Τεμπη: Οι εξελίξεις δείχνουν «επιχείρηση αποπροσανατολισμού»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο Άρειος Πάγος για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναφορικά με τα Τέμπη, μετά από την αλλαγή στάσης του αναπλ. προέδρου Χρήστου Παπαδημητρίου γύρω από το αίτια πρόκλησης της πυρόσφαιρας μετά την σύγκρουση των τρένων.

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο Χρήστος Παπαδημητρίου, δύο μήνες μετά την παρουσίαση του πορίσματος, ζήτησε να αποσυρθούν τα σημεία που αναφέρονται στην πυρόσφαιρα. Όπως ισχυρίστηκε μιλώντας στον Σκάϊ, ο ίδιος είχε ζητήσει να μην δημοσιευθεί το πόρισμα, όπως υποστήριξε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον Μπαρτ Ακού, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και μέλος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. 

Την ίδια στιγμή, το σχέδιο για τη δολοφονία χαρακτήρος του Κώστα Λακαφώση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να τον βάζουν στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητάει στην παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών:

Αναλυτικά:

«Προς

Τον Διευθύνοντα την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Παρακαλούμε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες περιελήφθηστο πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ.) για την υπόθεση των Τεμπών, που ανακοινώθηκε στις 27-2-2025, συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο (με επίκληση της συμβολής των Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας) θεωρήθηκε ως πιθανό αίτιο της πυρόσφαιρας, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, άγνωστο πτητικό εύφλεκτο υγρό τουλάχιστον 2,5 τόνων, που φέρεται ότι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και το οποίο δεν σχετιζόταν με τις μηχανές των τραίνων ή το δηλωμένο φορτίο αυτών.

Η ως άνω διερεύνηση κρίνεται αναγκαία προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως, ενδεικτικά, της αθέμιτης επιρροής σε δικαστικούς λειτουργούς (άρθρο 167Α ΠΚ), κατόπιν της διάψευσης εκ μέρους εκπροσώπων των ως άνω Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας του ως άνω συμπεράσματος που τους αποδίδεται στο πόρισμα.

Θα πρέπει, επίσης, να διερευνηθεί μεταξύ των άλλων ποιο ρόλο διαδραμάτισε στη διατύπωση του ως άνω συμπεράσματος η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) και ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών Κώστας Λακαφώσης.

Να μας ενημερώσετε σχετικά».

Ένταση με Δέδε και τις οικογένειες θυμάτων

Σημειώνεται ότι ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες, o οποίος ομολόγησε ότι ο ίδιος δεν έκανε καμία έρευνα και ότι αντέγραψε στοιχεία από το Γενικό Χημείο του Κράτους, επιμένει στον ισχυρισμό ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έλαια σιλικόνης. Μάλιστα, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εύφλεκτου υλικού όπως αναφέρεται και στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο ίδιος επιμένει λέγοντας: «Αυτό είναι έωολο και αναπόδεικτο. Όταν κάνεις εικασία χωρίς στοιχεία, είναι κάτι που δεν μπορεί να σταθεί πουθενά, είναι απλώς μια θεωρία».

Στον αέρα της εκπομπής του mega, ζήτησε να παρέμβει ο Παύλος Ασλανίδης, εξαπολύοντας πυρά κατά του Α. Δέδε: «Τον κ. Δέδε του έχουν στείλει εξώδικα συγγενείς για την έκθεσή του εδώ και αρκετούς μήνες. Αν συνεχίσει να βγαίνει και να λέει αυτά που λέει, εννοείται ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον του. Να αποσύρει την έκθεσή του. Είναι μια έκθεση που δεν είχε όλα τα στοιχεία όταν έγινε. Εγώ νομίζω κάποιοι εσκεμμένα τον βγάζουν να τα λέει όλα αυτά. Γίνεται επικοινωνιακός πόλεμος τώρα».

Την ίδια στιγμή, η Μαρία Καρυστιανού, με ανακοίνωσή της, καλεί τον πραγματογνώμονα να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα και αφήνει αιχμές για τα πραγματικά του κίνητρα.

  1. ΕΟΔΑΣΑΜ ορισε η κυβερνηση ; το πορισμα εγραφε οτι η εκρηξη δεν οφειλεται σε ελαια σιλικονης αλλα σε καυσιμη υλη; Γιατι το αναιρουν τώρα; .τι εμπιστοσυνη να εχουν οι πολιτες ,το μπαζωμα του μπαζώματος ,εχουν μαθει μια ζωη στην ασυλια και στην διασπαθηση κονδυλίων ,γιατι δεν ολοκληρώθηκε η συμβαση 717; ,εδω υπαρχει δολος ,στο ειδικο δικαστηρίο ολοι που εμπλεκονται .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ