Οι Ρώσοι προσγείωσαν αμερικανικό drone RQ-20 Puma – το εξετάζουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να προσγειώσει ένα αμερικανικό drone RQ-20 Puma στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς μετά την ασφαλή προσγείωση του αμερικανικού drone εξετάζονται τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του RQ-20 Puma.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο:

«Η ομάδα αντι-UAV κατάφερε να προσγειώσει ένα αμερικανικό drone RQ-20 Puma. Σε αυτή την περίπτωση ο εξοπλισμός και τα ηλεκτρονικά της συσκευής δεν υπέστησαν ζημιές. Έχουμε στη διάθεσή μας σπάνια παραδείγματα συστημάτων drone. Θα συνεργαστούμε τους ειδικούς μηχανικούς»

Ο Ρώσος στρατιωτικός μηχανικός πρόσθεσε ότι μαζί με το RQ-20 βρισκόταν στον αέρα την ίδια στιγμή ένα ουκρανικό «Baba Yaga», το οποίο ο Ρώσος στρατός κατέρριψε με προσωπικά φορητά όπλα.

Μετά από αυτό, αποδείχθηκε ότι το πολυκόπτερο που καταρρίφθηκε ήταν εξοπλισμένο με επαναλήπτη συστήματος Starlink και ήταν επίσης οπλισμένο με δύο πυρομαχικά ελεύθερης πτώσης, γράφει η GazetaRu.

Στις 9 Οκτωβρίου, το πρακτορείο TASS ανέφερε ότι το Κεντρικό Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών (CNII) του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ανέπτυξε ένα αυτόνομο αεροσκάφος τύπου ελικοπτέρου καμικάζι που είναι απρόσβλητο στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Λίγο πριν από αυτό, ένα νέο ρωσικό drone VTOL, εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα και ικανό να καλύψει 200 ​​χιλιόμετρα, δοκιμάστηκε στη Γιακουτία.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ