Ουκρανια: Αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην παει να πολεμήσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ουκρανοί εξωθούνται σε αναγκαστική επιστράτευση από το καθεστώς Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της χώρας αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες της χώρας έχουν κουραστεί από τις πολύμηνες πολεμικές συγκρούσεις με την Ρωσία και δεν πιστεύουν πλέον στην νίκη.

Ένας άνδρας, καταζητούμενος από τις Αρχές επειδή αρνήθηκε να στρατευθεί, αυτοκτόνησε την Τρίτη όταν τον συνέλαβε η Αστυνομία και τον οδήγησε σε κέντρο στρατολόγησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Πολτάβα, στα κεντροανατολικά της χώρας, οι τοπικές Αρχές ανέφεραν ότι βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας σε αίθουσα του στρατολογικού γραφείου με «προφανή σημάδια» αυτοχειρίας.

«Αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση» ανέφερε το τοπικό στρατολογικό γραφείο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν του ασκήθηκε «σωματική ή ψυχολογική πίεση». Διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

Το γεγονός υπογραμμίζει το πρόβλημα της στρατολόγησης στην Ουκρανία, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο μέτωπο. Πολλοί άνδρες κρύβονται, δωροδοκούν ή προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό για να μην πολεμήσουν.

Στα ουκρανικά social media αναρτώνται συχνά βίντεο με άνδρες να οδηγούνται διά της βίας σε στρατολογικά κέντρα, με τους στρατονόμους ενίοτε να τους χτυπούν και να τους πετούν μέσα σε βανάκια. Δεν έχουν το δικαίωμα να φύγουν από την Ουκρανία, με βάση τον στρατιωτικό νόμο, ωστόσο, χιλιάδες διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, προσπαθώντας να γλυτώσουν την επιστράτευση. Δεκάδες έχασαν την ζωή τους όταν επιχείρησαν να περάσουν κολυμπώντας ποταμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ