

 1. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ said

  θέλει κι ο φουκαράς ο Jordan Hassapop,πρωταγωνιστικό ρόλο επιτέλους.Βαρέθηκε,κουράστηκε.Μιά ζωή στο ξεροστάλιασμα έξω απ’την Χαριλ.Τρικούπη και την Ιπποκράτους,μ’ένα μαρκούτσι στο χέρι.Με καύσωνα,με αγιάζι,με κατακλυσμό.Δεν τα καταφέρνει ωστόσο ο καψερός.Μιά ζωή πίσω από τον Κλαψή και τους Καμπουροοικονομείς.Καταιδρωμένος και ασθμαίνων. Εμείς όμως,σαν πονόψυχοι κι έχοντας εκτιμήσει τις άοκνες προσπάθειές του,τον διαβεβαιώνουμε ότι θα κρατήσουμε κι ένα αβγουλάκι γιά την πάρτη του.Τη μερίδα του λέοντος βεβαίως,την δικαιούνται επαξίως,ο Καψερός,η Χατζηλουλού και η ξεμπούρλωτη μαμαζέλ του ΑΛΤΕΡ .Οσο γιά τον ΝΑΠ,άς μην ανησυχεί καθόλου.Εχουμε ΚΑΙ γι αυτόν μεριμνήσει.Του ράβουμε ένα κουστουμάκιιιι,μά ένα κουστουμάκιιιιι.

  Μου αρέσει!

 2. soft said

  ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ; ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ROSEBUD ME TH RASSADEL;;

  Μου αρέσει!

 3. Κ. Κων/νος said

  Φάτε παιδιά, μην ενοχλείστε, εμείς θα συνεχίσουμε τον ύπνο.

  Μου αρέσει!

 4. Λεωνιδας said

  Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».

  Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

  «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».

  Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

  Μου αρέσει!

  • ΙΜ2 said

   ψιλα γράμματα φιλε μου. Εδω το ΝΕΜΕΣΙΣ δημοσίευσε κατι e-mail φωτια της μαμας προς τον υιο και ηγέτης μας, και δεν ανοιξε ρουθουνι. Μαλιστα το περιοδικο καταδικαστηκε στο δικαστήριο. Τι θελεις τώρα και μας ενοχλεις με τετοιες δημοσιεύσεις και μας ταράζεις τον ύπνο. Εμεις θελουμε ΠΑΣΟΚ και Παπανδρεου, ακομη κι αν πουλήσουν την Ακρόπολη στους ομοθνεις τους αμερικανους (ενα οχι και τοσο φανταστικο σεναριο). Ωχ αδερφε!!

   Μου αρέσει!

 5. Jim said

  Μου αρέσει!

 6. δύσπιστος said

  Δευτέρα πρωί, καλημέρα και καλή εβδομάδα σ΄όλους. Σπάρτακε, με προλάβατε στο κοστουμάκι για τον πρίγκημα. Χαλάλι σας.Αρκεί που δουλεύει η ομάδα, τι λέω? πετάει.
  Τώρα, τη λέξη «ξεμπούρλωτη» θα μου την εξηγήσεις?Αγνωστη, μέχρι στιγμής.
  Λεωνίδα, μ΄έφιαξες πρωί-πρωί, ιδιαίτερα με την επιστολή.Παρηγοριά μου, το κοστουμάκι του Σπάρτακου.

  Μου αρέσει!

 7. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ said

  Σε ελεύθερη απόδοση,σημαίνει παρτσακλή,επιπόλαιη,ανερμάστιστη. Καλημέρα σ’όλους.

  Μου αρέσει!

  • astillais said

   Μπουρλώτο!!!! έλεγε η αλησμόνητη Σαπφώ Νοταρά
   άρα ξεμπούρλωτη είναι η άσφαιρη η ξενέρωτη η βραδυφλεγής εν τέλει η καθυστερημένη

   Μου αρέσει!

   • ..[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048&fs=1&hl=el_GR]..

    ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!!

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Περίοπα , αναγορεύεσαι σε φίλο
    Λάβατε και μην ερυθριάσαται
    (σωστά το γράφω; δεν ξέρω. μην κοκινίσεις ήθελα να πω)

    Ο Αριστοτέλης είπε
    Εικονοποιήσε την ιδέα για να σε επισκεφθεί΄

    Πόσο σίγουρη είμαι ότι το είπε;;;
    Καθόλου
    Μ΄αρέσει όμως και το βάζω στο στόμα του
    για να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία
    Στο κάτω κάτω αν δεν του αρέσει θάρθει στον ύπνο μου να με μαλλώσει
    εσεις τι σκάτε;;;;

    Μου αρέσει!

 8. […] « Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου (σκέτος Pythea… […]

  Μου αρέσει!

 9. xifos said

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΛΙΕΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕ … ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΗ ΤΗ ΑΡΧΑΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΣΠΑΣΤΑ… ΑΜΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΟ χτυπηστε το πολυ δυνατα ΜΕ ΣΤΥΛΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΣ…ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Μου αρέσει!

 10. ..[Κλέφτες βγείτε απ’ το μαντρί.
  Τα πρόβατα φωνάζουν μπε………..ρε……………………Βγείτε απ’ το μαντρί. Μας το καταλερώσατε. Οι γίδες πια δεν κατεβάζουν γάλα κι ο τσοπάνης απ’ την δυσοσμία δεν μπορεί να πάρει αναπνοή. Νισάφι πιά. Ξεκουμπιστείτε ένας –ένας όσο είναι τα σύνορα ανοιχτά να μην μας μαγαρίσετε και με το αίμα σας το μαντρί. . Read more: http://catakravgi.blogspot.com/#ixzz1234iqCo7%5D..

  Μου αρέσει!

 11. 11888 said

  Καποτε αγοραζα το ΒΗΜΑ επερνα τα dvd απο μεσα και την υπολοιπη την πετουσα κατευθειαν στον καδο ανακυκλωσης.Τωρα δε χαραμιζω ουτε λεπτο για καμμια φυλλαδα.

  Μου αρέσει!

 12. […] Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου (σκέτος Pythea… […]

  Μου αρέσει!

 13. […] Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου (σκέτος Pythea… […]

  Μου αρέσει!

 14. […] Πολλά μπορούμε να καταλογίσουμε στους δημοσιογράφους τζουκ – μπόξ, εκτός από ένα: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΚΕΡΜΑ. Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος (από το Βήμα της Κυριακής) Η κυρία Λιάνα (Γαρυφαλλιά) Κανέλλη, 56 ετών, δεν είναι μια συνηθισμένη κομμουνίστρια, βουλευτής του ΚΚΕ. Διαθέτει σπίτι στην Εκάλη, 200 τ.μ. (το οποίο, όπως δηλώνει, μόλις τον Σεπτέμβριο ξεχρέωσε), πισίνα προκάτ 8Χ4 μ., βάρκα 5 μέτρων από πλαστικό, οδηγεί… ένα Smart (το βουλευτικό Lexus το έχει μόνιμα παρκαρισμένο στο γκαράζ), καπνίζει αρειμανίως και είναι, κατά δήλωσή της επίσης, «συνειδητή χριστιανή ορθόδοξη». Πάντοτε φοράει στο στήθος έναν σταυρό. Τη βουλευτική αποζημίωσή της δεν τη διαθέτει ολόκληρη στο ΚΚΕ, όπως οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος, και προσπαθεί, όπως σημειώνει, τόσα χρόνια «να βαδίσω σε κόκκινο δρόμο,αλλά δεν σημαίνει ότι έφτασα ακόμα». (πηγή Φίμωτρο) Δείτε τις παλαιότερες αγιογραφίες του γίγαντα: Οι μυστικές αποστολές του Νίκου Παπανδρέου (σκέτος Pythea… […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: