Στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα ενισχύσει τα κρατικά έσοδα, αλλά και στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με τον προγραμματισμό να αναφέρει πως έως το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει νομοθετηθεί ο Κώδικας Δημόσιας Περιουσίας. Ο όλος σχεδιασμός μάλιστα θα γίνει και με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, την οποία επιστρατεύει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να αξιοποιηθεί όσο πιο αποδοτικά γίνεται δημόσια περιουσία.
Εταιρίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, επανεξέταση φοροαπαλλαγών, αναμόρφωση κινήτρων και κατάργηση εμποδίων σε μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και δωρεές. Όπως είχε τονίσει πριν από λίγους μήνες οι αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, η προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου θα γίνεται σε «πακέτα» και όχι για κάθε ακίνητο ξεχωριστά, προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Το σχέδιο για την αξιοποίηση ακινήτων της ΕΤΑΔ προβλέπει την ομαδοποίηση και τη δημιουργία εταιριών συμμετοχών, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν ιδιώτες επενδυτές. Άκρως σημαντική είναι η χαρτογράφηση των 36.000 ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ. Με βάση αυτόν τον διαγωνισμό, αναμένεται πως 6.000 ακίνητα θα αποτιμηθούν, ενώ στο τέλος 1.000 εξ αυτών θα μπουν στο έμμεσο πλάνο ωρίμανσης και αξιοποίησης.
Τα ακίνητα ύστερα από μελέτες θα ομαδοποιηθούν και θα ενταχθούν σε εταιρίες συμμετοχών που θα συσταθούν. Ακολούθως, θα μπουν σε διαδικασία παραχώρησης οι εταιρίες συμμετοχών, αντί για κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Στις εταιρίες αυτές το Δημόσιο μπορεί να κρατήσει μειοψηφική συμμετοχή και οι ιδιώτες θα αναλάβουν την αξιοποίηση των ακινήτων.
Ήδη, σε αυτή τη φάση «τρέχουν»:
Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, με σκοπό την εναρμόνιση της αξιοποίησης των δημόσιων ακινήτων με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς αλλά και με τις βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης.
Η ανάπτυξη συνεργασίας και διαλειτουργικότητας με άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που διαχειρίζονται ακίνητα.
Η δημιουργία ολοκληρωμένης λύσης καταγραφής, διαχείρισης και αξιοποίησης των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της αναβάθμισης της υπάρχουσας πλατφόρμας αλλά και της ανάπτυξης συστήματος επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence – ΒΙ), το οποίο θα επιτρέπει τη σύνθετη ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή αναφορών, ενισχύοντας τη στρατηγική αξιοποίηση των πληροφοριών.
Τι ΣΟΒΑΡΗ Εγκληματική Οργάνωση θά ήταν εάν δεν ξεπουλουσαν την Ακίνητη Περιουσία του Ελληνικού λαού για εισπράξουν και από εδώ ΜΙΖΕΣ;;;;;;;;;;; Τό θέμα δεν είναι αυτό πού ξέρουμε όλοι. Το θέμα είναι ΕΑΝ βγεί κάποιος μπροστά, καί νά διακηρύξει, υπογράφοντας ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με τον λαό, ότι θά ερευνηθεί πού πήγε μέχρι καί τό τελευταίο ΕΥΡΏ, καί θά τούς κλείσει όλους φυλακή ΙΣΟΒΙΑ, καί όταν λέμε ΙΣΌΒΙΑ νά εννοούμε ΙΣΌΒΙΑ.