Προκαλει ξανά ο “ψευδομουφτής” Ξάνθης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανέρχεται ο «ψευδομουφτής» Ξάνθης με νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σιωπά μπροστά στις επάλληλες εμπρηστικές ενέργειες με «δάχτυλο» της Άγκυρας στην Θράκη. Ο Μουσταφά Τράμπα εμφανίστηκε σε συνέδριο με θέμα «Το να είσαι Μουσουλμάνος Τούρκος στη Δυτική Θράκη» και δεν φείστηκε αμετροέπειας και εριστικότητας.

Το συνέδριο διεξήχθη στην Θεολογική Σχολή της Κοινότητας Νέων Ρωμυλίας του τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης. Ο Τράμπα δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι το παν για μια κοινωνία. Η γλώσσα μας δημιουργεί τον πολιτισμό μας. Ο μεγαλύτερος αγώνας του ελληνικού κράτους είναι να καταστρέψει τη γλώσσα μας. Με άλλα λόγια, κάνει όλες τις κινήσεις και τα έργα με στόχο να καταστρέψουν τα τουρκικά και να τα κάνουν να ξεχαστούν».

Ο «ψευδομουφτής» υποστήριξε ότι οι «Τούρκοι» που ζουν στην Δυτική Θράκη δεν δύνανται να χρησιμοποιούν την γλώσσα και να ασκούν την θρησκεία τους ελεύθερα. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το ελληνικό κράτος αρνείται την «τουρκικότητα» όσων ζουν στη Δυτική Θράκη.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα παιδιά που «έχουν τουρκική καταγωγή» και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία ξεχνούν την γλώσσα και τον πολιτισμό τους προϊόντος του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ