Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Πίρο Βένγκου είχε συνάντηση σήμερα με τον Γάλλο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπέντζαμιν Χαντάντ.
Στη συνομιλία τους, οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν τη στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Αλβανία στην ενταξιακή διαδικασία, τη σημασία που έχει για τη χώρα και την περιοχή η διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στα Τίρανα στις 16 Μαΐου, καθώς και την ικανοποίηση για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν σε αυτό το πλαίσιο.
Εδώ και αρκετά χρόνια, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, οι σχέσεις Αλβανίας και Γαλλίας έχουν εισέλθει σε δυναμική διάσταση, εφαρμόζοντας με πνεύμα και γράμμα τη συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, στις διαστάσεις της καινοτομίας, της εκπαίδευσης, της ενέργειας και, πιο πρόσφατα, της ασφάλειας και της άμυνας, όπως σημειώνει το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.
—