Η εκλογή του Τραμπ ανατρέπει τα πάντα πριν ακόμα αναλάβει επίσημα καθήκοντα: Μετά τη συνομιλία Σολτς – Πούτιν και ο Τριντό φανερά αμήχανος υποστηρίζει την πρωτοβουλία Σολτς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υποστήριξε την απόφαση του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να μιλήσει απευθείας με τον Ρώσο Πρόεδρο, τον οποίο μέχρι πρότινος αποκαλούσε εγκληματία πολέμου, λέγοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου θα απαιτήσει συζητήσεις με τον Πούτιν!

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευση του Καναδά στη νίκη της Ουκρανίας, εκφράζοντας την επιθυμία να τελειώσει ο πόλεμος όσο το δυνατόν συντομότερα

«Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να δούμε ένα τέλος στη βία στην Ουκρανία, να δούμε ένα τέλος στις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.
Αυτό απαιτεί ένα επίπεδο δέσμευσης με ομολόγους με τους οποίους σε πολλές περιπτώσεις διαφωνούμε.
Ξέρω ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει, για να δούμε τη σύγκρουση, την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία να τελειώνει.
Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον Ζελένσκι και με τους Ουκρανούς.
Νομίζω ότι είναι καλό που γίνονται συζητήσεις γύρω από αυτό, αλλά το επίπεδο εμπιστοσύνης που έχω στον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανώς σε χαμηλό όλων των εποχών αυτή τη στιγμή».

«Πρώτα από όλα προτεραιότητά μας είναι να προσπαθήσουμε να δούμε μια κατάπαυση του πυρός και μετά να προσπαθήσουμε να δούμε το τέλος αυτής της παράνομης εισβολής από τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.
Και υπάρχουν ίσως ευκαιρίες που αυτό μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες.
Είμαστε πάντα αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ειρήνη σε αυτή την κατάσταση, κάτι που θα αποδείξει ότι υπερασπιζόμαστε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.
Αλλά ας είμαστε επίσης ειλικρινείς: όλοι οι σύμμαχοι στον κόσμο δεν θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την υποστήριξη της Ουκρανίας, αν αποχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Και γι’ αυτό οι συνθήκες σχετικά με το γιατί είναι τόσο σημαντικό να αντισταθούμε στους Ρώσους «νταήδες», γιατί είναι τόσο σημαντικό να είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, ισχύουν ακόμα και σήμερα μεταξύ των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

“Η θεμελιώδης πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι η Ρωσία παραβίασε ορισμένες πολύ βασικές αρχές της διεθνούς τάξης. Παραβίασε τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Προσπαθεί να δείξει ότι εάν έχεις έναν αρκετά μεγάλο στρατό, μπορείς να σχεδιάσεις ξανά γραμμές στον χάρτη που έχουν ισχύουν για 70 και πλέον χρόνια, από τότε που ιδρύθηκε ο ΟΗΕ.
Οποιαδήποτε νίκη της Ρωσίας, οποιαδήποτε απόδειξη ότι αν έχεις μεγαλύτερο στρατό, μπορείς να ξαναχαράξεις γραμμές στον χάρτη θα είχε καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για την Ουκρανία (προφανώς για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς), αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
Πόσες χώρες έχουν έναν γείτονα που έχει μια ιστορική διεκδίκηση όπου ζούσαν οι πολίτες τους ή που καταστράφηκε πριν από 100 χρόνια.
Πόσες συγκρούσεις έχουν αποφευχθεί γιατί ο κόσμος έχει συμφωνήσει ότι μπορεί να μη σου αρέσουν τα σύνορα εκεί που είναι;
Και ο κόσμος είναι πρόθυμος να επιβάλει αυτές τις γραμμές σε έναν χάρτη.
Το γεγονός ότι η Ρωσία επέλεξε να ξαναχαράξει αυτές τις γραμμές στον χάρτη είναι το πράγμα που ανησυχούσε περισσότερο τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να κερδίσει η Ουκρανία αυτή τη σύγκρουση. Ότι η Ρωσία θα χάσει σε αυτή τη σύγκρουση.

Αυτή είναι η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, είναι η ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων και αυτή είναι η αρχή την οποία υπερασπιζόμαστε συλλογικά όταν είμαστε ξεκάθαροι ότι θα είμαστε με την Ουκρανία με ό,τι χρειαστεί μέχρι να κερδίσουν».

Μακάρι ο Τριντό να τα έλεγε αυτά και για την Κύπρο, που επί 50 χρόνια βρίσκεται υπό βάρβαρη κατοχή και πραγματική γενοκτονία – εθνοκάθαρση .

  1. Τότε λοιπόν γιατί δεν γράφετε μια σειρά άρθρων με τίτλους:

    «Δυο μέτρα και δυο σταθμά των Δυτικών Συμμάχων για την Κύπρο και την Ουκρανία: μια συνεχιζόμενη προδοσία των δικαίων του Ελληνισμού εδώ και 50 ολοκληρα έτη»,

    «Πώς οι Ελληνικές Κυβερνήσεις προδίδουν τους Έλληνες Πολίτες για να διασφαλίσουν ατομικά οφέλη: η απροθυμία των ηγετών μας να διεκδικήσουν τα Εθνικά μας Δίκαια»,

    «Συνενοχή της Κυβέρνησης στα Ανθελληνικά Σχέδια των ξένων η σκανδαλώδης ανοχή της στην αδιαφορία του ΟΗΕ ενώπιον των φοβερών ομοιοτήτων Κύπρου-Ουκρανίας»,

    ή κάτι ανάλογο, που να αποδίδει με ακρίβεια την κατάσταση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ