Κινα και Ρωσια έχουν αναπτύξει με επιτυχία την εμπορική και οικονομική συνεργασία παρά την περίπλοκη παγκόσμια κατάσταση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν αναπτύξει με επιτυχία την εμπορική και οικονομική συνεργασία παρά την περίπλοκη παγκόσμια κατάσταση, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της 16ης Συνόδου Κορυφής των BRICS στο Καζάν.

«Παρά τη χαοτική και περίπλοκη κατάσταση στον κόσμο, το εμπόριο και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε άλλους τομείς αναπτύσσονται ενεργά, με έργα συνεργασίας μεγάλης κλίμακας να υλοποιούνται σταθερά», σημείωσε ο Κινέζος ηγέτης, όπως αναφέρει η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας. Τόνισε ότι το Πεκίνο και η Μόσχα πρέπει να προστατεύσουν το διεθνές σύστημα με επίκεντρο τον ΟΗΕ και να διατηρήσουν την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα. «Ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, η Κίνα και η Ρωσία πρέπει να επεκτείνουν τον ολοκληρωμένο στρατηγικό τους συντονισμό και να αλληλεπιδρούν στενά και να συντονίζουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο πολυμερών δομών, όπως ο ΟΗΕ και ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης», δήλωσε ο Σι. Πρόσθεσε ότι το Πεκίνο ελπίζει να αναπτύξει στρατηγική και πρακτική συνεργασία μεταξύ των χωρών BRICS «προκειμένου να επιτευχθούν νέες ευκαιρίες για τον Παγκόσμιο Νότο».

Η 16η Σύνοδος Κορυφής των BRICS, η οποία αποτελεί το βασικό γεγονός της προεδρίας της Ρωσίας στην ένωση, πραγματοποιείται στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου. Η ομάδα BRICS ιδρύθηκε το 2006 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, ενώ η Νότια Αφρική προσχώρησε το 2011. Την 1η Ιανουαρίου 2024, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγιναν πλήρη μέλη της. Η σύνοδος κορυφής του Καζάν θα είναι η πρώτη στην οποία θα συμμετάσχουν τα νέα μέλη της ένωσης. Αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι περισσότερων από 30 χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ