Σε είδος… γκουρμέ κινδυνεύει να εξελιχθεί το «ταπεινό» μα τόσο χορταστικό σουβλάκι με πίτα ή «τυλιχτό», καθώς η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, ξεπερνώντας τα 4 ευρώ, χωρίς κανείς να μπορεί να είναι σίγουρος για το που θα σταματήσει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Εξελίξεις τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη, το σουβλάκι θα πέσει για μια ακόμη φορά θύμα της καλπάζουσας ακρίβειας στη χώρα μας, με το -διαρκώς αυξανόμενο- κόστος των πρώτων υλών του να σπρώχνει την τιμή του σε δυσθεώρητα -για «λαϊκό» έδεσμα- ύψη. Με βάση τις προβλέψεις, το κόστος του υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 4 ευρώ ακόμη και σε πιο λαϊκές γειτονιές, με τα 4,20 ευρώ να θεωρούνται η ελάχιστη τιμή του.
«Έχουν ακριβύνει όλες οι πρώτες ύλες… οι ντομάτες, οι πίτες… το κρέας ανέβηκε 1 ευρώ το κιλό, για αυτό και το ανεβάσαμε ένα 20λεπτο. Από 3,70 ευρώ το κάναμε 3,90, αλλά προσπαθούμε να μην ξεπεράσουμε τα 4 ευρώ», ανέφερε στην εκπομπή ο Σπυρίδων Μπαϊρακτάρης, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέα Ανδριανάκη να τονίζει: «Λένε ότι θα ανέβουν πολύ οι τιμές στις πρώτες ύλες. Αν ανέβουν, θα αναγκαστούμε κι εμείς να ανεβάσουμε τιμές, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η εποχή όπου το σουβλάκι θεωρούνταν φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, έχει περάσει. «Ένα σουβλάκι τυλιχτό κυμαίνεται από 3,40 έως 3,80 ευρώ. Ο μέσος όρος είναι στο 3,70 ευρώ. Μπορούμε να βρούμε και με 4-4,20 ευρώ. Μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων για να φάει σουβλάκια θέλει 35-40 ευρώ. Προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές κάτω. Κανονικά θα έπρεπε να είναι οι τιμές από 4,20 μέχρι 4,50 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.