Όταν μία κυβέρνηση νομοθετεί αντισυνταγματικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντιΣυνταγματικό σχετικό, με τα ύψη των οικοδομών, νομοθέτημα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας νόμος είναι νόμος επειδή τον ψηφίζει μια πλασματική, λόγω εκλογικού νόμου, εποχική πλειοψηφία των εντός της Βουλής εκλεγμένων βουλευτών, και όχι η αριθμητική πλειοψηφία του λαού.

Με την ίδια επίσης ακριβώς διαδικασία ψηφίζονται προς καθιέρωση, μεταξύ άλλων, και τα άρθρα του Συντάγματος.

Εδώ λοιπόν υπάρχει το το οξύμωρο. Η σημερινή βουλή που θα έπρεπε να γνωρίζει το τι ψήφισε η κάθε προηγούμενη αναθεωρητική του Συντάγματος βουλή, δεν το γνωρίζει. Συνεπώς μη το Συμβούλιο της Επικρατείας θα είχε βρει εφαρμογή αντισυνταγματικός νόμος, συντεταγμένος από υπουργείο, και ψηφισμένος από τους βουλευτές που το εμπιστεύτηκαν και έτσι προβαίνουν σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος. Άρα στο συγκεκριμένο υπουργείο σχεδιάζουν νομοθέτημα έχοντας άγνοια του Συντάγματος, ή το «πάμε κι όπου βγει» κυριαρχεί στην κυβέρνηση;

Αυτή η τσαπατσουλιά υπουργών να υπογράφουν, αυτά που υπογράφουν, χωρίς να έχουν διαβάσει το τι γράφεται σε αυτό και που από κάτω του το υπογράφουν, «δεν υπάρχει και φιλότιμο;». Τέτοιο περιστατικό έχει ξανασυμβεί.

Η άγνοια νόμων, όσοι και να είναι αυτοί, δεν συγχωρείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ