Στις ΗΠΑ όλοι γνωρίζουμε οτι είχε υπάρξει ένας πολύ αιματηρός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Βόρειων και Νότιων Πολιτειών. Μεταξύ τους.
Σήμερα όμως μετά από τόσες δεκαετίες δεν γνωρίζουμε πόσο φίλοι είναι, γνωρίζουμε όμως ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση επανάληψης εχθροπραξιών.
Γιατί; Γιατί έχουν γίνει σεβαστά τα δικαιώματα των Πολιτειών, από όλες τις Πολιτείες. Το ίδιο δεν πρέπει να γίνει και στην Ευρώπη;
Στην Ευρώπη (Ε.Ε) ζούμε μια απάτη από την ημέρα της δημιουργίας της και από την ημέρα που καθιερώθηκε το ευρώ ως νόμισμα με ιδιαιτερότητες για κάθε νέο μέλος κράτος.
Η Ε.Ε. συνεδριάζει – αποφασίζει κατά περίπτωση για κάθε κράτος μέλος.
Μάθαμε ότι δεν τηρούνται ούτε πρακτικά στις συνεδριάσεις.
Με απλά λόγια η Ε.Ε. ιδρύθηκε ως χωροφύλακας να εποπτεύει τα κράτη μέλη αλλά να αποφασίζει για την τύχη τους προσβλέποντας σε συμφέροντα.
Με την μεταφορά δήθεν κάποιες εξουσίες – αρμοδιότητες εκεί στις Βρυξέλλες οι υποθέσεις χρονίζουν, ο όγκος των υποθέσεων σε χαρτοβασίλειο διογκώνεται – ανάλογα και μέσα στις υπηρεσίες σε κάθε κράτος μέλος.
Και φυσικά σπατάλη χρόνος και έξοδα μετακινήσεων πέρα ελέγχων.
Δεν υπάρχει ενοποιημένο εθνικό χρέος για όλα τα κράτη της Ευρωζώνης.
Το επιτόκιο στα ομόλογα παραμένει διαφορετικό για κάθε χώρα μέλος και οι διαπραγματεύσεις τσακίζουν αναλόγως.
Κοινό Νόμισμα βεβαίως το ευρώ.
Η ενημέρωση λοιπόν πως λειτουργεί για όφελος των λαών με βάση τα αποτελέσματα στο σήμερα, η απάντηση παραμένει αρνητική.
Εάν τώρα λάβουμε υπόψη και τους BRICS και το νέο νόμισμα που έχουν ανακοινώσει, οι δυσκολίες που προβλέπονται προκαλούν πονοκέφαλο.
Μάλλον διαγράφονται προϋποθέσεις πως οδεύουμε σε διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες, εμφανή και έντονα σημάδια απάτης.
Μάλλον τελικά η Ε.Ε. δεν προχωράει προοδευτικά και πιθανόν ήθελε προκύψει διαφορετική πορεία για κάθε κράτος μέλος με δικό του νόμισμα και με ανεξάρτητα περιουσιακά στοιχεία με βάση το δικό του ΑΕΠ.
Και ας μην ξεχνάμε πως η Ελβετία παραμένει ουδέτερη χώρα με νόμισμα το Ελβετικό Φράγκο.
Εκτός και θέλουμε αγνοούμε το τραπεζικό σύστημα.
Επίσης όπως αδιαφορούμε πως τα 2/3 και περισσότερο του πληθυσμού επάνω στο πλανήτη γη έχουν κάνει στροφή σε συναλλαγές με τοπικά νομίσματα με αντίκρισμα το χρυσό.
Η μήπως τυχαία η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.