Πούτιν: Πρόκληση οι δηλώσεις για πυρηνικά όπλα της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε στις ερωτήσεις εκπροσώπων δημοσιογραφικών οργανώσεων στο φόρουμ  που πραγματοποιείται στη Μόσχα την παραμονή της συνόδου κορυφής των BRICS, που θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου.

Η δυνατότητα της Ουκρανίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αξιολόγησε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, λέγοντας χαρακτηριστικά «πρόκειται για άλλη μια πρόκληση».

%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%83%CF%81%CF%86%CF%89%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83567%CE%B1

«Δεν ξέρω αν η Ουκρανία είναι σε θέση να το κάνει αυτό (παραγωγή πυρηνικών όπλων). Ωστόσο, πρόκειται για μια επικίνδυνη πρόκληση και οποιαδήποτε ενέργεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει παρόμοια αντίδραση», τόνισε.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η τρέχουσα πολιτική εξουσία στην Ουκρανία είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν και είπε, «Μια τέτοια απειλή θα οδηγήσει σε κατάλληλη απάντηση από τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό σε καμία περίπτωση», είπε κατηγορηματικά.

Είπε ακόμη ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες μπορούν να διεξαχθούν με βάση τα έγγραφα που υπογράφηκαν στην Κωνσταντινούπολη το 2022.

Η ένταση Ιράν-Ισραήλ

Κάνοντας αξιολογήσεις για την αυξανόμενη στρατιωτική ένταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, ο Πούτιν είπε ότι βρίσκονται σε επαφή και με τις δύο χώρες.

Η Ρωσία επιδιώκει να τελειώσουν οι «ατελείωτες αμοιβαίες επιθέσεις»:

«Ωστόσο, η απάντηση (για διάλογο) εξαρτάται πάντα από τα μέρη που θα βρουν τα σημεία όπου μπορούν να κάνουν θυσίες. Είναι αυτό δυνατό στην παρούσα κατάσταση; Νομίζω ότι η απάντησή μου είναι ναι, όσο δύσκολο κι αν είναι», είπε.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μειώσει τις εντάσεις εάν το ζητήσουν τα μέρη.

Ανοιχτές οι πόρτες για την ομάδα BRICS

%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%83%CF%81%CF%86%CF%89%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83567 1

Σύμφωνα με τη ρωσική ‘vedomosti’ ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «η BRICS δεν τίθεται ενάντια σε κανέναν, αυτό δεν είναι μια ένωση εναντίον κανενός, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις των επικεφαλής των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης των χωρών BRICS.

Τόνισε ότι οι χώρες BRICS είναι η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας:

 «Η οικονομική ανάπτυξη των χωρών BRICS θα προστατεύεται όλο και περισσότερο από εξωτερικούς παράγοντες και παρεμβάσεις»

Ο Πούτιν δήλωσε ότι 30 χώρες θέλουν να συνεργαστούν με τους BRICS και είπε: «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, δεν εμποδίζουμε κανέναν», είπε.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι εκτός από την επέκταση, το θέμα ενός νέου διεθνούς συστήματος πληρωμών θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των BRICS που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Ένα σύστημα για τη μεταφορά χρηματοοικονομικών πληροφοριών μεταξύ κεντρικών τραπεζών, ισοδύναμο του SWIFT , να παρέχει διεθνείς πληρωμές», όπως είπε.

Εξηγώντας ότι η διαδικασία δημιουργίας κοινού νομίσματος στο πλαίσιο των BRICS δεν έχει ακόμη ωριμάσει, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι πρωτοβουλίες μεταξύ των χωρών-μελών στοχεύουν στη χρήση τοπικών νομισμάτων.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ