olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός στο Γραμματικό

Posted by olympiada στο Αύγουστος 28, 2009

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην πρώτη εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό, απ’ όπου ξεκίνησε και η λαίλαπα που κατέκαυσε την Ανατολική Αττική. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε δύσβατο σημείο όπου μόνο πεζός ή εκτός δρόμου δίκυκλο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση. Στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω του Γεωγραφικού αναγλύφου αναπτύσσονται αλεξέλεγκτοι στροβιλισμοί ανέμων ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί στην ευρύτερη περιοχή. 

Η συγκυρία και το σημείο τοποθέτησης δείχνει ότι υπήρχε γνώση όχι μόνο των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούσαν αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, το λεγόμενο μικροκλίμα.

Επίσης δείχνει κάτι άλλο, σημαντικότερο. Ότι οι εμπρηστές δεν είχαν στόχο την επίμαχη περιοχή του ΧΥΤΑ και τα «εθνικά εργαλεία» αλλά τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης όπου λόγω των στροβιλισμών η φωτιά θα έφευγε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Προσέξτε τώρα.

Ο κρατικός μηχανισμός δικαιολόγησε την προστασία των εγκαταστάσεων λόγω της ευρύτερης φοράς του ανέμου και έσπευσε να προστατεύσει ακόμα και μεμονωμένους ελκυστήρες. Η προκλητική αυτή ενέργεια δείχνει πλέον είτε άγνοια ή σκοπιμότητα.

  

Όπως είχαμε γράψει και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, η στόχευση δεν ήταν συγκεκριμένη αφού ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες ομάδες κρούσης προφανώς, προκαλούσαν νέες εστίες σε άσχετα σημεία με την κύρια πυρκαγιά. Γκαζάκια βρέθηκαν σε διάφορες νέες εστίες που είχαν ξεσπάσει, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ φυσικό αίτιο που να προξενεί πυρκαγιά σε μη κατοικημένες περιοχές.

Έχουμε λοιπόν ένα οργανωμένο σχέδιο και από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές όπως στην περίπτωση της Ηλείας. Μάλιστα στην περίπτωση της Ηλείας μόνο μετά την πίεση μας άρχισε πάλι η έρευνα για την εύρεση των ενόχων (που τώρα βρίσκονται σε άλλα, ονειρεμένα μέρη). Το σχέδιο εμπρησμού της Αττικής είχε αρκετά κοινά στοιχεία με τους εμπρησμούς του 2007, περισσότερα ίσως απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε. Εδώ λοιπόν αρχίζει η απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

τα γκαζάκια στον τόπο της φωτιάς 

Πολιτική ηγεσία: Αντάξια των πολιτών. Ο πρωθυπουργός άνευ γραβάτας, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, πόζαρε στο ελικόπτερο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρουσία καμερών πόζαρε στα καμμένα και μετά συνέχιζε τις διακοπές του. Οι λοιποί, σπέκουλα στα αποκαΐδια ή με το κινητό να «οργανώνουν» ψηφοθηρική πυρόσβεση. Όμως το έγκλημα τους δεν είναι αυτό. Είναι ότι το νομοθετικό τους καθήκον είναι εξ’ ορισμού ο μέγας εμπρηστής. Αναλογιστείτε ότι σε μια κοινωνία που απαιτεί «κρεμάλες», η ποινή των φυσικών αυτουργών δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια με αναστολή.

Η λύση: Εκτός από τις κρεμάλες, τα αποσπάσματα κλπ, απλούστατη: Καμμία ανοικοδόμηση για 50 χρόνια σε περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά. Η οποιαδήποτε παράβαση να διώκεται ως κακούργημα, ενώ ο νόμος να ισχύει είτε πρόκειται για ιδιωτική, δημόσια ή εκκλησιαστική περιουσία.

Όχι, δεν πιστεύουμε πλέον ότι οι φωτιές μπαίνουν στο σύνολο τους από οικοπεδοφάγους. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος είχε πρόθεση να χτίσει στις πλαγιές του κοσμοπολίτικου Σέκουλα. Απλά αυτό το νομοσχέδιο θα κόψει τον ομφάλιο λώρο της «νέας τρομοκρατίας» με το αηδιαστικό τοπικό συμφέρον. Επίσης, κάποιος εργολάβος που έχει αναλάβει τη διάνοιξη δρόμου αλλά «ενοχλείται» πχ από το δάσος του Καϊάφα, θα γνωρίζει ότι για 50 χρόνια δεν θα μπορεί να ρίξει ούτε ποταμίσιο χαλίκι.

Τα σώματα ασφαλείας: Όλοι είχαν τις πληροφορίες ότι αναμένετο «εντυπωσιακό χτύπημα» στα τέλη Αυγούστου. Κανενός το μυαλό δεν πήγε σε εμπρησμούς; Τόσο γρήγορα ξεχάστηκε το έγκλημα της Ηλείας; Έπειτα, ως διορισμένα ανδρείκελα έτρεχαν υπό τις εντολές τοπικών βουλευτών, καναλιών και δημάρχων. Η ατιμωρησία και η ανυπαρξία νομικού πλαισίου τους έχει μάλιστα και στο απυρόβλητο, αφού γνωρίζουν ότι και με 70 νεκρούς ούτε ένας τους δεν θα πάει φυλακή. Αντίθετα θα προβάλλονται ως μοντέλα σε ολοσέλιδα αφιερώματα. Εάν όμως είχαν το θεσμικό φόβο τότε ίσως να έκαναν το αυτονόητο: Τη φύλαξη των εκτάσεων.

Οι τοπικοί άρχοντες: Αντάξιοι του τίτλου «κλόουν» που τους έχουμε αποδώσει. Ανίκανοι στην πρόληψη που αποτελεί και κύριοι καθήκον τους, κατηγορούσαν τους πάντες. Όλους τους προαναφερόμενους, τα κανάλια τα πεύκα, τα δασαρχεία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως υπάρχουν άλλοι δήμοι με δασικές εκτάσεις που για δεκαετίες είναι ανέγγιχτοι. Είπαμε όμως, οι πυρκαγιές (εκτός από τις αιτίες) είναι μια χρυσοφόρα κατάσταση για τους τοπικούς άρχοντες.

Οι πολίτες: Τι να περιμένεις από έναν λαό που εθελοντές ζητούσαν λίγο νερό από την πισίνα για να σώσουν το σπίτι τους και αυτοί δεν άνοιγαν την πόρτα. Τι να περιμένουμε από τους εαυτούς μας όταν καίγεται ο κοινός μας πνεύμονας και μεις αράζουμε σε καφετέριες και τηλεοράσεις. Όμως η μόνη ελπίδα είναι -δυστυχώς- εμείς. Γιατί η σφαίρα της πρόληψης θα πρέπει να έλθει από το λαό και όχι από τα εκπυρσοκροτούντα υπηρεσιακά όπλα. Μήπως και ο κρότος ξυπνήσει συνειδήσεις. Η εξήγηση θα δοθεί στο αναλυτικό αφιέρωμα Ηλείας – Αν. Αττικής και τη μεθοδολογία τους, που θα ακολουθήσει.

24 Σχόλια to “Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός στο Γραμματικό”

 1. neotera said

  Θα πρέπει ίσως να εξεταστεί μήπως οι αναφλέξεις που έγιναν ταυτόγχρονα σε μεγάλες αποστάσεις η μία απ΄την άλλη γίνονται από απόσταση με ηλεκτρονικό μηχανισμό, κάτι σαν τα κινητά που λέγεται πως χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στη Μαδρίτη για πρώτη φορά. Τέτοια συστήματα ειναι εύκολο να αναπτυχθούν, δεν χρειάζονται κινητά κατ’ ανάγκη. Η εποπτεία του θεάτρου της επιχείρησης έχει ενδιαφέρον αν είναι δορυφορική, αν χρησιμοποιούνται γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών που περιλαμβάνουν μικρομετεωρολογικά δεδομένα, αν είναι ον λάϊν κλπ
  Να σημειωθεί πως απ’ ότι λένε οι ίδιοι οι πυροσβέστες η μπουνταλάδικη ηγεσία τους δεν έχει επαφή με υπολογιστικά μηχανήματα, άρα βρίσκονται παντελώς γυμνοί στ’ αγγούρια(με το συμπάθιο ! ) αν πάνε να αντιμετωπίσουν εμπρηστικές επιθέσεις που γίνονται με ηλεκτρονικά συστήματα. Βεβαίως, τέτοια εμπρηστικά σαμποτάζ είναι πρώτα της αρμοδιότητας της ΕΥΠ και της αστυνομίας που έχουν τις γνωστές επίσης τεχνικές επιδόσεις και μετά της πυροσβεστικής…

  Μου αρέσει!

 2. Giorgos said

  Είσαι σίγουρος ότι ο μηχανισμός με κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Μαδρίτη…ή στο δικαστήριο της Λάρισας? Από την οργάνωση της ΣΙΑ στην Ελλάδα ονόματι «Λαική Θέληση»

  Αυτό ήταν το εντυπωσιακό χτύπημα όπως ορθώς επισημαίνει η Ολυμπία και ο πλήρως διαβρωμένος στα κρίσιμα πόστα κρατικός μηχανισμός συνεπικουρούμενος από λοιπά πρακτορικά και προβοκατορικά στοιχεια συνετέλεσε στο να επεκταθεί η φωτιά, μπας και έχουμε νεκρούς.

  Γιατί εκεί στόχευαν, στο αίμα και στο θάνατο πολιτών.

  Οι ίδιοι κύκλοι σε γενικές γραμμές ήταν και το 2007 και το 2008 με τους προβοκάτορες στην Αθήνα και με τις «νεοεμφανιζόμενες» τρομοκρατικές σεχτο-ομάδες.

  Παλαιότερα οι ίδιοι σκότωναν τον Λαμπράκη, έκαναν τα σαμποτάζ στον Έβρο, δολοφονούσαν τον Μπελογιάννη, τώρα απλά εκσυχρονίστηκαν και «Νεοταξικοποιήθηκαν».

  Πάντα καθάρματα ήταν και πάντα καθάρματα περιμένουν.

  Θα τους περιμένουμε όμως…ούτε στο γηροκομείο στα 95 τους με τις μασέλες τους να τους κρέμονται δεν θα είναι ποτέ ασφαλής.

  Πάντα θα έχουν το φόβο από τη στιγμή που ξυπνήσουν για το ποιός είναι αυτός που τους ακολουθεί με γοργό βήμα.

  Θα ανησυχούν πάντοτε για τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν και για ποιό λόγο θα τους μιλά ή ασχολείτε μαζί τους ο οποιοσδήποτε.

  Η ζωή τους όλη θα είναι μια νέμεση με συνέχεια και ένταση. Έτσι πρέπει να τιμωρούνται οι προδότες.

  Γιώργος (Ψυχιάτρος)

  Υ.Γ Καίγεται η Καλιφόρνια-προάστια του Λος Άντζελες, μερικές μέρες μετά τις εδω πυρκαγιές όπως και το 2007.

  Καλό σας βράδυ.

  Μου αρέσει!

 3. Ελένη said

  «βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην πρώτη εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό».
  Εσύ πού το ξέρεις; Ποιός σου το είπε; Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση; Η φωτογραφία τι δείχνει; Μηχανισμό; Θα αστειεύεσαι βέβαια. Τα στοιχεία από την Ηλεία πού είναι δύο χρόνια μετά;
  Εγώ λέω ότι είσαι παπαγαλάκι κυβερνητικό.
  Και να σε πληροφορήσω (μιας και δεν το έμαθες)ότι τα περί μπάνιου στο Διακοφτό δεν ισχύουν, διαψεύστηκαν και η εφημερίδα που το πρωτοδημοσίευσε δέχτηκε ότι έκανε λάθος στην ημέρα.Η επίσκεψη είχε γίνει πριν τις πυρκαγιές.
  Δε βλέπω όμως αποκατάσταση της αλήθειας.

  Μου αρέσει!

  • manolo said

   αγαπητη Ελενη,θέλεις να μας πεις με λίγα λο
   όγια οτι ολη αυτή η κόλαση,δεν ηταν εμπρισμός?Μηπως η ελειψη πρασίνου σε οδηγεί σε αλλές μορφές οξυγόνου?Δες τα πράγματα χωρίς παροπίδες και κατάλαβε επιτέλους οτι μας δουλεύουν κανονικά όλους!!!!Που ζείς????????Και για να μην χαρακτηρίσεις και εμένα κυβερνητικό παπαγαλάκι σου δηλώνω οτι δεν είμαι με κανένα απο τα λαμόγια που εκστασιάζονται για το ποιός θα γίνει πρωθυπουργός της ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!

   Μου αρέσει!

   • Πατρικιος Στετσωνης said

    «Ελενιτσα»,

    μπας και το ονοματακι σου ειναι το ιδιο με εκεινου του …..»συμβουλου δημοσιων σχεσεων» στο πολιτικο γραφειο του «εχοντος το σπινθηροβολο βλεμμα της αγελαδας οταν περναει το τραινο»;

    Γριφος ε;
    Βαλε τη Μαρικα να σας κανει και μια αναλυση την ωρα που φτιαχνει τα Πολίτικα κεφτεδακια της.

    Μου αρέσει!

  • kostas.. said

   elenitsa ase mas !trava na nomizis oti nomizis,pados t oti oi foties aftes itn tixees mn m kanis n t paradexto!me 8 ke 9 mpofor aera,stis 9 kai misi t vradi stn xaradra t grammatikou k tn ali mera stn dioniso dn m fenode tixees!

   Μου αρέσει!

 4. Giorgos said

  Ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη αγαπητή Ελένη.

  Πέρα από τον εμπρηστικό μηχανισμό…υπάρχει και κάτι άλλο που μέσα στη φούρια σου να σχολιάσεις, αμέλησες.

  Το κείμενο δεν αναφέρεται ούτε αμέσως ούτε εμμέσως στο ΠΑΣΟΚ ή σε οποιδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα.

  Καταδικάζει μάλιστα το κείμενο την συνολική στάση της Ελληνικής κοινωνίας στο θέμα και «δείχνει» τη σαπίλα των παρακρατικών.

  Άρα μόνο αυτοί θα είχαν δικαίωμα να θιχθούν από τα γραφόμενα και όχι κάποιος οπαδός του ΓΑΠ ή του ΠΑΣΟΚ εν γένει.

  Οπότε εσύ ή ανήκεις στην ευρύτερη συμμορία των παρακρατικών, ή βρίσκεσαι εν τρικυμία στο κρανίο ή τέλος είσαι προβοκάτορας.

  Διάλεξε και πάρε.

  Γιώργος (Ψυχίατρος)

  Υ.Γ Πονάει όταν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι οι μέρες ατιμωρησίας πέρασαν ανεπιστρεπτεί. Για να μην επαναλάβω όσα ανέφερα στο πρότερο σχόλιο, θα συμπληρώσω μόνο ότι είναι πολύ κοντά η ημέρα (Η νύχτα) που θα αλλάξει το σκεπτικό όσων πιστέυουν -Ακόμα- ότι μπορούν ατιμώρητα να συνεχίσουν με τις ίδιες πρακτικές.

  Μου αρέσει!

 5. ΓΗΓΕΝΗΣ said

  ΕΛΕΝΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ

  Μου αρέσει!

 6. Coroner said

  Αν είναι δυνατόν. Ελενίτσα πιστεύεις ότι ήταν «φυσικό φαινόμενο» επειδή ανεβαίνει η παγκόσμια θερμοκρασία και μπαίνουν φωτιές ντάλα 9 μποφόρ νυχτιάτικα; Αν έχετε πρόβλημα στο Πασοκ κάντε τα σχόλια σε ανάλογα άρθρα όπως αυτό που έγραψε η Ολυμπία και παρουσιάζει τον ΓΑΠ σαν Φόρεστ ΓκΑμΠ. Εκεί θα έπιανε τόπο. Το πασόκ δλδ υποστηρίζει ότι οι φωτιές μπήκαν απ’ τον αρχάγγελο Γαβριήλ για να πέσει ο Καραμανλής;

  Μου αρέσει!

 7. aris53m said

  το μηχανισμό τον βρήκαμε, τον δράστη? ή όταν τον βρουν θα έχει «παραγραφεί» κι αυτός?

  Μου αρέσει!

 8. kanaris said

  Το προβλημα μας δεν ειναι εαν ειναι υπευθυνοι οι κλεφτες του ΠΑΣΟΚ η οι κλεφτες της ΝΔ.Το προβλημα ειναι οτι μερικοι απο εμας ‘δεν βλεπουμε’ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και αυτο ειναι λυπηρο.Μια το ενα απο τα δυο κομματα καταστρεφουν ,πουλανε την Ελλαδα !ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

  Μου αρέσει!

 9. olympiada said

  Αγαπημένη μας Ελένη, βεβαίως και θα επανορθώσουμε για το άρθρο μας περί σημερινής και όπως λέει ο προβοκάτορας Φόρεστ Γκάμπ. Σε λίγο θα έχεις την απάντηση και τη συγνώμμη μας.

  Μου αρέσει!

 10. […] Αριστείδης στο Η “Σημερινή” ας με…olympiada στο Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμ…kanaris στο Βρέθηκε ο εμπρηστικός […]

  Μου αρέσει!

 11. VODA said

  Exoute DOSI
  PLAKA KANOUTE

  Μου αρέσει!

 12. […] Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός στο Γραμματικό […]

  Μου αρέσει!

 13. […] Πρόσφατα σχόλια Anonymos στο Προς ανασχηματισμό α… στο Ρευστό το πολιτικό σκηνικό. Εσ…Μακεδών στο Η “Σημερινή” ας με…ΜάκκιςΤσιαβόλο στο Ραγιαδισμός: μια εικόνα χίλιες…Βρέθηκε ο εμπρηστικό… στο Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμ… […]

  Μου αρέσει!

 14. […] ανακαλύψεις εκρηκτικών μηχανισμών στα καμένα (βλέπε εδώ), πράγμα που είναι το μακάβριο χόμπι κάποιων ομάδων […]

  Μου αρέσει!

 15. ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ said

  Τι καραγκιόζηδες τα κουλογλακια

  Μου αρέσει!

 16. kostas.. said

  ase mas re elenitsa!mas doulevis???trava grafta pou8ena alou afta!

  Μου αρέσει!

 17. kostas.. said

  apodixe mas esu pos dn itn emprismos
  ,k tote 8 se paradexto..meno nea makri.k tn imera ts fotias kapia ka8armata valan fotia stn dioniso,p kolouse ekini i fotia?tsigaro eno i fotia t grammatikou ekege tn limni t mara8ona??martiras imoun tn epomeni mera kapoioi valan fotia k st dasos t sxinia,profanos g n diaspastoun oi dinameis afta omos dn t lene t kanalia,k afti i fotia tixea itn?..dn 8 m ala3eis esi t gnomi,k dn nomizo n iparxei kanenas alos p n pistevi oti aftes oi foties itn tixees!

  Μου αρέσει!

 18. […] Και βέβαια οι αρχές δεν θα βρουν ποτέ συγγένεια των πυρήνων της απάτης με τις πρόσφατες φωτιές που διέλυσαν την Αττική. “την πλάκα τους έκαναν τα παιδιά, από σύμπτωση κονόμησαν οι μεγαλοεργολάβοι”. Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός στο Γραμματικό […]

  Μου αρέσει!

 19. […] σχόλια “Αναλαμβάνουμε… on Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμ…“Αναλαμβάνουμε… on Υπεργολάβος και του ΑΚΤΟΡΑ ο […]

  Μου αρέσει!

 20. […] Και βέβαια οι αρχές δεν θα βρουν ποτέ συγγένεια των πυρήνων της απάτης με τις πρόσφατες φωτιές που διέλυσαν την Αττική. “την πλάκα τους έκαναν τα παιδιά, από σύμπτωση κονόμησαν οι μεγαλοεργολάβοι”. Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός στο Γραμματικό […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: