Ο Ράμα ζητά υποστήριξη της αλβανικής διασποράς για 4η θητεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζητώ την ψήφο σας από την Αμερική για να γίνει η Αλβανία μέλος της ΕΕ το 2030 και να υψωθεί η σημαία του Σκεντέρμπεη και του Ισμαήλ Κεμάλι, με όλες τις άλλες σημαίες της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την αλβανική διασπορά στις Η.Π.Α.

Πρόσθεσε ότι «η ιστορία μας εμπόδισε να ενταχθούμε στις χώρες της ΕΕ, σήμερα είναι η μέρα να γράψουμε μαζί ιστορία».

«Αυτή είναι μια υπόσχεση πάνω από όλες τις υποσχέσεις, η ουσία της αποστολής μου ως επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, η δέσμευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος από την αρχή και η αμετάβλητη δέσμευσή μας για τρεις εντολές, είπε ο Ράμα, ζητώντας την εμπιστοσύνη για μια τέταρτη εντολή.

Σύμφωνα με τα αλβανικά media, ο Ράμα σε ομιλία του δήλωσε ότι όσο αναπνέει θα είναι ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρωθυπουργός της Αλβανίας…

Την άνοιξη του επόμενου έτους θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, στις οποίες θα μπορεί να ψηφίσει για πρώτη φορά η αλβανική διασπορά.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, με επικεφαλής τον Ράμα, έχει θριαμβεύσει διαδοχικά σε τρεις εκλογικούς κύκλους από το 2013.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για στημένες πολιτικές διαδικασίες για την καταστροφή της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «ποτέ άλλοτε στην ιστορία μας δεν έχει ερευνηθεί, δικαστεί και καταδικαστεί άτομο με υψηλό πολιτικό προφίλ από δικαστήριο που δεν ελέγχεται από την πολιτική».

– Όλοι όσοι είχαν προηγουμένως καταδικαστεί, από τους υπουργούς από την εποχή της δικτατορίας μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό Φάτος Νάνο, ήταν πολιτικοί κατάδικοι της δικαιοσύνης που, είτε στην κομμουνιστική δικτατορία είτε στην αλβανική δημοκρατία, διατάχθηκε και χειραγωγήθηκε από την απόφαση του κόμματος, είπε ο Ράμα, κατηγορώντας εμμέσως το Δημοκρατικό Κόμμα.

Επισήμανε ότι στη χώρα του λειτουργεί πλέον ανεξάρτητο δικαστικό σώμα, του οποίου οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόστηκαν με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 3 Νοεμβρίου, θα συναντηθεί με την Αλβανική διασπορά στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε τη σειρά των συναντήσεων στην Αθήνα στις 12 Μαΐου και μετά βρέθηκε στο Μιλάνο στις 26 του ίδιου μήνα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ