Εκατομμύρια τάζει η Ουρσουλα στους Αλβανούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί η Αλβανία να έχει διδακτορικό στη διαφθορά και στο εμπόριο ναρκωτικών, όμως οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κόπτονται να την βάλουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αυτός είναι ο λόγος που επισκέφτηκε πρώτη φορά, μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τα Τίρανα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Η οποία μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η διεύρυνση της ΕΕ και η υποστήριξη της Αλβανίας στην πορεία ένταξής της θα αποτελούν βασικές προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της νέας της θητείας!

Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Αλβανία θα λάβει σημαντικά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η διεύρυνση θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα και στην επόμενη θητεία μου. Έχουμε στη διάθεσή μας όλους τους μηχανισμούς, όμως απαιτείται καλή δουλειά. Εσείς και η ομάδα σας έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά με την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Τώρα θα ξεκινήσουμε με μια προκαταβολή 64 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ συνολικά η Αλβανία θα λάβει πάνω από 920 εκατομμύρια ευρώ από το σχέδιο ανάπτυξης».

Στη συνέντευξη Τύπου με τον Ράμα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως η ένταξη στην ΕΕ εξαρτάται από την πρόοδο και την εργασία κάθε χώρας, επισημαίνοντας δε ότι η Αλβανία έχει σημειώσει γρήγορη πρόοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ