Η Πολωνία παρά τον εξοπλισμό της νιώθει ανασφάλεια, ζητά πυρηνικά όπλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βαρσοβία προσπαθεί αυτή τη στιγμή να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταστήσουν πυρηνικές κεφαλές στο έδαφός της, γράφει η γαλλική Le Figaro.

Υπάρχει ένα ερώτημα, όπως σημειώνεται, «θα είχε γίνει η εισβολή  της Ρωσίας στην Ουκρανία αν το Κίεβο δεν είχε εγκαταλείψει το πυρηνικό του οπλοστάσιο το 1994;»

Η απάντηση μάλλον τείνει προς την άρνηση.

 Αυτή η ‘απλή’ ανάλυση είναι που ωθεί τώρα τους Πολωνούς ηγέτες να συμμετέχουν όλο και πιο ανοιχτά στη συζήτηση για όπλα αποτροπής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στις 13 Μαρτίου,  ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα  προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν πυρηνικές κεφαλές στην Πολωνία σε μια συνέντευξη στους Financial Times.

Όπως είχε δηλώσει: «Τα σύνορα του ΝΑΤΟ μετακινήθηκαν προς τα ανατολικά το 1999, επομένως 26 χρόνια αργότερα, θα πρέπει να γίνει μεταφορά των υποδομών του προς τα ανατολικά», πρότεινε ο αρχηγός του κράτους.

 Από το 2022, στόχος του ήταν να φέρει την Πολωνία στον κλειστό κύκλο της ανταλλαγής πυρηνικών της Ατλαντικής Συμμαχίας, μαζί με το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Η κατάσταση θα ήταν «πιο ασφαλής εάν αυτά τα όπλα ήταν ήδη εδώ» τόνισε.

%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%89%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CF%84%CE%BA%CE%B1%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B13%CE%B5543%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BD%CE%B3%CE%AC%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B7

Σύμφωνα, επίσης, με το πολωνικό Defence24, «ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα ανακοίνωσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της υπό την κοινή χρήση πυρηνικών. Εάν οι σύμμαχοί μας αποφασίσουν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα ως μέρος της ανταλλαγής πυρηνικών, επίσης στην επικράτειά μας, για να ενισχύσουμε την ασφάλεια της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι για αυτό είπε ο Ντούντα σε συνέντευξή του στο «Fakt» της Δευτέρας», όπως σημειώνεται.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ