Την έντονη αντίδραση του Μπενιαμίν Νετανιάχου προκάλεσε ο Πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την έντονη αντίδραση του Μπενιαμίν Νετανιάχου προκάλεσε ο Πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος σε συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης (8/4), υποστήριξε ψευδώς ότι η χώρα του έχει εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ, λόγω της «γενοκτονίας» κατά των Παλαιστινίων.

«Ο Καναδάς ήταν πάντα στην πλευρά του πολιτισμού. Το ίδιο θα έπρεπε και ο κ. Κάρνεϊ. Αλλά αντί να στηρίξει το Ισραήλ, μια δημοκρατία που διεξάγει έναν δίκαιο πόλεμο με δίκαια μέσα κατά των βαρβάρων της Χαμάς, επιτίθεται στο ένα και μοναδικό εβραϊκό κράτος. Κύριε Carney, ανακαλέστε την ανεύθυνη δήλωσή σας!» έγραψε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του.

Η αμφιλεγόμενη δήλωση του Κάρνεϊ έγινε όταν κάποιος από το πλήθος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Κάλγκαρι, φώναξε ότι μια «γενοκτονία» συνέβαινε στην Παλαιστίνη.

«Γνωρίζω, γι’ αυτό έχουμε εμπάργκο όπλων», του απάντησε ο Πρωθυπουργός του Καναδά! Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλιά του αυτά την επόμενη ημέρα (9/4), ο Κάρνεϊ επέμεινε ότι δεν άκουσε τι είχε ειπωθεί από το πλήθος.

 

«Ήσουν εκεί, υποθέτω ότι είχε θόρυβο καταλαβαίνεις… αν είσαι εκεί πάνω, ακούς αποσπάσματα από αυτά που λένε οι άνθρωποι», είπε ο Καναδός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης. «Άκουσα ‘Γάζα’ και αυτό ήταν το θέμα μου, ότι γνωρίζω την κατάσταση στη Γάζα».

Ο Κάρνεϊ πάντως δεν ανακάλεσε το σχόλιό του για το «εμπάργκο όπλων», αλλά εξήγησε ότι ο Καναδάς είχε ακυρώσει ορισμένες άδειες που επέτρεπαν τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ, με εξαιρέσεις εκείνων που διατηρούν το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ, Iron Dome.

«Κοιτάξτε,…δεν άκουσα, επεσήμανα ένα γεγονός όσον αφορά τους περιορισμούς των όπλων», κατέληξε ο Κάρνεϊ.

  1. ΚΑΚΗ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΜΕ ΤΟ.. “ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΨΕΥΔΩΣ”, ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΜΟΜΟΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ !! ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΠΟΥ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ.. “ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ”, ΑΛΛΑ, ΣΤΟ.. “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ” ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ