ΥΠΑΜ Κοσόβου: Για κάθε οπλισμό απευθυνόμαστε στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου σε συνέντευξή του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι μια από τις διευθύνσεις στις οποίες απευθυνόμαστε πιο συχνά για αγορές όπλων».

Σύμφωνα με τον Εγιούπ Μακεντόντσι οι κατασκευαστές οπλικών συστημάτων στην Τουρκία είναι μεταξύ των διευθύνσεων που συμβουλεύεται συχνότερα η χώρα του για αγορές όπλων.

Ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου Μακεντόντσι πραγματοποίησε συναντήσεις με αξιωματούχους της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών και εκπροσώπους εταιρειών στο πλαίσιο της SAHA EXPO International Defense, Aerospace Industry Fair που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Πρώτα πηγαίνουμε στην Τουρκία για όπλα»

Ο Μακεντόντσι, ο οποίος έλαβε πληροφορίες για τις τελευταίες καινοτομίες στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και των συστημάτων αεράμυνας, σημείωσε ότι οι κατασκευαστές οπλικών συστημάτων στην Τουρκία είναι και θα συνεχίσουν να είναι από τις διευθύνσεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα για αγορές όπλων στη χώρα του.

Ο Μακεντόντσι τόνισε ότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι και στρατηγικοί εταίροι στην άμυνα, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Μετασχηματίζεται η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου

Η διαδικασία μετασχηματισμού της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (FSK), η οποία ιδρύθηκε το 2009 για την παροχή επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων στο Κοσσυφοπέδιο και πέρα ​​από τα σύνορα, για να υπηρετήσει σε επιχειρήσεις πολιτικής άμυνας στη χώρα και σε φυσικές καταστροφές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ξεκίνησε το 2018 με νομοθετικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 10 χρόνια.

Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούν στο Κοσσυφοπέδιο ως μέρος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) από το 1999, συνεισφέρουν ποικίλα στη διαδικασία μετατροπής του FSK σε ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, η FSK διαθέτει πολλά τουρκικά προϊόντα στο στρατιωτικό της απόθεμα.

Anadolu Ajansı

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ