Ανείπωτος ο θρηνος της οικογένειας που έχασε πριν δυο μήνες το μόλις 15 μηνών αγγελούδι της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσπάθειες για να σταθούν στα πόδια τους καταβάλλουν οι γονείς του βρέφους, που τον περασμένο Αύγουστο άφησε την τελευταία του πνοή, στην Αμαλιάδα. Δύο μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία, «σπάνε» τη σιωπή τους και περιγράφουν την ανατριχιαστική εκείνη ημέρα.

Ήταν 5 Αυγούστου, όταν το 15 μηνών αγοράκι της οικογένειας, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά. Η μητέρα ισχυρίζεται ότι αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα. Το άφησε στην αγκαλιά της φίλης της Ειρήνης, που είχε χάσει τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια, και ειδοποίησε για βοήθεια.

«Πώς να το εξηγήσω τώρα εγώ αυτό; Μετά από την καλύτερη μου φίλη, δυστυχώς χτύπησε και τη δικιά μου πόρτα και μου πήρε τον άγγελό μου. Ποτέ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Αλλά εκείνη παλεύει ακόμα και τώρα να πάρει απαντήσεις για τα παιδιά της. Δεν αντέχεται όλο αυτό», ανέφερε η μητέρα, ενώ σε ερώτηση για τις ομοιότητες, που παρουσιάζουν οι υποθέσεις αλλά και για το πώς το εξηγεί η ίδια όλο αυτό, απάντησε: «Είπα πως φταίνε οι γιατροί του νοσοκομείου. Γιατί το παιδί ήταν μια χαρά υγιέστατο, με τα εμβόλια του και μόλις το πήγα στο νοσοκομείο που δεν είχε καλή αναπνοή, μετά από ούτε μισή ώρα, το παιδί μου βγήκε νεκρό. Σίγουρα είναι λάθος γιατρού».

«Θέλω να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου και γιατί»

Η μητέρα έκανε γνωστό πως έχει προσλάβει δικηγόρο, που την παρότρυνε να καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

«Από εκεί και πέρα, θα αναλάβει η ίδια για να πάρουμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα τα αποτελέσματα του παιδιού μου. Δεν το αφήνω έτσι εγώ, θα το προχωρήσω. Θέλω να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου και γιατί έφυγε», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η διοικητής του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, Μαρία Μπαχού μίλησε για τα όσα συνέβησαν, τη μοιραία εκείνη ημέρα. «Όταν το έφεραν σε εμάς το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία. Μας το έφεραν νεκρό, το είδα και εγώ που δεν είμαι γιατρός», ανέφερε, επισημαίνοντας πως οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της οικογένειας πως δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο, η διοικητής επεσήμανε πως υπάρχει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. «Τις άλλες μέρες μεταφέρονται στο Πύργο ή στην Πάτρα με ασθενοφόρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κλήθηκε παιδίατρος. Πρώτον γιατί όπως προείπαμε το παιδί ήταν νεκρό και μας το έφεραν στα χέρια. Εάν χρειαστεί να διακομισθεί ένα παιδί με ασθενοφόρο, το μεταφέρουν στο πιο κοντινό Νοσοκομείο. Εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατος τι άλλο να κάναμε; Εάν το παιδί ήταν ζωντανό θα έφευγε για Πύργο άμεσα», συμπλήρωσε.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του άτυχου μωρού ότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο χάνονται συχνά παιδιά η διοικητής απάντησε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιο περιστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ