Μάνος Παπαδάκης: Αποκαλύψεις για τα σενάρια ανοησίας με τα έλαια σιλικόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υποστηριχτές των ελαίων σιλικόνης επιμένουν στην παραπληροφόρηση με ανόητα επιχειρήματα, που κανένας σοβαρός χημικός μηχανικός ή χημικός δεν τα υποστηρίζει, σύμφωνα με τον καθηγητή

Ο καθηγητής Προηγμένων Μαθηματικών και Μαθηματικών Μοντέλων στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Μάνος Παπαδάκης, σε μια καταιγιστική συνέντευξη στον 98.4 εφ’ όλης της ύλης για την υπόθεση των Τεμπών, αποδομεί σημείο προς σημείο όλο το αφήγημα των ελαίων σιλικόνης και του ηλεκτρικού τόξου των 25 χιλιάδων βολτ, παραπέμποντας στην απεικόνιση καρέ-καρέ 3 διαρροών πτητικών και νεφελωμάτων τους, την ακαριαία ανάφλεξη και την πυρόσφαιρα, αλλά και τις επί 29 λεπτά αναζωπυρώσεις και διαρροές που κατέκαιγαν το πεδίο.

Σημειώνει ότι όποιος δει το σχετικό υλικό στην εκπομπή “Αντιθέσεις” στις 28/03/2025 αντιλαμβάνεται πως όλα αυτά συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτων, και πάντως αμέσως μετά τη σύγκρουση, τα ηλεκτρικά τόξα και την παροχή ρεύματος που κόβεται ακαριαία, άρα ο μηχανισμός της πυρόσφαιρας είναι ανεξάρτητος αυτών.

Το παράδοξο είναι πως οι υποστηριχτές των ελαίων σιλικόνης ενώ δεν μπορούν με τίποτα να στηρίξουν το αφήγημα της ακαριαίας δημιουργίας πυρόσφαιρας από αυτά, επιμένουν στην παραπληροφόρηση με ανόητα επιχειρήματα, που κανένας σοβαρός χημικός μηχανικός ή χημικός δεν τα υποστηρίζει. Μάλιστα αναρωτιέται γιατί μέχρι σήμερα ουδείς επίσημος φορέας επιδίωξε να ζητήσει τη γνώμη για παράδειγμα του κορυφαίου σε χημικά εργοστασιακά χημικά δυστυχήματα καθηγητή στο Τέξας, του Φειζάλ Καν, παρότι ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να καταθέσει και ενόρκως.

Αναφέρεται στις παλινωδίες του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ξεκαθαρίζει το τι ακριβώς λέει ο καθηγητής από τη Γάνδη για το μοντέλο υπολογισμού της πυρόσφαιρας και καταθέτει στοιχεία που προκαλούν έκπληξη, το γιατί κανείς από όσους δεν τα υιοθετούν δεν επιχειρεί δημόσια με επιχειρήματα να τα αποδομήσει, αλλά αντίθετα εντέχνως επιχειρείται ειδικά για την επιστημονική ομάδα που απαρτίζουν με επικεφαλής τον τεχνικό σύμβουλο Βασίλη Κοκοτσάκη να την εξαφανίσουν από οποιαδήποτε αναφορά.

neakriti.gr

  1. Πυρόσφαιρα δε δημιουργούν, κάτω από αυτές τις συνθήκες!
    Δεν υποστηρίζει και δεν υπάρχει υλικό που δεν καίγεται κάτω από ορισμένες συνθήκες!
    Επιτέλους ας μάθουμε να ακούμε και να διαβάζουμε σωστά αυτά που ο καθένας καταθέτει.

  2. Συγκρίνει την έκρηξη στο Χήθροου με την έκρηξη και την ανάφλεξη στα Τέμπη. Στο μεν Χήθροου είχαμε μία στατική κατάσταση και ανάφλεξη από υπερθέρμανση, ενώ στα Τέμπη πρέπει να υπολογιστεί εκτός του τόξου και η τεράστια ενέργεια που προκλήθηκε από την σύγκρουση με την ασύλληπτη ορμή που είχαν αναπτύξει τα τρένα με την ταχύτητα που έτρεχαν και την μάζα που είχαν. Ας ανατρέξει ο μεγάλος αυτός καθηγητής εξ Αμερικής σε σχολικά βιβλία να θυμηθεί λίγο το κεφάλαιο ορμή και κρούση και να υπολογίσει σε τι ποσότητα ΤΝΤ αντιστοιχεί η ενέργεια που ανεπτύχθη από την κρούση και πως διαδόθηκε. Γιατί δεν αναφέρει κανείς αυτή την ενέργεια. Διότι δεν έχουμε να κάνουμε όπως κάνει εκείνος ο ανεκδιήγετος που βάζει σε ένα γκαζάκι λίγο λάδι να δούμε αν καίγεται και πώς . Εδώ έχουμε να κάνουμε με συνθήκες και καταστάσεις ανεξέλεγκτες και με τεράστιες ενέργειες που αναπτύχθηκαν. Υπήρξαν δηλαδή άλλες συνθήκες μπορούν να το καταλάβουν?

    • Κώστα επειδή και εγώ φυσικός είμαι όχι εξ Αμερικής αλλά ΕΚΠΑ , πιστεύεις ότι χωρίς να κάνεις στοιχειωδώς ποσοτικούς υπολογισμούς για τον πως διαχέεται η ενέργεια από την κρούση μπορείς να υποστηρίξεις οτι είχες τέτοια άνοδο της θερμοκρασίας (στο συγκεκριμένο τμήμα κιόλας του τραίνου ) που να στοιχειοθετεί απόδειξη , ότι έτσι έγιναν τα πράγματα;
      Μην αδικείς τον εαυτο σου , βάζοντας τον να υπερασπίζεται ένα αφήγημα που στα μάτια των περισσοτέρων δείχνει τραβηγμένο.. από τα μαλλιά . Για έναν έμπειρο μηχανικο είναι υπόθεσή ρουτίνας αλλά και πολύ δουλειά. Μόνο που στη συγκεκριμένη υπόθεση ρωτηθήκαν ολες οι μη σχετικές ειδικότητες! Και βγήκε ένα αφήγημα που τι να κάνουμε είναι εξοργιστικό για αυτούς που καταλαβαίνουν δυο πράγματα παραπάνω.

  3. Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΑΧΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
    Καθηγητής & Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών ΣΣΕ, τ.Αν.Κοσμήτορας ΣΣΕ at Hellenic Army Military Academy Διευθυντής at ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΠΛΩΝ Former Visiting Fellow at University of Maryland Former Post-doctoral Fellow at European Centre for Theoretical Studies in Nuclear Physics and Related Areas (ECT*) in Former Postdoctoral researcher at Aarhus University Former Postdoctoral researcher at Α.Π.Θ Studied Πυρηνική φυσική at Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης https://www.facebook.com/TheodoreLiolios

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ