Χαμός: Σε ποια θέση είναι το κοντοσούβλι σε διεθνή έρευνα για τα κορυφαία Street Foods του κόσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Taste Atlas δημοσίευσε τα κορυφαία Street Foods του κόσμου.

Μολονότι η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της στον διάσημο δικτυακό τόπο της διεθνούς γαστρονομίας, στην συγκεκριμένη κατηγορία την πρωτιά κατέκτησε ένα έδεσμα από την Αλγερία.

Ο ελληνικός παραδοσιακός γύρος και το κοντοσούβλι βρίσκονται μεν στα 50 καλύτερα πιάτα, ωστόσο, μακριά πολύ από την κορυφή της σχετικής λίστας.

 

Ένα φαγητό από την Αλγερία, που ονομάζεται Garantita, είναι πρώτο στον κατάλογο του Taste Atlas. Το κοντοσούβλι είναι στην 19η θέση και το πιτόγυρο στην 23η θέση.

Αλγερινό φαγητό του δρόμου, το οποίο καταναλώνεται ως σνακ. Η ζύμη παρασκευάζεται με άλευρο από ρεβίθια, λάδι, μπαχαρικά και νερό. Καλύπτεται με χτυπημένο αυγό και ψήνεται στον φούρνο έως ότου αποκτήσει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.

Σερβίρεται ζεστή, αλειμμένη με χαρίσα και κύμινο. Το όνομά της προέρχεται πιθανότατα από το ισπανικό caliantetorta.

Συνταγή για σπιτικό κοντοσούβλι από το dairy-free.eu

Χοιρινή σπάλα (από γουρούνι ελευθέρας βοσκής) σε κομμάτια με μαρινάδα μουστάρδας και μυρωδικών στον φούρνο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Multi
Μπολ
Μεμβράνη
Ταψί
Λαδόκολλα

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι (μεγάλο)
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
2 ντομάτες (κομμένες σε φέτες)
2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε φέτες)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το χοιρινό σε τετράγωνα κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε στο multi το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Αλείφουμε τα κομμάτια χοιρινού με τη σάλτσα μουστάρδας, τα βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού, προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και πιπεριάς και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα. Αντί για λαδόκολλα μπορούμε να βάλουμε το κοντοσούβλι στη γάστρα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι το κοντοσούβλι να είναι έτοιμο.

Αν θέλουμε περνάμε τα κομμάτια χοιρινού, τις φέτες ντομάτας και τις φέτες πιπεριάς σε μεγάλο ξυλάκι για σουβλάκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ