Τουρκια: 6 νεκροι και 14 τραυματίες απο την επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση στα στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS το απόγευμα της Τετάρτης, έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών». Παράλληλα επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

Μάλιστα προειδοποιήσε λέγοντας: «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κανένας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα».

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, οι ένοπλοι φτάνουν στο χώρο με ταξί και στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό της ένοπλης επίθεσης, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν, ενώ οι δύο από τους τρεις δράστες είναι νεκροί.

Η κρατική εταιρεία TUSAS αποτελεί την «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παράγονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ