Η εθνική γιορτή των Τούρκων θα μειώσει την προσέλευση στις βουλγαρικές εκλογές της Κυριακής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Τουρκία, γίνονται τεράστιες προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη επίσημη αργία τους – 29 Οκτωβρίου – Ημέρα της Δημοκρατίας. Αυτή η ημερομηνία συνδέεται άμεσα με τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος έγινε εθνικό σύμβολο των Τούρκων, γράφουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 29 Οκτωβρίου 1923, ο Ατατούρκ ανακήρυξε επίσημα την Τουρκία δημοκρατία, όπως ήταν από τις 23 Απριλίου 1920, όταν ιδρύθηκε η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Ωστόσο, η επίσημη ανακήρυξη έγινε τρεισήμισι χρόνια αργότερα. Αμέσως μετά διεξάγονται οι πρώτες προεδρικές εκλογές και εκλογές για τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση.

Ο Ατατούρκ έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας με συντριπτική πλειοψηφία.

Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν 35 ώρες. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αυτό οφείλεται στο διάταγμα που εξέδωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην Εφημερίδα της Επικρατείας.

Δωρεάν μετακίνηση θα υπάρχει και στη σιδηροδρομική γραμμή από το Μαρμαρά προς τη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης, που περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει το ευρωπαϊκό και το ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Εκατομμύρια Τούρκοι έχουν ήδη αρχίσει να γιορτάζουν σήμερα και ετοιμάζουν βαλίτσες για ένα εκτεταμένο Σαββατοκύριακο – από σήμερα έως την Τετάρτη.

Θα επηρεάσει την προσέλευση των Τούρκων υπηκόων Βουλγαρίας

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα επηρεάσει και την εκλογική δραστηριότητα των συμπατριωτών μας που ζουν στην Τουρκία και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Μπορούν να ψηφίσουν σε 168 ενότητες. «Στις τελευταίες πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, υπήρξε σοβαρή πτώση της προσέλευσης των ψηφοφόρων. Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη φορά θα είναι ακόμη μικρότερη. Οι ντόπιοι που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν δείχνουν το συνηθισμένο ενδιαφέρον. Ναι, εκεί είναι διαφημιστικές πινακίδες και κομματικές συνεδριάσεις, αλλά το ενδιαφέρον είναι αδύναμο», όπως σημειώνεται.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ