Τζόρτζια: Κατερρευσε Πεζογεφυρα – Επτά νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στο νησί Σαπέλο, στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση γέφυρας για πεζούς σε προκυμαία όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

«Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έπεσαν στο νερό όταν κατέρρευσε η στενή γέφυρα για πεζούς και ως τώρα, ο αριθμός των θυμάτων είναι επτά και ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ακόμη γνωστός», ανέφεραν οι πολιτειακές αρχές σε ανακοίνωσή τους για την κατάρρευση της γέφυρας στο νησί Σαπέλο στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί σε προκυμαία όπου δένουν πορθμεία τα οποία συνδέουν το νησί με την ηπειρωτική χώρα, με σκοπό να παρακολουθήσει εκδήλωση της μικρής κοινότητας των Γκάλα Γκίτσι (Gullah Geechee), απογόνων Αφρικανών πολλοί από τους οποίους είχαν μεταφερθεί σκλάβοι σε παραθαλάσσιες φυτείες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

«Αυτός που θα έπρεπε να είναι χαρούμενος εορτασμός του πολιτισμού και της ιστορίας των Γκάλα Γκίτσι μετατράπηκε σε τραγωδία», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Μπράιαν Κεμπ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω X, τονίζοντας πως σωστικά συνεργεία παραμένουν επιτόπου.

Την ίδια ώρα, η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, με τους πολίτες να ζητούν απαντήσεις για τις αιτίες που στοίχισαν την ζωή σε συνανθρώπους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ