Κουλουράκια σμυρναίικα, με λίγη ζάχαρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υλικά

Κομμάτια: 80
250 ml ελαιόλαδο
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml γάλα εβαπορέ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, σε σκόνη
1.500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 – 2 κρόκοι αυγού, χτυπημένοι με λίγο νερό, για το άλειμμα
σουσάμι άσπρο και μαύρο, για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Για τα κουλουράκια σμυρναίικα, με λίγη ζάχαρη, στον κάδο του μίξερ πάγκου ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μαχλέπι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε σταδιακά όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι μαλακό και ελαστικό, που να μην κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε, στρογγυλά ή μακρόστενα, και τα αραδιάζουμε σε ταψιά ή λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο, τα πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ