Πρωτοφανής αρπαγή του κάματου του ελληνικού λαού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση που έκανε καριέρα κριτικάροντας τα πρωτογενή πλεόνασματα του 2015-2019, σήμερα ανακοίνωσε για το 2024 πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ 4,8% του ΑΕΠ (!!) που σημαίνει υπερπλεόνασμα, υπεραπόδοση 6,41 δις (2,7% του ΑΕΠ), τα οποία στερήθηκε η κοινωνία και η αγορά πάνω από τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος (2,1% του ΑΕΠ) που είχε κατατεθεί στον Προϋπολογισμό του 2024. Πρόκειται για ρεκόρ δημοσιονομικής υπεραποδοσης όλων των εποχών!

Δίχως αμφιβολία είναι αποτέλεσμα άτεγκτης & κυνικής υπερφορόλογησης εις βάρος της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας & των πληγμάτων των πολιτών από την #ακρίβεια. Αποτελεί πρωτοφανή και εκούσια αδυναμία στάθμισης των αναγκών της υγείας, της παιδείας, του διαθέσιμου εισοδήματος & της αγοραστικής δύναμης του μέσου Έλληνα.

Πλέον τα υπερπλεονασματα της τελευταίας τριετίας (πίνακας) ξεπερνούν αθροιστικά τα 11,2 δις τα οποία παραμένουν ανεπίστροφα στους πολίτες & τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

IMG 6841

  1. Οι ανταγωνιστικες επιχειρησεις συνεχιζουν να συρρικνωνονται ενω τα καρτελ και τα ολιγοπωλια της σημαδεμενης τραπουλας συνεχως μεγενθυνονται.Το κρατος μαζευει φορους κανιβαλιζοντας τις μικρομεσαιες επιχειρησεις.Τους στυλοβατες δηλαδη της οικονομιας αλλα και ταυτοχρονα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ..Οι φοροι μην εχουμε ψευδαισθησεις θα οδευσουν στην συντηρηση του Σοβιετικου μας υπερκρατους.Και δεν υπαρχει στην Ελλαδα υπουργειο αποτελεσματικοτητας αλα Ελον Μασκ να πετσοκοψει τους μισθους των διπλωματων και των δικαστικων για παραδειγμα. Κανενας κλαδος της οικονομιας δεν θα μπορεσει ετσι να αναπτυχθει οταν οι συντεχνειες του στενου και ευρυτερου δημοσιου με την πρωτη επιτυχια (οπως τωρα δηλαδη με το “πλεονασμα”) σπευσουν να εξαργυρωσουν τα οποια οφελη δολοφονωντας την συνεχεια και την διαρκεια!!!!!!!

  2. Η Κυβερνηση κοροϊδεύει οτι δηθεν κανει υπερπλεονασματα μετρώντας χρημα που ζηταει αλλα ΔΕΝ εισπράττει, και ως συνεπεια πάνω στα ψευδη πλεονάσματα οι αλλοι υπολογίζουν οτι εκαναν χασούρα που δεν εκαναν γιατι απλούστατα δεν εξοφλησαν τις οφειλές τους. Ρεκορ χρεων Δημοσιου προς ιδιωτες και ιδιωτων προς τος Δημόσιο ειναι η αλήθεια και ΟΧΙ τα πλεονασματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ