Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.

https://i2.wp.com/www.oraelladas.gr/wp-content/uploads/2007/11/papandreou2.jpgΕίναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ένα κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας (έστω και αν δεν έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα), βασιζόμενο σε απόλυτη ειλικρίνεια για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει. Για πρώτη φορά λοιπόν, συνοψίζουμε ισχύουσες δηλώσεις στελεχών της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και του ηγέτη της προκειμένου να έχουμε μια εικόνα των πυλώνων διακυβέρνησης από τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Διεθνείς σχέσεις: Επαναφορά στους παραδοσιακούς συμμάχους (ΝΑΤΟ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ τη διαφωνία του στα ανοίγματα με Ρωσία και Κίνα, ενώ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν. Ο ΓΑΠ αναμένεται να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα του αγωγού καθότι συνδέεται άμεσα με το θέμα της Θράκης (όπως θα δούμε παρακάτω) ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα επιχειρήσει να ακυρώσει τις συμφωνίες για τον ΟΛΠ με την Κίνα. Η συμφωνία για το λιμάνι του ΟΛΘ όπως αποκαλύψαμε, ακυρώθηκε με πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκέμβρη. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του ΓΑΠ είναι και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Κινέζο πρωθυπουργό κατά την οποία αναφέρθηκε μόνο σε θέματα «πράσινης ανάπτυξης» αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία στα μνημόνια ΕλληνοΚινεζικής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του κινήματος προτιμά τη Νατοϊκή εύνοια αντί όποιων οικονομικών απολαβών μέσω των συμφωνιών με εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες.

Η στήριξη στο σχέδιο Ανάν είναι καθέδραν δεδομένη. Δεν είναι τυχαία η αμεσότητα με την οποία ο ΓΑΠ εκδήλωσε τη στήριξη του αφού είναι αδύνατον να πρόλαβε να διαβάσει τις χιλιάδες σελίδες του σχεδίου μέσα σε λίγες ώρες. Η συμβολική αυτή στήριξη ήταν δείγμα εμπιστοσύνης στις επιταγές ΗΠΑ – Βρετανίας έστω και αν παρέβει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΓΑΠ θα στηρίξει εκ νέου την επαναφορά του σχεδίου στα πλαίσια Δυτικοστρεφούς πολιτικής έστω και αν ο λαός δείχνει να μην κατανοεί τη σκοπιμότητα αυτή. O ΓΑΠ άλλωστε δεν έχει κρύψει την απέχθεια του στις πιέσεις της «πλειοψηφίας»:

Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Aλίμονο. Tότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις. (Γιώργος Α. Παπανδρέου, ΚΛΙΚ 1999)

Η πολιτική των αγωγών και της προσέγγισης με τη Ρωσία θα αλλάξει άρδην με την παρουσία του ΓΑΠ στο τιμόνι της χώρας. Σε αυτό συμβάλλουν και οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο ΓΑΠ αλλά και επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Θράκης και των κατοίκων της.

thraki«Κοσσοβοποίηση» της Θράκης

Η λήξη της στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία είναι επιτακτική απαίτηση των συμμάχων που ο ΓΑΠ δείχνει να συμμερίζεται, ακόμα και αν αυτή η απόφαση στερήσει οικονομικούς πόρους από τη χώρα. Η γεωστρατηγική θέση της Θράκης όμως είναι πολύτιμη για την προώθηση των Ρωσικών συμφερόντων γεγονός που οι σύμμαχοι θέλουν να αποτρέψουν με μια σίγουρη και μόνιμη λύση. Λύση που δεν θα στηρίζεται στις διαθέσεις της εκάστοτε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά θα ελέγχεται από τη συμμαχία στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου. Γι’ αυτό και υπάρχει η σχετική κινητικότητα στη μειονότητα αλλά και οι γενναίες δηλώσεις του ΓΑΠ και των στελεχών του στο πρόσφατο παρελθόν:

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου (ΥΠΕΞ) στον Θωμά Σάρα (επ. Πατρίδες 1999):

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.

Οι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν ΜαντατζήΑντρίκια και ξεκάθαρη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Όπως άλλωστε ξεκάθαρες οι δηλώσεις του για την ύπαρξη «Τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Πρακτικά λοιπόν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν το ιδεολογικό υπόβαθρο κατά τα πρότυπα του Κοσόβου:

Τσετίν Μαντατζή (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης): «Η τουρκική μειονότητα της Θράκης» που είναι «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους»

Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ομοίως): Κατά τα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου μαζί με τον κύριο Μαντατζή και την κυρία Καραχασάν προετοιμάζουν την πολιτιστική  γενοκτονία των γηγενών Πομάκων, όπως οι Κοσσοβάροι προετοίμασαν την εξόντωση των Ρομά, των Τουρκόφωνων και άλλων μειονοτήτων ώστε να διεκδικήσουν συμπαγή παρουσία που εγγυάται ανεξαρτησία και αλλαγή συνόρων. Η στήριξη της ηγεσίας του κινήματος είναι ξεκάθαρη δεδομένου ότι επέτρεψε στους δύο βουλευτές να εγκαλέσουν το ιστορικό στέλεχος Α. Κακλαμάνη ακόμα και σε αντιπολιτευτική επερώτηση για την πολιτιστική γενοκτονία των Πομάκων, υπέρ των Τουρκικών μεθοδεύσεων. Έκτοτε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έπαψαν να αχολούνται με οτιδήποτε αμφισβητεί την ομοιογένεια της μειονότητας που θεωρείται de facto «Τουρκική».

Να μη λησμονούμε ότι ο ΓΑΠ ήταν από τους πρωτεργάτες στήριξης των Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Κοσσυφοπέδιο, όπου με αριστοτεχνικό τρόπο (στα πρότυπα της Γερμανικής διπλωματίας) απέκρυψε τις πραγματικές προθέσεις της συμμαχίας για αλλαγή συνόρων λέγοντας:

https://i1.wp.com/www.corfunews.eu/images/servikosovo_400.jpg«Γιατί το κάναμε αυτό; Το κάναμε γιατί ακριβώς θεωρούσαμε ότι γύρω από την οποιαδήποτε μειονότητα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές συνόρων. Ασχέτως του πως θα ονομαστεί ο ένας, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να εγερθεί, η αλλαγή των συνόρων δεν μπορεί να εγερθεί γύρω από το θέμα της μειονότητας.(1999)”

Τώρα γνωρίζουμε βέβαια όλοι ότι υπάρχει αλλαγή συνόρων. Άρα οι δηλώσεις του τότε ΥΠΕΞ ήταν ένα αριστοτεχνικό εφεύρημα για να αμβλύνει τις αντιδράσεις. Η χρήση των μειονοτήτων μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε αλλαγή συνόρων. Οι ίδιες δηλώσεις μπορούν να έχουν εφαρμογή και σε περίπτωση που υπάρξει συμμαχική απαίτηση για εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της συμμαχίας. Γι’ αυτό και η καλλιέργεια μειονοτήτων ώστε να μην εξαναγκασθούμε σε πιο επώδυνες καταστάσεις όπως η Σερβία σε περίπτωση σύγκρουσης συμμαχικών – εθνικών συμφερόντων.

Σκόπια – Σλαβική Μειονότητα

https://i1.wp.com/www.historyofmacedonia.org/ConciseMacedonia/images/map_of_macedonia.jpgΣτο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του ιδίου και συνεργατών του για την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δε μπορεί να εκτιμήσει την ειλικρίνεια των θέσεων, εξαναγκάζοντας σε απομάκρυνση βασικών συμβούλων (όπως ο κύριος Βαλλιανάτος) για ψηφοθηρικούς λόγους. Η αναγνωριση αλλά ιδιαίτερα ο επαναπατρισμός Σλάβων Μακεδόνων όπως με θάρρος δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις σαφείς δηλώσεις του ΓΑΠ το 1999:   «παρά να τη σπρώξουμε με την άρνησή τηs αποδοχήs μαs στα σλαβόφωνα κράτη τηs περιοχήs, όπωs η Βουλγαρία και η Σερβία” αναφερόμενος στην άρνηση αναγνώρισης του γειτονικού κράτους. Σήμερα βέβαια γνωρίζουμε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων είναι κόκκινο πανί τόσο για τη Σερβία όσο και για τη Βουλγαρία, αλλά βρήκε στοργική αγκαλιά στις ΗΠΑ. Ο ΓΑΠ βεβαίως γνώριζε αυτή την εξέλιξη αλλά για λόγους ανωριμότητας του Ελληνικού λαού συνέχισε την πολιτική του «κομμουνιστικού μπαμπούλα» – Σλαβικού άξονα. Η επερχόμενη λοιπόν αναγνώριση και επαναπατρισμός της μειονότητας εγγυάται την έμπρακτη προάσπιση των συμμαχικών συμφερόντων, υπό την αιγίδα της ηγετικής φυσιογνωμίας του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου άλλωστε δεν συμφώνησε ποτέ του με το Βέτο που άσκησε η Ελλάδα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αφού θεώρησε την πράξη εχθρική προς τη συμμαχία.

Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

Η Άρνηση του Γιώργου να τραβήξει το σκοινί στο θέμα Siemens σημειοδοτεί την προσπάθεια εξισορρόπησης Γερμανικών – Αμερικανικών συμφερόντων στην Ελληνική οικονομία. Ενώ για τους Αμερικάνους η Ελλάδα είναι η απόληξη ενός κακού σπυριού στα Βαλκάνια, για τους Γερμανούς ήταν η ιδανική αγελάδα για άρμεγμα των πόρων της ΕΕ υπό μορφή δανεισμού και υπερτιμολογήσεων από Γερμανικές εταιρείες. Το σύστημα Σημίτη λοιπόν είχε δομηθεί έτσι ώστε να διευκολύνει τις εκροές δημοσίου χρήματος προς τα Γερμανικά ταμεία. Γύρω από αυτό είχε στηθεί ένα οργανωμένο παρακράτος που ξεκινούσε από τρομοκρατικές ομάδες, κοινό έγκλημα και εκδοτικά συμφέροντα προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση σε κανένα επίπεδο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε σχέση με τα υψηλότερα κλιμάκια του παρακράτους. Χρησιμοποίησε μόνο τη λούμπεν εκδοχή του για να εμποδίσει τη μαζική εκδήλωση αντιδράσεων κατά τους βομβαρδισμούς του Κοσσυφοπεδίου. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ του νέου πυλώνα της Αμερικάνικης οικονομίας, την «πράσινη ανάπτυξη» ως πυρήνα της νέας οικονομικής πολιτικής. Το επιβεβαίωσε με την πρόσφατη ομιλία του στην Αρχαία Ολυμπία όπου ξεκαθάρισε την εισαγωγή «εναλλακτικών καλλιεργειών» οι οποίες θα είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και θα απαιτούν λίγότερους φυσικούς πόρους. Ο

monsanto

πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι λοιπόν ξεκάθαρος και ειλικρινής ασχέτως εάν δεν μιλάει ευθέως για γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αφου όποιος έχει μελετήσει τα βασικά στοιχεία της «Πράσινης Ανάπτυξης» γνωρίζει ακριβώς τι είναι το «εναλλακτικό».

Μπορεί στην Αμερική η επιβολή της Πράσινης Ανάπτυξης να συνάντησε ισχυρότατες αντιδράσεις και να χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη εκλογική απάτη του Ομπάμα, στην Ελλάδα όμως θα βρει πρόσφορο έδαφος:

Ο Έλληνας αγρότης είναι εξαθλιωμένος, δεν στηρίζεται στην επιτυχία της καλλιέργειας αλλά στις επιδοτήσεις – ελεημοσύνες. Πεθαίνει από τα φυτοφάρμακα αδιαμαρτύρητα, χρησιμοποιεί αφειδώς καρκινογόνα λιπάσματα. Δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να αντισταθεί, είναι έτοιμος να φυτέψει οτιδήποτε θα του αποφέρει έσοδα χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Η στόχευση λοιπόν του ΓΑΠ είναι απολύτως ρεαλιστική και κατάλληλη για την Ελληνική πραγματικότητα. Οι Αμερικανοί άλλωστε θέλουν διακαώς μια αγροτική χώρα της ΕΕ να «ανοίξει την πόρτα» σε αυτό το νέο εξαγώγιμο Αμερικανικό προϊόν που μπορεί να αποβεί σωτήριο για την Αμερικανική οικονομία. Η διατήρηση Σημίτη στο κόμμα δεν κόβει τις γέφυρες με τους Γερμανούς ενώ κρατά στη ζωή τον παρακρατικό μηχανισμό που έχει απομείνει μετά την υπόθεση των «16» και είναι αρκετά ισχυρός αφού Σέχτες, ΕΑ κλπ δεν έχουν διαλυθεί. Με αυτό τον τρόπο, ο ΓΑΠ θα εξασφαλίσει και την ανοχή της ΕΕ στην προσέγγιση με τις ΗΠΑ, δίνοντας τους μια ιδιότυπη αμνηστεία που θα περιλαμβάνει και τα εδώ φυσικά πρόσωπα των σκανδάλων. Επιπλέον, το παρακράτος είναι πάντα χρήσιμο σε μια εξουσία ακόμα και αν ο λαός είναι έρμαιο παραπληροφόρησης και αποχαύνωσης.

Έχοντας λοιπόν εξασφαλισμένη ασυλία στους βαρώνους – συνεταίρους των Γερμανών, ο ΓΑΠ εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο των μέσων ώστε να ασκήσει την πολιτική του χωρίς πιέσεις. Η αυξανόμενη δύναμη του διαδικτύου μπορεί να αποτελέσει μια απειλή, αλλά η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν ξεκάθαρη στην τοποθέτηση της, έχοντας δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για «διαφάνεια στο διαδίκτυο» που δεν διαψεύσθηκε.

Ολυμπιακή – Τράπεζες – Λιμάνια – ΟΤΕ

Ο ΓΑΠ ξεκαθάρισε την αμφισβήτηση όλων των συμφωνιών που συνάφθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας. Το περιβόητο δείπνο με τους επιχειρηματίες στο σπίτι του Καραμούζη της Eurobank έδωσε το στίγμα δράσης. Για τα λιμάνια αναφερθήκαμε προηγουμένως, ο ΓΑΠ είναι αποφασισμένος να ανακτήσει τον έλεγχο του ΟΛΠ, ενέργεια που δεν φαίνεται δύσκολη αφού και οι Κινέζοι συνειδητοποίησαν ότι η συμφωνία είναι εις βάρος τους λόγω του υπέρογκου τιμήματος (όπως ακριβώς και με τον ΟΛΘ). Μπορεί λοιπόν να είναι εξοργισμένοι από την ανειλικρίνεια του ΓΑΠ κατά την πρόσφατη επίσκεψη αλλά τους δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να εξοικονομήσουν κάποια δις Ευρώ που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν.

Η Ολυμπιακή έχει μνηστήρα από τον κύκλο του ΓΑΠ, τον κυριο Βασιλάκη της Aegean. Ακόμα λοιπόν και να μη μπορέσει ο ΓΑΠ να βάλλει ευθέως τον κύριο Βγενόπουλο, μπορεί κάλλιστα να μεροληπτήσει υπέρ της Aegean καθιστώντας τη λειτουργία της Ολυμπιακής ασύμφορη. Η κόντρα ΓΑΠ – Βγενόπουλου άλλωστε είναι δεδομένη.

Ο ΟΤΕ είναι ένας πρώτης τάξεως φορέας για να χρηματοδοτηθούν εκλεκτοί του όποιου καθεστώτος, όπως είδαμε επί εποχής Σημίτη. Ο ΓΑΠ το έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει τον έλεγχο αυτής της «χρυσής αγελάδας», γιατί με το υπάρχον καθεστώς είναι δύσκολο εως αδύνατο να γίνει χρηματοδότηση ημετέρων.

Οι ιδιωτικές τράπεζες με αιχμή τη eurobank (πλην Μαρφιν) ενθουσιάζονται στην προοπτική εκλογής του ΓΑΠ.

Κοινωνία – μετανάστευση

Έχουμε την κατάργηση των κέντρων μεταναστών. Άλλωστε πολλοί από τους τομείς της πράσινης ανάπτυξης θα απαιτήσουν φτηνά εργατικά χέρια χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Ο ΓΑΠ γνωρίζει πως η εισροή και χρήση λαθραίων μεταναστών αυξάνει τους δείκτες της οικονομίας. Άλλωστε παρά το συνεχές πλιάτσικο των κυβερνήσεων Σημίτη οι δείκτες ευημερούσαν ακριβώς λόγω της κρατικά ανεκτής δουλείας.

Τα κέντρα μεταναστών (παρά τις κακές συνθήκες διαβίωσης) όπως και η Frontex, αναχαιτίζουν την ανεξέλεγκτη ύπαρξη «κρέατος για το κεφάλαιο», αφού κάθε μετανάστης καταγράφεται και παρακολουθείται, γεγονός που κάνει το ενδεχόμενο τσιμέντωμα του μετά από κάποιο εργατικό ατύχημα δυσκολότερο.

Ο ΓΑΠ όμως το έχει δηλώσει ανοιχτά, ενώ ενδέχεται να πλήξει και τη λειτουργία της Frontex στα πλαίσια της Νατοϊκής συνεργασίας για το Αιγαίο.

https://i0.wp.com/www.rodosport.gr/enlefko/images/DSC02376%20copy.jpg
ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης

Ομοφυλοφιλική κοινότητα: Ο ΓΑΠ έχει συνδεθεί με τις ενέργειες της αυτοαποκαλούμενης ομοφυλοφιλικής κοινότητας λόγω της συνεργασίας του με τον  κυριο Βαλιανάτο. Ο τελευταίος απομακρύνθηκε από την Ιπποκράτους όχι λόγω των θέσεων του για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αλλά για το Σκοπιανό.

Από την άλλη, ο κύριος Αλιφέρης, δήμαρχος Τήλου υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΟΛΚΕ του κυρίου Βαλιανάτου τέλεσε χαράματα τους περιβόητους γάμους ομοφυλοφίλων.

http://paketo.files.wordpress.com/2009/06/romba.jpg
Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάγκας σε σατυρική φωτοσύνθεση

Ο πολιτευτής του κινήματος κύριος Γιώργος Λιάγκας έκανε ένα βήμα ακόμα ανακοινώνοντας από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Real ότι το ΠΑΣΟΚ όταν εκλεγεί θα ανοίξει άμεσα και το θέμα υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Καμμία από τις ανωτέρω ενέργειες δεν είχαν επίσημη αντίδραση από την πλευρά της ηγεσίας του κινήματος, θα ήταν άλλωστε υποκριτικό αφού αυτές οι πολιτικές είναι και το στίγμα των Democrats που αποτελούν σημείο ιδεολογικής αναφοράς για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα υπαναχωρήσει παρά τις πιέσεις του συντηρητικού μέρους της Ελληνικής κοινωνίας που διαφωνεί με τους γάμους μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου αλλά κυρίως θεωρεί εφιαλτικό το σενάριο υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Αποτίμηση προγράμματος

Μπορεί κάποιους να ξενίζουν τα ανωτέρω σαν επίσημες θέσεις του κινήματος ή σαν ευφάνταστα σενάρια. Δεν προξενεί εντύπωση. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μένουμε «με το στόμα ανοιχτό» από ενέργειες πολιτικών που ούτε καν τις φανταζόμασταν. Πολλοί θα σπεύσουν να πουν περί λαϊκής αντίδρασης. Δυστυχώς είναι αποξενωμένοι από την πραγματικότητα. Για παράδειγμα στην περίπτωση της Θράκης, οι Χριστιανοί κάτοικοι της μπορεί να είναι πλειοψηφία, είναι όμως μια μικρή πλειοψηφία σε σύγκριση με τους πολίτες που κατοικούν στα αστικά κέντρα και ασχολούνται πρωτίστως με το πορτοφόλι τους. Εάν αυτό γεμίσει όπως έγινε με την Κύπρο ή με τους βομβαρδισμούς στη Σερβία (κάλπαζε τότε το χρηματιστήριο), η κοινωνική αλληλεγγύη ή ηθική πάνε περίπατο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Καραμανλής επέστρεψε με τη δέσμευση ότι θα απελευθέρωνε την Κύπρο. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά επέτρψε τον πολλαπλασιασμό των κατεχομένων εδαφών. Κανείς όμως δεν ξεσηκώθηκε, ούτε οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Πόσο μάλλον τώρα, που ο Γεώργιος Παπανδρέου ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΤΑΙ και είναι ειλικρινέστατος για τις απόψεις και τις επιδιώξεις του. Ουδείς θα έχει δικαίωμα να του καταλογίσει οτιδήποτε. Θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία που εκλέγεται παρότι οι δεδηλωμένες θέσεις του θεωρούνται επώδυνες ηθικά (για το συντηρητικό μέρος της κοινωνίας) και τοπικά για συγκεκριμένες περιφέρειες (Μακεδονία – Θράκη).

Είναι όμως απόλυτα εφαρμόσιμες και εναρμονισμένες με τις σύγχρονες επιταγές του Καπιταλιστικού συστήματος. Εξασφαλίζουν τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι στο ΝΑΤΟ, ενώ ικανοποιούν τον «χαλαρό πυρήνα» της ΕΕ χωρίς να προκαλούν τη Γερμανία. Κλείνουν τις πόρτες σε Ρωσία – Κίνα και απομακρύνουν το ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικού πολέμου, αφού η Ελλάδα θα μπορεί χωρίς ταμπού να συνδυαλλαγεί και να προσφέρει στους συμμάχους και γείτονες ανταποδοτικά οφέλη με αντάλλαγμα την Ειρήνη.

Ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που δεν υπαναχώρησε σε κανένα από τα πιστεύω του χάριν της πρόσκαιρης δημοφιλίας. Ο χρόνος δείχνει να τον δικαιώνει, είναι ίσως ο μόνος που αφουγκράστηκε έγκαιρα τις κυρίαρχες τάσεις της κοινωνίας. Ο Καραμανλής ακόμα πιστεύει ότι η αστική πλειοψηφία συγκινείται με ρομαντισμούς πατριωτικού χαρακτήρα. Ρωτήστε την κυρία Γιαννάκου να σας πει.

129 σκέψεις σχετικά με το “Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.”

 1. Θλίβωμαι που σε τόσα πολλά λόγια δεν είδα μια ικανοποιητική πρόταση αντίδρασης απέναντι σ’ αυτό το προτοφανές πολιτικό μπάχαλο που κυριαρχεί στην χώρα. Είναι τραγικό ότι σε τόσο δύσκολες στιγμές, αντί να σκεπτόμαστε πως να αντιδράσουμε, εμείς αρκούμαστε στον ασφαλή χλευασμό
  του αντιπάλου.
  Γι’ αυτό προτείνω.
  Εν όψει της οικονομικής κρίσης, κυρίως όμως εξ’ αιτίας των επερχομένων κλιματικών αλλαγών, να οργανωθούμε σε μικρές ανεξάρτητες ομάδες, οι οποίες σε πρώτο πλάνο θα σχεδιάσουν επί χάρτου πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης όλων επερχομένων γεγονότων.
  Αυτά μόνον επί χάρτου.
  Αυτή η πρακτική θα φέρει σε δοκιμασία τις πραγματικές συνθήκες συνεργασίας, σχεδιασμού και αποτελεσματικότηος. Δεν οφελεί να βλέπουμε το κακό που έρχεται και να λέμε ότι φταίη ο ένας και ο άλλος.

  Μου αρέσει!

  1. Αυτό που γράφετε κ.Βαρελίδη γιά ΄επερχόμενες κλιματικές αλλαγές ΄ , έχει σχέση με την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος σεπτέμβρη στην αμερικανική γερουσία από τον πάπα της ρώμης γιά πρώτη φορά και θα ανακοινώσει επερχόμενο κλιματικό χάος ;;;;

   Μου αρέσει!

 2. Το άρθρο σου για τον ΓΑΠ είναι άκρως κατατοπιστικό. Συγκλονίστηκα όμως απ’ αυτήν την βαθεία ριζωμένη πίστη του στα δημοκρατικά ιδεώδη που την εξέφρασε στο «κλικ» το ’99. Δεν τον απασχολούν τον άνθρωπο ούτε οι πλειοψηφίες ούτε οι δημοσκοπήσεις αλλά ούτε και οι λύσεις. Μια δουλειά τον έστειλαν να κάνει, να διαλύσει τα πάντα. Ε, δεν είναι δυνατόν να έρχεται η κάθε πλειοψηφία τώρα και να τον παρενοχλεί!Είναι πολύ λογικό, όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό! Ας δείξουμε λίγο σεβασμό επιτέλους στον διγενή (χμ.. ή και τριγενή, τετραγενή..πολυγενή τέλος πάντων..) που μάχεται για να ρημαχτούν τα πάντα και να μην μείνει τίποτα όρθιο! Το είπε έξ αρχής «πρώτα ο πολίτης»! Σκάστε λοιπόν και πληρώνετε μέχρι να έξαθλιωθείτε και να μένετε σε χαρτόκουτα τα υπόλοιπα θα τα ξεπουλήσει αυτός!!!
  Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ ΚΙ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙ
  ΞΕΦΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΕΥΘΥΤΗΤΑ, Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.. Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.. ΑΥΤΗ ΕΙΔΙΚΑ..ΤΟ ΣΥΣΤΡΙΓΚΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ..
  Γειά σου ρε Ολυμπιάδα είσαι πολύ σωστή!

  Μου αρέσει!

 3. ΠΑΙΔΙΑ!!! ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!

  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΧΏΡΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΆΡΟΠΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
  ΓΕΡΜΑΝΟΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΑΝΕΡΡΩΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΓΙΑ Α ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ!
  ΡΩΣΟΣ: ΕΥΓΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΔΟΤΗ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΒΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΚΑΘΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΌ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΥΤΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟΙ Κ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ!!
  ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;
  ΕΛΛΗΝΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΤΑΦΈΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΖΟΜΠΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ
  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΚΑΤΑΦΈΡΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ… ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!

  Μου αρέσει!

 4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ? ΑΠΟ ΜΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ? ΑΠΟ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ? ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ?

  Μου αρέσει!

 5. ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

  KΡHTH ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.
  ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ . ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΝΤΕΝΕΓΡΟ
  ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.TAX FREE ZONE.
  ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΜΟΡΑ.
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΝΗΟΛΟΓΙΣΗ ΠΛΟΙΩΝ
  • ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΝΤΑΙΝΕΡ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
  • OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ – ΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.
  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ.
  • ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ.
  ΜΕ ΣΥΣΡΑΤΕΥΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΙΣΟΣ.
  ΑΠΗΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ – ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΛΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΒΙΛΝΤΕΝΜΒΡΕΡΚ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ,ΥΠΟΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΚΟΣΜΙΩΣ.
  ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΗ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΛΛΟΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Ο ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ.
  Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.
  Η ΚΡΗΤΗ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΗΞΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΗΝΘΗΡΑΣ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.
  ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ. Η ΑΝΟΧΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
  ΧΑΡΙΝ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑ.

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΥΝ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

  ΑΚΟΚΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

  http://www.humanlife.gr/forums/index.php?showtopic=195

  ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ
  ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ.

  ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΡΙΟ? ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ?

  Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΞΑΝΑΔΩΣΩΜΕ ΝΟΗΜΑ.
  ΣΗΦΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
  sifiseleftheros@ymail.com.sg

  Μου αρέσει!

  1. Εσείς οι Κρητικοί μια ζωή μακάκες είστε!!!!! Μωρέ τρελαθήκατε με τον Βενιζέλο;;; Ξεχάσατε πως χάρη σ’αυτόν πάθαμε την μεγαλύτερη καταστροφή στην Μ.Ασία;;;; Ξεχάσατε πως μετά από χιλιάδες χρόνια ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός από την Ιωνία;;;;
   Πάτε καλά ωρέ, ή είστε κουζουλοί;;;;; Τον μεγάλο αυτόν προδότη βρήκαν και έκαναν εθνάρχη, όπως και όλους τους υπόλοιπους!!!! Παπανδρέου, Καραμανλής κλπ!!!! Εθνάρχες τους έκαναν γιατί εξυπηρέτησαν τα σχέδια τους (των ξένων) και όχι των Ελλήνων!!!!
   Αυτοί εθνάρχες;;;; Για κουνήστε το κεφάλι σας να δείτε τι σκ…. έχει μέσα!!! Σε λίγο θα βγάλετε εθνάρχη και τον Θεοδωράκη του μπομπολιστάν!!!!
   Άντε ξυπνήστε επιτέλους!!!!!

   Μου αρέσει!

 6. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω ένα πράγμα δεν κατάλαβα καλά…. Τι σημαίνει ΓΑΠ ρε παιδιά…. Μήπως «ΓΑΜΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ???»
  Πάντως πολύ θ’άθελα να σε δω προσωπικά κύριε ΓΑΠ και να σου πω: Γιατί δε βρέθηκε μια πέτρα να σου σπάσει το κεφάλι (και να είχαμε γλυτώσει από σένα) όταν έπεσες από κείνο το έρμο το ποδήλατο…? Μάλλον φαίνεται σε προστατεύει ο Διάολος και θα σε πάρει μόνο όταν τελειώσεις το έργο του…! Όμως αργά η γρήγορα θα σε πάρει και επειδή το όνομά σου θα γραφτεί στη μαύρη λίστα της Ιστορίας, πρόσεξε εκεί που θα πας να κρυφτείς καλά κακομοίρη μου, γιατί αν σε πετύχει ο παππούς σου ο «Γέρος της Δημοκρατίας» δε θα γλιτώσεις θα σε ΓΑΠ που του λέρωσες το όνομα….!

  Μου αρέσει!

  1. Ο Γερος της ΔΗμοκρατιας εβαπτισθη απο τον ΔΟΛ και οχι απο την αξια του .Ηταν Αυτος δε που παρουσιαστικε απο το ΚΑΙΡΟ ως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και οχι εκλεγμενος
   =Σε παρακαλω να το ψαξης αρκετα ΒΑΘΕΙΑ και να διορθωσης οτι Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ( παπους ηταν ΕΛΛΗΝΑΣ ) Τραγικο λαθος .ΗΤΑΝ Αυτος που ξεκινησε αυτη την
   καταστροφη με εντολη των μυστικων υπηρεσιιων της Αγγλιας.Οι αγγλοι ειναι λατροις στο να διαστραβλωνουν την αληθεια και να προκαλουν ΠΑΝΙΚΟ στις χωρες ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Και φυσικα ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ .
   Αυτα ειναι που δεν μπορει να αλλαξουν διοτι »ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»Ειναι ενα εργο γραμμενο απο ενα Κεφαλονιτη Μεγαλου κυρους και αφησε εποχη
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ με το ονομα ΑΛΛΑ ενας απο τους μεγαλυτερους συγχρονους ερευνητες ( ετσι ξεμπροστιαζουν οι ελληνες αυτους που παραπλανε την κοινη γνωμη με ατιμες και υποχθονιες
   πληροφοριες για να μαθαινουμε ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ που θελουν »ΑΥΤΟΙ» .
   αΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟς ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ διαβαση καλο ειναι συμπληρωση την κριση του ωστε να αποκτα πιο υγειεις ΒΑΣΕΙΣ.
   Σε ευχαριστω

   Οταν και εαν παει ΦΥΛΑΚΗ ο Γεωργιος ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρεου τοτε θα παψω να φτυνω καποιους μεσα στον κρατικο μηχανισμο και τους δικαστες -Εισαγγελεις κλπ.Θα καταλαβω οτι κατι παει να αλλαξει
   στην ελληνικη κοινωνια.-

   Μου αρέσει!

 7. «Τα έμαθες τα νέα πατέρα;»

  «Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.
  1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.

  2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

  3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

  4. Το Μακεδονίας το κατήργησα.

  5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

  6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

  7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.

  8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

  9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

  10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

  11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

  12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

  13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

  14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

  15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν γαι το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

  16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

  17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

  18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.

  19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

  Γι΄αυτό:
  (Π)ατέρα
  (Α)ναπαύσου
  (Σ)υνεχίζω
  (Ο)λοκληρωτική
  (Κ)αταστροφή»

  Μου αρέσει!

 8. 2 χρόνια μετά κι ο Γιωργάκης είναι ακόμα στην εξουσία.Έχει προχωρήσει σε κάποια από αυτά τα σχέδια και κάποια άλλα χειρότερα που ούτε τα φανταζόμασταν.Θα’θελα όλα αυτά να γραφούν σ’ένα χαρτί και να σταλεί συστημένο στους μαλάκες ψηφοφόρους του πασοκ.Έτσι για να καταλάβουν τι έκαναν…

  Μου αρέσει!

 9. ΓΙΑΤΙ… δεν θελω να ειμαι κοροιδο,,,εφ, οσον οι επισημοι εκλεγμενοι πολιτικοι ξεπουλανε τη χωρα, οταν θα ερθουν τα τουρκακια εδω, θα ειμαι ο πρωτος που θα βαλλω φεσι,ξεροντας μια και καλη οτι θα πληρωνω μονο τον κεφαλικο φορο,και θα κοιμαμαι ησυχος,και θα εχω και τα μεσα, που τωρα για τους κυβερνωντες ειμαι ενα τιποτα,χωρις σεβασμο κλπ. π.χ. ολοι οι μεγαλοι εθνοπροδοτες,και ανθελληνες ειναι τωρα στα πραγματα.ονοματα? αρχιστε να μετρατε βαζοντας μπροστα το γραμμα Π. π.χ.

  Μου αρέσει!

 10. Δυστυχως κοτες δεν εχει μονο στο πασοκ.
  Αποδειχθηκε οτι σε ολο το μαντρι, πλην μερικων μετρημενων στα δακτυλα,
  ΕΙΝΑΙ ΛΥΡΑΤΕΣ ΚΟΤΕΣ!
  Προδωσαν την χωρα και προσπαθουν να κρυβονται κυνηγημενοι απο το ..λαο!
  Διωξτε τους ολους!
  Πρεπει να τους εξαναγκασουμε να παραιτηθουν!
  ΤΩΡΑ!
  Και να απολογηθουν!
  Τωρα!
  Να αντικατασταθουν Αμεσως απο Αλλα προσωπα!
  Ολοι οι προδοτες, ολοι οι νεκροθαφτες!

  Μου αρέσει!

 11. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ Κ ΜΑΝΑΔΕΣ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ(ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ Κ ΠΡΟΝΟΙΕΣ)ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΦΤΑΧΡΟΝΟ ΠΟΥ Η ΜΟΙΡΑ ΕΙΧΕ ΑΣΧΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ(ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ-ΚΑΡΚΙΝΟΣ).Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ-ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ,Κ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΣΚΟΠΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ.ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ …………….5701062232010……[ΤΟ ΤΗΛ.ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ]…ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ. http://tro-ma-ktiko.blogspot.g……

  Μου αρέσει!

 12. μου αρεσει η απορια και το..συνεχες κλαμα σας…..
  μα…ιδιοι δεν ειναι τοσα χρονια?
  αδελφια,….ονομαζονται μεταξυ τους…
  μια η καστα…
  αγαπημενοι….καψουρηδες μεταξυ τους…
  απο τη μια η..φαμιλια…
  και κατω ο λαος…
  και θελετε…να…βγαλουν τα ματια μεταξυ τους?
  οπως κανατε εσεις στα..καφενεια?
  πληβειοι….ε…πληβειοι…
  πληρωστε τους φορους…
  και..σιωπηστε……

  Μου αρέσει!

 13. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΥΡΕΟΜΑΣΟΝΟΣ ΓΑΠ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΕΙΣΤΟ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που εγεινε ενα με την αλλη ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΔ βλεπουν τα προβατα που τους ψυφηζαν ολα τα χρονια δητε που μας εφεραν τα καθικια εχουν κλεψει πανω απο -100 ΔΙΣ – και τωρα εξαθλιωνουν τη χωρα και το ΛΑΟ δεν θα επρεπε να δικαστουν για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΩΣΙΑ και αφου πρωτα φερουν πισω τα κλεμενα τα οποια ειναι πανω απο 100 ΔΙΣ και μετα παρεα με τον τσοχαντζοπουλο ολα τα παλιοτομαρα οι πρακτορες και προδοτες που εφεραν τη χωρα και το λαο στην εξαθλιωση τα ελεεινα σκουλικια……………………………………………………………………………………………………..

  Μου αρέσει!

 14. kai fysika tis oras…..oti travaei i orexi sas souflaki kotopoulo gardouba kebap splinantero gardouba kokoretsi exohiko …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………KALI OREXI

  Μου αρέσει!

 15. Όταν μιλάμε για τις ιστοσελίδες, τα e-shop και τα blogs, όλοι γνωρίζουν την έννοια προώθηση ιστοσελίδων εφόσον είναι και το κλειδί για να φέρουμε περισσότερο κοινό στην ιστοσελίδα μας. Στην πραγματικότητα, η προώθηση ιστοσελίδων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία τις υψηλής κατάταξης σας στα οργανικά αποτελέσματα. Ως αποτέλεσμα, κάθε ιστοσελίδα θέλει να έχει μια υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα με τις λέξεις κλειδιά που έχει επιλέξει.

  Μου αρέσει!

 16. Παράθεμα: wywóz odpadów Łódź
 17. Και ομως αυτα τα καθικια κυκλοφωρουν ελευθερα και ολη η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που μας εφεραν στην εξαθλιωση αυτοι τα φαγανε μαζι με την αλλη ΣΥΜΜΟΡΙΑ που συνκυβερνησαν ασε που παντα ενα ειναι αυτοι το παραμηθη οτι βρυζωνται ειναι για τα προβατα που τρωνε κουτοχορτο [[[ το διεριν και βασηλεβε ]]] παιζει και θα παιζει δυστυχος για τα παιδια και τα εγκονια μας……………………………………………………………………………………………………………………………..

  Μου αρέσει!

 18. Πάνω κάτω ότι πιστέυει κια ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μια διαφορά. Ο ΓΑΠ δεν έιναι τσίρκο, όπως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επί θητείας του στο Υπ. Εξωετρικών η χώρα ήταν ισχυρή.

  Μου αρέσει!

 19. Τώρα κάνουν μία δεύτερη απόπειρα καταστροφής της χώρας μας βάζοντας τα φερέφωνά τους Ο.Φ.Α. τύπου Βάνα Μπάρμπα, που αφού χρήστηκε υποψήφια με το Λ.Α.Ο.Σ. τον Απρίλιο του 2012, τώρα περιφέρεται από εκπομπή σε εκπομπή για να διαλαλήσει το όψιμο ενδιαφέρον της για τα ορφανά και τις άγαμες και απροστάτευες μητέρες λέγοντας εμβόλιμα: » Αρκετά πλήρωσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τώρα βγαίνουν φρέσκα πρόσωπα, φτάνει πια, αρκετά τιμωρήθηκε».

  Αλλά τι περιμένεις … έφαγε από τον ξοφλημένο του ΚΛΙΚ και άλλων φυλλάδων, έφαγε και έμεινε στον άσσο …

  Ανεμομαζώματα …. Γι΄ αυτό τώρα που τα βρήκε ζόρικα είπε να ξαναφάει κάνα κομμάτι, σαν νέο και φρέσκο πρόσωπο που είναι και αυτή …

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s