Η Σερβία στους 50 μεγαλύτερους εξαγωγείς στον κόσμο στον τομέα ΤΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, δήλωσε σήμερα ότι η Σερβία είναι ένας από τους 50 μεγαλύτερους εξαγωγείς προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στον κόσμο και ότι αυτό άνοιξε το δρόμο για τη Σερβία ως περιφερειακό ηγέτη στις καινοτόμες τεχνολογίες.

«Πίσω από αυτό βρίσκεται η τοπική σοφία, η εκπαίδευση, αλλά και η αποφασιστικότητα του κράτους και των θεσμών του να παρέχουν επίμονη υποστήριξη», είπε ο Βούτσιτς στη στρογγυλή τράπεζα «Σερβία και Εσουατίνι – Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης» που πραγματοποιείται σήμερα στο Βελιγράδι.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι ο βασιλιάς του Εσουατίνι, Μσουάτι ο Τρίτος, που επισκέπτεται τη Σερβία, αναγνώρισε τη σημασία της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου ως ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του Εσουατίνι, όπως και η Σερβία.

«Μέσω της κοινής εργασίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος, της κυβέρνησης, καθώς και της ίδιας της βιομηχανίας, αναπτύσσουμε επίσης το σερβικό οικοσύστημα startup, το οποίο έχει φτάσει σε αξία ένα δισεκατομμύριο δολάρια και το οποίο σήμερα έχει πάνω από 750 εταιρείες, εκ των οποίων το 40 τοις εκατό δημιουργήθηκαν μόνο τα τελευταία δύο τρία χρόνια.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργήσαμε τέσσερα επιστημονικά-τεχνολογικά και ένα βιομηχανικό-τεχνολογικό πάρκο, 23 περιφερειακά κέντρα εκκίνησης καινοτομίας, 15 εργαστήρια κατασκευαστών και 14 θερμοκοιτίδες καινοτομίας – δήλωσε ο Βούτσιτς.

 Πρόσθεσε ότι ιδρύθηκε επίσης ένα ταμείο καινοτομίας και ότι κατασκευάσαμε το πιο σύγχρονο κρατικό κέντρο δεδομένων στην περιοχή, όπου εγκαταστάθηκε ένας υπερυπολογιστής τελευταίας γενιάς με πλατφόρμα για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης, γράφει η σερβική Novosti.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ