Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση υπουργού Άμυνας Κοσόβου με διευθυντή παραγωγής drone ‘Bayraktar’

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Εγιούπ  Μακεντόντσι, συναντήθηκε με τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, εκτελεστικό διευθυντή της τουρκικής εταιρείας «Baykar», παραγωγού στρατιωτικών drones «Bayraktar», κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, αναφέρουν τα ΜΜΕ της Πρίστινα.

«Έχω την τιμή να συναντήσω τον οικοδεσπότη της SAHA Expo και τον φίλο μου, κ. Χαλούκ Μπαϊρακτάρ. Από τον κ. Μπαϊρακτάρ ενημερώθηκα για τις καινοτομίες της εταιρείας Baykar στον τομέα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων καθώς και άλλων συστημάτων για στρατιωτική και πολιτική χρήση», έγραψε ο Μακεντόντσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία και να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες κοινού ενδιαφέροντος.

«Με την εταιρεία Baykar, το Υπουργείο Άμυνας και η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου έχουν ήδη καθιερώσει στρατηγική και επιχειρησιακή συνεργασία που επιτρέπει την ενίσχυση των δυνατοτήτων μάχης», έγραψε ο Μακεντόντσι

Η SAHA Expo είναι μια διεθνής έκθεση άμυνας και αεροδιαστημικής που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη από τις 22 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην προβολή των τελευταίων καινοτομιών και προόδων στις τεχνολογίες άμυνας, αεροδιαστημικής, ναυτιλίας και ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι την εταιρεία «Baykar» επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι στις 3 Ιουνίου 2024 και συζήτησε την περαιτέρω συνεργασία στα drones.

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2023, ο πρωθυπουργός Κούρτι, μαζί με τον τότε υπουργό Άμυνας, Άρμεντ Μεχάι και τον διοικητή του FSK, Αντιστράτηγο Μπασκίμ Γιασάρι, παρουσίασαν τα drones «Bayraktar TB-2» ως μέρος του οπλοστασίου του στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Εν τω μεταξύ, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο σημερινός υπουργός Άμυνας, Εγιούπ  Μακεντόντσι, παρασημοφόρησε τον Τούρκο διευθυντή Χαλούκ Μπαϊρακτάρ με το μετάλλιο «Εξαιρετικής Εξυπηρέτησης», το οποίο είναι και το υψηλότερο στρατιωτικό βραβείο στο Κοσσυφοπέδιο, για τη θέληση, την ετοιμότητα και τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, γράφει η Telegraf.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ