Βρέθηκε ένα άγαλμα σε εργασίες διάνοιξης αύλακα δίπλα στο Ηρώδειο, για να τοποθετηθεί αγωγός αερίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λοιπόν σκάβονται τέτοιοι τόποι, δεν πρέπει οι εργασίες να εκτελούνται παρουσία αρχαιολόγου; Υπήρχε αρχαιολόγος με την έναρξη των εργασιών; Δεν μεταδίδεται.
Μεταδίδεται όμως πως το εύρημα που αναφέρεται και δείχνεται σε έναν ιδιαίτερου κάλλους Ελληνιστικών χρόνων αδριάντα του Ερμή.

Η πρώτη ληφθείσα φωτογραφία του μνημειακού ευρήματος δείχνει να είναι αυτό σπασμένο στη μέση περίπου. Αν ναί τότε και τω όντι αυτή η θραύση υπάρχει, πρέπει να προήλθε από αφρόντιστο χτύπημα της παρακείμενης «κουτάλας» που έσκαβε την τάφρο, και αυτό διότι είναι αδύνατον το εύρημα να σκεπάστηκε προϊόντος του χρόνου, σπασμένο. Η αρχαιολογική υπηρεσία μπορεί να διευκρινίσει βεβαιώνοντας για την ακεραιότητα το ευρήματος;

Επειδή λοιπόν ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες αρχαιότητες εκεί πλησίον λόγω τοποθεσίας, θα εκτελεσθεί κανονική αρχαιολογική ανασκαφή με επεκτάσεις; Δεν ενημερώνουν. Και αυτό διότι στο κέντρο του Πειραια κατα την εκτέλεση των εργασιών για την διέλευση του τραμ υπήρξαν χρονοβόρες καθυστερήσεις για την φροντίδα προστασίας, από την σκαπάνη, τυχόν και μετά των όποιων γνωστών ευρημάτων τα οποία στην συνέχεια σκεπάστηκαν πάλι με το ίδιο χώμα, για να συνεχιστούν οι εργασίες και να περάσει το τραμ. Συνεπώς είναι δυνατόν να σκάβουν τύπου «πάμε κι όπου βγεί» ακριβώς δίπλα στον Ιερό Βράχο; Εκσκαφή με μηχάνημα; Πάλι καλά που δεν είχαν και καμιά «μπουλντόζα» για το γρήγορο, ξεμπέρδεμα.

Φλεγματικά θα έλεγε κανείς το πως εδώ δεν νοιάστηκαν για τα γεμάτα κόσμο τρένα, θα νοιαστούν για τα αρχαία; Και θάχει και δίκαιο, ένεκα η ίδια κυβέρνηση.
Το μόνο σίγουρο για την ώρα, ευτυχώς είναι πως το εύρημα δεν είναι το γνωστό της Αθηνάς που κανένας δεν γνωρίζει το που αυτό βρίσκεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ