Ο Τουρκικός Στρατός στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το Προεδρικό Μνημόνιο για την παράταση της θητείας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κεντρική Αφρική κατά 1 χρόνο.

Συγκεκριμένα προεδρικά διατάγματα σχετικά με την παράταση της περιόδου υπηρεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κεντρική Αφρική για έναν ακόμη χρόνο συζητήθηκαν και έγιναν δεκτά στη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

«Υποστηρίζουμε ανεπιφύλαχτα την πολιτική για την Αφρική»

Μιλώντας για την κίνηση, ο βουλευτής του Κόμματος Saadet της Προύσας Κάνι Τορούν είπε: «Δυστυχώς, 8 από τις 28 συνεχιζόμενες ενεργές συγκρούσεις στον κόσμο σήμερα λαμβάνουν χώρα στην αφρικανική ήπειρο. Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι επίσης μέρος αυτής της τραγικής εικόνας. Αν και απέκτησε την ανεξαρτησία από τη Γαλλία το 1960, τα πραξικοπήματα, τα καταπιεστικά καθεστώτα συνεχίζονται και η διαστρεβλωμένη ιεραρχία που κληρονόμησε από την περίοδο της αποικιοκρατίας σε αυτές τις χώρες γεμάτες με πολύτιμα μέταλλα όπως τα διαμάντια και ο χρυσός έχει τροφοδοτήσει τον αδίστακτο ανταγωνισμό ομάδων που θέλουν να επωφεληθούν από αυτά. Οι άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια «Υποστηρίζουμε την πολιτική της Τουρκίας για την Αφρική από κάθε άποψη».

«Μας ζητάτε να υπογράψουμε κενή επιταγή»

Ο βουλευτής Μούγλας του Κόμματος İYİ, Μετίν Εργκούν, δήλωσε:

«Είναι προς όφελος όλου του κόσμου ότι μια ατμόσφαιρα ειρήνης και σταθερότητας επικρατεί σε όλο τον κόσμο και έτσι αυξάνει την ευημερία και την ασφάλεια των κοινοτήτων του κόσμου.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει μια κρατική παράδοση που υποστηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, έτσι ως Κόμμα İYİ, δεν έχουμε κατηγορηματική αρνητική άποψη για την αποστολή τους, αλλά έχουμε δισταγμούς και ερωτήματα. Η ίδια φύση στην Κεντρική Αφρική, αλλά είναι κατανοητό ότι η Τουρκία δεν έχει προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μας ζητάτε να επεκτείνουμε μια άδεια που θα πρέπει να εκδοθεί μόνο για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για μια αποστολή στην οποία δεν υπάρχουν μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να υπογράψουμε λευκή επιταγή. «Αυτό είναι ένα νέο παράξενο που βιώνουμε λόγω του κομματικού-προεδρικού συστήματος».

Sözcü

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ