Η νέα γερμανική κυβέρνηση περιορίζει σημαντικά τη μετανάστευση από τα Δυτικά Βαλκάνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα συμφωνία επετεύχθη στη Γερμανία για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του υποψήφιου Καγκελαρίου Φρίντριχ Μερτς (CDU).

Στο επίκεντρο αυτής της συμφωνίας βρίσκονται οι νέες μεταναστευτικές πολιτικές, ο σημαντικός περιορισμός του κανονισμού για τα Δυτικά Βαλκάνια και οι αλλαγές στη νομοθεσία περί ιθαγένειας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό συμβόλαιο, η ετήσια ποσόστωση για άδειες εργασίας για πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων θα μειωθεί στο μισό – από 50.000, που είχε οριστεί πέρυσι, σε 25.000. Αυτό επηρεάζει άμεσα πολίτες από το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σύστημα μετανάστευσης πρέπει να βασίζεται περισσότερο στα επαγγελματικά προσόντα παρά στη γεωγραφική προέλευση.

Μετανάστευση: Έλεγχοι και επιστροφές

Οι κανόνες για την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας θα είναι επίσης αυστηρότεροι: στο μέλλον, δεν θα είναι πλέον δυνατή η απόκτησή της μετά από τρία χρόνια διαμονής, αλλά μόνο μετά από πέντε χρόνια.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης την απαγόρευση της οικογενειακής επανένωσης για ορισμένες κατηγορίες προσφύγων και τον τερματισμό της εθελοντικής εισδοχής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Αφγανιστάν.

Ο εισερχόμενος καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ισχυρό μήνυμα για την Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «η Γερμανία βρίσκεται στο σωστό δρόμο», ότι «η Ευρώπη μπορεί να στηριχθεί στη Γερμανία» και –σε ένα νεύμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ– ότι η Γερμανία θα εκπληρώσει τις αμυντικές της υποχρεώσεις και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Πέρα από τη μετανάστευση, η συμφωνία προβλέπει μέτρα για την αναζωογόνηση της γερμανικής οικονομίας μετά από τρία χρόνια ύφεσης: φορολογικές περικοπές για τις επιχειρήσεις, φοροαπαλλαγές για υπερωρίες και μεγαλύτερη ευελιξία για τους συνταξιούχους που θέλουν να εργαστούν.

Εν τω μεταξύ, τα Δυτικά Βαλκάνια παραμένουν στη διεθνή ατζέντα του Βερολίνου. Η Διαδικασία του Βερολίνου θα συνεχιστεί ως πλατφόρμα για την υποστήριξη των χωρών της περιοχής στην πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

DW

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ