Εκτενή αναφορά στη ζοφερή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων αλλά και την κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει η γερμανική Handelsblatt, γκρεμίζοντας το αφήγημα της… ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, μπορεί η Ελλάδα να έχει παρουσιάσει κάποια βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες της, ωστόσο αυτό δεν έχει κανένα αντίκρισμα στη ζωή των πολιτών. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι το εισόδημα των Ελλήνων σήμερα είναι κατ 23,7% χαμηλότερο σε σύγκριση με το 2009: «Η οικονομική ανάκαμψη δεν γίνεται αισθητή στη ζωή των πολιτών. Ο μέσος ακαθάριστος μισθός ενός εργαζομένου σε θέση πλήρους απασχόλησης στην ελληνική ιδιωτική οικονομία ανερχόταν προ κρίσης, το 2009, στα 1.379 ευρώ. Σήμερα βρίσκεται μόλις στα 1.325 ευρώ. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, το πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα είναι σήμερα κατά 23,7% χαμηλότερο σε σύγκριση με το 2009» τονίζεται.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο
Η Handelsblatt κάνει αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία ωστόσο δεν αρκεί για να πάρουν ανάσα τα νοικοκυριά. «Πολλοί άνθρωποι όμως δεν θέλουν να περιμένουν άλλο και θέλουν να μάθουν πότε θα φτάσει και σε αυτούς η ανάπτυξη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία ολοένα και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια. Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Metron Analysis από τα τέλη Νοεμβρίου, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 66% χαρακτηρίζει αρνητικά το έργο που έχει κάνει ως τώρα η κυβέρνηση. Ως μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται ο πληθωρισμός, το υψηλό κόστος ενέργειας και τα χαμηλά εισοδήματα».
Καταρρέει ο Μητσοτάκης
Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «όλα αυτά αποτελούν μία επικίνδυνη εξέλιξη», επισημαίνει η Handelsblatt. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις «η ΝΔ βρίσκεται ακόμη γύρω στο 30% – παραμένοντας έτσι το ισχυρότερο κόμμα, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 17%. Ένα ποσοστό σαν κι αυτό όμως δεν μπορεί να εξασφαλίσει πια στον Μητσοτάκη την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο».
Στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν καταλληλότερος για επικεφαλής της κυβέρνησης, «το 31% των ερωτηθέντων στηρίζει τον Μητσοτάκη, με τον σοσιαλδημοκράτη Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται δεύτερος με μεγάλη διαφορά με 8%. Το 30% των ερωτηθέντων ωστόσο δηλώνει πως δεν θεωρεί κανέναν από τους νυν επικεφαλής των κομμάτων ως κατάλληλο για την πρωθυπουργία».
Η αλλάζουμε η βουλιάζουμε!!!
Στο ίδιο έργο θεατές με το καλημέρα νέο έτος.
Πόσο πραγματικό το 30% των ερωτηθέντων ωστόσο δηλώνει πως δεν θεωρεί κανέναν από τους νυν επικεφαλής των κομμάτων ως κατάλληλο για την πρωθυπουργία.
Μήπως ζούμε σε διαφορετική χώρα.
Μήπως κινούμεθα σε διαφορετικά πεδία.
Μήπως δεν βλέπουμε τις ίδιες εικόνες μιζέριας δίπλα μας.
Μήπως δεν βγάζουν φωνές τα ερειπωμένα- γκρίζα – ετοιμόρροπα κτίρια.
Μήπως τα κατεβασμένα ρολά δεν έχουν την δική τους φωνή.
Μήπως η φτωχή αγορά των εορτών δεν έδωσε το δικό της μήνυμα.
Μήπως οι άστεγοι και στην καρδιά της Αθήνας -Σύνταγμα διαφεύγει προσοχής.
Μήπως δεν το φωνάζει η εικόνα στους δρόμους.
Η μήπως οι έχοντες και κατέχοντες πιστεύουν ότι με αυτή την διαρκή κατρακύλα έχουν περιθώρια να αντέξουν απεριόριστα.
Το βιώσαμε το επιχείρημα μονοκομματική κυβέρνηση.
Το βιώσαμε το ευχέλαιο οι σύμμαχοι, οι φίλοι , οι εταίροι.
Το βιώσαμε το πόσο σταθερά και ασφαλής είμαστε με τα οικονομικά επιτεύγματα, την επενδυτική βαθμίδα, την ανάπτυξη, την σωστή πλευρά της ιστορίας.
Το πληρώνουμε το τίμημα πράσινη ανάπτυξη, πηγές ενέργειας, υπέρογκες χρεώσεις. Η θωράκιση της χώρας εξαρτάται πλέον από τα συμφέροντα της ηγεσίας της χώρα μας, αφού καταντήσαμε να παίρνουμε φυσικό αέριο από τον Turkstream , χώρα Τουρκία, μεγάλη λίμνη το Αιγαίο – γαλήνια – ήρεμα νερά – χέρι φιλίας με το αζημίωτο φυσικά.
Η μήπως θέλετε την άλλη την διαφορετική εικόνα όταν το ποτήρι όχι απλώς ξεχειλίσει όταν ο έλεγχος έχει χαθεί οριστικά.
Η ανοχή έδωσε παράταση διαρκούσης της περιόδου δύο πόλεμοι πολύ κοντά μας.
Ας μην ξεχνάμε βεβαίως ότι και αυτό έχει πλέον δρομολογηθεί στην σκέψη των πολιτών.
Αυξήσεις – αυξήσεις – κοροϊδία στη κοροϊδία – εμπαιγμός στον εμπαιγμό πόσο πιστεύετε ότι το τρένο έχει πιθανότητες ώστε να φθάσει σε τελικό προορισμό με ασφάλεια αλλά και ειρηνευτικό κλίμα για την χώρα μας.
Η Ε.Ε. μαζί και η χώρα μας της παρακμής της υποτέλειας της περιθωριοποίησης
πόσες οι πιθανότητες να έχει παράταση ύπαρξης εβδομάδες-μήνες-χρόνος?