Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκλογές ΟΝΝΕΔ: Προσκήνιο, παρασκήνιο και τελευταίες εξελίξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση Ανδρέα Παπαμιμίκου:
Σήμερα, είναι μια καινούργια μέρα για την ΟΝΝΕΔ, μια καινούργια μέρα για τη Νέα Δημοκρατία. Οι νέοι και οι νέες, που συμμετείχαν στις ανοιχτές εκλογές  έστειλαν το μήνυμα ότι θέλουν μια ζωντανή και μαχητική ΟΝΝΕΔ. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον καθένα ξεχωριστά. Έδωσαν το μήνυμα ότι οι  νέοι επιστρέφουν στην πολιτική και η πολιτική στους νέους.


Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου, ως ο πρώτος εκλεγμένος με ανοιχτές διαδικασίες πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και του χρέους μου απέναντι στην παράταξη μου, την ιστορία της, στον Πρόεδρό μας, Αντώνη Σαμαρά και σε κάθε Οννεδίτισσα και Οννεδίτη που συμμετείχε σήμερα στις εκλογές, ανεξάρτητα από την επιλογή του. Η αλλαγή γέννησε ελπίδα. Δεν θα διαψεύσω την ελπίδα κανενός.  Όλο αυτό το διάστημα έδωσα έναν τίμιο και ξεκάθαρο πολιτικό αγώνα. Οι οννεδίτες και οι οννεδίττισσες πήραν τη δύναμη στα χέρια τους και αποφάσισαν για μια Νέα ΟΝΝΕΔ, με περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια, μεγαλύτερη συμμετοχικότητα. Γυρνάμε την πλάτη στο χθες, σε όσους ήθελαν την ΟΝΝΕΔ εγκλωβισμένη σε κλειστά γραφεία. Σήμερα, είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για μια Νέα ΟΝΝΕΔ, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς παράγοντες, χωρίς κληρονομιές από συστήματα του παρελθόντος. Τώρα, είναι η ώρα της αλλαγής.

Η Νέα ΟΝΝΕΔ δεν είναι σύνθημα, δεν είναι κονκάρδα, δεν είναι ταμπέλα. Η νέα ΟΝΝΕΔ είναι ανοιχτή σε όλους. Από σήμερα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για μια ΟΝΝΕΔ στην πρωτοπορία,  για τα ζητήματα των νέων και για τις μεγάλες νίκες, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της ΟΝΝΕΔ, της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας του Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν, και τον Βασίλη Αξιώτη και τον Κώστα Ιωάννου, που αποσύρθηκαν, και τον Κώστα Χατζή με τον οποίο δώσαμε την τελική μάχη. Η επόμενη μέρα δεν έχει νικητές και ηττημένους. Φοράμε όλοι την ίδια φανέλα, τη φανέλα της ενωμένης ΟΝΝΕΔ. Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή  στο πλευρό του Προέδρου μας, του Αντώνη Σαμαρά, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στην Ελλάδα. Προτεραιότητες μας από σήμερα κιόλας είναι η ενότητα και η οργανωτική και πολιτική μας ανασύνταξη.  Από αύριο είμαστε όλοι μαζί για την επόμενη μεγάλη μάχη για ακόμη μία νίκη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.

-Η Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι κρίνει το παιχνίδι αφού τα ποσοστά του Ανδρέα Παπαμιμίκου εκεί είναι συντριπτικά. Οπότε αφήνουμε την μετάδοση περιφερειακών κέντρων και αναμένουμε τα συγκεντρωτικά (μάλλον με επίσημες ανακοινώσεις για να είμαστε βέβαιοι).
-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Χατζής 767
Παπαμιμίκος 176

-Στα τμήματα εκτός ΔΕΘ ο Παπαμιμίκος παίρνει 1973 και ο Χατζής 721
-Μεγάλη υπεροχή Παπαμιμίκου στη Θεσσαλονίκη η καταμέτρηση ακόμα δεν έχει τελειώσει για να έχουμε τελικά.

Πιερία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ 423
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ 192

-μοιρασμένη η Σάμος: BAΘY
64 XATZ
33 ΠAΠAM

KAΡΛΟΒΑΣΙ
85 ΠAΠAM
43 XAΤΖ

Στη Δράμα:
Παπαμιμίκος 615 ψήφοι,
Χατζής      420

-Ιωάννινα: Χατζής 547, Παπαμιμίκος 468

-Ένταση δυστυχώς έχουμε και στη Σάμο με την καταμέτρηση. Κρίμα γιατί λογικά όλα έχουν κριθεί. Όταν διασταυρώσουμε τα στοιχεία θα τα ανακοινώσουμε γιατί αυτά τα φαινόμενα πρέπει να καταδικαστούν και να εκλείψουν (μαζί με τα πρόσωπα που τα προκαλούν)…

Χατζής Παπαμιμίκος
Χανιά15376
Ναύπακτος12146
Καστοριά16566
Ηγουμενίτσα2422
Πρέβεζα170128
Αίγιο18417
Ξυλόκαστρο3835
Κως2920
Αθήνα Imperial286179
Πάρος126
Λευκάδα2027
Άραχθος459
Βόνιτσα4518
Αργολίδα- Κρανίδι169
Ανατολική Αττική- Βάρη842
Θήβα8167
Καλλιθέα:10968
Κόρινθος249 44

Κυκλάδες:
1) ΠΑΡΟ  ΨΗΦΙΣΑΝ  18  ΧΑΝΤΖΗΣ 12 ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ  6

2) ΣΥΡΟ ΨΗΦΙΣΑΝ  29 ΧΑΝΤΖΗΣ  7 ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ  22

3) ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΨΗΦΙΣΑΝ  24 ΧΑΝΤΖΗΣ  10 ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ  14
4) ΝΑΞΟ  ΨΗΦΙΣΑΝ  50 ΧΑΝΤΖΗΣ  14 ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ  34 ΚΑΙ ΔΥ ΑΚΥΡΑ
Πάμε για τα πρώτα αποτελέσματα:
Αιγιο: Χατζής 185, Παπαμιμίκος 17
Λευκάδα: Χατζής 20, Παπαμιμίκος 27
Άραχθος: Χατζής 45, Παπαμιμίκος 9
Βόνιτσα: Χατζής 45, Παπαμιμίκος 18
Ηγουμενίτσα: Χατζής 24, Παπαμιμίκος 22

-38,398 έχουν ψηφίσει μέχρι τις 18.30, έχουμε πληροφορίες για ένταση στη Θεσσαλονίκη, όπου κάποιοι προσπαθούν να απομακρύνουν τον εκπρόσωπο υποψηφίου από την καταμέτρηση. Βέβαια εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα ακυρωθεί αυτόματα η κάλπη και δεν θα προσμετρηθεί στο σύνολο, οπότε το θεωρούμε απίθανο.

-29,560 έχουν ψηφίσει μέχρι τις 17.15 / πτώση του συστήματος στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο.

-25,000 μέχρι τις 16.05.

-19,600 στις 14.30 το εκλογικό σώμα! Η διαφορά στο 11%.

10,160 άτομα είχαν ψηφίσει μέχρι τις 13.05
το 18% των οποίων είχαν προσέλθει στις κάλπες τις Θεσσαλονίκης. (αυτά είναι τα πραγματικά νούμερα μέχρι στιγμής και όχι τα παπαγαλίζοντα που ακούτε δεξιά & ακροδεξια!)

-Υποτονική το πρωΐ η ψηφοφορία, ο κύριος όγκος αναμένεται μετά τις 2 το μεσημέρι
-Αναζητούνται οι …κουβαρντάδες που πλήρωσαν εταιρείες Exit Polls για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ. Ποιός έχει λεφτά για πέταμα σήμερα;
-Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά
-παρατράγουδα είχαμε σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη από τους εκπροσώπους και των δύο υποψηφίων. Ελπίζουμε να δείξουν τον ίδιο οίστρο και για το καλό της πατρίδας.
-Ένας σοφός άνθρωπος είπε άλλωστε ότι εάν οι υποψήφιοι για την  διαδοχή στη ΝΔ είχαν δείξει το ίδιο πάθος προεκλογικά, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Μα το έδειξαν, συμπληρώνουμε εμείς, εις βάρος των εσωκομματικών τους αντιπάλων!
-Διαφορά περί της 8 μονάδες φαίνεται ότι διαμορφώνεται για το τελικό αποτέλεσμα, αν και ακόμα είναι νωρίς. Υπέρ ποίου, δεν θα σας πούμε, αυτά που κοροϊδεύουμε δεν τα κάνουμε. Όχι βέβαια από …φαντασμαγορικά exit polls, αλλά από υπαρκτούς στα επιτελεία.
-12,900 άτομα στις 1.59
-Διψήφιο το ποσοστό της διαφοράς για πρώτη φορά από την αρχή της ψηφοφορίας. Τώρα που αυξάνεται η συμμετοχή, έχει σημασία για το τελικό αποτέλεσμα να δούμε έαν θα συνεχιστεί η αυξητική τάση (διαφοράς & συμμετοχής)
-Έλεος βρε παιδιά με τα SMS! Τόσα λεφτά πια! Κακά χούγια κληρονομήσατε από τους μεγάλους…
-19,600 στις 14.30 το εκλογικό σώμα!Όπως είπαμε, μετά τις δύο αναμενόταν η άυξηση της συμμετοχής, βέβαια αυτό ξεπέρασε το ορια. Πιθανότατα να υπάρξει κάμψη το απόγευμα, γιατί αλλιώς πάμε σε πολύ μεγάλα νούμερα. Μιλάμε σχεδόν για διπλασιασμό μέσα σε μία ώρα…
-25,000 κόσμος στις 16.05, φαίνεται ότι ο στόχος των 30,000 θα επιτευχθεί. Υπάρχει μία κάμψη στην προσέλευση αυτή τη στιγμή ίσως όμως να είναι και λόγω της ώρας.
-29,560 έχουν ψηφίσει μέχρι τις 17.15 / πτώση του συστήματος στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο. Εν αναμονή για νεώτερα. Βέβαια ο αριθμός των ψηφισάντων στη Θεσσαλονίκη είναι καταγεγραμμένος πριν την πτώση άρα είναι δύσκολο να υπάρξει οποιαδήποτε περίεργη εξέλιξη (4,160 περίπου)

Share

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ