Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Σφοδρή επίθεση κατα της Δύσης του προέδρου Πούτιν στην σύνοδο των BRICS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρά κατά της Δύσης για τις τακτικές που τροφοδοτούν τις συγκρούσεις των εθνών εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, στην ομιλία του στησύνοδο Κορυφής των BRICS, ενώ προειδοποίησε ότι η Μέση Ανατολή θα συνεχίσει να φλέγεται όσο δεν δημιουργείται ανεξάρτητο κράτος στην Παλαιστίνη.

«Οι μάχες επεκτάθηκαν στον Λίβανο. Άλλες χώρες της περιοχής επίσης επηρεάζονται. Το επίπεδο της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχει αυξηθεί κατά πολύ. Όλα αυτά μοιάζουν με αλυσιδωτή αντίδραση και φέρνουν το σύνολο της Μέσης Ανατολή στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», προειδοποίησε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι  «είναι απαραίτητο να τερματιστεί η βία, να προσφερθεί ζωτικής σημασίας βοήθεια στα θύματα».

brics putin4

Υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, η πλειοψηφία των οποίων είναι άμαχοι. Τόνισε ότι η Μέση Ανατολή θα παραμείνει βυθισμένη στη βία αν δεν δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη.

brics putin1

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αντιτίθεται σε κάθε μορφή τρομοκρατίας από οποιαδήποτε πλευρά εμπλέκεται στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ενώ προειδοποίησε ότι η τρέχουσα κλιμάκωση στην περιοχή μοιάζει με αλυσιδωτή αντίδραση, τοποθετώντας την στα πρόθυρα πολέμου.

brics putin2

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η μετάβαση σε έναν πολυπολικό κόσμο παρεμποδίζεται από δυνάμεις που έχουν συνηθίσει να κυριαρχούν σε άλλους.

Μεταξύ άλλων,  υποστήριξε ότι ο στόχος για μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι μια λανθασμένη πεποίθηση που έχουν όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της χώρας. Παράλληλα, ο Β. Πούτιν πρότεινε την καθιέρωση ενός συστήματος ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ