Μεγάλη δικαίωση του Ολυμπία 15 χρόνια μετά, από την ίδια την Μέρκελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2009 όταν ο Παπανδρέου άρχισε να οργανώνει την χρεοκοπία της Ελλάδας, γράφαμε ότι ήταν αδιανόητη η παρέμβαση Δ.Ν.Τ. – την οποία πρώτη είχαμε αποκαλύψει ότι θα επεδίωκε ο θλιβερός πρωθυπουργός – διότι απλούστατα υπήρχε η συνθήκη της Λισαβόνας η οποία κάλυπτε κάθε περίπτωση οικονομικού προβλήματος κράτους – μέλους της ευρωζώνης.

Είναι πλέον προφανές ότι ο Παπανδρέου φούσκωσε το έλλειμμα και να παρουσιάσει μία τραγική κατάσταση και να μπορέσει να βάλει την Ελλάδα στα νύχια του Δ.Ν.Τ., ξεκινώντας από την σύγχρονη γενοκτονία του ελληνισμού, προκειμένου να κερδίσουν δισεκατομμύρια αυτοί που τον εξέλεξαν. Από την περιγραφή της Μέρκελ καθίσταται πλέον σαφές ότι ο Παπανδρέου δεν πρέπει να είχε επαφή με την πραγματικότητα. Ήταν υποχείριο κάποιον βρώμικών κύκλων που οργάνωσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή και τον έφεραν στην εξουσία. Αυτή οι βρόμικοι κύκλοι δυστυχώς κυβερνούν και σήμερα με αντιπρόσωπο τον Μητσοτάκη.

IMG 9243

Μέρκελ: Ὁ «ζητιᾶνος» Παπανδρέου, τό «φουσκωμένο» ἔλλειμμα καί ἡ χρεωκοπία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ἀποκαλύψεις γιὰ τὸ παρασκήνιο τῆς ἀλληνικής κρίσεις κάνει ή Άγγελα Μέρκελ στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε χθές και στην χώρα μας.

Καταλογίζει την κυρία εὐθύνη για την χρεωκοπία της Ελλάδος στον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μιλώντας γιὰ τὴν κατάπληξη του τῆς εἶχε προκαλέσει ἡ ἀπάθειά του και τὸ γεγονὸς ὅτι δὲν ἔδειχνε να έχει αίσθηση τοῦ επειγοντος, κατά τις κρίσιμες συνόδους κορυφής της ΕΕ, κατά τίς ὁποῖες ἀνεζητείτο λύσις γιὰ τὸ πρόβλημα της Ελλάδος.

Γράφοντας μὲ ἕναν περίτεχνο τρόπο τον χαρακτηρίζει «ζητιάνο» κάνοντας αναφορά στον Οδυσσέα. Συγκεκριμένα, σχολίασε τὴν δήλωση Παπανδρέου από το Καστελολόριζο, που κατέληγε: «Ξέρουμε τον δρόμο γιὰ τὴν Ἰθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τὰ νερά», λέγοντας: «Αναφερόταν στὸν Ὀδυσσέα, ὁ ὁποῖος περιπλανήθηκε για δέκα χρόνια μετά τη μάχη της Τροίας, έχασε όλους τους συντρόφους του και επέστρεψε στο νησί του, την Ιθάκη, μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο.

Άκρως ενδιαφέροντα τὰ ὅσα γράφει για τον χρόνο που «χάθηκε» καθώς η Κυβέρνησις Παπανδρέου αδρανούσε ἀπὸ τὸ φθινόπωρο του 2009 που ανέλαβε καθήκοντα μέχρι τις 23 Απριλίου του 2010, όταν τα πράγματα εἶχαν φθάσει στο ἀπροχώρητο.

«Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τὸν Ὀκτώβριο του 2009, η νέα Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου διενήργησε αμέσως ταμειακο έλεγχο καὶ ἐνημέρωσε τους Έλληνες πολίτες ότι το έλλειμμα τοῦ ἑλληνικού προϋπολογισμοῦ δὲν ἦταν 3,7% του ἀκαθάριστου εγχώριου προϊόντος, όπως εἶχε δηλωθεῖ τὴν ἄνοιξη, αλλά 12.7%

Αὐτὸ ὁδήγησε σε αύξηση τῶν ἐπιτοκίων τῶν ἑλληνικών κρατικών ὁμολόγων. Στα τέλη του 2009 ο Παπανδρέου ζήτησε τη συνδρομή του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Κάν, ὁ ὁποῖος ἀστόσο δήλωσε αναρμόδιος, καθώς ἡ Ἑλλάδα ήταν μέλος μιας νομισματικής ένωσης, και τὸν παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τελευταία ἀπαίτησε ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα να μειώσει τὸ Ελλειμμά της κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2010. Ο Παπανδρέου συμφώνησε άρχικά, όμως δὲν παρουσίασε κάποιο σχέδιο γιὰ τὴν ἐπίτευξη του στόχου. Στην τηλεφωνική μας συνομιλία εἶτα στον Σαρκοζύ ὅτι δὲν έβλεπα τί μπορούσαμε να κάνουμε γιὰ τὴν Ἑλλάδα την επόμενη μέρα.

Το απόγευμα ἐπικοινώνησα πρώτα τηλεφωνικά μὲ τὸν Παπανδρέου, ὁ ὁποῖος περιέγραψε μέν την κατάσταση στη χώρα του ὡς τεταμένη, δὲν μοῦ ἔδωσε ωστόσο την εντύπωση δει έκρινε επείγουσα την ἀνάληψη δράσης.

Παραθέτει δὲ παρακάτω τις «αδιάφορες» απαντήσεις Παπανδρέου στα πιεστικά της ερωτήματα«Ρώτησα εὐθέως τὸν Παπανδρέου Εσύ τελικά τι θέλεις”. Η ἀπάντηση ἦταν πως δὲν ἤθελε τίποτα, ἀλλὰ πῶς ἡ Ελλάδα βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Πότε θα παρουσιάσεις στην Επιτροπή τα σχέδιά σου γιὰ τὴν ἐξοικονόμηση των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. ρώτησα τὸν Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου ἀπάντησε ότι χρειάζεται. Συνέχεια στην Εστια που κυκλοφορεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ