16/3/2023 ο Κυριακος Βελοπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Γιώργο Παπαδάκη, καταγγέλλει τα χημικά εγκαύματα που υπέστησαν πυροσβέστες και κάνει λόγο για άγνωστο φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία, αποκλείοντας τα συγκεκριμένα εγκαύματα να προήλθαν από το δηλωμένο φορτίο ή οτιδήποτε άλλο που νομίμως βρισκόταν στην εμπορική και την επιβατική αμαξοστοιχία.
Δύο χρόνια μετά Ιατροδικαστές επιβεβαιώνουν πλήρως τις συγκεκριμένες καταγγελίες, αποδεικνύοντας ότι έγινε μπάζωμα και από ιατροδικαστές αλλά και διορισμένους πραγματογνώμονες που ουδέποτε έκαναν έρευνα για την προέλευση των συγκεκριμένων εγκαυμάτων.
Αυτό είναι ίσως η πιο τρανταχτή απόδειξη συγκάλυψης, διότι καταγγέλθηκε από πολιτικό αρχηγό έγκαιρα, ουδέποτε διερευνήθηκε και σήμερα μαθαίνουμε τον λόγο που δεν διερευνήθηκε με αποδείξεις.