Περίπου χίλιοι στρατιώτες του ελβετικού στρατού βρίσκονται καθ’ οδόν για εξάσκηση στην Αυστρία. Εκεί θα εκπαιδευτούν σε αποστολές μάχης με στρατιώτες από την Αυστρία και τη Γερμανία. Την Τρίτη, τανκς και άλλος βαρύς εξοπλισμός φορτώθηκαν στο Τουν της Βέρνης, γράφει η ελβετική Blick.
Στη στρατιωτική περιοχή εκπαίδευσης ‘Άλεντστάιγκ’ στην Κάτω Αυστρία, βορειοδυτικά της Βιέννης, το 14ο Μηχανοποιημένο Τάγμα της 11ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του Στρατού έχει στη διάθεσή του περιοχή εκπαίδευσης 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων και επιτρέπεται η πραγματοποίηση πυρών.
Τα πεδία εκπαίδευσης στην Ελβετία δεν μπορούσαν να προσφέρουν στον στρατό τέτοιες συνθήκες, δήλωσε ο ταξίαρχος Κρίστοφ Ροντούνερ στα μέσα ενημέρωσης στο Τουν την Τρίτη.
Με τη δοκιμή των στρατευμάτων «TRIAS 25» στο εξωτερικό, ο ελβετικός στρατός δοκιμάζει την ιδέα για το «Μέλλον των χερσαίων δυνάμεων»/ «Zukunft der Bodentruppen» και στοχεύει να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τον τρόπο περαιτέρω ενίσχυσης των αμυντικών του δυνατοτήτων, ανακοίνωσε ο Στρατός.
Στις κοινές ασκήσεις συμμετέχουν επίσης 120 Αυστριακοί και 160 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ελβετική άσκηση.
—